7/06/2013

Gumimacik

Történet

Az 1985-1990 között (Magyarországon 1992-94) között futó rajzfilmsorozat főszereplői a középkorban élő gumimacik, akik egykor sokan voltak, ma már csak egy család maradt belőlük, de ők is rejtőzködnek. A sorozat 6 évadot és 95 részt élt meg.


Szereplők

Gumimacik

Cubbi
Ő a legfiatalabb a macik közül és arról ábrándozik, hogy egyszer lovag lesz belőle. A legjobb barátja az ember Cavin. Néha beöltözik és ő lesz a Bíborköpenyes bajnok.
Gruffi
Ő egy régi vágású mackó, aki ragaszkodik a régi szabályokhoz, mogorva és szőrszálhasogató. Ezen kívül viszont nagyon ügyes szerelő, csapdakészítő.
Grammi
Ő egy nagyon öreg medve, afféle mindenki anyja. Mos, főz és takarít a macikra, ezen kívül ő készíti a Gumibogyó szörpöt is, melynek receptjét egyszer Sunni-ra szeretné hagyni. Folyton veszekednek Gruffi-val.
Sunni
Ő a második legfiatalabb maci a mesében, aki arról álmodozik, hogy egyszer hercegnő lesz. A legjobb barátja Calla hercegnő. Őt nem igazán érdekli a macik történelme, világa. Inkább az emberek világa az, ami nagyon vonzza.
Tummi
Ő a harmadik legfiatalabb maci, afféle túlsúlyos tini. Ő egy nagyon laza és nyugodt személyiség, kissé butácska, de nagyon ügyes tengerész, kertész és művész is, mint ahogyan az később ki is derül.
Zummi
Ő egy nagyon idős medve, aki birtokában van a mágikus Gumi-medálnak, illetve varázskönyvnek. Ő lehetne a csapat bölcse,ha nem lenne ügyetlen és olvasná összevissza a varázslatokat.
Gusto
Ő egy művész maci, aki 12 évre rekedt madarával egy szigeten, ahonnan a 2. évadban a mi macijaink megmentik. Ezután hozzájuk költözik (nem teljesen, de nagyjából). Gruffi-val gyakran összevitatkozik, illetve nagy hatással van a két legkisebb gyerekre.

Szederinda gróf (lovag maci, bátor, tiszteletreméltó, ám ügyetlen és feledékeny), Ursa (afféle női vezető, aki eleinte nem szereti az embereket, igazi amazon), Gritty (Ursa legkeményebb harcosa, hadnagya, embergyűlölő ő is, Cubbi felnéz rá), Buddy (tinimaci, aki nagyon érzékeny a művészetre, fuvolázik és erőszakra nincs is benne hajlam): ők a Barbár macik, akiket a mi macijaink találnak Ursalián, az ősök földjén.

Emberek és egyéb

Igthorn herceg
Drekmore kastélyának gonosz ura, akinek fő célja az életben, hogy király lehessen Dunwyn-ban.  Ő a macikra is vadászik a gumibogyó szörp miatt, illetve szerelmet táplál Lady Vészi iránt, aki érzelmeit nem viszonozza. Van egy bátyja, akivel ellentétek, mert az egy valódi jó lovag. Néhány epizódban segíti is a királyt.
Tódi
Igthorn egyik ogréje, vagyis a legkisebb ogréje. Igazi hű alattvalója Igthorne-nak, aki folyton megalázza (a többi ogre szintén). Néha azonban emberséget mutat mások iránt, ami azt jelenti, hogy nem olyan rossz ő.
Gregor király
Ő Dunwyn igazságos és nagyszerű királya, a népe szereti, a katonái tisztelik és egyetlen lánya, Calla rajong érte.
Calla királylány
Ő a király lánya és majdani örököse, őt azonban az egész nem érdekli. Ő kalandokra és izgalomra vágyik. Őrültségeibe, gyakran magával rántja Cavin-t is. Ismeri a gumimacik titkát és nagy barátnője Sunni-nak.
Sir Tuxford
Ő Gregor király egyik lovagja. Igen idős, ám bátor harcos. 
Cavin
Ő egy alacsony sorból származó fiú, akinek az a legnagyobb vágya, hogy valódi lovag lehessen. Minden kalandban benne van, ismeri a macik titkát (sőt) és odavan a hercegnőért.
Lady Vészi
A főgonosz a sorozatban, ugyanaz, mint Igthorne, csak nőben. Ő valódi boszorkány, aki nagyon sokat tud a macikról és az erejükről. Mindenképpen meg akarja kaparintani a titkaikat, ez élete célja.


Epizódismertető

Ezen a webhelyen van meg az összes része magyarul, mind a 6 évad.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése