Rien

A nevem Rien Reed, mint már említettem. Ez az írói álnevem, amit 2010 óta használok, amikoris eldöntöttem, hogy most már kilépek a nyilvánosság elé. Joggal kérdezhetnétek, hogy minek nekem írói álnév, ha még semmit sem írtam. Írtam, csak nem nyilvánosan. Írtam, csak a saját nevem alatt. A lényeg az, hogy most kilépek a „fényre”, de ezen álnevem alatt, amely, szerintem, jobban tükröz engem, mint a saját nevem, mert ezt a nevet én választottam magamnak!

Mit kell tudni rólam? 1985-ben születtem egy kisvárosban. Édesanyám egyedül nevelt fel engem és a testvéremet, de nagyon jó gyerekkorom volt. A tiniéveim zaklatottan teltek, de elmúltak. A fiatal-felnőtt éveim még zaklatottabban, de szintén elmúltak.
A legbüszkébb az elért sikereimre vagyok: Ez három OKJ szakmát, ECDL-vizsgát, Nyelvvizsgát, online kurzusokat és külföldi egyetemeken végzett angol kurzusok sorát jelenti, illetve a nevem alatt megjelent online és nyomtatott publikációkat (cikkeket, pályázatokat, családom számára írt könyveket, stb.), ez kb. negyven művet takar.
Ezen kívül pedig nagyon büszke vagyok a családomra, ami alatt hajdanán öt embert értettem, ma már csak hármat, illetve a lányomat. 
Azért hoztam létre ezt a blogot, hogy a hobbimnak, ami tulajdonképpen mindent jelent nekem, egy külön teret készítsek, hiszen a civil életemben az írás nem játszik olyan fontos szerepet! 14 éves korom óta tudom, hogy író akarok lenni. Ha nem is a leghíresebb, de valaki, akire felfigyelnek az emberek, aki nyomot hagy és később űrt maga után. 
Tehát ez lennék én! Tele ötlettel és az írásért lángoló szeretettel!

Érdeklődési köröm
Igen tág fogalom az én érdeklődési köröm, tekintve, hogy sokáig kerestem Önmagam, és talán még ma sem leltem rá teljes valómra. Azonban keresem az utam…
Elég szélsőséges természetem van, így nehéz kiragadni elemeket magamból, de azért van néhány erősebb pillér, amikre támaszkodhatok.
Szeretem a zenét, minden este fülhallgatóval ülök a gép előtt és zenéket hallgatok (régebben énekelgettem is, de az általános iskolai énekkaron kívül csak itthon, magamban). Minden tetszik, amiben meghallok valamit, mély mondanivalót, különleges hangzásvilágot, stb. Mindegy mit, csak meghalljak benne valamit, ami hozzáad a lelkemhez. Régebben erre csak a rock zene volt képes, mert ebben volt kellő erő, tűz, mondanivaló és hangzásvilág. Évekig csak ezt hallgattam, Tankcsapda, Kárpátia, Ossián, stb. Ma is meghallgatom ezeket, de nem olyan nagy mennyiségben. Szorosan ehhez kapcsolódott számomra egy életérzés, mégpedig a magyarságtudat. Szeretem ezt a nyelvet, ezt a kultúrát, az irodalmunkat, büszke vagyok a tudósainkra, és jeles történelmi alakjainkra, akik naggyá tették ezt az országot. Szeretem, hogy magyar vagyok, de már kevesebb bennem a tűz e témában. Régebben nagyon szerettem fotózni, szerkeszteni, de még magamról portfóliót is készíteni. Mára ez a dolog is elhalványult bennem, bár ki nem hunyt. Az Állat és Környezetvédelem viszont még mindig fontos nekem, még ha nem is foglalkozom vele napi szinten. Ehhez kapcsolódóan csak annyit mondanék, egy régebben látott dokumentumfilm alapján, hogy ha kihalna az emberiség, a Föld 100 év alatt regenerálná magát… talán jobb is lenne.
Evezzünk sötétebb vizekre a lelkemben, és már meg is érkeztünk a Dark/Természetfeletti témavilághoz. Amióta csak az eszemet tudom, ez a témakör úgy vonzott, mint a mágnes. Minden érdekel ebben a témában: boszorkányság, Bermuda-háromszög, szellemek, vámpírok, túlvilág, stb. Egyszerűen megőrülök mindenért, ami misztikus és természetfeletti.
Talán ehhez kapcsolható a következő kategóriám is, ami az öngyilkosság. Tudom, furcsa így ezt egy érdeklődési körnél olvasni, de… Gyermekem születéséig azt terveztem, hogy 40 éves koromban öngyilkos leszek, mint Domján Edit. Miért? Eszemben sem volt megöregedni, lebetegedni és vegetálva elmenni. Aztán még ott volt örök vonzalmam a misztikum iránt, ami segített átbillenteni a lelkem, és ezt már csak tovább tuningolta az a sok sz.r, ami történt velem… Ma ez már nem opció, lehetőség, de nem terv… Lehet, hogy minden művészlélek ilyen önpusztító? Talán innen ered az őrült zseni (művész) kifejezés…
Lapozzunk egyet lelkem zavaros könyvében! Meg kell említenem Amerikát is, mert amióta az eszemet tudom, oda akarok költözni, de sose tettem semmit ennek érdekében, csak angolul beszélek valamennyire. Pedig ez álmaim országa, tekintve, hogy egy országon belül minden megvan (falvak, nagyvárosok, farmok, hegyek, sivatagok, több éghajlat, hatalmas kulturális keveredés, jobb élet).  Aztán itt van az új kedvenc: Ázsia. Amióta ázsiai filmeket nézek, teljesen rákattantam a témára. Miért? Mert tetszik a nyelv (nem mindegyik, és egyiket se tanulnám meg), különösen a japán… de a fő ok az a kultúra (nem az ételek, mert akkor éhen halnék), az értékek. Ezekben az országokban a legtöbb ember olyan értékrendet képvisel, ami hiányzik a nyugati emberekből. Szeretnék én is ilyen tisztalelkű emberek között élni (tudom ott is vannak bőven kivételek, de akkoris).
Na, ugorjunk! Új keletű érdeklődésem a vloggerkedés és, ami ezzel jár. Bár lehet nálam ez a kapuzárási pánik női megfelelője, de sebaj.
Végül pedig tegyünk egy kitérőt, hogy teljes legyen a kép… rólam!
Az oldalamnak van egy olyan része, ami a Lélekharang címet viseli. Ez azon része a RienReed létemnek, amivel teljesebb képet kaphattok a személyiségemmel kapcsolatban. Ha történik valami lélekmelegítő vagy lélekromboló az életemben, az oda kerül. Tökéletes összefoglalása a lényemnek, mindamellett, hogy elég informatívra sikeredett, mert nem csak rólam szól, hanem a világ ’nagy dolgairól’ is.
Aztán, van egy RienLife nevű rész is, ami egy napló gyakorlatilag. Ennek két része van. Az egyikben a munkakeresési kálváriám van részletezve, ami 2011 áprilisától 2018 márciusáig zajlott az életemben. Ebben a részben van minden, aminek ehhez a részhez köze van (otthoni munka, kamuállások, munkával kapcsolatos cikkek, külföldi munkavállalás, stb.) A RienLife másik részében pedig önmagamat naplóztam, miután megszületett a gyermekem. Itt azt akartam bebizonyítani, hogy nem csak anya vagyok, hanem nő is, aki még dolgozni is tud a háztartás mellett. Itt is olvashatsz rengeteg dolgot a naplómon túl, mert tele van cikkel (gasztronómia, celebek, szépségápolás, karrier tanácsadás, otthonteremtés, stb.).
Végül pedig itt a Távmunka fül, ami azt is jelenti, amit írtam. Egész életemben szerettem volna távmunkában dolgozni, de sosem jött össze. Így jött az ötlet, hogy a blogomon keresztül is tudom ’hirdetni’ magam. Nem sikerült, de íme azok a dolgok, amikben jó vagyok, hátha… Adatrögzítő, Rendezvény és Esküvőszervező, Bérírás, Önéletrajzírás, Szaktanácsadás (újságíró, marketing és reklámügyintéző, utazás ügyintéző), Életvezetési tanácsadó, Jós (kártya, álom, grafológia, asztrológia, számmisztika).


Hát ez lennék én!  Rien Reed! Író!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése