3/24/2014

2013-as filmek

Hobbit 2

Zsákos Bilbó élete nagy kalandján vesz részt Gandalffal a mágussal és a Törpök csapatával. Útjuk során találkoznak tündékkel, orkokkal, pókokkal, sötét mágiával és Smaug-gal a félelmetes sárkánnyal.

Fényévekkel jobb volt, mint az első rész, amit alaposan le is húztam már egy kritikámban. A pozitívumok: zene, látvány, színészi játék, karakterjellemek, jelmezek, stb. Nagyon jó volt, tetszett a kialakuló szerelmi szál, Bilbó végre aktívabb, stb. Az egészet tekintve nagyon messze van a Gyűrűk Ura bármelyik részétől, de az első résznél sokkal jobban sikerült, mert izgalmas, pörgős, nézhető kategória.

Az éhezők viadala 2

Ebben a részben Katniss és Peeta kénytelen egy győzelmi körúton részt venni, ami cseppet sem a győzelmüknek szól, illetve hamarosan indul a 75. viadal, amire most először már egyszer győzött harcosokat hívnak vissza, természetesen nem a jó szándék jegyében…

Az előző rész kritikájánál már említettem, hogy a filmnek van előzménye, illetve egy kidolgozott Univerzum is van hozzá. Nekem ez a rész jobban tetszett, mint az előző, izgalmasabbnak, tartalmasabbnak láttam, tele volt meglepetésekkel. A látvány, a szereplők és a színészek továbbra is jók voltak, de most a történet is ütősre sikerült.

Vérmesék

Az akció-vígjáték főszereplője a tanúvédelem alá került maffiacsalád, Blake-ék. Azonban sem a bujkálás, sem a jó magaviselet nem jellemző a családra, útjukat tűz, vér, zsarolás, stb. kíséri, így bizony hamarosan rájuk is akadnak…

Nekem a 2013-as év egyik kedvence volt a film. Imádtam a szereplőket, a karaktereiket, a történetet, a humort, a zenét, stb. Nagy színészek játszottak benne meglehetősen jól, kicsit pikírt humorral megírt jelenetek sorakoztak egymás után és maga a helyszín csak dobott rajta. Nekem 9/10 lenne.

Riddick

A sci-fi főszereplője Riddick, akit már jól ismerhetünk a 22 évente sötétség filmekből. Hősünk most egy lakatlannak hitt bolygón van, ahonnan menne, így odacsal néhány zsoldost, akik azonban egy céllal érkeztek: levadászni Riddick-et.  

Nekem ezek a Riddick-filmek valamiért egyszer nézhetőek, de annak jók, mert izgalmasak, látványosak, jó a zenéje és Vin Diesel sem utolsó, de valahogy a történetekkel nem vagyok kibékülve.

Családi üzelmek

A vígjáték főszereplője David Clark drogkereskedő, aki kicsiben űzi a dolgokat, míg egy nap Mexikóból kell nagyot csempésznie, ehhez kell egy lakókocsi és egy alibi család, Millerék. Így maga mellé veszi az anyagi gondokkal küzdő sztriptíz táncos Rose-t, Casey-t a tolvaj utcagyereket és Kenny-t az idealista szomszédkölyköt. Hatalmas kalandra indulnak az országot átszelve…

Ez volt a 2013-as év másik kedvence számomra, amire kapásból 10/10-et adnék. Jó színészek, karakterek, történet, zene, minden. De ami nagyon nagy volt, az a poénok. Szinte percekként tört fel a humor valahonnan, nézésből, beszólásból, helyzetkomikumból, stb., de nem az elcsépelt módon, hanem igazán odavalónak. Nekem nagyon tetszett, ajánlom mindenkinek.



Percy Jackson 2

Percy és barátai most hajóra szállnak, hogy megszerezzék az Aranygyapjút Hermész világuralomra törni készülő fiától.

Látványos, kalandos, humoros, elég jó film, mint az előző része. Igazából, ami nekem tetszik az maga a történet, nagyon szeretem a régi istenek történeteit, mitológiáját, stb.

Hupikék törpikék 2

A törpök ismét kalandba keverednek az emberek földjén, hála Hókuszpóknak, aki Törpillához fűződő egykori kapcsolatát használja most ki…

Tetszik, hogy animációs és élőfilm is, ezeket nagyon csípem, mert a látványvilága nagyon különleges. De ez a rész sem tetszett, mint ahogy az előző sem. Vagy a törpök, vagy a történet, nem tudom, de inkább az egész…

A kolónia

A távoli jövőben az éghajlati szélsőségek miatta föld alá szorultak az emberiség még élő csoportjai. Az egyik kolónia vészjelet ad le, ami miatt a 7-es kolóniáról csapat indul, azonban eddig nem látott veszélyekkel találják szembe magukat…

Hát, nem egy nagy szám, de egyszer mindenképpen nézhető, mert végülis izgalmas. De nekem a történet szálai és a szereplők sem voltak olyan tökéletesek.

Halálhegy: a Dyatlov rejtély

A film főszereplője egy egyetemista stáb, akik Oroszországab utaznak, hogy egy évtizedekkel az előtt történt legenda után nyomozzanak. De olyan dolgokat találnak, amikre nem igazán számítottak…

Ezt a filmet is vártam, mert a Dyatlov-rejtély az megtörtént, érdemes utána olvasni, mert valóban hihetetlenül izgalmas sztori. Nos, a film részben azt eleveníti fel, de nagyrészt egy fantázia világot kreál hozzá, ami mondjuk, nekem nem igazán tetszik, de a filmet mindenképpen ajánlom megnézésre. A legendát pedig olvasásra.

Lenyűgöző teremtmények

A fantasy főszereplője Ethan, aki elvágyódik unalmas kisvárosából, míg meg nem érkezik a különleges Lena, aki rabul ejti a fiú szívét. A lány azonban jóval különlegesebb, mint ahogyan a fiú gondolná, de a városka sem éppen unalmas…

Színészek, látvány, jelmezek, karakterek, történet, stb. nagyon tetszettek. A sztori amúgy egy könyvsorozat alapján íródott így várható folytatás, én várom is. 9/10-es film.

Egyesült állatok

A mese főszereplője egy szurikáta és jámbor barátja, akik átszelik a poros Afrikát, hogy kiderítsék, hova lett a víz az élőhelyükről.

Láttam már jobb meséket is, de maga a történet elég Zöld, aranyos és a kis szereplők is szerethetőek, így megnézésre ajánlom, de csak egyszer.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése