12/14/2013

Baywatch

Történet

A sorozat 1989-1999 között futott, 10 évadon át, 241 epizódot élt meg. Spin-offja lett a Baywatch-Forró Éjszakák, ami 2 évadot élt meg. Illetve a Baywatch Hawaii, ami szintén két évadot élt meg. A Baywatch esküvő, pedig mint önálló film, zárja a szériát.

A sorozat maga Los Angeles-i Vizi mentők munkájával, magánéletével foglakozik, számtalan szépséges nő és sármos férfi felvonultatásával. Az egészet Mitch Buchannon fogja össze.



Szereplők

Mitch Buchannon
Az egyetlen olyan karakter, aki az összes Baywatch jelzésű sorozat és film szereplője volt. 1954-ben született Irene és Al fiaként, Buzz testvéreként. Építésznek tanult, mint az apja, de más volt a vágya, életmentő lett. Középiskolásként ismerte meg Gayle-t, a feleségét, akivel lett egy közös fiuk, Hobie, de elváltak a férfi karrierje miatt (bár többször is összefutottak még). 1989-1997 között hadnagy, 1997-2000 között pedig kapitány volt az életmentőknél. A sorozat nagy részében ő neveli a fiát, aki szintén életmentő lesz, és Summer pasija lesz jóideig. Mitchnek két komoly kapcsolata lesz felesége után. Az egyik Stephanie Holden hadnagy, ami annak halála után ér véget teljesen. A másik Neely Capshaw, akit el is vesz, majd el is válnak, végül újra összejönnek.
Michael Newman
1989-2000 között végig a csapat tagja volt, mint mellékszereplő. A színész eredeti nevével szerepel, mert valódi életmentő, aki mint tanácsadó érkezett a csapatba, végül ott maradt és néha kapott szöveget is.

1989-1992
Craig és Gina Pomeroy: előbbi életmentő és ügyvéd, utóbbi a neje egy ideig.
Jill Riley: az első Blány, aki egy cápatámadást követően meghal.
Eddie Kramer és Shauni McClain: 1-3 évad, előbbi egy vad árva, aki szeret boxolni, utóbbi egy lelkes amatőr életmentő. Egymásba szeretnek, összeházasodnak, és Ausztráliába költöznek.
Trevor Cole: ő egy arrogáns férfi, akiből jó életmentő lesz, majd Ausztráliába költözik.
Don Thorpe: az életmentők kapitánya volt.
John D. Cort: visszatérő karakter, igazi simlis, jár C.J.-vel, meg is vakul.  
Garner Ellerbee: víziszonyos rendőr.
Harvey Miller: meggondolatlan, idegesítő karakter.
Ben Edwards: az első (1950-es) csapat tagja volt, 1994-ben nyugdíjba megy, ő a kapitány egy ideig. Életét feláldozza egy mentésben.

1992-1997
Summer Quinn: anyjával annak agresszív barátja elöl menekülnek a városba, letelepednek, majd a lány visszamegy tanulni az egyetemre. Matt-tel jár egy ideig.
Matt Brody: Matt egy ideig Summer-rel jár, majd sokáig CJ-vel. Az egyik Blány, Neely bepereli szexuális zaklatásért és bár kiderül, hogy hazudott Matt nem bír vele együtt dolgozni, ezért Franciaországba költözik.
C.J. Parker: erős életmentő, aki Matt-tel jár, majd rövid ideig egy rocker neje lesz, végül nyit egy bárt Hawaii-n és hozzámegy a pincérjéhez.
Jimmy Slade: egy ideig Summer-rel jár. Profi szörfös akar lenni, ami sikerül is neki és Hawaii-ra költözik.
Stephanie és Caroline Holden: Előbbi a csapat kapitánya illetve jár Mitch-csel is. Utóbbi előbbi húga és nagyon makacs lány, különösen szerelmi ügyekben. Előbbi meghal, miután belecsap egy villám.
Logan Fowler: egy csereprogram keretében érkezett, de nagyon sok volt a konfliktusa a többi életmentővel.
Samantha Thomas: a csapat kapitánya volt egy ideig, amivel nagyon bosszantott néhány mentőst, különösen Mitch-et, akivel jártak is.
Skylar Bergman: Lani és April barátnője, epizódszereplő.

1998-2000
Cody Madison: feltörekvő olimpiai úszó, aki jár CJ-vel és Lanival is, azonban mindkét lány elhagyja, és máshoz megy hozzá.
Neely Capshaw: a „rosszlány”, aki hamisan vádolja Mattet, majd egy évaddal később visszatér, mint „jókislány”(másik színésznő is játssza). Ekkor összejönnek Mitchel, össze is házasodnak.
Donna Marco: játszott a BNight-ban is. Előbbiben úszómester, utóbbiban bártulaj, de ugyanaz a karakter.
Manny Gutierrez: fiatal újonc, aki balesete után sokáig kerekesszékbe kényszerül.
Jordan Tate: az első afroamerikai Blány.
Lani McKenzie: híres táncosnő akart lenni, aki ki is lépett, hogy Las Vegasban táncolhasson, később CJ bárjában dolgozott.
April Giminski: az egyetlen karakter, ki három szerepet is játszott a sorozatban.
JD Darius: teljesen összetört, amikor valaki meghalt a karjaiban. Járt három életmentővel is végül Kekoa mellett maradt. BHawaii-ban is játszott.
Taylor Walsh: egy ideig ő is a csapat kapitánya volt.
Alex Ryker: egy rivális mentőcsapat tagja volt, de kilépett és csatlakozott a Baywatch-hoz.
Jessie Owens: takarítóként érkezett a csapathoz, majd életmentő lett, BHawaii-ban is játszott.



Színészek

David Hasselhoff: 73 filmet jegyez és mondanom sem kell, hogy nagyon aktív színész, illetve botrányoktól sem mentes. Énekesként is jegyezzük. De producer, író és még sok más egyéb is.
Michael Newman: hat filmben szerepelt, de abból négy B-os szerepe volt. Igazából ő nem színész, hanem valódi életmentő és tűzoltó. 2011-ben Parkinsont diagnosztizáltak nála.

A nők

Holly Gagnier (Gina): ma is aktív, de kizárólag epizódszerepei voltak mindig, semmi jelentős.
Shawn Weatherly (Jill): többszörös szépségkirálynő, kb. 10 kisebb szerepe volt, a Baywatch után pedig semmi.
Erika Eleinak (Shauni): modell és színésznő volt, később szerepelt a Playboyban, több kasszasikerben és kisebb filmben (összesen 50-ben) is, a 2000-es évek második felében csökkentek a szerepei, 2012 óta nem szerepel.
Nicole Eggert (Summer): gyermek-szépségkirálynő és színésznő, máig aktív színésznő, 69 filmben és sorozatban játszott eddig.
Pamela Anderson (CJ): Modellkedett és színészkedett, azóta is aktív bár szereplései már szórványosak. 43 filmben szerepelt, 7 producere volt, egyet rendezett, 6-ban pedig más módon működött közre. Aktivista, több alapítványban is dolgozik, szerepelt a Playboyban, rengeteg volt a botrány körülötte mindig. 
Alexandra Paul (Stephanie): modellként kezdte karrierjét, majd eztán lett színésznő, azóta 93 filmben, sorozatban játszott, volt írója és producere is néhánynak. Ma is aktív színésznő. Komoly politikai aktivista.
Yasmine Bleeth (Caroline): karrierje a B.-csal kezdődött igazából. 1983-2003 között volt aktív színésznő, ez alatt 29 filmet forgatott. Inkább botrányaival tűnt fel a médiában mintsem sikereivel, illetve szerepelt az FHM-ben is.  
Nancy Valen (Samantha): 1985-2007 között volt aktív színésznő.
Gena Lee Nolin (Neely): Igazából csak 6 filmjét, sorozatát jegyezzük. Testét egy autoimmun betegség támadta meg, ma is küzd vele.
Donna D’Errico (Donna):b karrierjét aktmodellként kezdte, 21 filmje született, de írt, rendezett és producerelt is filmeket.
Traci Bingham (Jordan): 30 filmben szerepelt, bekerült a Playboyba is, voltak zenei próbálkozásai is, de leginkább valóságshow-hősként tartják számon.
Carmen Electra (Lani): karrierjét táncosnőként kezdte, szerepelt a Playboyban, 82 filmben és sorozatban játszott, leginkább botrányos kapcsolatairól volt hírhedt.
Kelly Packard (April): 21 filmben, sorozatban játszott, de átütőt nem alakított, a mormon LDS tagja.
Angelica Bridges (Taylor): modell, énekesnő, színésznő. 34 filmben szerepelt, de semmi extra, leginkább énekesnőként jegyezzük.  
Mitzi Kapture (Alex): 21 film, 2010 óta nem aktív bár addig sem volt túl aktív.
Brooke Burns (Jessie): Karrierjét modellként kezdte, 41 filmben, sorozatban játszott.

A férfiak

Brandon Call és Jeremy Jackson (Hobie): Brandon igazi gyerekszínész, aki 28 filmet jegyez, majd 1998 óta már nem szerepel sehol. Jeremy 17 filmet jegyez, de egyáltalán nem túl aktív színész. Magánélete elég botrányos.
Parker Stevenson (Craig): 55 filmben szerepelt, de rendezőként és producerként is dolgozott, ma is nagyon aktív színész.
Billy Warlock (Eddie): 37 filmben szerepelt, de 2010 óta nem igazán aktív már.
Peter Phelps (Trevor): színész, énekes, író. 54 filmben szerepelt, 2 könyvet írt és reklámdalokat.
Monte Markham (Don): 133 film, sorozat, nagyon aktív színész a ’35-ös születésű férfi.
John Allen Nelson (John): 55 filmben színész, de író és producer is volt.
Gregory Alan Williams (Garner): 136 filmben szerepelt, rémesen aktív színész, de íróként is jegyezzük (eddig négy könyve jelent meg).
Tom McTigue (Harvey): 20 filmben játszott, de komikusként is jegyezzük.
Richard Jaeckel (Ben): 70 évesen halt meg rákban 1997-ben. A B. szerepe az utolsók között volt.
David Charvet (Matt): 11 filmben játszott, zenészként jegyezzük.
Kelly Slater (Jimmy): 11 filmben játszott, de igazából ő egy világhírű szörfös, hatalmas eredményekkel a háta mögött.
Jaason Simmons (Logan): 21 jelentéktelen filmecskében játszott.
David Chokachi (Cody): 44 filmben játszott, ma is aktív színész.
José Solano (Manny): 10 év alatt 10 film, de csak epizódszerepek.

Michael Bergin (JD): 26 filmben játszott, ő az első férfi szupermodell (addig csak nők lehettek). Filmjei ellenére modellként jegyezzük. 


Epizódismertető/Évadismertető

ITT megnézheted az összes Baywatch részt, illetve az egyik filmet is. 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése