1/27/2013

Miért éppen Alaszka?

Történet

A sorozatot 1990-1995 között sugározta a televízió. A történet középpontjában Dr. Joel Fleischman, a nagymenő, New York-i zsidó orvos áll, aki nem olvassa el a szerződését pontosan, ezért kénytelen az alaszkai kisvárosba, Cicely-be utazni, hogy ott praktizáljon.

Főszereplők

Dr. Joel Fleischman
A nagymenő, New York-i zsidó orvos áll, aki nem olvassa el a szerződését pontosan, ezért kénytelen az alaszkai kisvárosba, Cicely-be utazni, hogy ott praktizáljon. A történet elején arrogáns, nagyképű és neurotikus, azonban jelleme sokat fejlődik a sorozatban. Eleinte nem tudja elviselni az álmos kisvárost, illetve annak különcségeit. Az utolsó évad közepén elhagyja a várost.
Maggie O'Connell
Tehetős michigani család sarja, azonban itt, mint hivatásos „bozótpilóta” működik. Igazi szeretem-gyűlölöm kapcsolatban áll a dokival. Úgy érzi, átok ül rajta, mert fiúi sorozatosan bizarrabbnál bizarrabb balesetekben hunynak el.
Maurice J. Minnifield
Egykori űrhajós, koreai veterán, vadászpilóta. Jelenleg milliomos vállalkozó saját földterülettel, ingatlannal, egy rádióállomással és egy újsággal.
Holling Gustav Vincoeur
A Tégla kocsma-étterem tulajdonosa. Rendkívül gazdag és nemesi család sarja, azonban teljesen elhatárolódott az őseiktől. A nála jóval fiatalabb Shelly a barátnője, aki Maurice oldalán érkezett egykor. Emiatt barátságuk meg is szakad. 23 évig volt a városka polgármestere, hobbija a vadászat, később a természetfotózás.
Chris Stevens
A helyi rádió lemezlovasa, aki egy újsághirdetés alapján keveredett a városba. Filozofikus, irodalmi eszmefuttatásai a műsora szerves része. Régebben több évig ült börtönben, mint családja magrésze, ott azonban megtért.   
Shelly Tambo
Az egykori szépségkirálynő Maurice oldalán érkezett a városkába. Hamarosan azonban elhagyja a vőlegényét, hogy Hollinggal élhessen. Később hozzámegy, miután elválik egykori férjétől a hoki játékostól.
Ed Chigliak
Egy barátságos és kedves félvér indián, akit csecsemőként találtak és neveltek fel a környékbeliek. Részmunkaidőben dolgozik Maurice-nál és a vegyesboltban is. Nagy rajongója a filmeknek, mindent azokból tud a világról. Rendező akar lenni, több rendezővel is levelező viszonyban van. Megvan a képessége, hogy sámán lehessen, ezért annak is tanul indián mentorától, illetve „szellem” látogatóitól.   
Ruth-Anne Miller
A vegyesbolt tulaja, hetvenes éveiben jár, egyedül él. Később összeköltözik egy tőzsdeügynökkel.
Forgószél Marilyn
A doki rendkívül szótlan asszisztense.
Phil Capra
Az utolsó évadban érkezik a Doki helyett orvosnak. Ő Los Angelesből érkezett, sokkal kedvesebb elődjénél, ugyanakkor boldogtalanabb is.
Michelle Schowdowski Capra
Phil felesége, újságíróként dolgozik, amíg úgy nem érzi, hogy a tulaj akarata érvényesül a lapkiadásban, ezért beáll a Téglába felszolgálni. Időnként látomásai vannak arról a rabbiról, akiről a Dokinak is voltak annak idején.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése