1/27/2013

Miért éppen Alaszka? - Évadismertető

  1. évad
A csalódott Fleischman doki megérkezik az álmos kisvárosba, ami cseppet sincs ínyére. Hamarosan megismerkedik Ed nagybátyával az indiángyógyítóval, aki nem hisz a modern orvosságokban (a Doki sem a sámán erejében). Egy öreg remete Joelre és Maggie-re hagyja a földjét, akik azonban nem értenek egyet, hogy mit kezdjenek vele. Shelly egy ideig azt hiszi, hogy terhes, amivel frászt hoz Hollingra. Illetve hamarosan megjelenik a férje is, a húszas éveiben járó hokis, hogy elváljanak, mert Shelly barátnőjét akarja elvenni. Eközben Ed a forgatókönyvén dolgozik, Rick pedig kivizsgáltatja magát, mert tudja, hogy Maggie pasijai korán halnak (a lánynak ez rosszul esik). Egy heves influenzajárvány idején megérkezik a Doki menyasszonya is a nagyvárosból. Az utolsó részben a Sarki fény pedig furcsa látomásokat, jeleneteket idéz elő.  

  1. évad
A Dokival levélben szakít a nagyvárosi menyasszonya, aki ezután lassan közelebb kerül Maggie-hez (előző évad repülőút, M. apja látogatásakor a Doki játssza el a pasiját, érdekes álmok). Ed a családjáról akar többet megtudni spirituális úton, illetve randevúzni kezd egy indián lánnyal, akit a Chris által írt szerelmes levelekkel bűvöl el. Holling műholdat szereltet fel, amitől Shelly bezsong, később pedig a férfitól zsong be, amikor az szembeszáll egy részeggel. Az utolsó részben meghal Maggie barátja, miután egy műhold ráesik.   

  1. évad
Doki és Maggie lezuhannak a vadonban, miután ez védőoltás akcióról jönnek hazafelé. Ricknek szobrot állítanak a városban. A Dokit meglátogatja az ikertestvére, akivel rövid időre szerepet cserélnek. Maggie egy kóbor kutyáról azt hiszi, hogy Rick reinkarnációja. Joel, Holling és Chris együtt vadásznak. Maurice neheztel Hollingra, amiért elvette tőle Shellyt annak idején, de erre mindhárman máshogyan emlékeznek. Ed filmet forgat előbb Cicelyről, majd egy elfeledett mesterségről is szeretne, de utóbbit inkább kitanulja. Christ ostromolják a nők, de őt egy sem érdekli, újra felbukkan a testvére. A Doki volt menyasszonya ismét felbukkan, ami Maggie-nek nem tetszik. Cirkusz érkezik a városba. A Doki spirituális utazásba kezd egy indián betege miatt. Maga mellé veszi Christ, mert társ kell neki az adótartozása miatt, majd bezárja a Téglát, de nem indokolja. A Holló ünnepen két vendég érkezik Maurice-hoz: egy exe Koreából és állítólagos fia. A polgármester választáson Holling ellenfelet kap. Joel igyekszik más zsidókat találni, hogy ne unatkozzon. Egy régi barát halála miatt Holling és Maurice közösen vadászni mennek. Joel és Maggie egy hotelszobában rekednek, amikor érzelmeik fellángolnak. Adam és Eve előbb kisbabát várnak, majd összeházasodnak. Az utolsó részben megismerjük Cicely alapításának igaz történetét.  

  1. évad
Maggie betölti a 30-at ezért lelki tisztulásra megy. A Doki kosármeccsre készíti fel a városka csapatát. Chris előbb szerelmes, majd az USA a kiadatását kéri, ezután elvonul egy kolostorba elmélkedni. Megérkezik Mike, aki allergiás sok mindenre, ezért hermetikusan elzárt kis „buborékában” él. Maggie-vel egymásba szeretnek. Később, miután kiderül, hogy meggyógyult, elmegy a városból és a Greenpeace-hez csatlakozik. Maurice közelebb kerül koreai fiához, Hollinghoz pedig megérkezik törvénytelen lánya, akiről nem is tudott. A Doki megtudja, hogy még 5 évig kell a városban maradnia. A törvény több lakóra is lecsap. Ed spirituális utazásokon vesz részt. Joel és Maggie lefekszenek egymással, amit a lány elfelejt. Shelly megtudja, hogy terhes.      

  1. évad
Ebben az évadban kicsit jobban túltengnek az érzelmek, mint szoktak. Joel lázas, a városka ápolja. Maurice annyira retteg az öregedéstől, hogy felizgatja magát és szívrohamot kap. Chris aggódik testvére új barátnője miatt, aki az ő barátnője volt régebben. Marylin a betegek kartonjaiból keres magának barátokat. Ed filmfesztivált szervez. Az első hóval többeken a bánat lesz úrrá (no nem a hó miatt). A Sarki fény újból összezavarja az álmokat. Shelly megszül, de előtte sokat veszekedtek Holling-gal. Maggie és Joel ismét együtt rekednek be valahová. Ebben az évadban sem kell nélkülöznünk a fesztiválokat sem.   

  1. évad
Joel alternatív valóságba csöppen egy Edtől kapott italtól. Ed ebben az évadban többek testét és lelkét is gyógyítja, köztük Hollingét, aki nehezen emészti meg, hogy első lánya életében nem volt jelen. Joel a praxisával és bizonyítási vágyával van nagyrészt elfoglalva. Joel és Maggie együtt vannak, majd szétmennek. Joel felhagy a praxisával és egy kis indiánfaluba költözik. Helyette új orvos érkezik, Phil. Maggie-ből polgármester lesz. Joel és Maggie továbbra sem szakadtak el egymástól, Joel szerződése végleg lejár, elhagyhatja Alaszkát. Hamarosan felbukkan egy fiú, aki Holling törvénytelen fiának mondja magát. Ed ajánlatot kap: ha lemond Haines lányáról, akkor az segít neki mozit csinálni.
Ebben az évadban sem kell lemondanunk a fesztiválokról, vadászatokról és a természet hívó szaváról.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése