3/11/2014

Akció, Romantika

Akció

Élve vagy halva (DOA)

A 2006-os filmben egy gazember meghívja a világ legjobb harcművészeit az általa rendezett viadalra, azzal a titkolt céllal, hogy képességeiket ellopja, majd értékesítse.

Nekem nagyon tetszett ez a film, mert egyszerre volt akciódús, látványos, romantikus és vicces is. Minden percében izgalmas és szórakoztató, esti szórakozásra ideális, sőt nem csak egyszer nézhető kategória. A film maga egy videojáték után született, aminek a karaktereiét zseniálisan vissza is adja. Ami pedig különösen tetszik, az az, hogy az öt nő benne nem csupán gyönyörű, hanem nagyszerű harcművész is. Tehát a nők nem akciótöltelékek, hanem önálló, erős karakterek, akik a film gerincét adják. A zene, a képivilág, az effektek is tetszettek, szóval:
10/10

Szellemzsaruk

A 2013-as film főszereplője Nick, a zsaru, aki korrupt társának hála meghal, de ami ez után következik, arra nem számított. Egy különleges túlvilági osztag tagja lesz, akiknek az a feladata, hogy elkapják a világunkat fenyegető szörnyeket, lényeket. Ehhez társat is kap, a cowboy Roy-t.

Nagyon vártam, hogy megjelenjen ez a film…tetszett is meg nem is. Kicsit MIB koppintásnak látszott, nem is sikerült olyan jól, de vonatkoztassunk el ettől. Jók voltak a szörnyek, az effektek, a zene. A színészekkel elégedett voltam, hozták a karaktereiket, bár a karaktereik kicsit erőltetettetek, vérszegények és némileg még idegesítőek is voltak.
8/10

Tűzgyűrű

A 2013-as filmben a Földet az óceánból érkező szörnyek támadják meg, akik ellen az embrek felveszik a harcot. Óriás robotokat küldenek harcba, amiket 2-2 katona irányít összekapcsolt agyukkal.

Hihetetlenül látványos film, ami az effekteket és a látványtervezőket dicséri igazából. A színészek sem rosszak, a zene sem, az akciójelenetek is izgalmasak. Ezzel a filmmel két bajom van, annak ellenére, hogy tetszik. Az egyik, hogy a karakterek sablonosak, unalmasak, semmilyenek, a másik, hogy nagyon rámentek a látványra a készítők, ami nem feltétlenül tesz jót a filmnek. De összességében nézhető film, esti időtöltésre kiváló.
8/10

Fekete halál: Utazás a pokolba

A 2010-es film a sötét középkorban játszódik, ahol pestis tizedeli a lakosságot. Regékben hallani egy távoli faluról, ahol nincs halál, sőt a halottak újra élhetnek. Az egyház egy lovagot bíz meg a legenda igazolásával, hogy véget vethessenek a halálnak. A lovaghoz csatlakozik egy fiatal szerzetes és néhány katona is, de arra, ami rájuk vár, nincsenek felkészülve.

Nem volt olyan jó ez a film, talán csak maga a középkori ábrázolás, jelmezek, zene, kontraszt a pestis-falvak és csoda-falu között. Sem a színészek játékával sem az általuk életre keltett karakterekkel nem voltam elégedett, de igazából a történetvezetéssel sem.
8/10

Szupercella

A 2013-as film főszereplője Ray, aki egy biztonsági cégnek dolgozik. Feladata: inkognitóban bejutni a börtönökbe, majd onnan szökést tervezve kiszökni. A cége ezután felkeresi az adott börtönt és szembesíti a hibáikkal. Mostani feladata a Sírkő börtönből kijutás is rutin feladatnak indul, ám közben elrabolják a férfit és bebörtönzik, senkire sem számíthat. Így egyedül igyekszik kijutni, alkalmi társa Emil, a veszélyes rab lesz.

Stallone és Schwarzenegger neve eleve garantálja az akciódús jeleneteket, még ha valaki öregecske színészeknek tartja is őket. Kiváló történet, nagy színészek, jól megírt forgatókönyv, egyedi megvilágítása a börtönöknek. Nekem tetszett, bár kétszer nem nézném már meg.
9/10

A boszorkányfalu

A 2010-es film főszereplője Eric a királyához hű lovag, aki haldokló ura parancsára elindul, hogy elhozza annak tékozló örökösét, Malachi herceget. Mire azonban megérkezik a két férfi és katonáik a birodalomba, csak pusztulást találnak. Megtudják, hogy ezért boszorkányok felelősek, hiszik is meg nem is, de elindulnak kideríteni a pusztulás okát. 

Egyszer nézhető, középkori jellegű film jó képi világgal, közepes történettel, lagymatag karakterekkel és viszonylag tűrhető színészi játékkal. De maga a boszorkányos sztori tetszett és nem bántam meg, hogy megnéztem.
8/10


Romantika

Szenvedélyek viharában

Az 1994-es film főszereplője a három Ludlow fiú, a kötelességtudó Alfred, az idealista Samuel és a vad Tristan. Elválaszthatatlanként nőnek fel önt9rvényű apjukkal, míg el nem jön a háború és egy nő Susannah, ami elválasztja a fiúkat egymástól és apjuktól.

Drámai romantikus film, nagy színészekkel. Jó karakterek, jó színészek, jó jelmezek, jó zene, stb. Minden jó, de semmisem kiváló és maga a történet nem tetszik, nem szeretem a drámákat, de igazából a romantikus filmeket sem. Hosszú volt, ömlengős, vontatott, néhol pedig idegesítő.
7/10

Ausztrália 

A 2008-as film főszereplője Sarah Ashley, a ’30-as évek Angliájában élő elkényeztetett úrhölgy, aki kénytelen léha férje után utazni Ausztrália vad vidékeire, amihez társat is kap, férje intézőjét, a vad Drovert. Amit azonban a ranchen talál, az örökre megváltoztatja az életét. Ráadásul közeleg a háború is…

Sokáig hezitáltam, hogy megnézzem e, de megérte. Nem pusztán romantikus, hanem izgalmas, vicces, szórakoztató, fordulatos és van benne valami plusz, valami, ami nagyszerű filmmé teszi. A színészek, a képi világ, a jelmezek, stb. mind jók, de mégis a történet meg annak megjelenítése, karakterei teszik különlegessé.
9/10

A végzet ereklyéi: Csontváros

A 2013-as film főszereplője Clary, aki egy nap szembesül különleges erejével, édesanyja eltűnése után pedig csatlakozik az Árnyvadászokhoz, akik megismertetik egy eddig nem látott világgal: vérfarkasokkal, démonokkal, vámpírokkal.

Egy könyv alapján íródott fantasy, várható további rész is. Nekem tetszett a történet, a szereplők, a karakterek, a zene. Nem tudok róla mást mondani, tényleg ajánlom megnézésre, főleg Twilight rajongóknak.

9/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése