5/05/2013

Fantázia filmek

Szeretem ezt a kategóriát is, mert szerintem nagyon jó, amikor a fantázia szárnyra kél. Szeretem, mert megjelennek bennük varázslatos lények, szuperhősök, misztikus elemek, mesés jelenetek vagy éppen lehetséges világképek, rejtélyes események.

Dinotópia

A 2002-es három részes filmben David, Carl és apjuk Frank egy kisrepülőn utaznak, amikor viharba kerülnek és lezuhannak. A fiúk, apjuk nélkül ébrednek, de nem ez lesz az egetlen gondjuk. Ugyanis, ahol lezuhannak az egy másik világ, amelyben a dinók nem haltak ki, hanem élnek, sőt némelyikük még beszél is…

A filmre épült egy 13 részes filmsorozat is. Mindegyik nagyon jól sikerült. A szereplők, Carl, Frank és David nagyon különböző karakterek, akiket a színészek mind a filmben, mind a sorozatban nagyon jól alakítanak. A jelmezek szintén jók, a dinós effektek, értem ezalatt a beszélőket és a vadállatokat is, nagyon jól voltak megszerkesztve és kivitelezve.
Igazából nekem nagyon tetszett ez a film, szeretem az ilyen alternatív világokba való landolós filmeket, a dinós filmek is tetszenek. Nagyon jó, ahogyan Dinotópia meg van szerkesztve, abszolút tökéletes univerzumot készítettek neki az alkotók. Nekem ez 10-es.

Holnapután

A 2004-es filmben egy lehetséges világvége bontakozik ki, amikor egy jégtömb válik le a Déli- Sarkról, ezzel pedig az Államokban havazni kezd, majd megfagy minden. Ebben a hó és jégviharban próbál Jack, a klimatológus a fiához jutni, aki egy könyvtárban rekedt az ország másik felén.

Ez egy újabb katasztrófafilm, újabb lehetséges világvége, újabb lehetséges klímakatasztrófa. Sablon sztori, de a történet elég logikusan van felfűzve, ezt azért jegyzem meg, mert sok katasztrófafilmnél nincsenek kidolgozva a részletek, vagy sületlenségekkel magyaráznak meg dolgokat. Tehát ez jó! A színészek meg minden átlagos, ellenben a havas effektek nagyon jók, kivéve néhány apróságot. Amikor valaki kilép megfagy, addig más sétálgat vagy egy szál semmiben rohangál, szokásos bakik. De ettől eltekintve nekem tetszik, olyan 8-asra.

Én, a robot

A 2004-es film főszereplője Del, a robotok korában (2035) élő detektív. Egy robotgyári haláleset kivizsgálására küldik a híresen robotfóbiás rendőrt, ahol egy robot az első számú gyanúsított, ám ez lehetetlen a robotokba programozott törvények miatt, ám ha mégis ő volt, akkor annak beláthatatlan következményei vannak egy olyan világban, ahol minden családban vannak robotok.

Nekem tetszett a története, a képi világa, a robotok (ezek csodásak voltak), a zene, a színészek, a mondanivalója, stb. Egyszerűen minden nagyon tetszett benne. Jó kis film, ajánlom mindenkinek.

Pillangó-hatás

A 2004-es film főszereplője Evan, aki különleges betegsége révén többször is elájul, ami miatt meg emlékezetkihagyása lesz. Naplót vezet a tiszta napjain, felnőttként ennek segítségével próbál emlékezni, majd észreveszi, hogy tud időt utazni, visszautazik, hogy barátai és saját életét rendbe hozza, de ahányszor csak visszatér, valami mindig félresikerül… Újra és újra próbálja…

Nagyon érdekes film, legalábbis ami a mondanivalóját érinti. Nagyon érdemes az, hogy egy kis kavics mekkora hullámot vethet az életünkben, na ezért nem utazunk az időben szerintem. Vagy legalábbis nem kéne, hogy utazzunk. Hiába akar főhősünk is rendbe hozni mindent, de apró lépései, hatalmas vihart aratnak a jelenben, mert mindennek vannak következményei. Na, ezen kívül pedig jó volt minden más elem is, a sztori kivitelezése elég jó volt, de a igazából semmitől sem voltam elájulva.

Pokolfajzat

A film főszereplője Pokolfajzat, egy különleges lény, akit a világháborúban a Sátán szolgálatára teremtettek, de a szövetségesek megmentették és egy paranormális professzor fiaként nevelte fel.
2004: Visszatér Raszputyin, hogy Hellboyt a maga oldalára állítsa, a gonosz szolgálatába, amiért ő annak idején megalkotta.
2008: Véget ért a béke az Alvilág és a Föld között, az alvilág új ura hadat üzen és sereget toboroz. Az emberiség csak Pokolfajzatban bízhat…

Nagyon jó kis meseszerű film, nagyon jók a karakterek, a történet. Eredetileg ezt egy képregény alapján hozták létre, és az adaptáció jól sikerült. Jók a szereplők is, a zene is, illetve a humor is megjelenik benne, a szerelem is. Az effektek is tetszenek, a különleges lények is. Szóval egy 9-est mindenképpen megér. 
 

Charlie és a csokigyár

A 2005-ös flm főszereplője Charlie a kisfiú, aki megnyer ötödmagával egy különleges kirándulást a rendkívül különc Willy Wonka csokigyárába.

Johnny Depp miatt néztem ismételten, de tetszett, ha nem is 8-asra, de nem volt rossz. A gyár különleges elemei, dalai és dolgozói jók voltak, de az egész nem túl lapos volt. Ám volt mondanivalója, története, ami azért nem rossz dolog.

Narnia krónikái

Narnia egy mágikus világ, amelybe egy szekrényen át vezet az út, ahova négy evilági gyermek jut át és él át rengeteg kalandot mágikus lények és események sokaságában.
2005: A II. világháborúban négy gyermek a hóbortos professzornál találnak menedéket. Az ő házában fedezne fel egy mágikus átjárót, ami egy ruhásszekrénynek indul, de egy mágikus világban ér véget. A gyerekek törpékkel, boszorkányokkal, faunokkal és más mesés lényekkel találkozna ebben az izgalmas és veszélyes világban.
2008: A gyereke egy év múlva visszatérnek Narnia földjére, ahol azonban már 1300 év telt el, ahol most trónharc folyik a jogos örökös, Caspian és a trónbitorló Miraz király között.
2010: A két legfiatalabb testvér éppen unokatestvérükkel küzd, amikor egy kép beszippantja őket és újra Narniában találják magukat.

Tetszett, határozottan. Az első résztől nem voltam elájulva, de miután megnéztem a második és harmadik részt újranéztem azt is, így pedig tetszett az egész. Egy könyvsorozat alapján íródott, amit tükröz. Narnia, a mesevilág kialakítása is angyon bejött. Jó volt a sztori, a kidolgozások, a színészek, a helyszínek, a jelmezek, az idősíkok kivetítése... Sorolhatnám, de felesleges. Egy 8,5-et tutira megérdemel, de ha jobban belegondolok még egy 9-est is.
 
Sin City

A 2005-ös film 3 történetszálon fut, amelyek bizonyos pontokon találkoznak. Az első szálban egy kiéget, beteg zsaru megment egy lányt a szenátor szadista fiától, a film ezzel kezdődik és ér véget. A másodikban a rémes külsejű bűnöző áll bosszút szerelme gyilkosán. A harmadikban Dwight szeretné megmenteni a békét a város lakói között, ám elbaltázza a dolgot.

Megvallom őszintén kétszer néztem meg, hogy megértsem, de ettől csak még jobban tetszett, mert zseniálisan van megszerkesztve, nagyon össze vannak komponálva a részek. Tetszik a színészek játéka, a történetek, a monológok, a színek! A színek nagyon jók, tudom így furcsa, de érdemes megnézni, hogy ezt megérthessük. Nálam ez a film 9. Egy pontot a végkifejletek miatt bukott nálam.  

A Sziget

A 2005-ös film egy alternatív világban élnek, ahol a külvilág szennyezett és a steril kis világuk a jó hely, illetve egy bizonyos Sziget, ahova akkor lehet eljutni, ha kisorsolnak valakit. Lincoln, az egyik lakó rájön, hogy hatalmas átverés áldozatai mindannyian.

A történet jó, mert úgy nézem, hogy „tudom” milyen film, aztán rájövök, hogy még sem tudtam, szeretem az ilyen hirtelen döbbentős filmeket. Nem tudom ez így érthető e, de a lényeg az, hogy ez az egyetlen dolog tetszik belőle. Meg még pár dolog, de ennyi.

A Da Vinci-kód

A 2006-os film főszereplője Langdon professzor, akit segíteni hívna egy gyilkossági ügyhöz, ahonnan hamarosan gyanúsítottként távozik az áldozat furcsa unokájával együtt. Világméretű és évszázadokon átívelő csalásra bukkannak.

A film egy könyv alapján íródott, amiről igazából már bebizonyították, hogy nagyrészt hazugság szóval… De ez engem nem érdekel, a történet szálai zseniálisan vannak felfűzve, teljesen érthetően és logikusan. Iszonyatosan nagy film, nagyon ajánlom mindenkinek. A színészek is zseniálisan játszanak benne, a helyszínek is ott vannak a szeren. Akció dús, pörgős, izgalmas és megdöbbentő film.


Csillagpor

A 2007-es filmben Tristan szeretné elnyerni szívszerelme kezét, ezért elindul egy mágikus világba, hogy elhozzon neki egy hullócsillagot, de arra nem számít, hogy mekkora veszélyekkel szembesül, illetve a szépséges csillag által gerjesztett érzésekre sem számíthatott.  

Nagyon édes film, nekem tetszett. Jók az effektek, a történet, a jelmezek, a helyszínek, a színészek zseniálisak. Nagyon könnyed hétvégi délutáni program.

Evan, a minden6ó

A 2007-es film főszereplője Evan, az elfoglalt üzletember, akihez egy nap maga Isten állít be azzal, hogy építsen bárkát. Evan-t az egész világ kineveti, de ő nekilát a bárkának…

Iszonyatosan vicces film, a színészek jók, a történet zseniális, de ennyi, nekem semmi egyéb. Amúgy meg egy könnyű esti program, könnyen emészthető és nagyon vicces.

Legenda vagyok

A 2007-es film főszereplője Robert, aki a Földön egyedül élt túl egy járványt. A Földön mutánsok élnek, akik éjjel támadnak. Hamarosan Robert világa kissé megváltozik…

Hát nem tetszett, a sztori amúgy zombi feelinges, na, az bejött. Ha állat van, egy filmben az nem jön be. A végkifejlet nem jött be, az alternatív viszont igen. Felemás érzések, de alapjáraton egyszer nézhető volt, ám többször meg nem nézném.

Hancock

A 2008-as film főszereplője Hancock a szuperhős, aki inkább egy lecsúszott csövesnek látszik elsőre, amíg egy állástalan imázs építővel nem fut össze, aki befogadja. Nem úgy a felesége, aki nem az, akinek látszik.

Nagyon tetszett, egyszerűen minden benne. Nem is emelek ki semmit, jó volt. Nálam ez 10-es és főleg a romantikus rész miatt, ami nagyon szívhez szóló volt, nagyon-nagyon, pedig nem vagyok romantikus alkat.

A Spiderwick krónikák

A 2007-es film főszereplője három testvér, akik új házba költöznek, ahol rejtélyes dolgok történnek, hamarosan egy mese világgal kell szembesülniük, ami körülveszi őket.

Nagyon aranyos kis mesefilm, a történet egyszerűen jó, meg az egész. Igazi gyerekek kedvence, de felnőtt fejjel is nagyon élvezhető. Tetszettek a kis lények, mint effektek, a világ kialakítása, stb. Jó volt!


A titánok harca

A 2010-es film főszereplője a görög mondavilág, illetve főleg Perszeusz harca az Istenekkel.

Akció dús, pörgős, nagyon jó jelmezek, képanyag, effektek, színészek, stb. Nekem tetszett ez is, többször is nézhető, amúgy is nagyon szeretem a görög mondavilágot.

Villámtolvaj

A 2010-es film főszereplője Percy, egy átlagos földi gyerek, akinek anyját egy idegen rábeszéli, hogy a fiút speciális táborba küldje. Itt a fiúvilága fenekestül felfordul, mert a táborban félistenek vannak, Percy pedig Poszeidón Isten fia. Ráadásul eltűnik Zeusz villámja és belekeveredik egy Istenek közötti csatába is.

Abszolút egy kategória nálam a Titánok harcával. Ugyanúgy, ugyanazok tetszettek benne.

A varázslótanonc

A 2010-es film főszereplője egy átlagos fiú, aki összeakad modern világunkban egy igazi varázslómesterrel, aki ráadásul még tanítani is akarja.

Ez is nagyon tetszett, mint az előző kettő. Bár nem mitológiás, de azért nagyon jó. Majdhogynem egy időben láttam ezt a három filmet, ezért nehéz elvonatkoztatnom őket egymástól.
Itt is tetszettek az effektek, a színészek játéka, a sztori, stb.

Eredet

A 2010-es film főszereplője, Dom, ki szó szerint mások álmait lopja el és ebből él. Állandó menekülés az élete, nulla magánélettel. Kap egy lehetőséget: nem lopnia kell, hanem elültetnie egy gondolatot. Kap egy jó csapatot és mindent, mi kell, de ez egy nehéz és halálos küldetés…

Nagyon-nagyon érdekes történet és a kivitelezése is zseniális, a történet folyamata, felfűzése is zseniális. Több ponton is meg kell kérdezned, hogy „Mi van?” „Ez most hogyan?” „Ez ez volt?”, stb. Pont ettől lesz nagyon jó film, bár azért vannak elemek, történeti szálak, melyek nem tetszenek.

Hasonmás

A 2009-es film főszereplője Greer ügynök, aki egy kikozmetikázott világban él, ugyanis 2054-ben járunk mindenki a kényelmes és biztonságos otthonában él, míg tökéletesre kiépített hasonmásaik intézik az ügyeiket. Ám ekkor meghal néhány hasonmás, vagyis az őket használók, valami baj van a rendszerrel.

A történet nagyon jó és különleges, a színészek is. A legjobban az tetszett, hogy a színészek két karaktert játszottak, egy szép, okos és tökéletes hasonmásét, illetve egy elhasználódott, boldogtalan és slampos valódi ént. Nagyon jó, és van mondanivalója, plusz pont!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése