2/24/2013

Acapulco akciócsoport

Történet

A két évadot megélt sorozat (1993-94 és 1998-99) egy fiatalokból álló titkos, terrorelhárító csoportról szól, akik Acapulco mesés területén dolgoznak.


Szereplők

Ashley Hunter-Coddington
Az MI 6 volt ügynöke. Ő a csapat egyik vezetője, fedőneve Sarong (Maláj szoknya), fedőfoglalkozása divatfotós.

Mike Savage
A CIA volt ügynöke. Ő a csapat másik vezetője, fedőneve Platform (meghatározó program az informatikában, amely szabályozza a többi program létjogosultságát), fedőfoglalkozása divatfotós.

Tommy Chase
Távol keleti harcművészek szakértője, illetve a kormány személyiség elemzője. Fedőneve Backflip (Akrobatikus előre szaltó), fedőfoglalkozása modell. A 2. évadban is feltűnik.

Cathrine Avery Pascal
Szexi ékszer tolvaj, mesterien épül be. Ő egy francia tolvajnő, akit „közmunkaként” választhatta a csapatot a börtön helyett, de miután lejárt az ideje, úgy döntött végleg marad. Fedőneve High Dive (Toronyugrás: több m magasból vízbe ugrani, szabadesés védelem nélkül), fedőfoglalkozása modell. Ő is feltűnik a 2. évadban.

Brett Richardson
A haditengerészet elit kommandójának volt tagja, fegyver és robbanóanyag szakértő. Fedőneve Deep End (Mély víz), fedőfoglalkozása modell. 

Krissie Valentine
Ő a csapat számítógép szakértője, hasznos információkkal látja el a csapatot, nem vesz részt aktívan a küldetésekben. Romantikus kapcsolata van Marcos-szal. Fedőneve Spring Board (hasznos, információs számítógépes program), fedőfoglalkozása modell.

Marcos Chavez
A mexikói Szövetségi Rendőrség volt tagja. Ő a csapat szállítója. Viszi a csapatot a küldetésekre, illetve a divatfotós felszereléseket is ő szállítja. Fedőneve Agua Azul (Kék víz spanyolul).

Arthur Small
Ő a csapat logisztikusa, nem aktív résztvevő. Inkább szervező munkát végez.  

Claudio Divanti
A csapat székhelye egy szállodában van, aminek ő az igazgatója.

Mr. Smith
A csapat tőle kapja a megbízásokat. A titokzatos férfi a C-5 titkos kormányzati szervezet vezetője, amely kapcsolódik az ENSZ munkájához is. Csapatai a Karib térségben, illetve szerte a világon tevékenykednek. Fedezetükül modellek és divatcégek szolgálnak. 

Joanna Barnes
A 2. évadban szerepel. Ő az új csapat főnöke, illetve fedőfoglalkozása egy Divatbolt tulajdonosa. Francia kém, aki egy ékszer megtalálása miatt éleszti újra a csapatot, amit végül nem hagy magára.

Nicole Bernard
Ő a csapat új számítógépes szakértője, fedőfoglalkozás a szerint a butik egyik alkalmazottja Cat-tel és Tommy-val együtt.



Színészek

Catherine Oxenberg
1961-ben született New Yorkban (bár Londonban nőtt fel) a jugoszláv (Szerb) királyi család tagjaként. Édesanyja Elizabeth Hercegnő, édesapja Howard Oxenberg, egy zsidó ruhagyártó, aki közeli barátja volt a Kennedy-knek.
Catherine két egyetemet is végzett. 1982 óta 5 mozifilmben és 35 tévéfilmben, sorozatban szerepelt. Átütőt azonban csak Amanda szerepével ért el, amit a Dinasztia című sorozatban játszott. Illetve az Acapulco Akciócsoport rövidke sorozatával.
1998-ban Robert Evans producerrel kötött házasságot 9 hónapra. Majd Casper Van Dien felesége lett 1999-ben. Azóta három lányuk született India Riven Oxenberg (1991. Az ő igazi apjának nevét soha nem hozták nyilvánosságra), Maya Van Dien (2001) és Celeste Alma Van Dien (2003). Illetve ők nevelik Casper, Carrie Mitchum-mal (1993-97) kötött házasságából származó Casper Robert Van Dien-t és Caroline Dorothy Grace Van Dien-t.

Brendan Kelly
1964-ben született Írországban, Dublinban a színész. 1988-2010 között 28 filmben és sorozatban játszott nagyobb színészek mellett, illetve 2 filmben rendezőként is közreműködött.  Igazán átütőt nem sikerült alkotnia.
Ellenben elismert birkózó és ilyen típusú show-ban is részt vett már.
Felesége Sandra Saraya Salvador Kelly, négy gyermekük van.

Alison Armitage
1965-ben született Londonban, majd 20 éves koráig Hong Kongban élt, ahol megtanult folyékonyan franciául és olimpia szintű úszó lett.  Miután az USA-ba ment informatikából lediplomázott. Brittany művésznéven ő volt 1990-ben az év playmate-je, a mai napig modell, illetve playmate. Színészként az Acapulco Akciócsoportban nyújtott teljesítményét díjazhatjuk, ezt leszámítva apróbb szerepekben (11 filmben) tűnt csak fel.

Spencer Rochfort
1966-ban született Texasban, de Kanadában nőtt fel. 1989 óta 25 filmben szerepelt.

Holly Floria
1966-bn született Kaliforniában. 1991-1994 között egy sorozatban játszott főszerepet, illetve még 5 filmben kisebb szerepet kapott.

Michael Worth
1972-ben született Philadelphiában a színész, ereiben német és indián vér is csörgedezik. Színészként 1992 óta 43 filmben, íróként 10 filmben, producerként 7 filmben, rendezőként 6 filmben, kaszkadőrként 4 filmben, másodrendezőként 2 filmben, illetve szerkesztőként 1 filmben működött közre. Ezen kívül egy filmért speciális köszönetben részesült, illetve 2 műsorban önmagát alakította. Munkásságáért 4 rangos díjat is megnyert. Olya mesterektől tanult harcművészetet, mint Joey Escobar, aki Chuck Norris mester volt, illetve Dan Inosanto, aki meg Bruce Lee tanítványa.

Randy Vasquez
1961-ben született Kaliforniában. 1984 óta színészként 30, rendezőként 3, producerként 2, operatőrként 1 filmben működött közre. Illetve egy archív jeleneteken dolgozott, egy másik műsorban pedig önmagát alakította.

Fabio
Fabio Lanzoni néven született 1959-ben Olaszországban. Híres férfi modell, aki rengeteg reklámkampányban is felbukkant (vaj, fogkefe, stb.). Az 1990-es években íróként is debütált, igazán színvonalas romantikusregény író lett, amiért díjjal is jutalmazták 1992-ben. 2003-ban egy divatmárkát dobott a piacra, előtte pedig fitnesz-könyvet és videót. 1990 óta 19 filmben vállalt kisebb-nagyobb szerepeket. Ezen kívül 52 filmben alakította önmagát, egy videó játékhoz adta az arcát és 7 filmben archív filmfelvevőként jelent meg.

Christa Sauls
1972-ben született a modell, színésznő. 1994-2005 között 11 filmben szerepelt, de az Acapulco akciócsoporton kívül nem jegyzett nagyobb filmet.

Lydie Denier
1964-ben született Franciaországban a modell (1978-2000), színésznő. 1985 óta 57 filmben és sorozatban ért el kisebb-nagyobb sikereket.



Évadok

Az első évad 22, a második 26 részből állt. A második 5 évvel az első évad eseményei után folytatódik. Sajnos évadismertetőket sehol sem találtam, ezért az emlékeimre kell hagyatkoznom.

Ashley és Mike, Tommy és Cat, illetve Marcos és Krissie között romantikus kapcsolat van. Némelyiknél nyíltan, mint Marcos-Krissie párosánál, némelyiknél a felszín alatt parázslik, mint Ashley-Mike párosánál, Cat-éknél pedig valahol kimondatlanul.  
Az akciócsoport egy-egy bűnözővel többször is kénytelen foglalkozni, amivel néha az inaktív tagok, mint Krissie is veszélybe kerülnek, pl. a Sakkozóval (eredetileg nem tudom ki is volt ő) Ashley és Mike ellenségei is fel-felbukkannak. De veszélybe kerül maga, Mr. Smith is.
Arthur egy igazi kis mimóza figura, de nagyon odateszi magát az üzlet világában, tökéletes fedést biztosítva a csapatnak.

A második évad 5 évvel játszódik az első után. Jelenleg Cat a maga ura, szabadúszó, Tommy pedig a bűnözőket üldöz továbbra is. Egy epizód erejéig felbukkan Brett, aki éppen házasodni készül és Marcos is, aki jelenleg limuzin sofőr és szakítottak Krissie-vel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése