3/17/2013

A következő 10-es kritikakupac

Szép remények

Az 1998-as filmben a festőnek készülő Finn beleszeret a jéghideg Estellába, aki összetöri a szívét. Évekkel később egy titokzatos jótevő kiállítást szervez a fiúnak, ekkor találkozik Estellával…

A filmet Dickens regényéből dolgozták fel, nem először és nem is utoljára. De igazából én csak ezt láttam. A regény elemeinek nagy része visszaköszön a filmben, no nem minden, és azt sem tudom, hogy ennek örüljek e vagy sem. Szóval, számomra a film nem egy nagy szám, de ne szaladjunk így előre. A film hangulatát, színvilágát, a színészek játékát, zenét, korhűséget, stb. tekintve jó volt. Különösen tetszett, hogy a zöld szín végigkísérte a filmet, nem tudom ez kinek tűnt fel. Azonban nem tetszett, hogy vontatott és ez az Estella, hát ő egy igazán negatív karakter volt számomra, ki nem állhattam.

10/6

Taxi

Az 1998-as film főszereplője Emilien a francia rendőr és Daniel a pizza futárból lett taxis, akik egymást segítve göngyölítik fel az éppen aktuális ügyeket.
2000: A városba érkezik a japán miniszter békeszerződés aláírni a bandaháborúk miatt, ám felbukkan a Yakuza. Emilien Daniel segítségével elindul megmenteni a jó ügyet, illetve barátnőjét, az elrabolt Petrát.
2003: Egy kínai tolvajbanda után nyomoz Emilien, miközben a terhes Petrával is törődnie kell. Daniel-nek meg Lilly elképzeléseivel gyűlik meg a baja.
2007: Egy belga bűnözővel köt közelebbi ismeretséget a páratlan páros…

A film vígjáték kategóriában indul, és messze be is váltja az elvárásokat. Nagyon szórakoztató film: vicces, izgalmas, akció dús, peregnek az események, stb. A színészek és az effektek is jók.

10/7
  
Z, a hangya

Az 1998-as animációs film főszereplője Z, a hangya, akinek nagyratörő tervei vannak. Rangra akar emelkedni és meg szeretné hódítani Bala hercegnőt is, ám erre esélye sincs, addig amíg egy ballépését követően háborúba nem keveri a népét Csáprágó tábornokkal…ekkor válik a kicsi hangya igazi hőssé…

A figurák rendkívül valóságosak, szép a grafikája. A mesének van humora, mondanivalója, stb. Olyan érzésem volt a nézése közben, mintha Hitler elevenedne meg Csáprágóban és a nép (talán a zsidó) lenne a hangya világ. Ezt leszámítva vannak benne filmes utalások, amik szintén dobnak rajta.

10/10


Az Álmosvölgy legendája

Az 1999-es horror főszereplője Crane felügyelő, aki korát (XVIII. század) meghazudtoló nyomozási technikákat használ. Crane egy álmos kisvárosba érezik nyomozni, ahol a Fejnélküli lovas szedi áldozatait…

A történet jó, a jelmezek jók, a színészek játéka jó. Sokat mindent mondhatnék még, de felesleges, mert, hogy horror és mert, hogy a két kedvenc színészem (Johnny Depp, Christina Ricci) játszik benne, számomra mindent visz!

10/10

Amerikai pite

Az 1999-es vígjáték főszereplője a szűz, középiskolás Jim és a haverjai, akikkel mindent megtesznek, hogy mire egyetemre mennek, már ne legyenek szüzek…
1999: Jim, Kevin, Oz és Finch végzősök a középiskolában és szüzek. A film azt meséli el, hogy a fiúk hogyan próbálják elveszíteni a szüzességüket, természetesen sikerrel…
2001: A fiúk már egyetemisták, kibérelnek egy tengerparti házat, természetesen csajozni akarnak, de az első szerelem nem bizonyul egyikőjüknél sem felejthetőnek.
2003: Jim és Michelle összeházasodnak, a fiúk segítenek szervezni. Ebben a részben Oz nem szerepel, ellenben Stifler igen.
2012: A fiúk a 13. osztály találkozójukon találkoznak újra, ám a bohóckodásaik még régiek…
2005: Stifler öccse, Matt táborba megy és megpróbál felnőni a család hírnevéhez, számításait keresztezi azonban egy lány, Elyse.
2006: Erik Stifler (a Stifler tesók unokatesója) végzős és szűz, ezt azonnal orvosolnia kell a minden hájjal megkent unokatesónak (nem a fiúknak, hanem egy Dwight nevűnek).
2007: Erik egyetemre megy, majd Dwight szárnyai alá kerül.
2009: A filmben a Szerelem (inkább szex) Nagykönyv van a középpontban. Felbukkan egy újabb Stifler unokatesó, Scott. 

Iszonyatosan jó vígjáték, nagyon sokat lehet nevetni rajta, a színészek is nagyon ügyesek, stb.

10/9

 
Az átok

Az 1999-es horrorban egy álom kutató tudós 3 alvás zavarost visz egy elhagyott, kísérteties kastélyba. Aztán kiderül, hogy tudósunk nem az álmokat kutatja, a házban többek meghaltak, szellemük pedig megrekedt, a csapat csapdába esett és az egyik álmatlan furcsa módon vonzódni kezd a házhoz és a ház is őhozzá…

Hát nem rossz a történet, de nem is a legjobb. A színészek jók, a környezet jó és félelemkeltő, a zene sejtelmes, a színek kellően sötétek, az effektek jók. De azért én annyira nem voltam érte oda.

10/7

Csapás a múltból

Az 1999-es film főszereplője Adam, akit a szülei 35 évig földalatti bunkerükben neveltek (édesapja, aki nagy tudós volt túlzásba vitte az atomháborúra való készülődést és leköltözött feleségével a bunkerbe), ám amint elfogy az élelem, a felszínre küldik. Adam olyan dolgokat lát, amikre álmában sem gondolt volna…

A sztori és a színészek jók, a kosztümök is, lehet nevetni rajta, de ennyi.

10/7
 
A csaj nem jár egyedül

Az 1999-es film főszereplője Zach, a legnépszerűbb fiú a suliban, aki fogadást köt egy barátjával, hogy bombázót farag az esetlen és népszerűtlen Laney-ből.

Könnyed esti program, néhol vicces, néhol komoly, de leginkább romantikus.

10/8


Csillagok háborúja

Ez a film széria egy távoli galaxisban játszódik…
1999: A Galaktikus Köztársaság idejében járunk, ahol az ifjú Obi-Wan-t Jedinek oktatja a bölcs Qui-Gon mester. Obi-Wan magához veszi a különleges fiúcskát, akiben hatalmas erők vannak (bár mestere figyelmezteti a fiúban az erő nem természetes eredetű). Ezen kívül megismerjük a Naboo ifjú királynőjét, Amidala-t is.
2002: 10 év telt és az ellenség közelebb ért. Anakin a fiú lett a tanítvány, mestere pedig Obi-Wan (az ő mestere elhunyt). Anakin és Amidala egymásba szeretnek és össze is házasodnak, bár Anakinban már ébredezik a gonosz.
2005: A klónok és a Jedik háborúra készülnek. Anakin átáll a sötét oldalra és csúnyán megsérül. Amidala megszüli az ikreit, majd meghal. Obi-Wan elrejti (Leila az Alderaan-ra kerül egy szenátor családjába, Luke a Tatooine-ra a családja még életben levő tagjaihoz).
1977: Eltelt vagy 20 év. A birodalmat Darth Vader nagyúr irányítja gonosz klónhadseregével. Obi-Wan felbukkan miután Luke megkapja szép Leila segélykérő üzenetét, ám a fiú mit sem tud semmiről. Majd ők ketten, két robotuk, illetve Han Solo, a zsoldos, és segítője Vuki elindulnak Leiláért.
1980: Luke-ot Yoda mester oktatja, Leila pedig Solo-hoz kerül közel, eközben dúl a háború. Luke egy csata alatt rájön, hogy Vader az apja.
1983: A Lázadók végső csapást mérnek a halálcsillagra és magára Vader-re is. Leila megtudja, hogy ő Luke ikertestvére.

10/7

Hatodik érzék

Az 1999-es thriller főszereplője Cole, a hat éves kisfiú, aki szellemeket lát. Pszichiáter segít neki, Malcolm, aki most próbál új életet kezdeni, miután egy betege hasba lőtte…

Rendkívül érdekes film, sőt kimondottan jó. Szeretem az olyan filmeket, amiknek a végén megkérdezem, hogy most akkor mi van?

10/8

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése