5/13/2014

Poltergeist, Szerelmek St.Tropezban, Ausztrál expressz

Poltergeist-The Legacy

Történet
A misztikus sorozat 1996-1999 között futott, négy évadot és 88 epizódot élt meg. A film főszereplője egy titkos társaság, akik a paranormális jelenségeket kutatják. 

Szereplők
Dr. Derek Rayne
A San Franciscó-i Ház vezetője, zseniális tudós, titokzatos háttérrel, nagy jelentőséggel bíró kapcsolatokkal. Holland származású, doktorija van antropológiából és teológiából. Derek édesapja is a Szövetség vezetője volt, míg meg nem ölte egy gonosz entitás. Derek előre lát dolgokat, így lehetősége van, hogy változtasson rajta. Volt egy fia, aki gyermekkorában meghalt. Úgy tűnt, hogy Derek meghalt a sorozat záró epizódjában.

Nick Boyle
Egykor a Haditengerészetnél szolgált, de egy haláleset miatt leszerelt. Apja tagja volt a Szövetségnek, ezért csatlakozott. Lobbanékony természete miatt sokszor kerül bajba, nem tiszteli eléggé az erőket és merőben más elveket vall, mint Derek. Erősségei a fegyverek, a taktika és a nyomozás. A sorozat végén ő lesz az új vezető.

Alexandra Moreau
Kutató-nyomozóként vesz részt a Szövetség munkájában, illetve tárgyakat érintve képeket lát, amik a tárgy múltjával kapcsolatosak. New Orleans-ból származik, ismeri az afro-kultuszokat, nővére is látó, de Alex erősebb. Derek volt a mentora az egyetemen, minden bizonnyal viszonyuk is volt akkoriban.

Dr. Rachel Corrigan
Rachel egy szkeptikus pszichiáter, akinek ereje lenyűgözi Dereket, ezért a csapatba hívja. Mindent igyekszik a tudomány oldaláról megközelíteni. Van egy kislánya Kat, aki sokkal befogadóbb az ismeretlenre. Férje és fia egy balestben haltak meg, azóta alkoholizmussal küzd.

Színészek
Derek de Lint
1950-ben született Hollandiában, Hágában, eredeti neve Dick Hein de Lint. Tökéletesen beszél hollandul, németül, angolul és franciául is. 1976-2015 között 87 filmben, sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket. A Poltergeist egyik részét ő rendezte. Munkásságáért kétszer jelölték díjra, mindegyiket meg is kapta. Neje 1979 óta Dorith Jessurun, három gyermekük van, Jerome (1979), Mick (1981) és Oscar (1987).

Martin Cummins
1969-ben született Kanadában, 1987-ben érettségizett. 1987-2014 között 70 filmben, de főleg sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket, öt filmet rendezett, négyben producerként vett részt és egyet ő maga írt. Munkájáért négyszer jelölték díjra, ebből egyet kapott meg. Első felesége 2004-ig Brandy Ledford színésznő, egy fiuk van. Második neje 2013 óta Christine Wallace.

Robbi Chong
1965-ben született Kanadában, Maxine és Tommy Chong (komikus, színész, író, rendező) második lányaként. Nővére Rae Dawn is színésznő, négy féltestvére van (egy lány és három fiú). Ereiben afro, cherokee, skót, ír, francia és kínai vér is csörgedezik. Robbi színészetet tanult Kaliforniában, majd elég hamar színpadra, majd a mozivászonra került. 19 évesen csatlakozott egy nemzetközi modellügynökséghez, az évek alatt híres modell lett, több évet töltött Párizsban is. 1984-2014 között 16 filmben, sorozatban játszott, de jellemzően átütőt nem alkotott.

Helen Shaver
1951-ben született Kanadában és ott is élt az öt nővérével, szüleikkel. 12 éves koráig krónikus láz gyötörte, emiatt nagyrészt ágyban vagy kórházban volt. Művészeti középiskolában tanult, majd művészeti egyetemre is ment. 1972-2013 között 88 filmben, sorozatban játszott, 42 filmet rendezett, ötben producerként és egyben forgatókönyvíróként vett részt. Munkájáért 14-szer jelölték díjra, ebből ötöt meg is kapott. Háromszor volt házas (egyik férje forgatókönyvíró), harmadik férje 1988 óta Steve Smith (filmek hátterében dolgozik, fényképező, elektronikus), gyermekük Mackenzie.

Évadismertető
Nem találtam meg ezt a sorozatot magyarul sajnos, de aki igen, az nyugodtan linkelje nekem a bekezdés alatt. Ellenben megtaláltam a hivatalos oldalát, ahol rengeteg dolgot lehet olvasni a filmmel és szereplőivel kapcsolatban, természetesen angolul: Itt


Szerelmek St. Tropezban

Történet
A szappanopera 1996-2008 között futott, 13 évadot és 480 epizódot élt meg. A film főszereplője három barátnő, akik St. Tropez-ban élnek, a Francia Riviérán.

Szereplők
Laure Olivier
A lány orvosként praktizál, lelkiismeretesen végzi a munkáját. Első „szerelme” Alain Dulac, akivel igazából nem illenek össze, el is hagyja a férfit az oltárnál, az igaziért, Gregory-ért. Férjhez is megy Gregory Lacroix-hoz, a tengerészhez, azonban boldogságuk nem tart soká, mert a férfinak nyoma vész a tengeren, évekkel később megtörten tér vissza, de a kapcsolatukat már nem hozzák helyre. Második nagy szerelme Benjamin Losey, akitől születik egy lánya, Clara (adoptált) és egy fia, Gabriel. Azonban ez a kapcsolat sem bizonyul örökéletűnek. A lánynak ezeken kívül még nyolc kapcsolata lesz, de egyik sem lesz tartós. Börtönbe kerül, amikor véletlenül megöl valakit, akik fenyegetik a gyerekeit. A műsor végén hozzámegy Mathias Perry nyomozóhoz.

Caroline Drancourt
Két nagyobb szerelme van a sorozat alatt, illetve több (kb. egy tucat) viharos románca. Első szerelme Samuel Devos, az önpusztító zenész, aki végül az életét áldozza, hogy megmentse Caro-t, fiuk Tom. Ezután az eset után hagy fel az énekléssel is, majd ügyvédként kezd új életet, illetve egy ménfarmot is vezet. Második kedves, akihez hozzá is megy, David Callas, egy igazi szélhámos, fiuk, Yannis.

Jessica Lowry
Egy amerikai lány, aki csaposként, modellként és táncosként dolgozik a plázson, de dolgozott rádiósként, indult polgármesternek is, illetve saját táncegyüttest is szervezett. Több mint egy tucat kapcsolata volt az évadok alatt, ezek közül négy is házassággal végződött. Első férje Paolo Lorenzi, egy herceg, akivel tündérmeseként indul a kapcsolatuk, majd a férfit bebörtönzik és kiderül nincs jövőjük. Második férje Yann Gautier, táncos, akivel együtt alakítanak táncegyüttest, azonban a lány egy baleset miatt nem táncolhat többé komolyabban, ekkor a házassága is tönkremegy. Harmadik férje Baptiste Mondino, orvos, vele fogadja örökbe Zacharie-t. Negyedik férje Yvan Larcher, akitől a sorozat végén éppen gyermeket vár.  
Lányának, Audrey-nak az apja pedig Julien Valer, szakács, akivel második házassága kudarca után jön össze, a férfi becsapja adósságba hajszolja, szenvedélyes on-off kapcsolat, ami végül véget ér.

Színészek
Bénédicte Delmas
1972-bne született Franciaországban, Bayonne-ban. 1990-ben életmentőként dolgozott strandokon, az iskolai szünet idején. 1991-ben megválasztották Miss Cote Basque-nak, majd 1992-ben a Miss France-on második lett. Ezután két évig modellkedett (amellett, hogy a Sorbonne-ra járt angol-spanyol szakra), majd 1994-ben filmezni kezdett. 1994-2013 között 10 filmben, sorozatban játszott, de ez a film volt az egyetlen nagyobb sikere. Négy filmet pedig rendezőként jegyez. Munkájáért egyszer jelölték díjra, melyet meg is kapott. 2006-ban született meg kislánya Lou-Anne, akinek apja a nő jelenlegi párja, Thomas.

Adeline Blondieau
1975-ben született Párizsban, apja énekes-dalszerző, van egy húga és egy öccse. Katolikus iskolába járt, szenvedélyesen lovagolt, illetve a Sorbonne-on diplomázott modern irodalomból. 1994-2014 között 14 filmben, sorozatban játszott, de igazán nagy sikere csak ebben a sorozatban volt. Forgatókönyvíróként még két filmet is jegyez. 2004-ben debütál, mint képregényíró, de rengeteg más tevékenységbe is belekóstolt, a mai napig igen aktív. Első férje apja egyik barátja a rocker, Johnny Hallyday (1990-1992, 1994-95). Következő párjától Sergio Temporelli-től (argentin modell, 1995-2004) született fia, Aitor (1999). Jelenlegi párja 2009 óta Laurent Hubert, lányuk Wilona (2011).  

Tonya Kinzinger
1968-ban született az USA-ban. Mindig nagy szenvedélye volt a tánc (egyre profibb táncos lett az évek alatt), majd miután felfedezte egy fotós modellkedni kezdett, eljutott Franciaországba, ahol pedig belekóstolt a filmezésbe is. Emellett számítógépes tervezésből diplomázott. 1990-2014 között 19 filmben és sorozatban játszott, de legnagyobb sikere ez a filmsorozat volt. Férje 1998 óta Bernard Lignon (színész, rendező asszisztens), fiuk Sacha (2003).

Évadismertető
Sajnos ehhez sem találtam semmit sem magyarul, így, akinek van információja, hogy hol lehetne magyarul megtekinteni, linkeljen.


Ausztrál expressz

Történet
Az ausztrál western sorozat 1983-1985 között futott, három évadot és 49 epizódot ért meg. A film főszereplője egy XIX. századi postakocsi állomás, amit két rátermett asszony irányít a vad és veszélyes ausztrál területeken át.

Szereplők
Maggie Scott
Tősgyökeres amerikaiként érkezik meg lányával Ausztráliába, hogy megkeresse férjét, aki az aranyláz miatt utazott ide. Érkezésekor találkozik Five Mile Creek postakocsi állomásának talpraesett vezetőjével, Kate-tel, akkor úgy dönt marad és segít a nőnek. Miután megözvegyül romantikus kapcsolatba kezd Jack Malone-nal.

Kate Wallace
Egyedül próbálja fenntartani a ráhagyott postakocsi állomást, éttermet és motelt, miután testvére megára hagyja. Hamarosan több segítője is akad, akik hisznek benne. Velük lendíti fel az üzletét, eközben romantikus viszonyba kerül Con Madigan-nel.

Con Madigan
Texasi férfi, aki szintén Kate szolgálatába áll és társtulajdonosként segíti a nő vállalkozását, emellett bele is szeret a nőbe. Ami eleinte inkább macska-egér harc.

Jack Taylor
A végtelenül makacs Jack az egyik hajtó a postakocsi állomáson. Emellett romantikus elképzelései vannak Maggie felé.

Paddy Malone
Az filozofikus ír ezermester, mint javító működik az állomáson. Sötét múlttal érkezett új életet kezdeni.

Ben Jones
Az idősödő humoros, olykor meglehetősen bölcs férfi szintén hajtóként van jelen az állomás életében.

Hannah Scott
Maggie kislánya, aki az utolsó évadban elhagyja a csapatot, hogy bentlakásos iskolába járjon.

Sam Sawyer
Egy magára hagyott fiú, aki a bűnözésre hajlamos, ettől menti meg Kate és Con.

Annie
Az utolsó évadban érkezik, igazi vad, fiús ausztrál bányászlány.

Charles Withers
A mindig úriember bankár az, aki Kate egyik segítője lesz a kezdetekkor. Nagyon kedves ember, de távolságtartó, aki gyengéd érzelmeket táplál Maggie irányába.

Színészek
Louise Caire Clark
1949-ben született Kaliforniában, édesanyja elismert atléta, színésznő és modell volt, apja kitüntetett koreai hős, illetve egy tábornok fia. 15 éves volt, amikor New York-ba költözött a család, ahol a lány anyja közbenjárásával színi iskolákat végzett el.1974-ben hozzáment Peter Grier-hez (egy nagy rendező fiához), akivel Kaliforniába költöznek, amit a lány cseppet sme szeret. Nyitnak közösen egy kis produkciós céget, két fiuk születik, Matthew (1976) és Michael (1980), majd nem sokkal ezután elválnak. 1983-ban a nő vissza akar menni dolgozni, mint színésznő, akkor jön az Ausztrál Expressz. Ezután megint nem halmozták el szerepekkel, igazából 1974-1997 között 10 filmben, sorozatban szerepelt, igaz 300 reklámban is. Jelenleg nyugdíjasként él férjével, Ben Goddard rendező-íróval Washingtonban.

Liz Burch
1954-ben született Ausztráliában. 1979-2006 között 17 filmben és sorozatban játszott. Két-három jelentős szerepe is volt hazájában, de nálunk filmjeit nem vetítették.

Jay Kerr
1952-ben született Texas-ban, tanyán nevelkedett, majd felnőttként lovakkal versenyzett. 1981-1995 között 11 sorozatban, filmben szerepelt, ebből az egyik az Ausztrál Expressz (ez volt a legsikeresebb is).

Rod Mullinar
1943-ban született Angliában. 1967-2014 között 76 filmben, sorozatban szerepelt, voltak közöttük igen sikeres és hazánkban is ismert produkciók.  Első felesége a híres ügynök, Liz Mullinar, akivel két évig éltek együtt, második felesége a hajdan híres színésznő Penny Ramsey (1973-2009 között volt a neje, 2009-ben rákban elhunyt), két gyermekük született.

Michael Caton
1943-ban született Ausztráliában. Színész, műsorvezető, színházi színész, a rögbi liga kulturális nagykövete. 1969-2015 között 43 filmben, sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket, hazájában több kiemelkedő szerepe is volt, azonban ezek egyikét sem játszották hazánkban. Neje Helen Esakoff. 

Gus Mercurio
1928-2010 között élt színész, Wisconsinban (USA) született, Melburne-ben (Ausztrália) halt meg. Édesapja profi boxoló volt (nagybátyja is), két nővére és egy bátyja született, szülei 7 éves korában elváltak. 1956-ban kiment megnézni a Sidney-be az Olimpiát és úgy döntött, hogy ottmarad. Apjához hasonlóan ő is boxoló volt (sőt boxbíró, és a szövetség egyik alapítója), nem is amatőr szinten, ezen túl képzett csontkovács, illetve szolgált a Haditengerészetnél is. 1970-2008 között 56 filmben, sorozatban játszott, némelyik hazájában nagy sikerrel is futott, némelyiket hazánkban is bemutatták. Kétszer is megnősült, összesen hét gyermeke született. 

Priscilla Weems
1972-ben született Oregonban, színésznő és énekesnő. 1984-1991 között 8 filmben és sorozatban működött közre, ebből a két jelentősebb a két sorozata volt, amiből nálunk csak az Ausztrál Expressz futott. Terry Sexton neje volt 1992-2005 között, elváltak, de született egy fia. Ezután, mint énekesnő tért vissza, de igazából ebben sem kiemelkedő.

Martin Lewis
1970-ben született 1980-1988 között 8 filmben, sorozatban játszott, de semmi átütőt nem alkotott. Az Ausztrál Balett Intézettel utazgatott és táncolt.

Nicole Kidman
Az 1967-ben született színésznőnek egyik korai sikerei közé tartozik az Ausztrál Expressz egyik szerepe.

Peter Carroll
1944-ben született Ausztráliában. Fiatalkorában férfi szopránként énekelt egy énekkarban, akikkel 1963-ban 5 díjat is nyert. Művészeti iskolában végzett, doktorált, dráma tanárként tanított, később díszdoktorrá is avatták. 1974-2012 között 37 filmben, sorozatban játszott, többet hazánkban is levetítettek. Munkájáért hét díjat is sikerült begyűjtenie.

Évadismertető
Az első évadban megismerhetjük a postakocsi állomás tulajdonosait, hajtóit, stb. Szembekerülnek banditákkal, versenytársakkal, betyárokkal és különböző idegenekkel. Eközben Kate megment egy kis bűnözőt, Samet és romantikus kapcsolatba kezdenek Con-nal. Maggie pedig megözvegyül és Jack-kel keverednek bizalmasabb kapcsolatba.
A második évadban végrehajtás fenyegeti a kis állomást, félő, hogy elveszítik azt egy bűnöző miatt. Con és Jack azzal szembesülnek, hogy Maggie és Kate kegyeiért folytatott „lassú víz partot mos” udvarlásukkal nem biztos célt érnek, mert két ifjú hevesebb küzdelmet folytat a két nőért. Maggie iskolát próbál létrehozni a vadonban, de ellenállásba ütközik. Megjelenik egy fejvadász, aki letartóztatja Paddy-t. Maggie-t és lányát elrabolják a banditák. Tűz üt ki, ami elpusztít mindent, amit a telepesek létrehoztak. Aranyvadászok, banditák, stb. költöznek be az állomásra a nyereség reményében. Mr. Withers nyugdíjba észül, ami azt jelentheti, hogy be kell zárni az állomást, mindenkinek el kellene hagynia azt.
A harmadik évadban Hannah bentlakásos iskolába megy. Az Ausztrál Expressz bezár, ezért a csapat útnak indul Emu Plains felé, ahol nem örülnek nekik. Újra postakocsi állomást akarnak létrehozni, ebben segít nekik a fiús bányászlány és egy jóképű, ám tapasztalatlan cowboy. Maggie kegyeiért Jacknak egy hajóskapitánnyal kell megküzdenie. Lesznek zavaros választások, Con leszámol egy banditával, női krízisek, túszejtések, Mr. Withers megjelenése. Con lehetőséget kap arra, hogy Amerikában indítsa be vállalkozását, azonban ez jelentősen befolyásolná Jack-kel való partnerségét, illetve Kate-tel való kapcsolatát is.

ONLINE



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése