1/19/2013

Gilmore Girls

Lorelai

Lorelai Victoria Gilmore 1968.04.26-án született a gazdag és sznob Emily és Richard Gilmore egyetlen lányaként.
A lányt egész életében irányították a szülei, aki emiatt lázadóvá vált, és barátságba, majd szerelembe esett a család barátainak gyermeke, Christopher Hayden iránt. 16 évesen teherbeesett a fiútól, majd miután megtagadta az abortuszt el akarták szülei vetetni a fiúval. Egyikből sem kért, így megszökött Hartfordból Stars Hollow-ba, majd Mia a szárnyai alá veszi őket. A szálloda fészerében lakhatnak, a lány iskolába jár üzleti szakra, szobalányként dolgozik és megismeri legjobb barátnőjét Sookie-t.

Karrier
Eleinte a szálloda szobalány, majd szép lassan ügyvezető igazgatója lesz. Egy tűz után saját szállodát nyit a Dragonfly Inn-t.

Személyiség
Lorelai egészségtelenül étkezik, koffein mániás, szószátyár, alapvetően vidám lány. Szeret moziba járni, ellenben főzni nem, így náluk mindennapos a gyors kaja.

Család
Lorelai a lányával barátnői kapcsolatot ápol. Igazán példaértékű a kapcsolatuk.
Ám szüleivel csak enyhül a viszonya széria alatt. Lánya azonban kijön a szüleivel, ami miatt Lorelai aggódik is eleget. Ám miután visszaadja a kölcsönt, amivel Rory tandíja miatt tartozik nekik továbbra is kapcsolatban marad velük. Anyjával a kapcsolata 10 év után rendeződni látszik. 

Szerelmei
Alex Lesman
Egy szemináriumon fut össze a férfival. Közös bennük a kávé imádat, illetve Alex is egyedül neveli két kislányát. Igazából ez egy nem túl fajsúlyos kapcsolat, rövid és alkalmi. 
Jason Stiles
A negyedik évadban találkoznak. A férfi olyan, mint Lore csak férfiban, erős, céltudatos, vicces, stb. A férfit gyerekkora ismeri a lány, apja üzlettársa, amíg perbe és jogvitába nem keverednek. A lány az apját választja a titkos kapcsolat helyett.
Max Medina
Az első három évadban jelenik meg. Ő Rory angol tanára, így a szülők, a diákok meg egyéb dolgok miatt nehezen találnak egymásra. Aztán lángoló szerelem van közöttük, amit igazából csak a férfi érez, Lore mintha csak beletörődne a dolgokba. A férfi eljegyzi, már az esküvőjüket szervezik, majd a lány visszamondja az egészet, mert ő nem ezt akarja. Ez sokáig anyon kínos lesz, mert ugye a férfi Rory tanára. Max (amíg szerpel) nem teszi túl magát a nőn. Lore pedig igen is meg nem is.
Christopher Hayden
6 éves koruk óta ismerik egymást, tőle van Rory. Az első évadban felbukkan, együtt vannak Lorelai-jal, aki nemet mond a lánykérésére. Itt vagány, motorosként jelenik meg. A második évadban Rory báljára érkezik kocsival, munkával és van otthon egy barátnője, akiről nem szól eleinte Lorelainak. Még ebben az évadban visszatér, amikor összevesznek Sherry-vel. Ekkor újra összejönnek, és együtt akarnak maradni, azonban kiderül, hogy Sherry terhes, ezért a férfi elmegy. Az ötödik évadban Sherry elhagyja a férfit, aki többször is segítséget kér Lore-tól, a 2 éves Gigi miatt. Még ekkor tönkreteszi Luke-kal való kapcsolatát is a kettejük ügye. A hatodik évadban újra összejönnek, a hetedikben pedig összeházasodnak, de a férfi féltékeny Luke-ra. Lorelai rádöbben, hogy kapcsolata Chris-szel már véget ért, ezért elválnak. 
Luke Danes
Eleinte barátok, majd a negyedik évadban összejönnek. Már az esküvőt szervezik, amikor felbukkan a férfi egy előző kapcsolatából való lánya, emiatt távolodnak. Mindketten igyekeznek, ekkor megjelenik Chris, akivel Lore lefekszik, szakítanak. Amikor a lány elválik Chris-től újra egy pár lesznek, immár végleg. 10 év után házasodnak össze!


Rory

Lorelai Leigh Gilmore született 1984.10.08-án Lorelai Gilmore és Christopher Hayden lányaként.

Iskola
A lány eleinte a Stars Hollow Középiskolába járt, amint nagyon szeretett, de csupán egy évet töltött itt. Majd felvették a Chilton elitgimnáziumba, ahol kitűnően teljesített a szigorúság ellenére is. Mindig a Harvardon szeretett volna továbbtanulni, ám végül a Yale-re ment, ahol szintén kiválóan szerepelt, majd újságíróként végzett. Később Iowa-ba ment, online újságba írt és kampányolt Obama mellett.

Karrier
Miután Obama mellett kampányolt és megjelent egy rendkívüli népszerűségre szert tett cikke, a karrierje megrekedt. 10 év elteltével kezd bele egy könyv megírásába, ami az anyjáról és róla szól. Illetve főszerkesztője lesz a Stars Hollow-i lapnak, de talán még egyszer saját középiskolájában is tanítani fog. 

Szerelmei
Tristan DuGrey
A fiú az első két évadban szerepel, igazi chiltoni rosszfiú. Erősen vonzódnak egymáshoz, a fiú talán bele is szeret. Egyszer csókolóznak, majd a fiút a 2. évadban katonai suliba küldi a családja.
Dean Forester
A fiút még első középiskolájában ismeri meg. Összejönnek, a fiú még ez kocsit is épít a lánynak. Azonban amikor a fiú szerelmet vall Rory rosszul reagál, így szakítanak, de a lány rájön, hogy nagyon szereti a fiút, ezért újra összejönnek. A 2. szezonban végig egy tökéletes és harmonikus pár. A 3. szezon 8. része felé szakítanak, amikor Dean rájön, hogy Rory beleszeretett Jess-be. Ezután az évadban Rory Jess-szel van, Dean egy Lindsay nevű lánnyal. Az évad végén Jess lelép. A negyedik évadban Dean megnősül, de szerelmet vall Rory-nak, viszonyt kezdenek, a fiú lesz Rorynak az első. Az ötödik évadban senkinek sem tetszik ez a kapcsolat, Lindsay is rájön a megcsalásra, így kidobja a férfit. Dean és Rory igyekeznek rendbe tenni a dolgaikat, de már eltávolodtak, túl nagy a távolság is (Rory a Yale-n, Dean három helyen dolgozik), így szakítanak véglegesen.
Jess Mariano
Jess-t az anyja száműzte Luke bácsihoz a rossz magaviselete miatt (2. évad). A fú igazi arrogáns vagány, de Rory meglátja benne a jót (olvasás szeretete). Mindenki ellenkezésére barátok lesznek. Miután Rory-val balesetet szenvednek, a fiú hazamegy, ahova Rory követi, majd a fiú visszatér és megcsókolja a lányt Sookie esküvőjén (2. évad finálé). A 3. évadban nagy nehezen összejönnek, amikor Dean szakít a lánnyal. Ezután az évadban Rory Jess-szel van, Dean egy Lindsay nevű lánnyal. Az évad végén Jess lelép. A negyedik évadban még kétszer tűnik fel (kocsija miatt, majd anyja esküvője miatt) a fiú, az érzései változatlanok, de Rory-é már nem (legalábbis 2. alkalommal már nem). Elutasítja a fiút (aki előtte felajánlja, hogy menjen vele), aki elmegy. A 6. évadban is kétszer tér vissza. Jess már Philadelphiában él és egy könyvkiadónál dolgozik, megjelent egy regénye is. Jess ráveszi a lányt, hogy folytassa az egyetemet és jöjjön egyenesbe. Utolsó alkalommal, amikor találkoznak, Jess-nek kiadója van és csókolóznak is. Azonban az ő történetük is véget ér itt, többé nem lesz köztük semmi.
Logan Huntzbergerrel
Rory őt az 5. évadban ismeri meg. Elkényeztetett gazdag fiúnak tartja, de a fiúnak sincs róla jobb véleménye. Később azonban elbűvölik egymást a közös programok közben. Titokban kezdenek el járni, amolyan nyitott kapcsolatban, azonban egyikőjüknek sem jön be igazán. Rory ultimátumot ad a fiúnak, vagy a barátnője lesz nyíltan, vagy sehogy. Ezután nyíltan egy párt alkotnak. A fiúval egyre több zűrbe keveredik, majd amikor az anyja egy börtönből hozza ki, mindenki megharagszik rá és megszakítják vele a kapcsolatot. A lány ennek tetejében még a Yale-t is otthagyja. A hatodik évadban se veled-se nélküled dologban vannak a fiúval, aki iszik és bulizik, illetve belekavar a dologba egy lány és Jess is. A lány visszamegy a Yale-re. A hetedik évadban a fiú komolyan dolgozik Londonban, emiatt azonban erősen elhanyagolja a lányt, ez újabb feszültségeket szül. Az évad végén a fiú megkéri Rory kezét, aki nemet mond. 10 évvel később azonban még mindig randizgatnak, lefekszenek egymással, stb. Annak ellenére, hogy Rory-nak ott van Paul és Logan-nek menyasszonya van, akit el is vesz. Végül Rory végleg szakít a fiúval. Mindezek ellenére amikor Rory rájön, hogy terhes, valószínűsíthetjük, hogy Logan az apa.
Paul
Rory vele kezd randizgatni Logan után, pár évet vannak együtt, amikor 2016-ban szakítanak. A lány nem szerette igazából, alig találkoztak, csalta is a fiút. Egyáltalán nem volt komoly. 

2 megjegyzés:

  1. Most nézem a Szívek szállodáját a Viasat3-on, és nagyon tetszik. Az oldalad is nagyon bejön. :) Reni

    VálaszTörlés