1/27/2013

Egy rém rendes család

Történet
Az 1987-1997 között futó sorozat főszereplője a diszfunkcionális chicago-i, Bundy család. A családfő Al, a jobb napokat látott cipőárus, Peggy a lusta feleség, Kelly az együgyű, de szép nagylány és Bud az okos, ám nem túl népszerű fiú. Illetve egyéb családtagok, szomszédok és a család kutyái.

Szereplők

Al Bundy

Ideális gyermekkora volt. Majd a Polk gimi eredményes focista volt (4 touchdown egy meccsen). Itt ismerte meg a könnyűvéri Peget, akit 1971-ben feleségül vett, annak apja kényszerítésére. Igazi nőgyűlölő, saját klubja s van. Ki nem állhatja szomszédjukat Marcy-t. Egy cipőboltban dolgozik, nagyon keveset keres és nagyon elégedetlen, irritálják a kövér nők. Kikapcsolódását a barátai és a Didi-klub, sztriptíz bár adja.  

Margaret (Peggy) Wanker Bundy

Wanker megyéből származik, az édesanyja hírhedten kövér. Háztartásbeliként van otthon, de se főzni, se mosni, sem takarítani nem szeret és nem is tud. Általában az Oprah show-t nézi, vásárolgat és dohányzik. A családja meg-meg jelenik az évadok során. Örökbe fogadnak egy kisfiút, Sevent, akit a családtagok hagynak hátra, de őt kiírják a történetből, mert nem illik bele. Teherbe esik az egyik évadban, de miután a valóságban elvetél, álomként írják le az esetet, hogy a színésznőt ne érje trauma, hogy egy babával kell forgatnia.

Kelly Bundy

1972.11.27-én született. A szőke nő megtestesítője, rémesen buta. Ennek ellenére csinos és állandóan körülrajongják a férfiak. Nagy nehezen leérettségizik, egy színi tanodát is elvégez. Modell, színésznő lesz, de emellett pincérnő is.

Bud Franklin Bundy

1975.01.22-én született. Teljesen a nővére ellentéte. Nagyon okos, de nagyon népszerűtlen is. Alteregókat talál ki magának, hogy a nőket meghódíthassa, nem nagy sikerekkel. A negyedik évadban veszíti el a szüzességét, utána egy kicsit fellendül a szexuális élete. Egyetemre megy és leköltözik a család pincéjébe is.  

Marcy

A Bundy-k idegesítő szomszédja. Öt évadon keresztül Steve Rhoades felesége, majd Jefferson-é. Eleinte egy csicsergő bájos feleség-minta, majd az évadok során igazi sárkánnyá válik. Főleg Jeff mellett, aki ugyanolyan, mint Al felesége. Al-lel ősellenségek, Peg-gel barátnők. A bankszakmában dolgozik, amiben rendkívül sikeres.

Steve

Marcy első férje. Eleinte jó férj protozipus, de Al gondos szárnyai alatt hasonlítani kezd a cipőboltosra. Később úgy érz, hogy az élete enm jó, ezért elhagyja Marcy-t, egy namzeti parkba megy. A sorozat alatt még többször visszatér, több szituációban (pl.: Bud iskolájában a rádióban dolgozik).  

Jefferson

Igazi selyemfiú, akinek Marcy a pénzéért kellett. Olyan, mint Peg, nem szeret dolgozni, lusta és a külseje jobban érdekli. Al-lel remekül kijön. Róla több dolog is kiderül az évadok alatt: volt börtönben, dolgozott a CIA-nek.

Bruno (eredetiben Buck) kutya
A család kutyája (Briard fajtájú) évadokon át, míg nem nyugdíjazták 1995-ben. Ekkor a filmben meghalt (sajnos 1996-ban az életben is), helyére Lucky került. A kutyát bár senki sem hallja végig dumálta és kommentálta az eseményeket, nem volt jó véleménye a családjáról, akik vagy a vacsijáról feledkeztek meg vagy róla. Szexuálisan aktív kutyus volt.
Lucky kutya
Bruno reinkarnálódott a Bundy-knál, mint cocker spániel. A kutyus legnagyobb bánatára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése