3/17/2013

Sweet Valley

Története

A sorozat 1994-97 között futott. A történet középpontjában Elizabeth és Jessica Wakefield Sweet Valley (kitalált kaliforniai városka) bájos, ám jellemében teljesen különböző ikerpárja, illetve a barátaik állnak.
A filmsorozat egy könyvsorozat nyomán íródott, ám a könyv lényegesen több részből áll, mint a film.

Szereplők
Az ikrek szülei Ned és Alice, bátyjuk Steven.

Jessica Wakefield
Jessica az ikrek közül a manipulatív, agresszív, önző, sznob. Népszerű és szereti megkapni, amit csak akar. Leginkább vásárolni, öltözködni, sminkelni és táncolni szeret. Ő a gimi pompom csapatának a vezérszurkolója. Legjobb barátnője Lila Fowler, akivel kitartanak egymás mellett. Jessica nagyon népszerű a fiúk körében és elvárja, hogy a világ körülötte forogjon. Kapcsolatai nem tartanak 5 hónapnál tovább sohasem.
Aaron: a lány vele csókolózik először.
AJ: ő volt a lány első komoly barátja, ám nem vette túl komolyan egy idő után.
Sam: a lány első igazán hatalmas szerelme, aki meghal egy autóbalesetben.
Jeremy: Egy fiatal focista, akivel rövid románca lesz a lánynak.
Mike: a lány első exférje lesz, az egyetemen jönnek össze. Ő veszi el a lány szüzességét.
Nick: Egy végtelenül titokzatos és veszélyes fiú, akivel a lány az izgalom miatt van.
Todd: ő eredetileg Elizabeth szerelme, de titkos vonzalom van közöttük mindvégig.
A hivatalos filmszéria után a könyvekből még megtudhatjuk, hogy Jessica egy Kozmetikai értékesítőként fog dolgozni. Illetve két exférje van (Mike McAllery és Regan Wollman), illetve, hogy Todd Wilkins-szel összeházasodtak megpecsételve se vele-se nélküle kapcsolatukat, ami örök szerelemnek bizonyult. Ezen kívül született egy kisfia is a férfitól, Jake.

Elizabeth Wakefield
Teljesen ikertestvére ellentéte, ő szorgalmas, kedves, érzékeny, okos, félénk, konzervatív, romantikus. Nem szereti a feltűnést, sem a ruhákban, sem a sminkjében, semmiben. Leginkább olvasni és írni szeret, újságíró akar lenni. Ő a gimi újságjának szerkesztője, amit nagyon komolyan vesz. Rengeteg barátja van, de a legjobb Enid Rollins, később Maria Slater.
Kapcsolata nem sok van, mert a komoly kapcsolatok híve.
Todd: a film alatt nagyrészt csak vele van, ő a lán első szerelme, de állandóan on-off kapcsolatban vannak különböző megcsalások miatt. Amikor megtudja, hogy Jess és Todd összejöttek, összeveszik velük.
Jeffrey: Todd után az első kapcsolata, akivel jól alakul minden, de a fiú hazudik a továbbtanulási terveiről, ezért szakítanak, kínos barátságot tartanak fenn ezután.
Conner: igazi on-off kapcsolat a végzős évben, a fiú csalja a lányt.
Tom: az egyetemi szerelem. Több vihart is átvészelnek, de végleg megtépázza szerelmüket.  
Sam: a lány lakótársa, de kiderül róla, hogy egy hatalmas hazudozó.
A hivatalos filmszéria után a könyvekből még megtudhatjuk, hogy Elizabeth újságíró-riporterként dolgozik New York-ban. Mire 30 lesz, lesz egy 2 éves Jake nevű unokaöccse nővére miatt és egy Emma nevű négyhónapos unokahúga bátyja miatt. Kibékül Jess-szel és Todd-dal. 

Színészek

Cynthia Daniel
A lány 1976-ban született Floridában, anyja Carolyn és apja CB (2008-ban rákban elhunyt), van egy bátyja Brad. Karrierjét modellként kezdte, majd kisebb produkciókban szerepelt végül a középiskola után leszerződött a Sweet Valley sorozatra.
2006-ban férjhez ment Cole Hauser-hez, akitől két fia Ryland (2004) és Colt Daniel (2008) született. 1989-2002 között 4 darab filmben szerepelt. Igazából a Sweet Valley után visszavonult és fotósként kezdett dolgozni.

Britanny Daniel
A lány 1976-ban született Floridában, anyja Carolyn és apja CB (2008-ban rákban elhunyt), van egy bátyja Brad. Karrierjét modellként kezdte, majd kisebb produkciókban szerepelt végül a középiskola után leszerződött a Sweet Valley sorozatra. 1989-2010 között 27 filmben és sorozatban szerepelt kisebb-nagyobb karaktereket alakítva (legutóbbi három: Skyline-2010, Felhőtlen Philadelphia-Carmen, The Game-2011). Egy filmben producerként, egy másikban zenei anyagában segített és nyolcban önmagát alakította. Munkájáért 2 díjat is kapott.


Epizódismertető

  1. évad
Az ikreket egyaránt bálkirálynőnek jelölik, Liz nyer, aztán mindketten versenyeznek egy műsorvezetői szerepért, Jess nyer (csalással). Jessica boldog, mert egy művész őt festi meg, de elszörnyed, amikor megtudja, meztelenül. Jess egy filmszerepért küzd. Winston megszerzi a kémiateszt eredményeit, Liz elfelejti a Todd-dal való évfordulóját. Todd beköltözik Lizékhez, amikor annak szülei távol vannak, ez már egy házasság-próbája. Halloween éjjelén a banda megidéz egy 25 éve halott szellemet, ezután furcsa dolgok történnek. Elizabeth levelezőpartnere, egy igazi herceg a városba érkezik, beleszeret Jess-be, de Lila egy csúnya titkot tud meg a hercegről. Liz balesetet szenved Todd motorján, majd a kómából ébredve a személyisége Jess lesz, avgyis még rosszabb, mint Jess. Liz egy kémregényt ír és a bandáról mintázza a szereplőket. Enid új barátja Ronnie egy kábítószer-ellenes kampányba szeretné, ha a lány csatakozna, de a lány fél a múltja kiderülésétől. Liz egy fotón 3 gyanús férfit vesz észre, kiderül, a rendőrség keresi az egyiket. Jess csatlakozik Bruce vakmerő csapatához, Todd meg annyira belemerül a kosárba, hogy elhanyagolja a barátait és Lizt is. Jess beleesik a költészet tanárba, ezért ellopja Liz egyik versét. Jess Peget akarja rávenni, hogy szedje szét Todd-ot és Lizt. Enidnek tetszik egy fiú, de Liz-t kéri meg közvetítőnek, ám Jess is beveti magát a fiúért, de ki lehet hármuk közül esélyes a fiúnál? Lila-t apja dolgozni kényszeríti, ahol megismeri Heath és szegénynek hazudja magát a fiú miatt. Jess és Lila egy táncban versenyeznek. Liz és Jess önkénteskednek egy kórházban, ahol Lizbe beleesik egy beteg, a lány barátkozik vele (hatalmas hiba). Lizt elrabolják, a kórházi beteget gyanúsítják. Az ikrek védőőrizetbe kerülnek Peter kiszabadulása miatt, aki ezúttal Jess-t rabolja el. Todd jelentkezik egy távoli sport akadémiára, talán ezzel vége Liz és az ő kapcsolatának?     
  1. évad
Liz nagyon örül, hogy Todd visszatért, de a fiú nem. Egy híres modell, Tatjana költözik a városba, ám mindenki rajongóként és nem barátként viselkedik, kivéve Todd, de vajon mi van közöttük valójában? Bruce és Jess Moon Beach felelőse, Liz, Enid és Cheryl pedig a lány kempingé. Todd újra a banda része, Liz randizik. Jess mindenki megdöbbenésére a legmagasabb pontszámot produkálja egy tesztben. Enid megpróbálja Toddot felvidítani, de túl közel kerülnek egymáshoz, Lila és Jess bolti lopásba keverednek. Todd új haverja egyszerre szédíti az ikreket, a fiú nem tudja, hogy szóljon e. Liz kiborul, mert Jess kapja idén a főszerepet egy családi dologban. Liz és Todd egy katasztrófa randira mennek. Liz újra Todd-dal lenne, de nem tudja, hogy ez jó ötlet e. Liz rájön, hogy Bruce nem mond igazat az őséről. Bruce beleesik a cserediákba, ezért féltékennyé akarja tenni Jess-szel, de vajon ez jó ötlet e? Winston Jess dzsinnje lesz egy életmentés után. Az új lány Heather miatt Jess kilép a pompom csapatból, de újat alakít, szeretné, ha Liz is belépne. Karácsonykor egy angyal megmutatja az ikreknek, hogy milyen élete lenne a barátaiknak, ha ők meg sem születtek volna. Jess találkozik egy motorossal, de Liz és Todd szerint a férfiben nem lehet megbízni. Jess és Lila egy medence versenyt akarnak megnyerni. Sam (a motoros) távoli meló lehetőséget kap, ám Jess nem akarja otthagyni a városát. Jess és Liz rég elveszett ikreknek adják ki magukat. SV gimi és a Mesa gimi vandál versenybe kezdenek egymással. Lila féltékeny arra, hogy barátnője mindig Sam-mel van. Az utolsó rész a jövőben játszódik, amikor Liz híres íróként visszatér a városba.
  1. évad
A banda Mexikóban nyaral. Bruce belép a hadseregbe, helyette unokatestvére megérkezik, de ő messze nem Bruce. Liz új munkájában érzéseket táplál a munkatársa iránt. Todd gyanítja, hogy Liz és Peter között van valami, ezért ráállítja a haverjait. Liz szakít Todd-dal, hogy Peterrel legyen. Liz és Peter első igazi randijukat Jess ápolásával töltik. A csoport versenyez, hogy ki tudja egy rossz szokását feladni 24 órára. Jess és Lila a plázában dolgoznak, Liz rájön, hogy Peternek fontosabb az írás, mint ő. Liz beteg Jess önzésétől, Todd népszerű lesz, Jess felfigyel rá. Todd egy műsorban szerepel és hozzá Liz segítségét kéri, az ikrek mindegyike egy darabot szeretne a fiúból. A lányok szomszédjában hangosak, Jess átmegy és megismeri a zenészt. Jess továbbra is érdeklődik, AJ, a zenész iránt. Winston üzletében Liz sgít reklámozni, de gáz az egész, ezalatt AJ zenekara nem akarja Jesst tovább. AJ zenei lehetőséget kapna. Liz karácsonykor jótékonykodik, míg Lila-t és Jess-t meglátogatja a múlt, jelen és jövő szelleme. Todd, Liz és Carrie, mi van a háromszögön belül? Liz-t randi ajánlatokkal bombázzák a fiúk, Todd is, eközben Jess Enid rokonával randizik. Shredet katonai sulib akarják küldeni, ezért Jess és Lila etikettet oktat neki, eközben Todd és Liz fel akarják pezsdíteni a kapcsolatukat. Jess ’70-es évek discot szervez. Jess Eniddel van, miután Lila eltűnik, ám Enid és Liz távolodnak egymástól. Jess egy szappanoperával álmodik, aminek a barátai a főszereplői. Jess európai útja veszélbe kerül, Todd pedig kosárlabda ajánlatot kap…messzire. 
  1. évad
Enid Brazíliába nyer egy utat a barátainak. Devon érkezik a városba, Liz megfejti a titkát, eközben Jess és Renata a fiúért küzdenek. Jess magának akarja Devont, ám az egyelőre Renataval többet barátkozik. Winstonnak online barátnője van, Todd segít, eközben a lányok az új öltözködési szabály ellen küzdenek. Jess lesz Winston sulis filmjének a sztárja. Jessica Devont akarja, ám a fiú Lizt csókolja meg, aki nem közömbös, Renata pedig Toddra vet szemet. Renata elmondja Toddnak a csókot, majd csókolóznak, Todd megveri a fiút, felfüggesztik, szakít Liz-zel, összejön Renataval. Jess félig belehal, hogy Devon és Liz együtt vannak, azonban sem Devon, sem Renat nem bizonyulnak jó partnernek. SV és Mesa gimi újabb csatája. SV és Mesa gimi csatája talán végre végleg véget ér. Liz és Todd is szakítanak partnereikkel, akik nem akarják ezt elfogadni. Jess, Liz, Cheryl és Enid síelni mennek. Jess egy rádióműsort kezd vezetni. Liz és Todd újra együtt, majd megint nem, eközben Jess és Lila egy tini magazin miatt versenyeznek.  Liz segíteni akar Devon haragkezelésében és csak ő hisz neki, hogy nem volt köze a szülei halálához. Devon és Liz bajba kerülnek, amikor rájönnek, hogy mi történt a fiú szüleivel, Jess és Todd a megmentésükre indulnak. Liz fél, hogy Todd lefeküdt már Renataval, amikor együtt voltak. Jess és Devon titokban tartják a kapcsolatukat, Enid egy horoszkóp miatt azt hiszi, hogy neki Devon kell. Todd véletlenül megcsókolja Jess-t, és tetszik nekik, de nem akarják elmondani, ám Devon és Liz rájönnek. Jess Liz jogsiját használja, majd megbüntetik gyorshajtásért, titkolná, de Todd leleplezi. Liz kiszáll ez kozmetikai versenyből Jess mellöl, amikor megtudja, hogy állatokon tesztelik a termékeiket.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése