2/17/2013

Az utolsó négy, illetve a következő 5

Az utolsó négy

Született gyilkosok (1994)

Mickey és Mallory Knox-nak hányattatott élete van mielőtt találkoznak. Találkozásuk végzetesnek bizonyul, ámokfutásuk alatt 52 embert végeznek ki, aztán börtönbe kerülnek, de a történet még csak most kezdődik.

Nekem a történet tetszett is meg nem is. Azért tetszett, mert szeretem a „törvényen kívüli” filmeket, olyan Bonnie és Clyde érzés lett rajtam úrrá. Sokszor még együtt is lehetett érezni a párral, szeretem az ilyen „rosszfiús” filmeket is, amikor együtt érzek a gyilkosokkal. De van, amiért nem tetszett, nem szeretem a buta és idegesítő karaktereket, ők pedig (főleg a lány) azok voltak, illetve azt sem szeretem, amikor ártatlant ölnek meg (Itt az indiánra gondolok, nem másokra.)
Maga a film képi világa és zenéje jó volt, a színészek brilliánsan hozták a karaktereiket.

„Wayne: Na és mire vagy hivatott, Mickey?
Mickey: Baszod! Én egy született gyilkos vagyok!”

10/7

Jumanji (1995)

1969-ben a 10 éves Alan és kis barátnője, Sarah, találnak egy furcsa társasjátékot, amivel játszani kezdenek. A kisfiút beszippantja a játék, a lány pedig „megőrül”. 26 évvel később egy testvérpár Judy és Peter találja meg a játékot és ők is játszani kezdenek. Ekkor visszatér Alan, de hamarosan nagyobb gondjuk is lesz, mert a várost elárasztja a dzsungel…

A film igazából vígjáték és könnyed esti szórakozás. A sztori egyedülálló, érdekes, a poénok jók, a szereplők egyszerűek (éppen ezért jók), a képi hatás pedig csodálatos.

10/8

A hetedik testvér (1994)

Vacak a kiskutya egy erdőben kezd új életet, amikor kidobják őt. Egy kedves nyuszi család fogadja be, a kis nyuszik pedig testvérükként szeretik. Sok kalandon megy át a kis család…

Ez egy végtelenül aranyos kis mese, szívmelengető történet. A rajzok pedig valóságosak, szerethetőek. Sok mesében nagyon furcsa, nyomorék kis figurák vannak, de ebben nagyon valóságosak.

10/9

Toy Story

Andy egy kisfiú, aki a születésnapjára kap egy űrhajós akció-figurát. Amikor a kisfiú nincs a szobában, a játékai életre kenek, és bizony az eddig népszerű cowboy-figura, Woody féltékeny lesz az új jövevényre, Buzz-ra.

Az 1995-ös mesét még 2 rész követte.
1999: Woody véletlenül egy játékgyűjtőhöz keveredik és míg barátai a megmentésére sietnek, addig a seriff új barátokat gyűjt.
2010: A játékok azzal szembesülnek, hogy Andy 17 éves lett és főiskolára megy, így nekik új gazda után kell nézniük…

A rajzok valóságosak, a poénok kiválóak, de a sztori részről részre rosszabb: 9, 8,7.

10/8



A következő 5

101 kiskutya (1996)

Roger és Anita egy parkban ismerkednek meg, később nem csak ők, hanem kutyáik, Pongo és Perdita is összeházasodik. A kutyacsalád hamarosan kölyköket vállal, amivel azonban felhívják magukra a bunda-mániás Szörnyella figyelmét. Számtalan kaland után a házban már 101 kiskutya nyüzsög…

A történet most film formájában került elém, de láttam már rajzfilmben és rajzfilm-sorozatban is. Nekem ez is nagyon tetszett, de a rajzfilm változatokat jobban értékeltem.
Ezt leszámítva a színészek és az idomított kutyák zseniálisak voltak, a poénok és a képi világ nem különben.

10/8


Alkonyattól pirkadatig (1996)

A vámpír-horror főszereplője Seth és Richie, a bankrabló testvérpár, akik menekülnek a törvény elöl. Egy bárba menekülnek, ahol egy barátjukra várnak. Ide magukkal hozzák a Fuller családot (a hitehagyott apát és a két nevelt gyermekét, Scott-ot és Kate-et). Minden szokványosan indul, amikor az egyik táncosnő megharapja Richie-t,a ki meghal, majd feltámad. Innentől tudjuk, hogy egy vámpírfilmmel van dolgunk…

Nagyon tetszett a történet, a színészek, a vámpír-világ és az egész, úgy ahogyan volt.

10/9

Daylight-Alagút a halálba (1996)

Beszakad egy alagút, Kit a volt mentőszolgálatos pedig a bajbajutott emberek élére áll és megpróbálja megmenteni őket…

Számomra minden átlagos volt a filmben, nem is tetszett igazán.

10/7

A függetlenség napja (1996)

A történet több szálon fut, de a film maga júl. 2-4-et öleli fel. A Földet megtámadta egy idegen faj, a Föld tudósai, katonái pedig felveszik a harcot, hogy kivívják a függetlenségüket…

A sztori igazi lerágott csont, bár akkoriban még nem volt az. A kivitelezése tetszett, amúgy egy elég jó film.

10/8

Honfoglalás (1996)

A magyar honfoglalásról szól ez a magyar film.

Először is, magyar film, magyarokról, magyaroknak. De nem egy gagyi (sajna magyar filmek között van olyan is), hanem egy igazi klasszikus. A színészek, a ruhák, a helyszanek nagyon jók. A zenéje az meg valami csodálatos.

10/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése