7/06/2013

MacGyver

Történet

Az akciófilm sorozat 1985-1992 futott, 7 évadot élt meg, összesen 139 epizóddal. Ezen kívül 1994-ben még két, önálló filmmel is gazdagodott a repertoár. A film főszereplője Angus MacGyver, a műszaki zseni. Gyakorlatilag egy bicskával is képes kijutni bárhonnan, hiszen bármit bármivel össze tud szerelni. Igazából a film erre a profilra (mindent megjavít, megszerel, átalakít, stb.) épít, mindamellett, hogy igazán akció dús.


Szereplők

MacGyver
Családjáról szinte semmit sem tudunk meg. Ő a Phoenix alapítvány egyik titkos ügynöke, aki semmilyen akcióhoz nem használ fegyvert, csupán az eszét és a leleményességét.

Peter Thornton
Mac legjobb barátja, segítője. A férfi egy vietnami veterán, aki később csatlakozott a kormányzati DXS-hez, majd titkos ügynök lett, később a Phoenix alapítványnál műveleti igazgató. Lényegében nagyon intelligens és barátságos férfi, akinek van egy ex felesége, Connie és egy fia, Michael.

Jack Dalton
Ő Mac egyik komikus barátja, aki üldözi a szerencsét és a szép nőket. Igyekszik gyorsan meggazdagodni, amivel bajba kerül, illetve fusi pilóta. 


Színészek

Richard Dean Anderson
1950-ben született egy négy gyerekes családban, Minnesotában. Profi hokis szeretett volna lenni, ám balesete miatt abba kellett hagyni, ekkor fordult a művészetek felé. Egy ideig jazz zenész akart lenni. Ereiben skót, svéd, norvég és indián vér is csörgedezik.
Színművészetire járt, majd kalandos utazásai révén Los Angeles-ben kötött ki, ahol élete legszórakoztatóbb időszakát élte meg, mint pantomimes, zsonglőr, bohóc, illetve még néhány különc munka keretében.
Első szerepe Dr. Webber volt az Általános kórház (1976-1981) című sorozatban. Aztán jött a világhírnevet hozó MacGyver (1985-1992) és a Csillagkapu (1997-2005).
Összesen 22 tévéfilmben, sorozatban szerepelt kisebb nagyobb szerepekben.  9 tévéműsorban vendég szerepelt, illetve 10 műsorban önmagát alakította.
Munkásságáért 14-szer jelölték díjra, melyekből kettőt meg is szerzett.
Felesége 1996 óta Apryl Prose, lányuk Wylie Quinn Annarose (1998).
A MacGyver-ben ő komponálta az egyik dalt, illetve producerként is részt vett a film néhány epizódjában.

Dana Elcar
1927-2005 élt színész alakította a sorozat Pete-jét. Michigan-ben született egyszerű család, majd itt is járt egyetemre, ahol tagja volt egy testvériségnek is.
A ’60-as évektől vállalt szerepeket, igazából semmi átütőt, 6 évig volt művészeti vezető is. Legnagyobb sikere a Macgyver (1985-1992) volt. Ez előtt és után is vállalt szerepeket, aprókat, összesen 40-et, majd 1992-ben végleg nyugdíjba vonult. 1991-ben fokozatosan kezdett megvakulni egy betegsége miatt, ezt beleszőtték a MacGyver-be is.
Élettársa Thelma Garcia, fia Dane Elcar, három lánya (Nora, Chandra, Marin) és egy mostohalánya, Emily Prager. Kaliforniában halt meg tüdőgyulladásban, 77 évesen.

Bruce McGill
1950-ben született Texas-ban, drámából diplomázott. 1977-től napjainkig filmezik, eddig 66 filmben, sorozatban szerepelt, kisebb-nagyobb szerepekben. Felesége 1994-től Gloria Lee.


Epizódismertető

Mind a 7 évad az alábbi linken elérhető magyarul: ITT


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése