11/11/2012

Mesék

Ebbe a kategóriába négy mesét kell, hogy megemlítsek. Ilyen-olyan módon mindegyik hatással volt rám a maga idejében. Ezek pedig a következők: Candy, Sailor Moon, Dragonball és a Pálya ördögei.

Candy
115 részes sorozat. Candy egy árva kislány, aki a Pony árvaház lakója és legjobb barátnőjével, Annie-vel, számos kalandba keverednek. Később mind Annie-t, mind Candy-t örökbe fogadják. Candy a gazdag Cornwell családhoz kerül, akiknél megismerkedik élete nagy szerelmével. Aztán kitör az I. világháború…

Sailor Moon
A Dragonball után az egyik leghosszabb sorozat. 5 évadra osztható, 200 részes(nálunk 165 rész ment le) animesorozat. A történet középpontjában Bunny a rendetlen iskoláslány és fekete macskája áll. A lány a Hold hercegnője, ezt azonban még az elején ne tudja, pusztán tündérként jelenik meg. Később csatlakozik hozzá a többi bolygó tündére is, akikkel szoros barátságot ápol. Illetve megjelenik a Maszkos férfi is, aki (bár ezt sem tudják) Bunny szerelme a Földön és a Holdon is. A történet a tündérek és a Sötét Birodalom szolgálói közötti harcról szól a világért.

Dragonball
A japán manga 4 részre osztható (DB, DB-Z, DB-GT, DB-Kai), illetve a DB-AF, amelyet a rajongók készítettek.
A sorozat középpontjában egy fiatal (majd egyre idősebb) fiú áll, Son Goku. A barátok elindulnak a sárkánygömbök nyomában egy igazán misztikus és veszélyes világban, eközben számos lénnyel keverednek harcba, szövődne szerelmek, kapcsolatok. A céljaikat azonban minden rész végére elérik, miközben a harcosok és a harcok száma is növekszik.   

Pálya ördögei
A 49+3 részes anime egy focista fiúról, Benjamin-ről, majd annak csapatáról szól, akik a világ legjobb focicsapata címért küzdenek, rengeteg viszontagságon keresztül.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése