3/24/2014

Rejtélyek kalandorai

Történet

A misztikus sci-fi 2000-2002 között futott, 44 epizódot ért meg. Főszereplője Dunn professzor, aki minden misztikus történet után nyomozásba kezd, hogy tudományos magyarázatot adjon a jelenségekre. Társa ebben Peggy a pszichológus és Miranda, a professzor asszisztense.


Szereplők

Declan Dunn

Az Oregoni Egyetem antropológia professzora. Egy síelés alkalmával eltemeti a lavina, de túléli. Ezután a szabadidejét misztikus esetek felderítésével tölti. Ezeket próbálja a humorral és a tudománnyal megmagyarázni, de reméli, hogy valami misztikust talál.

Miranda Feigelsteen
Declan asszisztense, a fizika tanszék végzős hallgatója. A lány szarkasztikus és nagyon intelligens, két lábbal áll a földön. Bár abszolút nem hisz a természetfelettiben, mindig követi Declan-t, kapcsolatuk elég különleges.

Dr. Peggy Fowler
Egy intelligens, ám nyitott pszichiáter, aki segíti a pácienseit. Férje halála óta azonban nem hisz a csodákban, igyekszik Declan-t is a földön tartani. Ám, ha valamire nincs magyarázatuk, az képes összezavarni őt.


Színészek

Adrian Pasdar

1965.04.30-án született Massachusetts államban. Édesapja egy Iránból bevándorolt szívsebész, anyja pedig egy Oroszországból bevándorolt tanárnő, előtte nővér. Van egy húga Anamarie, aki művészeti igazgató is volt egy San Francisco-i színházban, az ő élete a színház. A középiskola után sportösztöndíjat nyert, de úgy lesérült, hogy egy ideig tolószékbe kényszerült. Ezután otthagyta az egyetemet és hazament színházban dolgozni.
1986-2014 között 48 filmben, sorozatban játszott, ebből 10 szinkronizálás volt (többségében Vasember hangja a rajzfilmben). Két sorozatban volt visszatérő szereplő, egyben a mai napig játszik, mint mellékszereplő, illetve a Rejtélyek kalandorai voltak a legnagyobb sikere. Egy filmet rendezett 1999-ben, ennek a zenéjét is részben ő szerezte. Munkájáért négy díjat kapott.
2000-ben vette el a Dixie Chicks énekesnőjét Natalie Maines-t, akitől két gyermeke, Jackson Slade (2001) és Beckett Finn (2004) született. A család Los Angeles és Austin között ingázva él. Pasdar gitáros egy jótékonysági zenekarban. Van egy horgony tetoválás a karján a gyermekei és neje nevével, ami azt jelenti neki, hogy a családja a legfontosabb. Illetve az Erő kínai tetoválását viseli még magán.  

Alisen Down
1976.01.03-án született Kanadában. Már korán érdeklődést mutatott a színjátszás iránt, érettségi után egy Los Angeles-i Drámaiskolába ment, majd Angliába, Oxfordba is járt Drámaiskolába.
1998-2014 között 47 filmben és sorozatban játszott. Legnagyobb szerepe a Rejtélyek kalandorai voltak, ezen túl csak epizódszerepeket, illetve kisebb karaktereket játszott. Munkájáért hétszer jelölték díjra, ebből kettőt kapott meg.
2009-2010 élt együtt Geoff Gustafson német színésszel, majd 2011 óta David Richmond-Pickett neje, egy közös fiúk van Lucas. A család Torontóban él egy csomó házi kedvenccel.

Rae Dawn Chong
1961.02.28-án született Kanadában. Édesanyja Maxine afro-kanadai és cherokee, édesapja Tommy kínai, skót-ír és francia származású. Húga Robbie modell, amatőr színésznő. Három féltestvérük van (egy adoptált) édesapjuk második házassága révén, akik szintén színészkednek, szintén amatőr szinten.
1974-2014 között 70 filmben, sorozatban játszott, illetve 1-1 filmet rendezett, producerelt és írt, önmagát 21-szer alakította. Munkájáért egy díjat elnyert.
1982-: Owen Bayliss, bróker neje, egy fiuk született, Morgan (1982).
1989-1990: C. Thomas Howell, színész neje.
2011 óta Nathan Ulrich neje.


Évadismertető

1.      évad: Egy fiú a tóba esik, majd csodálatosan megmenekül. Egy pszichésen sérült hölgy meggyőződése, hogy férje egy évvel a halála után visszatért, hogy elmondja, van túlvilág. Egy kisvárosban fellendül az emberek szerencséje, amit állítólag egy hölgy érintése okoz. Declan rafting balesetet szenved, ami után egy titokzatos helyen „ébred”. Egy helyi legenda szerint halott gyermekek nyomják el a síneken megálló autókat. Két fiú Declan osztályából úgy néz ki, mint egy ikerpár. Peggy egy olyan hölgyet kezel, aki azt állítja Isten beszél hozzá. Miranda és Peggy betege egy láthatatlan kötelék miatt hívni kezdik egymást Alaszka felé. Egy olyan nőt vizsgál a csapat, akinek meggyőződése, hogy démonok kínozzák. Egy ablakmosó 200 m-t zuhan, sértetlenül ér földet, ezt még egy sor furcsaság követi. Declan egyik hallgatója egy idős afrikai férfit lát a tükrében. Egy jósnő megjósolja Declan húgának halálát. Peggy nehezen viseli egyik páciense halálát, főleg miután annak szelleme meg is látogatja. Egy Szűz Mária ólomüveg véres könnyeket sír. A csapat egy olyan halotti leplet vizsgál, amely minden betegséget gyógyít.  Egy rendőr folyton ugyanazt a napot éli, amit arra használ, hogy társát életben tartsa. Egy férfi előre lát egy légi katasztrófát. A süket férfi egy villámcsapás után újra hallani kezd, ám vannak mellékhatásai is ennek. Egy műtét után egy nő halálközeli élményekről mesél, illetve Declan és Mole eltűnnek. Egy lány elfekszik a szobájában, majd máshol ébred, de nem tudja hogyan. Declan mentora nem hisz a természetfelettiben, ám elkezd dolgokat látni. Egy férfi meghal, majd felébred a hullaházban, ám nem tudja ki is ő.  

2.      évad: A csapat egy furcsa megmentési hullámot vizsgál (valaki megment valakit, aki egy harmadikat, aztán ott a tűzoltó és az óra). Declan osztályába jár egy furcsa fiú, aki a beolvadással küzd. A csapat Indiába utazik egy misztikus gyógyítóhoz. Egy halálraítélt túléli a méreginjekciót. Egy fiatal fiú hallja egy képre festett fiú hangját. Ben-nek szívrohama van, de nem tudja értesíteni a mentőket, ám valaki megteszi és beszámol a férfi allergiájáról is, amiről ő maga sem tudott. Egy vak férfi egyedül vezet el a kórházba, hogy öntudatlan terhes feleségét ellássa valaki, de ez nem az egyetlen furcsaság lesz aznap. Egy férfi azt hiszi, eljön a világvége, mert egy inga ezt mutatta. Egy férfi az esküvője előtt jelet kap, ami miatt azt hiszi Peggy a lelki társa. Egy nő, aki sosem hagyja el a házát, pontos személyleírásokkal segíti a rendőrséget, hogy bűnözőket kapjanak el. Egy nő 16 év kóma után felébred. Joe egy átlagos fickó, aki stresszhelyzetben képes komplett orvosi beavatkozásokat elvégezni. Egy férfi 23 év után feláll a tolószékből, hogy lányával táncolhasson annak esküvőjén. Mirandát a kádban áramütés éri, túléli, de a személyisége megváltozik. Egy egyetemista lány elektromosan túlságosan fel van töltődve. Declan azt hiszi, hogy az új tanársegéd a Halál Angyala. Egy férfi azt állítja, hogy időutazó. Declant egy 15 éve nem látott barátja „látogatja” meg, míg Peggy egy hölggyel foglalkozik, aki a halott nagymamáját látja. A csapat éppen azt bizonyítja, hogy a televíziós keresztény prédikátorok nem gyógyítanak, amikor az egyik elkezd gyógyításokat céghez vinni. A csapat Ugandába utazik, ahol egy doktornő 100 m-nél is többet zuhan, de sértetlen marad, a helyiek azt hiszik boszorkány. Egy rádiós talkshow vezetője hirtelen nem tud beszélni és hallási hallucinációk gyötrik. Declan egy bányavárosba utazik, ahol hal hullik az égből, kezdetnek…
Online: ITT

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése