3/17/2013

Knight Rider Team

Története

Ez a sorozat a nagysikerű Knight Rider (David Hasselhoff, 1982-86) című tévésorozat spin-offja, azonban közel sem sikerült olyan népszerűre, mert 1997-ben egy évadot (22 epizód) élt meg csupán.
A történet szerint az Alapítvány létrehoz Michael és beszélő autója mintájára egy egész csapatot, akiket a bűnözők nyomába engednek.


Szereplők

A csapat tagjai

Kyle Stewart
Volt CIA-ügynök és a TKR vezetője. Rendkívül jó vezető. Élete jelentős részét töltötte a CIA-nál, számtalan küldetésben vett részt, amelyekbe majdnem bele is halt. Nem érintette jól, hogy „el kellett jönnie” a kötelékből.
Jenny Andrews
Tengerészgyalogos és az Öböl-háború veteránja. Kiváló tornász és harcművész, ideje nagy részét az edzőteremben tölti, nem szereti a nőies dolgokat. Igazi katonai családban nőtt fel, apja és öt bátyja is az országot szolgálja. Az egyik epizódban felvetődik, hogy ő maga Michael Knight lánya, de a kérdésre nem kapunk választ.
Duke DePalma
Egykori chicagói rendőr és volt bokszoló. Mielőtt rendőr lett kiváló bokszoló volt, aztán a bűnözők üldözése lett a célja, amit kemény és határozott fellépésével könnyen vett.
Erica West
Tolvaj, aki kapott egy második esélyt, miután lebukott (igazából ex-férje hagyta cserben). Lázadó természete van, ám ettől még igazán nőies jelenség.
Kevin "Trek" Sanders  
Fiatal műszaki zseni. A becenevét szüleitől kapta, akik nagy Star Trek rajongók voltak. 10 évesen diplomázott az MIT-n, majd dollármilliókat szerzett a különböző számítógépes programjaival, ennek nagy részét el is herdálta. Nagyon kevés dolgot árul el magáról a múltjából. Ha harcra kerül a sor, abból inkább kimarad, ám bámulatos zseni a programok és a tudás birodalmában.

 

Egyéb karakterek

 

Gil, mechanikai vezető a Sky One fedélzetén.
Clayton, főszakács a Sky One fedélzetén.
JP Wyatt kaitány, a Sky One pilótája.
Dr. Felson, a Sky One orvosa.
Scott, a Sky One szerelője.
Shadow (Árnyék) ő egy titokzatos „személy”, aki információkkal látja el a csapatot. A végén derül ki, hogy ő KITT, holografikus vetítése.

 

Járművek

 

Dante (DNT-1), egy módosított Ford Expedition sport haszonjármű, Kyle vezeti, annak ellenére, hogy teherautó nincs benne elég hely, hogy a TKR mobil parancsnoki központja legyen. Dante büszke brit módon fejezi ki magát, és nincsenek kétségei afelől, hogy ő a vezető.
Domino (DMO-1), egy átalakított Ford Mustang kabrió, Jenny vezeti. Ő is beszédes, és szereti a pletykákat, és ezzel bosszantja a többi TKR járművet.
Attack Beast (BST-1), (Támadó szörnyeteg), egy átalakított Ford F-150, teljes méretű pickup teherautó és terepjáró képességgel, Duke vezeti. Beast makacs és agresszív, nehéz vele tárgyalni. Az egyetlen TKR-tag, Jenny akivel kenyérre lehet kenni, akit a legjobban kedvel.
Kat (KAT-1), egy kettős high-tech motor egyik fele, Platónnal összekapcsolódva egy nagy sebességű és hihetetlen manőverező képességű ikermotort alkotnak. Kat vezetője Erica, akivel teljesen ellentétes személyiségek. Kat mindig a vonatkozó szabályokra hivatkozik, Erica pedig fütyül a szabályokra.
Plato (PLATO-1), az ikermotor másik fele. Vezetője, Trek. Plato szeret televíziós reklámok és a híres filmek idézeteivel előhozakodni, de ezeket általában csak Trek érti. Ezenkívül állandóan tényekkel, adatokkal és számokkal hozakodik elő.

 

Egyéb járművek

 

Sky One (SKY-1), egy masszív C5 katonai teherszállító repülőgép különleges függőleges fel-és leszállás képességgel. Sky One a TKR mobil bázisa.
KRO , (Crow, KARR) KITT 'gonosz ikertestvére', egy átalakított fekete Ferrari F355, vezetője, vagyis irányítója Martin Jantzen, aki KRO segítségével megölt öt embert.
KA, a Knight Alpha rövidítése, egy jármű prototípusa.


Színészek

Brixton Karnes
1960-ban született Syosset-ben (New York). 1986-2005 között 24 filmben és sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket. Az Alkonyzóna című film volt az első filmszereplése, visszatérő karakter volt a JAG-ben és a Pensacola-ban is. Sportos: fut, golfozik, teniszezik, focizik, baseballozik, kosarazik. Egyes források szerint 2012 májusában, Kaliforniában elhunyt.
Christine Steel
A színésznő New Jersey-ben született, ám életét San Francisco-ban töltötte. Ereiben ázsiai, latin, olasz és indián vér is csörgedezik. Igazi sportoló: maratoni futó, személyi edző (hitelesített), kosárlabdázik, teniszezik, úszik, röplabdázik és Tae Kwon Do-zik. A színművészetin (UCLA) végzett, azóta énekel, táncol és tehetséges varieté előadó. Leginkább színházakban lép fel. 1997-ben vált el Don Handfield-től. 1997-2002 között 9 filmben és sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket, ám igazi főszerepet csak ebben a sorozatban.
Duane Davis
A színész Clevelandben született, a híres NFL (Green Bay Packers) játékos, Willie Davis fiaként. A Missouri Egyetemen diplomázott, ahol az egyetem focicsapatának is a tagja volt. 47 filmben, sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket 1986-2004 között, egy filmben pedig producerként vett részt, ő befutott színész lett. Sportos férfi, jártas a küzdősportokban az ökölvívásban, jól lovagol, lő és síel. Los Angelesben él jelenleg a feleségével és a fiával.
Kathy Trageser
Kathleen Mary Trageser néven látta meg a napvilágot Texasban. Leginkább színházakban játszott, a Broadway-n. Ismeri az ír, skót, francia és a Queens-i nyelvjárást is. Görkorcsolyázik, jógázik és síel. 1988-2003 között 17 filmben és sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket.
Nick Wechsler
Albuquerque-ben született 1978-ban, 7 bátyja van, anyja titkárnő, apja ipari dolgozó. Karrierjét színházakban kezdte, miután lediplomázott. Nagyon szereti a filmeket, a zenét és szereti a sportokat (röplabda, birkózás, úszás). 1996-2013 között 21 filmben és sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket. Igazán átütőt a Roswell sorozatban alkotott, mint Kyle. Manapság a Bosszú című sorozatban látható, mint Jack. 


Epizódismertető

A sorozat 22 epizódból állt.
A csapat megment egy állítólag elrabolt embert, majd megakadályoz egy nukleáris robbantást. Egy külföldi kém után erednek, aki átcsempészett egy titkos eszközt Mexikóba. Egy megavállalat nyomába erednek, akinek dolgozói emberek haláláért felelnek. Egy átprogramozott szuperautó (KARR) nyomába erednek. Erica hűsége kérdésessé válik, amikor egy elit-tolvajbandához épül be. Kyle-t baleset éri, ezután a csapat új vezetőt kap, ideiglenesen. Jenny-t elrabolják, így kényszerítve a csapatot, hogy a bűnözőknek dolgozzanak. Terroristák fenyegetik a TKR csapatát idegméreg bevetésével. A csapatnak meg kell semmisítenie egy szuperképességű, szuperkatonát. Egy őrült mérnököt üldöznek, aki szabotálni akarja az autóipart. Míg a csapat terroristákat vadászott le, addig egy vírus megtámadta a járműveiket, akik gazdáik ellen fordultak. Egy őrült tudós nyomába erednek, aki meg akarja mérgezni a világ folyóit. Kyle-t utoléri a múltja, amikor a csapat rájön, hogy körözik Dél-Amerikában a vezetőjüket. Egy Mexikóba szökött őrült neutronbombát akar felrobbantani. Jenny-t kémkedéssel vádolják meg. A csapat kétségbeesetten vadászik egy megfoghatatlan gyilkosra. Jenny kapcsolatot fedez fel egy ex-barátja és egy guatemalai drogbáró között. A csapat egy kisvárosba menekült hackert akar elkapni. Egy elektromágneses fegyver nyomába erednek.  Egy őrült tudós nyomába erednek, aki földrengéskeltő fegyverével el akarja pusztítani Las Vegast. Egy csapat nő után erednek, akik egy mikrofilmbe rejtett idegmérget keresnek. A Mobius csapattal kell leszámolnia a csapatnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése