Rien írásai

Minden írás az enyém ezen az oldalon, de ide azokat az írásokat szánom, amelyek nem a blogoláshoz, újságíráshoz kapcsolódnak, hanem inkább szépirodalmiak: versek, regények, esszék és novellák!
Néhány dologról ezzel kapcsolatban már olvashattatok a blogomon a Rien írásai címke alatt.
Mindez ennek a folytatása!

Első könyvem a link alatt olvasható: A Könyv

Álomnovellák
Hercegnőcsere
Annie hercegnő és Barion, a bányász fia, gyerekkoruk óta barátok, amit a lány apja, a király nem néz jó szemmel. Egy napon aztán új hercegnő érkezik a középkori királyságba, Nicole. Illetve Annie is megtudja, hogy hamarosan férjhez kell mennie egy számára ismeretlen herceghez. Ekkor kuszálódik össze minden: szerelem, intrika, féligazságok.
Az élő ház
Ez a ház lelkeket gyűjt, de ehhez segítségre van szüksége, gondnokára, Bartelre, és egy boszorkányra, kit a fiúnak kell megszereznie. Julia és Henriette átlagos lányok, egészen addig a napig, míg meg nem ismerik Bartelt. 
Tiltott vágyak
Rina és Eric a gimi álompárja, Peter pedig a fiú legjobb barátja. Egy sítúra után a dolgok azonban teljesen összezavarodnak, úgy, hogy évek kellenek az akkor elromlott dolgok helyrehozatalához. 
Átkozottak
Egy ősi átok miatt a Wood gyerekek rémes fekélyekkel jönnek a világra, de pár év múlva helyrejönnek. Ám az ötödik gyerek nem jön helyre, így magára hagyják, ő pedig évek múlva, átalakulva tér vissza testvéreiért. 
A hercegnő
Leontia egy bizánci hercegnő, akit egy nap, kazár harcosok rabolnak el, majd tartanak fogva tíz évig. Ez idő alatt egymásba szeretnek egy kazár harcossal, Ruzgarral. Majd megjön a hír, hogy a lánynak vissza kell térnie Bizáncba, hogy uralkodjon…
Időugrók
Melánia egy átlagos lány, egész addig a napig, míg meg nem lát néhány fiatalt eltűnni a semmibe. Legközelebb már rájuk akaszkodik és megkezdi utazását téren és időn át…
Metamorfózis
Egy katonai kísérlet rosszul sikerül, és bár néhány katona túléli, testük genetikailag átalakul. Ezután pedig elkezdik megmenteni a városka lakóit a vegyi szennyezettség és a katonák elől. 
Tory megmentése
Amikor nincs vesztenivalód, nincs semmid, nincs senkid, nincs otthonod, nincs becsületed… és már nincs semmi, ami az utadba állhatna… hiszen utcagyerek vagy.  
Vérbosszú
Adott nyolc egyetemista harcművész, akik keresik a veszélyt… de aztán az meg is találja őket.  
A Fal
Egyik napról a másikra élőhalottak lepik el a világot, és a túlélők falakat húznak fel. Új világrend alakul ki, itt találkozik újra Kael és Gia, kiket mágnesként vonz a másik.  
A liliom szirmai
Lotty egy elárvult kislány, akit egy rendőr vesz magához, aztán ahogy telnek az évek, egyre többet éreznek egymás iránt. Ám az egész világ ellenük fordul, olykor még önmaguk is…
Rabságban
Egy elfeledett világ szülöttei. Hat lány, akiket elrendezett házassággal tartanak fogságban. Aztán egy nap új testőr kerül a házba, Milovan. Ő és az egyik feleségjelölt, Luba, egymásba szeretnek, ami végzetes lehet mindegyikük számára.    
Szürkület
Felébredsz, de nem tudod hol vagy, nem tudod ki vagy, és akkor valaki felsikolt… űzött vadként menekülsz tovább, sorstársaid sikolyától kísérve…
Amikor felbőg a motor
Chris frissen szabadul a börtönből. Első útja öccséhez, és annak motoros bandájához vezet.  Szinte meg sem érkezik, de már bajba is kerülnek forrófejű testvére miatt.   
Amikor vége a világnak
Loya, Gertie, Luna, Rowena és Soraya átlagos lányok is lehetnének, de nem azok, hiszen épp egy világvégét próbálnak elkerülni, újonnan felfedezett erejük segítségével. 
Egymás nélkül soha
Davie és Izzy egy szadista intézetben nőnek fel, ahol elhatározzák, egymás nélkül soha többé egy tapodtat sem tesznek… Ezután már semmi sem lesz túl magas ár, hogy együtt maradhassanak. 
Túlélni bármi áron
Öt utcagyerek története, akiknek nehéz élete van, de próbálnak kitörni, miközben nagyon ragaszkodnak is egymáshoz. Aztán tervükhöz szövetségeseket találnak… Innentől kezdve pedig már nem válogatnak eszközökben, hogy menekülhessenek… ám a múltjuk, évek múltán, utoléri őket. 
Tükörvilág
Ő egy átlagos lány, aki egy napon a tükör túloldalán találja megát, ahol ő nem más, mint maga a Megoldás! 
Álom az álomban
Zizi nem egy átlagos lány, mert rémálmai, éjszakáról éjszakára elevenebben élnek benne… mintha nem csupán álmodna… mintha az életéért küzdene…
Fuss
Egy vírus elszabadul, megölve a felnőtt lakosság nagy részét. Helyüket gyerekek és az anarchia veszi át. Néhányan azonban próbálnak elmenekülni a céltalan pusztítás elől. 
Glace
Egy lány, aki betegesen retteg a boszorkányoktól, ezért az anyja mesélni kezd neki… egy egészen régi történetet, mely mire véget ér, valósággá válik. 
Időtlen idők
Katie első éves az egyetemen, amikor egy fura buliba kap meghívást, ahol a szervezők időutazásra hívják meg ledöbbent társaikat. A lány ezután ennek az egésznek a megszállottja lesz, és csatlakozik a szervezőkhöz. 
Végzetes vonzalom
Moira egy átlagos tinilány, amíg egy osztálykirándulás során meg nem ismeri a latinamerikai utcagyerekek világát, azon belül is egy fiatal bandavezért, Ramont. Moirát rabul ejti ez a világ, Ramon pedig a szívét. Ő pedig többé már egyiktől sem tud elszakadni.  
Elfeledett forgatás
A fősulin 21 diák kezd közös projektbe, ami ellenkezik az iskola politikájával, így munkájukat elkobozzák. Aztán eltelik három év, de van ott még egy lány, aki emlékezik arra a forgatásra…
Hope
Maggie lélekutazásba kezd, ami elvezeti őt egy kisvárosba, ahol diákjai révén beteljesíti sorsát. 
Purgatórium
Ez a történet ott kezdődik, ahol sok véget ér. Miriam meghal, és a Purgatóriumba kerül. 
Újra élt életek
Abigail gyermeket vár, ami nála egyet jelent a rémálmokkal, amik éjszakáról éjszakára egyre valóságosabbak, és mintha már meg is történtek volna vele… mintha egy másik élet részei lennének, mire nem emlékszik. 
A védelem
Coyote egy poros kis vadnyugati városka, ahova négy robinhood-testvér keveredik, nyomukban a törvény őreivel. A városka lakói úgy döntenek, hogy megvédik a fiúkat. 
Courtney választása
Courtney éli a tinilányok gondtalan életét, amikoris elkövet egyetlen hibát, emiatt pedig élete legnehezebb döntését kell meghoznia. 
Kolónia
Ez a kolónia mindentől és mindenkitől elszigetelve létezik, míg egy napon, a telep lázadó tinijei, véletlenül fel nem fedik létezését. Ekkor rájuk találnak mindazok, kiknek nyomában csak pusztítás jár. 
Mindenség
Amanda rémálma valósággá válik, mikor fogságba esik totyogó kislányával egy házban, ahol épp kísérlet zajlik, minek alanyai ők maguk. 
Roberts-ék
A hat gyerekes Roberts család akár átlagos életet is élhetne, ha a gyerekek nem rendelkeznének olyan erővel, mi folyton védekezésre készteti őket. 
A tábor
Az érzés, mikor felébredsz, és néhány másik srácot leszámítva, tök egyedül vagy… a táborban… a városban… az egész világon…
Áradat
Megárad egy folyó… mindenki menekülni kényszerül…
Csillagtündér
Tündérek tánca, holdvarázslat…
Sötétség
Képzeld el, hogy egyszer lemegy a nap, és többé nem is kel fel. Képzeld el, hogy ez maga a valóság. 
A banda
Az utcagyerekek bandája sok mindenre fel van készülve, kivéve arra, ami rájuk vár…
Üvegbúra
Logan egy nap ismeretlen helyen, és világban élnek. Hamarosan rájön, hogy még csak nem is a saját idejében, hanem a távoli jövőben. 
Az idő
Egy mentőakció, egy időugrás, egy járvány, egy koncert és egy elfeledett élet. Öt különböző történet, melyet egyetlen dolog köt össze… az idő, ami kíméletlenül múlik. 
Titkok
Öt barát, akik súlyos titkokat rejtegetnek évek óta, még egymás előtt is. Aztán egy napon, kettejük gyermekét elrabolják. Az emberrabló pedig különös játékra hívja meg a barátokat, melynek tétje a gyermek, és ára, a titkaik. 
Lisa sosem beszélt senkinek sem a múltjáról, mert mit is mondhatott volna?! Hogy valaha Kubában élt és alvóügynöknek képezték ki? Vagy, hogy gyilkosságok tucatjai köthetők a nevéhez? Vagy, hogy elárulták, és minden társa (és egykori szerelme is) halott? Vagy, hogy évek óta álneveken él, hogy ne találjon rá egykori megbízója? Nem, inkább próbál árnyékban maradni, mígnem egy napon...
Zoe és Lord egy olyan posztapokaliptikus világban élnek, ahol a nők csak afféle üzemanyagként szolgálnak a férfiak számára. Előbbi a kiszolgáltatott lányok megmentője, utóbbi pedig a vándor, ki nem találja helyét ebben a világban. És akkor jön a 14 éves Lili, akit együtt kell átmenteniük egy lakatlan szigetre... 
Mindannyian egy olyan világ szülöttei voltak, amely már nyomokban sem emlékeztetett a régiekre. Dayo és Aria azért küzdenek, hogy együtt maradhassanak egy olyan világban, ahol az uralkodónak joga van bármelyik asszonyt elvenni bárkitől, és emlékek elvesztésére kárhoztatni egész családokat…

Egyéb írások
AnitaBlake/RienVersion
Anita újabb kalandba keveredik szeretői oldalán. Miután pedig megvív egy vámpírmesterrel, néhány fiatal vámpírral, majd álomba küldi Marmee Noir-t, súlyos döntést hoz, ami kihatással lesz egész eddigi életére és minden kapcsolatára. 
Blackhill
Lord Andrew Wadsworth egyetlen vágya kiházasítani húgait, a megtört Debbiet, a lázadó Kat-et, és a félénk Rosalie-t. Legyen ennek bármi az ára. 
Élet Alkonyat után
Renesmee és Jacob, évekkel később visszatérnek Forksba, ahol vámpírok, farkasok és emberek teszik próbára szerelmüket. 
Kentaurok
Ixion herceg családja az isteneket szolgálta, míg azok egy napon ellenük nem fordultak, csapások sorát mérve rájuk. Itt kezdődik a férfi, és Nephele, a felhőnimfa története, kiknek véréből a kentaurok népe emelkedik ki. 
RMMR – A múlt hívó szava
A magának való Kira új suliban kezd, ahol megismeri a vad természetű Ray-t, kinek a múltja tele van titkokkal. Már éppen összebarátkoznának, amikor megjelenik egy új fiú, Mario, aki egyike Ray titkainak, majd hozzá csatlakozik egy lány is, Mae. Az ő érkezésükkel pedig a múlt titkai elkezdenek felszínre törni. 
A szeretet erejével
Keylee és Damian évek óta egy pár, ám egy napon, mérhetetlen boldogságuknak véget vet egy tragédia, amiben a lány meghal. De ő, főleg makacs természetének hála, nem hajlandó továbblépni, így hát, őrangyalával együtt, a férfi életének része marad. Idővel a helyzet csak tovább bonyolódik. Vajon a szerelem tényleg mindent legyőz? Még a halált is?  
Bosszú
Eric, Jesse és Keith szinte testvérek, ám egy napon elválasztják őket egymástól, és rivális bandáknál nőnek fel. Évekkel később már mindegyikük bérgyilkosként dolgozik, egymás ellenségeivé válnak, végül pedig egymás kiiktatását kapják megbízatásul. Vajon a bosszú vagy a szeretet erősebb a fiúk szívében? 
A halál angyalai
Sol egy átlagos egyetemista, míg meg nem ismerkedik egy halálangyallal, akivel a lelkük egymáshoz kapcsolódik. Emiatt Sol-ból is halálharcos lesz, de ő közel sem úgy használja a listáját, mint elődjei. Elhatározza, hogy annak segítségével szünteti meg a bűnt a világban, így megalkotja Raguel-t, a bosszú angyalát. 
Meleg novellák
Meleg történetek, csak az lépjen át, akit ez a téma érdekel. 
Bukottak
Egyszer régesrégen, Lucifer megtámadta a mennyeket 200 harcosával, de vesztettek. A bukott nem hagyta, hogy társai örök kárhozatra legyenek ítélve, így megmentette lelkeiket, és hét időtálló testbe zárta azokat, majd jósága utolsó szikrájával a földre küldte őket. Azóta őrzik a bukottak a két világ kapuját. Ez annak a hét harcosnak a története…
A szív üzenete
Egy fiú és egy lány szerelmi levelezése, amit Alan Walker dalai ihlettek. 
Leena igyekszik túlélni, miközben szabadulni igyekszik múltja minden terhétől. Ám egy napon megismeri Kenny-t, az őrült gengsztert, aki egy csapásra felforgatja az életét, és kezdetét veszi egy őrült hajsza, minek tétje az életük.  
Hyunjin, Jiyu és Sua Észak-Koreából szöknek át Dél-Koreába, és próbálnak meg új életet kezdeni Szöulban. Ez azonban nem könnyű, ha törvényen kívüli vagy, és az egyetlen hely, ami befogad, az a koreai alvilág. 
Ninette modellként dolgozik, de szünetre van szüksége, ezért egy évre beköltözik egy álmos kisvárosba, ahol elkezd gimibe járni. Itt ismerkedik meg a helyi vagányokkal, a Holdfény banda tagjaival. A fiúk mellett pedig megismer mindent, ami eddig kimaradt az életéből.
Fantasy-novellák
Képzeld el, hogy már telepek vannak a Marson, vagy, hogy vége a világnak és egy marslakó segít a megmaradtaknak. Vagy, hogy beszippant a Bermuda-háromszög, vagy mesebeli vidékre kalauzol egy egyszarvú. Vagy, hogy hirtelen az országod 2000 évet ugrik vissza az időben. Csak képzeld el…
Megtörve lenni… Három különböző történet, amit három különböző film, és a fájdalom ihletett. Freya és Sigurd (Spartacus sorozat), Rachel és Zack (A halál angyalai anime), Gwendolyn és Ivar (Vikingek sorozat)
A XX. század elején élt a Jánosi család asszonyainak három generációja, kiknek keserédes történetében a szegénység, a kilátástalanság és a jövőtől való félelem keveredett a daccal, és a csakazértis-hozzáállással.
Egy letűnt világ utolsó képviselői voltak. Velük ért véget az Egyiptomi fáraók sora. De mi történhetett velük… vagy mi történhetett volna?! Ezek az én meséim róluk…
Maddie úgy érzi, hogy az élete már nem is haladhatna rosszabb irányba, amikor hirtelen megismeri Vito-t. A gond csupán az, hogy Maddie a harmincas éveiben jár, férjnél van négy gyerekkel, és tanár Vito osztályában. Szerelmükkel pedig kezdetét veszi egy igen botrányos kapcsolat!
Juwon tökéletes élete darabokra hullik, amikor Korea legsúlyosabb komp katasztrófájában mindkét gyermeke meghal, akiket hamarosan a felesége is követ. De hogyan lehet túlélni egy ilyen tragédiát? Egyáltalán túl lehet? Juwon sem biztos benne, de próbál életben maradni… értük… helyettük.
Túlélők: „Azt se tudom hol kezdjem életünk szarságainak meséjét, de talán a legelejétől. Igen, talán ez lesz a legjobb…” Shank élete maga a pusztulás, célja pedig a túlélés… erről mond el ő maga egy rémes mesét…Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése