5/05/2013

Csipet csapat

Történet

1991-1993 között futott ez az animációs filmsorozat, amely 65 epizódot ért meg. Főszereplője egy mókusokból és egerekből álló kis akciócsapat, aki felveszi a harcot a gonosztevők ellen.

Főszereplők

Chip
Előélet: Az egész egy fán kezdődött szokványos mókusként…
Ő a csapat vezetője, komoly, okos és mély felelősségérzete van. Külsejében Indiana Jones-ra hajaz, ami még inkább kiemeli helyét a vezető pozíción, illetve az akcióhős figurát is így érdemelte ki.

Dale
Előélet: Az egész egy fán kezdődött szokványos mókusként…
Ő Chip testvérkéje. Cukorka, képregény és videó játékfüggő, illetve igazi humorbomba, tréfacsináló és komolytalan figura, néhol inkább együgyű. Külsejében Magnumra hajaz, a hawaii-mintás ingével, de szerintem inkább ezzel a komolytalanságát, szabad világelvét akarják még inkább kiemelni.

Kvarg Lipót
Előélet: Egy utazóládában lakott és utazgatott a világban, míg otthonát el nem pusztította Pukkandúr.
Ő az izom a csapatban, könnyen dühbe jön, sajtfüggő és retteg a macskáktól. Származása szerint ausztrál és nagy utazó, ezért ő felel a csapat utazással kapcsolatos ügyeiért. Ezen kívül az ő családját ismerjük meg a legjobban, a mesében, akik nevei mind valamilyen sajtokéra hasonlítanak. Ő a legidősebb a csapatban, ismerte Sziporka apukáját is.

Sziporka Hebrencs
Előélet: Az ő édesapja ez feltaláló egér, egy repülőben élt mielőtt csatlakozott a csapathoz.
Benne két személyiséget ötvöztek. Egyrészt ő a kedves lány a szomszédból, akit mindenki szeret, aki szép, aki naiv, aki barátságos, stb. Másrészről a hóbortos feltalálót is belé plántálták. Nagyszerű egyveleget kaptak az alkotók így.

Zümzüm
Előélet: Lipót társa már nagyon régóta, együtt is utazgattak.
Egy apró kis kék légy, aki a csapat teljes értékű tagja, némi különcséggel.  

Pukkandúr
Egy nagyon gonosz macska, több macska főnöke, amolyan gengszter féle. Legalábbis öltözete és személyzete miatt erre hajaz.

Niemand professzor
Egy őrült tudós, még őrültebb segítőkkel.

Részek

A részeket megnézheti mindenki magyarul a neten is, minden részt: ITT



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése