3/31/2013

A lélek és a végzet

 Mostanában elég sokat gondolkozok az élet „nagy dolgain”. Ennek valószínűleg sok oka van, amelyekről nem érdemes itt szót fecsérelni. A lélek, mint fizikai való érdekel nagyon, többek között. Hogy vajon létezik e? És, ha igen, akkor mi lesz vele, ha már nem élünk.
A másik dolog, ami kérdéseket vet fel bennem, az a Végzet. Hogy vajon okkal születik e mindenki? Az emberi végzet és a célok elérése. 2012-2013 spirituális értéke is elgondolkoztatott. De haladjunk is szépen sorban…

A Lélek

Rengeteget gondolkoztam azon mostanában, hogy vajon létezhet e valami is a halál után. Ez hit kérdése szerintem, hogy ki miben hisz. Én személy szerint hiszek abban, hogy van élet a halál után. De, hogy milyen arról kétféle elképzelésem van. Az egyik a keresztényi szemlélet, amelyben örök élet vár Mennyben, Pokolban, esetleg a Purgatóriumban. A másik a lélekvándorlás, az előző életek. Vagyis a halál után van egy „állomás”, ahol mérlegre kerül az életünk és ennek függvényében mehetünk át a következőbe.  Bár én keresztény vagyok, valahogyan sokkal jobban vonz a Lélekvándorlás, de nem tudom miért.
De vajon létezik e lélek. Régebben olvastam egy tanulmányt, amelyben arról volt szó, hogy halottakon megvizsgálták, hogy amikor meghaltak 21 grammot veszítettek a súlyukból, ami azt jelentené, hogy az lélek súlya, ami elhagyja a testet. Ezt később, nyomós érvekkel megcáfolták, sajnálatomra, mert nekem szimpatikus volt ez az elmélet, de hát a tények makacs dolgok.
Néha elgondolkozok azon, hogy mi várhat odaát. Én hiszem, hogy a szeretteim várnak rám, bár ez meg a reinkarnációval ellenkezik, de ez van bennem. Amikor a világvégével volt mindenki elfoglalva én úgy képzeltem a véget, hogy „vége mindennek” majd családokként kerülünk fel, amolyan buborékokban családokként, aztán fenn, személyre szabottan látjuk az életünk mg a szeretteink. Rájöttem, hogy nagyon szomorú és fájdalmas az, amikor már többen vannak fenn, mint idelenn. Nagyon tud fájni!
Tehát a lélek! Vajon létezik? Vajon mi lesz vele? Hit kérdése! Én hiszem, hogy van, mint ahogyan azt is, hogy a halál után kerül valahova! Szerintem hit nélkül nem érdemes élni, kell, hogy higgyünk valamiben, hogy el tudjuk viselni a ránk váró terheket. Hinni kell valamiben! Én abban hiszek, hogy egyszer újra láthatom a szeretteim…nagyon várom már!

A Végzet

2013 valaminek a kezdete, mint ahogyan 2012 valaminek a vége volt. Ezt komolyan hiszem! Erről írtam már ITT Legalábbis arról a részről, hogy valaminek 2012-ben vége volt és ez nem csupán a maja naptár volt. Itt az idő! Lépni kell mindenkinek. Erre vagy arra, de kell. Idén új dolgok kezdődnek el, az emberekben több lesz a tűz és a spiritualitás. Megnyílnak hamarosan a világok kapui, ami azt jelenti, hogy a holtak világa közelebb kerül hozzánk, így könnyebben tudunk „kapcsolatba” lépni velük, illetve segítenek majd sokat.
Aztán itt van számomra a végzet kérdése. Vajon mindenki okkal születik le? És ha igen, akkor én mi okkal születtem? Mit kell megtennem? 
Sajnos ezt még nem tudom, de elindultam egy úton…rálépek egy másik útra, mert itt az időm! Az enyém is eljött! Van egy több pontos listám, amit 30 éves koromig végigcsinálok. Ez a célom, ezen kívül úgy érzem, hogy valami olyat kell csinálnom, amivel „jegyzem” a nevem! Talán ez az én küldetésem…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése