7/13/2013

Magnum

Történet

A sorozat 1980-1988 között futott, 162 epizódot élt meg. A sorozat főszereplője Thomas Magnum a magánnyomozó, aki Hawaii szigetén dolgozik.

 

Szereplők

Thomas Sullivan Magnum
Virginiában született egy több generációs katonai családba, apja Koreában esett el. Ő maga a haditengerészetnél szolgált és harcolt Vietnam-ban is. Kiváló lövész, több fegyver szakértője és rengeteg katonai kitüntetés birtokosa. 33 évesen otthagyja a katonaságot, mert lege lesz. Hawaii szigetér elköltözik és magánnyomozóként kezd el dolgozni. Ő egy igen laza figura, aki nem veti meg a nőket és a piát. Hawaii - mintás inget hord, és piros Ferrarival közlekedik.

Jonathan Quayle Higgins III.
Angliában született a ’20-as évek környékén. A Brit Hadsereg főtörzsőrmestere, szolgált a II. világháborúban, az Indokínai háborúban, járt Kenyában, Indiában, stb. 1947-ben matematikából doktorált a Cambridge - i egyetemen. Higgins komornyik a gazdag Robin Masters Hawaii – i birtokán, amire két nagy dobermann őrkutyával (Zeusz, Apollo) vigyáz. Rendkívül fegyelmezett, kötelességtudó férfi, igazi katona.

Orvill ’Rick’ Wright
Rick egy igazi playboy, aki az előkelő Kamehameha Klubot üzemelteti, ahova csak tagok léphetnek be. Kiterjedt alvilági kapcsolatokkal rendelkezik. Szolgát a vietnami háborúban a tengerészetnél, szakértője a fegyvereknek. Helikopter – tüzelő volt TC mellett a háborúban (a helikopterek ajtajából tüzeltek a földre).
 
Theodore ’TC’ Calvin
Jelenleg turistákat reptet át Hawaii felett és különböző területekre. A tengerészet egyik altisztjeként szolgált a vietnami háborúban, mint repülőpilóta. Van egy volt felesége, illetve egy lánya és egy fia.

Robin Masters
Ő egy rendkívül elfoglalt bestseller író, akinek Oahu-n van egy birtoka, ahol Higgins a birtok intézője, Magnum pedig a biztonsági szakember. Higgins szervezi Masters jótékonykodásait, vezeti a házat, gondozza az értékeket és a két őrdobermannt. Masters-nek 12 regénye jelenik meg, melyekről a sorozat említést tesz, illetve elhangzik, hogy ő nem ír, hanem magnóra diktálja a könyveket. A Ferrari, amit Magnum használ, az is Mastersé, de ezen túl is több kocsija van. Illetve több birtoka és lakása szerte a világban.
 

Színészek

Tom Selleck
1945-ben született Detroitban, egy négygyermekes családban, angol és skót felmenőkkel. Sportösztöndíjjal került be az egyetemre, egyedüli célja az volt, hogy világhírű sportoló (baseball-játékos) legyen. Drámatagozatra járt, majd később egy reklámcég arca lett. Szolgált a 160. gyalogezredben a Nemzeti Gárdánál. Két rövidke epizódszerep után kiválasztották a Magnum főszerepére. 1969-2012 között 20 sorozatban és 49 filmben játszott, olyanokban, mint a Mr. Baseball, Három férfi és egy bébi, Jesse Stone, Jó barátok, Las Vegas, stb.
1971-1982 Jacquelin Ray volt a felesége, volt egy fogadott fia, Kevin (1966). 1987 óta Jillie Mack a felesége, lányuk Hannah Margaret (1988), jelenleg a család Kaliforniában él, ahol selleck-nek saját farmja van, ahol avokádót termeszt.

John Hillerman
1932-ben született Texasban, német felmenőkkel. Újságírásból diplomázott, majd belépett a Légierőhöz, ahol az őrmesteri rangig jutott. 4 éves szolgálata alatt különböző színjátszókban is fellépett. 1957-ben lépett a hivatásos színészi pályára. 1970-1996 között 54 filmben, sorozatban vállalt kisebb-nagyobb szerepeket. 2009-ben vonult nyugdíjba, jelenleg Texasban él.

Larry Manetti
1947-ben született Chicago-ban. Színészetet tanult, bár egyetlen kiemelkedő szerepe a Magnum-ban volt. Ezen kívül még szerepelt nagyjából 25 filmben, sorozatban, kisebb szerepekben. A Magnum-ban töltött időkről könyvet írt Aloha Magnum címmel, illetve saját vendéglője van Las Vegasban. Neje Nancy DeCarl, fia Lorenzo (1980).

Roger E. Mosley
1938-ban született Kaliforniában, igen veszélyes környéken. 1963 óta több filmben is játszott, de a Magnumot nem sikerült túlszárnyalnia, ellenben kiemelkedő rendező vált belőle. Ő volt az első afro-amerikai televíziós rendező. Tagja a színészek, rendezők és írók szakszervezetének is. Exneje Saundra Locke, akit 1960-ban vett el, ám ne tudjuk mikor vált el tőle. Élettársa Toni Laudermick 1976 óta. Két gyermeke született Locke-tól, egy pedig Laudermick-től.
 


Epizódismertető



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése