5/18/2013

Évekszerint vége

Colombiana

A 2011-es film főszereplője Cataleya, akinek szeme láttára ölik meg a családját, majd az USA-ba menekül a nagybátyjával. 15 évvel később bérgyilkosként dolgozik, névjegye egy orchidea, amit áldozataira rajzol, ezzel üzenve szülei gyilkosainak, akiken bosszút akar állni…

Nem egy rossz film, igazából egyszer nézhető kategória. Nem akarom lehúzni, mert pörgös, van mondanivalója, a színészek jók, a karakterek kidolgozása jó, a lány nagyon szép, stb. Szóval bőven van, ami miatt bejön, de valóban csak egyszer, illetve az akciók nagyon valószerűtlenek sokszor, bár ez nem csak ezzel a filmmel van így.

Hopp

A 2011-es mese főszereplője Hopp, a Húsvéti Nyúl, illetve a naplopó Fred, akinek át kell vennie a nyuszi helyét, miután megsebesítette azt.

Az animációs és élőszereplős filmek egy újabb példája, ami igen jól sikerült. Nagyon szeretem az olyan filmeket, amikben abszolút jól el van rejtve, hogy hol van vége az animációnak és hol kezdődik a valódi élőszereplős rész. Ezen kívül igazán aranyos a történet maga is. Ám számomra ennyi!

Hupikék törpikék

A 2011-es film főszereplői a jól ismert mesesorozat, a Hupikék Törpikék teljes gárdája, akik valódi kalandba keverednek, a valódi emberek között.

Szintén élő és animált szereplős mesefilmről beszélünk, ez is jól sikerült. Itt is ki vannak dolgozva az animált figurák, nagyon valóságosan, nagyon 3D-ben. De szintén ez ennyi is!

Kellékfeleség

A 2011-es vígjáték főszereplője Danny, aki úgy űzi el alkalmi nőit, hogy házasnak tetteti magát, azonban az egyikbe beleszeret, ekkor viszont kell neki egy kellékfeleség, akivel eljátszhatja, hogy köztük bizony mindennek vége, ez lesz az elvált titkárnője, Katherine.

Nagyon-nagyon tetszett, Adam Sandler minden filmje tetszik amúgy, mert briliáns humorista szerintem. De Aniston sem egy rossz színésznő, sőt. Igazi könnyed, esti kikapcsolódás.

A leleményes Hugo

A 2011-es film főszereplője Hugo, aki egy pályaudvaron lakik egy órában, minden leleményességére szüksége van, hogy túléljen, hogy megjavítson egy találmányt és, hogy ne kapják el, mert azonnal lelencházba viszik.

Nem tudom megfogalmazni sem, hogy mit gondolok erről a filmről, mert furcsa. Jók a színészek, jó a történet, a karakterek nagyon jók, stb. Mégis kéne valami plusz, de néhol meg igazán olyan bámulatos. Mindenesetre megnézésre ajánlom!


A majmok bolygója

Ennek a mini sorozatnak 7 része született és főszereplői a majmok, akik az ember eltűnése után átveszik az irányítást, illetve néhány ember, akik egy félresikerült űrutazás után kötnek itt ki.
1968: Négy asztronauta nekivág az űrnek, amikor egy ismeretlen bolygón landolnak, ahol a majmok uralkodnak.
1970: Az előző rész túlélői Taylor űrhajós és Nova, a helyi néma lány szembesülnek azzal, hogy ez a bolygó az egykori Föld, ami atomháború miatt semmisült meg. Eközben becsapódik egy másik űrhajó, fedélzetén Brent űrhajóssal.
1971: Megsemmisül a majmok világa a bombától, ám három csimpánz, Dr. Milo, Cornelius és Zira kiemelik Taylor űrhajóját, amivel a XX. századba repülnek, ahol az emberek nem értik meg őket, kísérleteznek rajtuk, ráadásul Zira gyermeket vár…
1972: Caesar, Zira gyermeke családja megölése után ő az egyedüli beszélő majom. Hamarosan kihal az összes macska és kutya, az emberek pedig a majmokat kezdik idomítani, eljött Caesar és bosszúja ideje…
1973: A XXI. Században járunk, ahol Caesar az emberek és majmok békés együttéléséért küzd az atomháború után, ám a dolgát sem az emberek, sem a majmok nem könnyítik meg.
2001: Leo Davidson űrhajós egy ismeretlen helyen landol, ahol meglepődve tapasztalja, hogy a majmok állnak a tápláléklánc csúcsán, míg az emberek csupán szolgák lehetnek.
2011: Will egy tudós, aki majmokon teszteli az Alzheimer kór ellenszerét, kísérlete kudarcba fullad ugyan a bürokrácia miatt, ám egyik alanya megszüli a kis Caesar-t, aki majom létére egy gyermek intelligenciájával rendelkezik és fejlődik is ugyanúgy.

A történet nem rossz, ám… Kezdjük az elején, az első részek rettenetesen szadisták, tehát én ki nem állhattam őket, hiába voltak a majmok meg az egész majom-világ jól megszerkesztve (akkori technikához mérten, mert a mostanihoz csapnivaló volt). A két modernebb változat már sokkal jobban tetszett, történetileg, effektügyileg és kidolgozottsága miatt is. De mindent összevetve én nem szeretem a Majmok bolygója egyik részét sem.

Mr Popper pingvinjei

A 2011-es film főszereplője Popper az elfoglalt üzletember, aki a családjával sem ér rá foglalkozni. Ekkor azonban örököl egy pingvint, amiből egy félreértés miatt hat pingvinje lesz, akik fenekestül fordítják fel az életét, de ő ezt egy idő után nem is bánja már…

Jim Carrey jó színész, ezt le kell szögezni, amiben játszik az nagyon vicces (többnyire), így ebben a filmben is kiválóan alakít. A pingvinek kidolgozása, idomítottsága meg aztán zseniális.  Nagyon aranyos kis film, családi kikapcsolódásra ideális.

Rango

A 2011-es mese főszerelője Rango, a kaméleon, aki egész életét akváriumban töltötte. Ám egyszer véletlenül elhagyják őt a sivatagban, ahol egy poros vadnyugati városkában köt ki.

A karakterek nagyon valósághűek, ehhez pedig még jönnek a western szereléseik, így hatalmasak a szereplők.  Történet is jó, a western feeling is nagyon jó benne. Abszolút vicces kis történet, nekem tetszett.

Rio

A 2011-es mese főszereplője Azúr, az elkényeztetett házipapgáj, aki egy véletlen miatt a Riói Karnevál közepén találja magát, megrémülve…

A figurák kidolgozottsága jó, a történet jó, vicces is, de nem tudom. Megnéztem, tetszett, de láttam jobb meséket is.

Tekken

A 2010-es film főszereplője Jin, aki az anyja halálát megbosszulandó jelentkezik a halálos harcművészeti versenyre, a Tekkenre.

Eredetileg a Tekken egy sokszereplős, hat részt megélt X-BOX játék, ami köré a készítők egy univerzumot is létrehoztak, abszolút jól kidolgozott karakterekkel. Ezután készült animációs film is a Tekkenből és sorozat is, aztán jött 2010-ben az első élőszereplős mű.
A film nagyon jó, abszolút ajánlom megnézésre. A sztorija kissé elcsépelt, de a karakterek és a színészek nagyon jók, sőt visszahozza az X-BOX hangulatát is, abszolút valósághűen.


Thor

A 2011-es film főszereplője az északi mondavilág hőse Thor, aki miután „leszerepel” az Égben, az Istenek között, száműzik a Földre. Ám a harc oda is követi őt…

A színészek jók, a karakterek jók, a történet jó, a zene jó, akció dús, néhol humoros, az effektek zseniálisak, a képi világ szép… Nekem bejött a film!

Tintin kalandjai

A 2011-es mese főszereplője Tintin, a fiatal újságíró, aki felfedezi, hogy egy hajómodell évszázados titkot őriz, amit érdemes felgöngyölíteni.

Jó kis mese volt, jól voltak kidolgozva a figurák is benne, izgalma is volt, valódi krimi, olyan Poirot feelinget adott. De nekem annyira azért nem tetszett.
  
Az éhezők viadala

A 2012-es film főszereplője Katniss, aki húga védelmében önként jelentkezik a halálos Viadalra.

Hasonlóan a Tekkenhez vannak előzményei, illetve egy nagyon részletesen kidolgozott Univerzum épült köréje, kidolgozott karakterekkel, rengeteg harccal a túlélésért, stb. A világ jobban tetszett, mint maga a film, de jó volt.

Bosszúállók

A 2012-es film főszereplőit mindenki ismerheti: Hulk, Amerika Kapitánya, Vasember, Thor, Fekete Özvegy és Sólyomszem. Egy egész Földet érintő veszély miatt hívják őket össze egy közös nagy kalandra.

Nekem tetszett, hogy majd minden hőst tartalmaz a film. Közülük néhány főhősnek van saját filmje is, amiből megismerhetjük őket (Hulk, Amerika Kapitánya, Vasember, Thor). A karalterek nagyon jól vannak kidolgozva, képregényhez, előzményfilmekhez hűen. A történet sablon, a jó öreg Mentsük meg a világot!, de azért izgalmas, pörgős, szórakoztató.

Feláldozhatók

A 2010-es film főszereplője a Feláldozhatók nevű zsoldos szervezet, akik a világot fenyegető ádáz gengszterekkel harcolnak.

A filmet és a második részét is nagyon lehúzták a kritikusok, de nekem tetszettek. Az összes valaha volt nagy akciófilm színész megjelenik a filmekben (Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Van Damme, Chuck Norris), ettől nekem nagyon jó már eleve, aztán jó a történet, a színészi játék, pörgős, akció dús, stb.

A Hobbit

A 2012-es film főszereplője Zsákos Bilbó, akit a Gyűrűk Ura trilógiából már részben megismerhettünk. Most a fiatal Bilbóval találkozhatunk, aki még nem indult el élete kalandjára.

Nos, megismerhetjük mi történt a Gyűrűk ura előtt 60 évvel… Ennyi. Vannak benne olyan elemek, amik tetszenek, mint a Törp-dal, a zenék, a képi világ, magának a szövetségnek a megalakulása. DE néhol inkább idegesített, sőt: Bilbo-t én nem kedveltem meg, hanem ki nem állhatom, buta, vérszegény, gyáva kis figura. Valószínűleg a többi részben fejlődik majd, de most…

Hotel Transylvania

A 2012-es mese főszereplője Drakula, aki egy szörnyeknek való Hotelt működtet, illetve óvja lányát a külvilágtól. Ám egy nap megjelenik Jonatán, az ember turista, veszélyeztetve Drakula világát. 

Nagyon tetszett, a figurák jól voltak kidolgozva, ütősek voltak a poénok, van benne dráma, romantika, stb. A zene nagyszerű, az énekek is. Mindenkinek ajánlom megnézésre!


Merida, a bátor

A 2012-es mese főszereplője Merida, a skót hercegnő, aki a saját ura akar lenni, a hagyományokkal mit sem törődve. Viselkedésével azonban bajba sodorja magát, édesanyját és a birodalmukat is.

Nem rossz mese, jó sztori, jó figurák, humor is van benne, stb. De én hiányoltam belőle a szerelmi szálat, ami minden Disney hercegnős mesében van.

Az öt legenda

A 2012-es mese főszereplői, az öt legenda: Húsvéti Nyúl, Mikulás, Fogtündér és Homokember (Álommanó), illetve Dér Jankó, aki újonnan csatlakozott. Küldetésük: megvédeni a gyerekeket a gonosz Szuroktól.

Nagyon magával ragadó mese. Jól vannak kidolgozva a karakterek, valóságosak, illenek az eredeti karaktereikhez (no, nem a tetovált a Mikulás). A történet nagyon tetszett, a kidolgozása is. Néhol humoros, néhol megható, stb. Megnézésre ajánlom!

Prometheus

A 2012-es film főszereplője egy tudósokból álló kutatócsoport, akik egy elhagyott bolygóra utaznak űrhajójukkal, hogy azt tanulmányozhassák…azonban nincsenek egyedül…

A film az Alien-filmek előzménye, legalábbis akként tartják számom. Nagyon vitatott film a kritikusok körében. Egyetlen ismerősömnek sem tetszett, nekem sem. Nem is akarom elemezni, hogy miért, de valami rettenetes…

Ted

A 2012-es film főszereplője Ted, az életre kelt plüssmedve, aki kissé infantilis gazdájával, illetve annak barátnőjével tengeti életét. Azonban Ted nem az a kimondottan gyerekbarát maci…

Nem 12 karikás, de néhol még 16 karikás sem. Nem gyereknek való az biztos, mert a maci drogozik, nőzik, káromkodik, stb. Egyszer nézhető kategória nálam, nem több.

Utazás a rejtélyes szigetre

A 2012-es film főszereplője Sean, aki gondolkodás nélkül vág neki egy kalandnak, hogy megmentse nagyapját. Követi a mostohaapja és a barátnője is a kalandos útra, ami egy rejtélyes szigetre vezet…

Nekem tetszett, családi kikapcsolódás délutánra, ezt a színvonalat kiválóan hozza, néhol még föléje is lő. Jók a színészek, humoros, kalandos, van története. Nekem tetszett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése