4/24/2014

Elmaradásom: Horror kategória

Most egy kicsit különleges kritikai rész következik, ennek oka a lemaradásom. Pontozva, kommentálva olvasható, kissé száraz lesz, ráadásul képek nélkül.

10/10
Nem tartom igazi horrornak, de nagyon tetszett ez a boszis történet. Szeretem az ilyen diákházas történeteket is megspékelve valami plusszal, és a boszorkányság az elég pluszt ad. Igazából jól megírt karaktereket játszottak jó színészek. 
Nem lehetne 10-es, mert sok olyan elem van a történetben, ami nem tetszett. Igazából én a gyilkosok mellett álltam, így nem is tudom objektíven megítélni a filmet. Mind egy szálig megérdemelték a halált azok, akik pokollá tették a gyerekek életét.
A film a Hamilton testvérekről szól. Az első részt linkeltem be, de igazából a második 100-szor jobb volt. Nagyon tetszett ez a történet, napokig elrágódtam rajta. Jók a karakterek, a színészek, stb. Az első rész amúgy szinte dögunalom, nem is ajánlanám megnézni, ha nem a második rész előzménye lenne. Az első rész amúgy a The Hamiltons néven, a második The Thompsons néven fut, utóbbit angolul láttam. Ez amolyan vámpíros film igazából, de a kerettörténete és a kidolgozása némileg elüt tőle. 

9/10
Több Carrie-film is készült az évek alatt, de ez a Carrie (2013) messze a legjobb, ezért kapott nálam 9-est, amúgy nem kapott volna, de összehasonlítva a többivel, a legjobb. Sok vér, sok bosszú (imádom a bosszút), a paranormális rész sokat dob rajta, bár a lány anyját tudtam volna nélkülözni a filmből. 
Ez egy trilógia, de nagyon jó. A főszereplő lány részről részre keményebb, ami sokat javít a filmen, ami nem éppen izgalmas amúgy. A részek pedig nem elsilányodnak, hanem egyre javulnak, a szörny maga, a történet, a szereplők, stb. 
Renitens kölykök megleckéztetése is lehetne, de nem ez a film célja, csupán rosszkor vannak rossz helyen. Ez a film tetszett, jó sztori, jó színészek (némi idegesítő szerepelem volt benne) és véres jelenetek. 
Fűrész filmekre hajaz elég erősen, de nekem talán jobban tetszett ez a mű. Jók a karakterek és meg van benne az a váratlan szál, ami nagyon jót tesz a filmnek.
Nem igazán horror, inkább misztikus, lélektani és van mondanivalója, szeretem az ilyen filmeket. Hatalmas ahogyan a lány igyekszik feldolgozni, majd megváltoztatni azt, amit nem ért. Szeretem az ilyen "napismétlődő" dolgokat. 
Ha egy filmen sokat agyalok még a megnézése után is napokkal, akkor az nálam valóban jó filmet jelent. Tetszett a sztorija, volt mondanivalója az egésznek, a karakterek jól kidolgozottak és a színészek is jól játszottak.
Zombis filmekből igazi mozis filmet alkotni nem könnyű, ebből a kategóriából ez csak a Kaptár-filmeknek sikerült, de ez a film is felsorakozott mögé (nem elé).
Horror kis lélektanisággal, szintén a van mondanivalója fajtából, jó színészekkel, történettel, vonalvezetéssel. A szellemszoba, szinte minden szállodában találni ilyet, e köré építettek már mások is filmet, de ez a film azért kidolgozottság szempontjából többet nyújt. 
Erről a történetről már száz bőrt is lenyúztak, de ez a sztori azért meglehetősen jól sikerült. Igazából az teszi ezt a filmet 9-essé, hogy nem csak a története van meg, hanem ki van dolgozva az egész elmeotthon, a karakterek, a múlt megjelenítése, stb., tehát egyben van a film.
Jó volt a történet, a karakterek. Egész megkedveltem a madárijesztős filmeket úgy néz ki. Lerobbant kocsi elég sablonos, szántóföld, madárijesztő, stb., de igazából ezután izgalmasan vannak felfűzve a szálak, van múltja az egész történéssornak, miértje és megoldása is igazából. 
Nekem tetszett ez a film, jó történet (bár nem egyedi), jó szereplők és karakterek. Kellően véres jelenetek is voltak benne. Szeretem, amikor valamilyen egyetemisták tanulmányútra indulnak, mert bennük több a spiritusz, mint a sima tinikben, akik kirándulni indulnak. Ezek a srácok jobban felszereltek, karakteresebbek és nagyobb bennük a küzdőszellem. 
Tetszett a történet, ahol okos egyetemisták vizsgálgatnak valamit, szeretem, ha nem csupa buta tini utazik valahova. Csak ismételni tudnám az előző filmnél leírtakat, itt antropológus srácok vizsgálnak sziklarajzokat. 
Nekem tetszett, izgalmas, ijesztgetős, véres, stb. Jók a karakterek, a színészek is, bár nem voltam minden részletével elégedett, a kivitelezése lehetett volna jobb is. 
Ez nem az a barlang, amiről két bőrt is lenyúztak. Az sem rossz egyébként, de nekem ez jobban tetszett, a történet, a karakterek, a színészek, nekem jobban bejött. Itt barlangkutatók és felfedezők igyekeznek felderíteni egy eddig ismeretlen terepet. Nagyot dob a filmen, hogy a karakterek nem szerencsétlenek, a nők sem, hanem karakteresek, ügyesek és leleményesek. 
Nagyon tetszett a sztorija, amiben az orvostanhallgatók boncolni jönnek a szigetre. A professzorukat leszámítva jók voltak a karakterek, a színészek, stb. Nekem nagyon tetszett ez a film, kellően véres is volt. Szokásos zombis vagy szellemes film is lehetne, de adott neki valamennyi lökést az egyedi körítés, értem ez alatt a tetthelyeknek berendezett szigetet, a múltat, ami a szigetet övezi. 

8/10
Több része is van, de ez (2013) a legfrissebb. Véres, megszállott, démonos, nem a legkedvesebb kategóriám, de nézhető kategória.
Egyszerűen imádom a zombis filmeket, így nálam ezek mindig nyerőek, ha nem túl gagyik, és ez nem az. Nem egy klasszikus, de rendben vannak benne a szereplők és a zombik is. Sőt kimondottan tetszett, hogy a túlélőkben volt harci szellem, különösen az egyik családnál, nagyon kemények voltak, nem csak sápítoztak, mint azt ilyen filmekben szokták a szereplők. 
Igazából a sztori ismerős volt, ilyen típusú film több is van, de igazán jól ki volt dolgozva, mondjuk a vége annyira nem tetszett. Ami adott még neki némi pluszt, az a szörnyek kidolgozottsága, háttértörténete, illetve maguk a katonasrácok voltak. A szörny-gazdit kihagytam volna a történetből. 
Nem egy műremek, de nekem tetszett, főleg mert megvolt a zombi-világ benne, amit annyira bírok. Jól ki voltak dolgozva a horror elemek. A sztori meg kimondottan érdekes volt, mert ebből a szemszögből még nem készült el ilyen mű.
Jó sztori, jó elgondolás, jó színészek, de a karakterek nem igazán tetszettek, főleg az a nő, azt nem igazán bírtam. Igazából sajnáltam a karaktereket, mert hiába küzdöttek, mert az a nő...
Igazából nem rossz film, jó a története, a színészek is, stb. De a kisfiú engem nagyon idegesített és néhány megoldás a filmben nem tetszett, a végével sem vagyok elégedett.
A története az meglehetősen egyedi, ezért tetszett annyira, a karakterek sem voltak rosszak. Jó az, amikor valami egyedi téma köré épül a film, itt a videojáték az a téma. 
Ugyanarra a sémára épül mindegyik, hasonló a kivitelezése is, mégis jó film, van benne akció, fordulatok és tipikusan a városi legendák köré épül, amiket szeretek. 
Nem rossz film, meg lehet tőle ijedni (amúgy sem bírom a szellem gyerekeket), jó a történet, a karakterek. A bányászfalu múltja meg különösen tetszett, jól kidolgozták.  

7/10
Feleslegesen szadista mű, nem szeretem az ilyeneket, csak a lány bosszúja miatt érte meg végignézni.
Ez nálam simán elmegy vígjátéknak is, véres, van sztorija, de elég vicceskére vette a figurát. Valahol olvastam, hogy orosz humor, nem tudom, de nekem igazából ez így nem nyerte el a tetszésemet. 
Nem igazán tetszett, de a véresebb jelenetek jól sikerültek, ezért nem tettem egy kategóriával lejjebb. Őszintén megmondom hülyeségnek tartottam ezt a befolyásoló kalóz-szellem rádiót. 
Annyira nem voltam tőle elragadtatva, talán, mert a ’78-as film koppintása, abból sem a legjobb. Igazából én az egész Halloween franchise-t sem szerettem, magát a sztorit sem.
Sokat gondolkoztam, hogy ebbe a kategóriába kerüljön vagy eggyel lejjebb e, de idetettem. Beteg család, beteg elgondolása egy probléma megoldásának. Váratlan szálak is vannak benne, ami külön jól veszi ki magát, de a vége az nem tetszett.
Zombi-western, jó volt, mert zombis, mert véres, mert a sztori sem rossz. De nem szeretem a westernesített, kissé vígjátékos vonalvezetését, mert nekem az már erőltetettnek hat.
Nem hozott nagyon tűzbe a film, de az tetszett, hogy ’81-ben van a sztori, de a modern köntöst meghagyták. 
Tini horror kategória, jó zene, sztori, karakterek. Egyszer nézhető kategória.
Nem egy rossz film, mert a története jó, a karakterek is jól megírtak, akciódús, de a vége miatt nálam sokat romlott a film. Tetszett, hogy a karakterek elég határozottak és igazi egyéniségek voltak, de ebben a filmben a váratlan szál nem igazán jött be a végén. 
Fűrész-utánzat szintén, de nem rossz a kivitelezése.
Az a fránya vége, ha nem lenne, utáltam a végét. Amúgy a történet az jó, egyedi és a kivitelezése sem volt rossz. Külön tetszett az ahogyan megoldották, hogy csak egy ember az, aki mindenre emlékszik, a többiek nem, de mégis valahogyan erős volt az egész sztori. 
A története jó, a csavar a végén nagyon tetszett. De a kivitelezése nem volt az igazi, néhol még unalmasnak is mondhatnám.
A történet és igazából semmi sem volt rossz, csak minden olyan átlagos és sablonos volt. Bár a véres jelenetek azért ütősek voltak, ezekért érdemes is volt megnézni.

-/10
Ez igazából romantikus vígjáték, de számomra egy szánalmas darab, fertelmes, senkinek sem ajánlom megnézésre. Nekem ez gyakorlatilag 0 pont.
Kissé bugyutácska, vígjátékos, de azért nézhető, ám a lányok és a véres jelenetek adnak neki némi pluszt, más nem.
Nem igazán tetszett, egy hülye vicc, egy félreértés és máris hatalmas erők szabadulnak fel, gátlások, agybajok, stb.
Érdekes volt a sztorija és a kivitelezése is. Igazából tábortüzes-horrormesélős sztori, egy kis csavarral. De a kivitelezése nekem nem igazán tetszett.
Nem a legérdekesebb mű, tini horror, ijesztgetős, némi csavarral, amit lehet sejteni a rutinos tini horror nézőknek.
Nem tetszett, sem a sztorija, sem a színészek, igazából alig volt benne elem, ami tetszett volna. Talán 1 pontot, ha ért.
Bizarrnak mondanám ezt a filmet, de nem rossz a történet amúgy. De ennek sem tetszik a vége, maga a főszereplő sem komplett szerintem.
Nem volt rossz a sztori amúgy, sem a kivitelezés, de a karakterek annyira idegesítőek voltak, hogy alig vártam, meghaljanak.
Az a fránya vége ne lenne, mondjuk anélkül sem egy ütős film, inkább ijesztgetős szellem sztori, bár annak meg nem rossz. Igazából a kerettörténete tetszett, meg a szellemek kivitelezése.
Nagyon nem is tudok mit hozzáfűzni, mert abszolút nem tetszett, szinte semmi sem benne. Gagyinak találtam igazából, erőltetettnek, koppintásszerűnek.
A történet maga nem rossz, de az összes többi elég gagyi, a szereplők, a karakterek, a vontatottsága. Igazából ez egy baromi jó történet, amit nagyon elszúrtak az íróik, százszor jobban meg lehetett volna oldani jeleneteket, több spirituszt és életet adni a szereplőknek. de igazából inkább volt idegesítő a film, mint jó. 
Kamerás, amit nem bírok, ki nem állhatom, ha ez filmet ezzel a technikával készítenek. Emiatt, vagy lehet enélkül is, de simán vannak érthetetlen részek a filmben. Nem is igazán durva zombis, meg azok a katonák néha elég bénák.
Volt benne jó elem, jó részek, még a sztoriban is, de még vígjátéknak is gagyi volt, nem jött be igazából. Alig 3-4 pont talán. 
Az a sziget, az a két család, az a zombinevelde, stb. Nem igazán jött be a film, még a vígjáték elemek sem javítottak rajta, sőt. Maximum 4 pont. 
Nem nagyon tetszett, egyszer nézhető, de semmi több. A banya ábrázolása pedig érdekes, ez a legjobb szó rá. Némelyik karakter pedig rettenetes, de maga a történet jó, abból többet is ki lehetett volna hozni. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése