11/09/2013

Honey Boo Boo

Bizonyára elég sokan tudják, hogy mit vagy kit takar ez a vicces, kissé idétlen név. A TLC-megy a sorozat, ami a kis gyerek-szépségkirálynő életét, családját mutatja be. Ez mondjuk nem is lenne olyan érdekes, ha nem egy hihetetlenül polgárpukkasztó családról lenne szó. De nézzük meg egyesével, hogy kik is ők?

Először beszéljünk magáról a közösségről, ahol a család él. Miért? Mert ettől több értelmet (kissé) a család életvitele, néhány különleges ismertetője. Szóval: McIntyre, Georgia. Lakossága 650 fő, hatalmas a faji keveredés, a lakosok fele színes bőrű. A gyermekes párok 38%-a házas, 23% egyedülálló anya, a lakosok nagy része a szegénységi küszöböt éppen súrolja. Beszéljünk a lakosokról, akik nagy része igazi redneck. Mit jelent ez a szó? Koszos, műveletlen, írástudatlan, szegény, erkölcstelen, fogatlan, hibás beszédű, földtúró „bunkó” fehér embert, az USA déli részén. Valójában ez egy durva sértés, de az elmúlt évek alatt ezek az emberek önmagukra kezdték használni és nem sértő módon, hanem büszkeséggel. Persze a sztereotípiák nem mindenkire igazak, de szívesen vállalja az is, aki nem tartozik bele. Ez egy összetartó csoport, közösség. Mindenki olyan amilyen náluk, nem tesznek különbséget. Hagyomány náluk a közösségi élet, a fegyverviselés, a countryzene és a sztereotípiák erősítése.   
Most pedig következzen ez az igazán különc család.

June ’Mama’ Shannon
Az anya 1979.08.10én született, igazi irányító a családban, mindent a kezében tart. Van egy lánytestvére, anyja is él még. Szürke hályoggal a szemén született, amit nem kezeltek, azóta gyakorlatilag már vak. Jelentős túlsúlya van, amiből alkalomadtán lead, nem is keveset, de nem eleget. 15 évesen szülte meg a lányát, akkori 19 éves (első) barátjától. 18 volt a másodiknál, 21 a harmadiknál és 26 az utolsónál, gyakorlatilag csak a legkisebb gyermekét szülte meg nagykorúan. 2004.05.14-e óta vannak együtt Mike-kal, akivel egy chatszobában ismerkedtek meg. Kapcsolatuk kiegyensúlyozott és harmonikus. Valószínűleg ebben nagy szerepe volt annak is, hogy June felnőtt fejjel ismerte meg a férfit, aki valódi támasza és apja lett a gyerekeknek, June-nak pedig segítő és toleráns párja. 2013.05.05-ben egy elkötelezettségi parti keretében „hozzáment” a kedveséhez, egy igazán stílusos esküvőn. Ezzel példát akartak mutatni a lányoknak a kiegyensúlyozott családi élet felé. June annak ellenére belement, hogy nyíltan vállalja, kapcsolatfóbiás. Az iskolából annak idején kimaradt (1994-97), de kellő humorral és praktikummal kezeli a család életét. Például kuponozik, amivel rengeteget megspórol, illetve szabályozza a lányokat. Több munkahelye is volt az évek során, legutóbb a McDonald’s-ban dolgozott 1999-2004 között. Letartóztatva is volt, lopásért, illetve a bíróság megsértéséért is.

Anna ’Cinke’ Shannon
1994-ben született, édesapja a jelenleg 38 éves David Dunn (June-nal egymással vesztették el a szüzességüket). A férfit 1995-ben és 1998-ban is letartóztatták kisstílű lopásokért. Lányáról annak 4 éves koráig nem is tudott, June le akarta mondatni a gyermekről, de ő nem ment bele, ettől függetlenül June nem engedte soha a lánya közelébe. Anna összejött a középiskolában egy Caleb Clark nevű fiúval, aki egy évvel volt nála idősebb. Két éve voltak együtt, amikor Anna teherbeesett, 2012. júliusában megszületett a lánya, Kaitlyn. Caleb szeretne részt venni a lánya nevelésében, amennyiben ő az apa, de ezt sem ő, sem Anna (aki nem sokkal a teherbeesés előtt lefeküdt egy másik fiúval) nem tudják biztosan. Tavaly Mith Brewer-rel járt, aki egy elég jómódú fiú volt, talán még most is együtt vannak.

Jessica ’Dagi’ Shannon
1997-ben született, édesapja a jelenleg 36 éves Anthony Michael Ford. A férfit 2005-ban ítélték el egy gyermekmolesztálási ügy kapcsán, June őt sem engedi a lánya közelébe.
2011 óta jár Gimnáziumba. Idén kezdett dolgozni az Aéropostale (ruházati kiskereskedelem) üzlethálózatnak, de dolgozott már vidámparkban is, nyílván ezeket diákmunkaként végzi. 2012 óta van barátja, Phillip Stewart.

Lauryn ’Tök’ Shannon
2000-ben született, édesapja kilétét homály fedi, valószínűleg maga June sem, tudja. Elég peches lány, gyakran sérül (villámcsapás, kulcs a szeme alá, stb.). Olyan hirtelen, mint az anyja, talán ő a legkezelhetetlenebb.   

Alana Thompson
2005.03.28-án született, az ő édesapja Mike, akivel az anyja még ma is együtt él. Nagyon érdekes személyiség, mondhatni hiperaktív. Több különc viselkedési elem is van, rendetlen, kissé koszos, káromkodik, és nem igazán tud viselkedni sem. Ennek ellenére a Gyerekszépségversenyek állandó szereplője, ahol igazán gyönyörű, egyedi és stílusos kislány.
2012-13 között 36 versenyen indult, ahol igen szép helyezéseket is elért. Ezen kívül néhány tévé show-ban és filmben is szerepelt, talán összesen ötben, nem sokban.

Mike ’CukorMaci’ Thompson

1971.12.13-án született, 1988-ban érettségizett. Korábban öt évet ült lopásért. Jelenleg a  SnowCo Vállalatnak dolgozik, akik építésekkel foglalkoznak. 2005-ben született meg a lánya, akinek anyjával
2004 óta együtt vannak, el is vette őt 2013-ban. Nagyon kedves ember, aki kiváló támasza felesége lányainak. 




UPDATE - 2017


A showról 2013-ban írtam, amit 2014-ben töröltek is a műsorról. A nálunk leadott részek után külföldön még két évad (mindegyik 2014-ben) ment le, plusz a különkiadások, spin off-ok.
3. évad
PapaMaci pasi barlangot épít magának. June nincs felkészülve az újabb unokára, így felvilágosítja a lányokat. Az egész család nászútra utazik. A lányok medencét akarnak, anyjuk, hogy dolgozzanak, a lányok inkább randiznak. Nyári fesztivál és lakásfelújítás. Mike és June párterápiára járnak. A család kempingezik. Túl sokat káromkodnak, szabályokat vezetnek be. Anna szakácssuliba jár. Anna kislánya egy éves lett, Alana elhanyagolva érzi magát, ezért anyja több időt tölt vele. Alana nyomoz a Wc-Ügyben, Mike pedig June-t próbálja tűzbe hozni. Anna költözne otthonról, June-nak pedig késik. Halloween van a házban, ez sok csínyt jelent. Az új év új fogadalmakkal és kérdésekkel kezdődik.
4. évad
Anna kiköltözik, June egy pékségben dolgozik, Mike pedig otthon marad. June és Mike stresszoldással próbálkozik, Yodega. Mike és June kuponversenyt csinál. A család keveset van együtt. Mike fémkeresőzik az udvarban, Anna pedig az esküvőjére készül. Mike lefizeti a lányokat, hogy hagyják kettesben őket June-nal, Alana-nak nincs kivel játszani, ezért kecskét kap. A család autóbalesetet szenved, June és Pumkin a kórházban maradnak. Annya és Michael közös tetoválást csináltatnak. Házfelújítás. A család nyaralni megy. Jessica szakít a barátjával és úgy dönt, hogy a legjobb barátnőjével megy a szalagavatóra. Anna és June között pedig fokozódnak az ellentétek az esküvőszervezés miatt. Míg a szülők pihennek, addig Anna a koszorúslányruhákkal van elfoglalva. A lányok az esküvőt szervezik, a férfiak beavató horgászatra viszik Michaelt. Esküvő!
A különkiadások: kimaradt jelenetek, Halloween, karácsony, hálaadás és szilveszter.
Spin off: 2017 februárjában debütált a Mama June: Felforrósítani nevezetű show. Ennek az a lényege, hogy a nem túl csinos anyukát feltúrbózzák és ezt a folyamatot lefilmezik. June keményen edzeni kezdett, megcsináltatta a fogait, eltávolították a gyomra egy részét, hogy a fogyás gyorsabb legyen. Aztán a rengeteg lógó bőrt is eltávolították, melleit megnagyobbították. Lényegében bombanőt faragtak belőle. 

June Shannon
June és Mike a show után elváltak, ebben több dolog is közrejátszott. Pl. az, hogy June felmelegítette a kapcsolatát azzal a férfival, aki 10 évet ült szexuális bűncselekményekért, ezért is törölték magát a show-t, aztán állandóak voltak a viták stb., végül Mike csalta meg őt, elhidegültek egymástól, no. 2016-ban új barátja lett, Geno Doak. Illetve pár éve azt is bevallotta, hogy biszexuális. Munkáját tekintve, nem dolgozik, 2013 óta munkahelyeként a GR Media vállalatot jelölte, meg, ők készítették el a legújabb show-ját. Már nem él McIntyre-ben, ahogy a lányai sem.

Anna Shannon-Cardwell
2013 áprilisában találkozott a férjével Michael Cardwel-lel, aki decemberben el is jegyezte őt. Ezután pár hónappal össze is költöztek (Alabamában), majd 2014 májusában összeházasodtak. Van egy közös tetoválásuk a férjével és szeretnének még két gyermeket. Van egy másik tetoválása, ami a lánya neve és születési száma. Michaeltől is született egy lánya, aki a Kylee Madison nevet kapta és 2015 decemberében született. Egyébként 2013-ban sikerült a középiskolát is befejeznie. Jelenleg nem dolgozik, főállású anya. Párjának állandó állása van egy nagy vállalatnál. Teljesen rendezett az élete és nem vesz részt az új show-ban. Családjával sem igen tartja a kapcsolatot, aminek okát nem tudom (talán az, hogy a férfi, akiről June-nál írtam, molesztálta őt, amikor kislány volt).

Jessica Shannon
Jelenleg főiskolás (óvónőnek tanul), családjából elsőként. Barátjával Philippel 18 hónap után szakítottak. Jelenleg nem él otthon, kollégista.

Lauryn Shannon
Időközben kiderült, hogy ugyanaz az apja, mint Jessica-nak. Tavaly fejezte be a középiskolát, leérettségizett. Van egy barátja Josh Efird, aki tavaly eljegyezte, de megegyeztek, hogy az esküvőig nem fekszenek le. Nyíltan vállalja, hogy biszexuális. Tavaly dolgozott egy cukrászdában és egy étteremben is, most egy szendvicsbárban kasszás. Testét több tetoválás is díszíti. Jelenleg Hamptonban lakik a barátjával.

Alana Thompson
Már nem szerepel egy ideje. Most anyja show-jában kapott szerepet nővérével Lauryn-nal, a többiek nem szerepeltek. Megviselte a szülei válása, apja új házassága, anyja új barátja, majd a nővérei különválása, sajnos eléggé el is hízott.

Mike Thompson
2015-ben különváltak June-nal, de Alana miatt rendszeresen tartják a kapcsolatot.
2016-ban ismerte meg kedvesét, Jennifer Lamb-ot, akit három hónap után el is jegyzett. 2017 januárjában egy szűk ceremónián elvette a nőt feleségül. Kapcsolatuk kielégítő és szenvedélyes, ahogyan nyilatkozta a férfi.  


2018
A már említett spin-off, a Mama June idén a második évaddal debütál.
Anna 2017 nyarán elköltözött a férjétől, de mindketten azt nyilatkozták, hogy még mindig szeretik egymást, de már sok volt a dráma. Anna visszaköltözött McIntyre-be, egykori nevelő apjához Sugar-hoz. Anyjával továbbra sem beszél, sőt a kapcsolatuk is inkább romlik, mint javul.
Jessica még mindig főiskolás, és ő sem szerepel anyja mellett az új show-ban, szeret zárkózottabban élni és hivatalosan ő is McIntyre-ben él.
Lauryn 2017 decemberében megszülte első gyermekét, Ella-t. A lány bár nincs férjnél, de a férjével él. Még nem tudni, hogy szerepel e az új évadban, de valószínűleg igen.
A 38 éves June-nak most új barátja van és elmondása szerint szerelmes, mint még soha, és ha a pasi megkéri, bizony férjhez megy.
Mike élete sokkal kiegyensúlyozottabb June nélkül. 

++++++++++
++++++++++
++++++++++

2021

Mama June spinoffja 2020-ban, a negyedik évaddal futott le. 
Anna és Jessica nem vesznek részt az új show-ban. Anna 2017-ben elvált a férjétől, és a két gyerekkel hazaköltözött. Most is McIntyre-ben élnek, egy lakókocsiban, új párjával, Eldridge Toney-val. Jessica pedig még mindig egyetemre jár, kollégista, és sikeresen fogyókúrázik. Mindketten a saját életüket élik, a nyilvánosság nélkül.
Jelenleg Lauryn tartja egyben a családot. Férjével (2018 április óta van férjnél), és kislányával Hamptonban él. Anyja botránya után magához vette a húgát, Alana-t is, akinek azóta ő a gyámja.
Alana igyekszik a saját lábára állni. Például tudatosan kezeli az Instagram fiókját, és szerepelt a Dancing with the stars-Juniorban is, ahol az ötödik helyen végzett. Illetve nagy fogyásra készül. Anyja dolgai megviselik, ezért nem is igen beszél vele. Jelenleg Lauryn a gyámja, de jól kijön az apjával és annak új feleségével is.
Mike boldog az új feleségével, de azért kisebb viharfelhők itt is vannak. Jennifer, az új feleség, egészsége érdekében elég sokat fogyott, ami tetszik Mike-nak. A nő utálja June-t, és igyekszik kitúrni mindannyiuk életéből.
June jelenleg Hamptonban lakik, barátjával, a többszörösen büntetett Geno-val. 2019 márciusában letartóztatták a párt kábítószerrel való visszaélés miatt, ami rendesen rányomta a bélyegét a nő életére. Rehabra ment, és egyre távolabb kerül a gyerekeitől.
+++
+++
+++

Ha többet szeretnétek tudni a család életéről, akkor látogassatok el ide. 




 
A Shannon-Thompson család életéről szóló cikket 2021 után már nem frissítem, mert olyan kevés dolog történik velük, hogy az miatt már nem érdemes. És, ha valami, hát akkor June Shannon az, akinek az életét igazán kár lejegyezni. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése