8/14/2014

Akció, Animáció, Romantikus

Akció

Feláldozhatók 3.
A 2014-es történet főszereplője, az első két részhez híven, a Feláldozhatók nevű zsoldos szervezet, akik igyekszenek megtisztítani a világot a bűnözőktől. Ebben a részben a veteránokhoz fiatal tagok is csatlakoznak.
Először is, erre is igaz, ami a másik kettőre: kiváló történet, színészi játék, akciódús, jó képi világ és a veterán akciófilm színészek. Nekem nagy kedvencem ez a film, de azért egy negatívumot, kicsit erőltetettnek éreztem a fiatalok jelenlétét…
9/10

X.Men: az eljövendő múlt napjai
A 2014-es film most két idősíkon játszódik, egy alternatív jövőben, ahol sanyarú sors vár az emberiségre és ’73-ban, ahol Farkas igyekszik a jövőt megváltoztatni.
Az előző részeknél már írtam, hogy jó történet, jó színészek, jó karakterek és kiváló effektek, ezt most is tartom.
9/10

Pompeji
A 2014-es film főhőse Milo, a gladiátor, aki beleszeret egy nemes hölgybe, de hamarosan mindenki ugyanazzal az ellenséggel találja magát szemben, a Vezúvval.
Akció és romantika kategóriában is indul a film, szép a történet, a szereplők jók, az effektek nagyon jók. Nem tudom, de nekem valami hiányzott belőle, vagy inkább valami sok volt. Lehet köze van hozzá, hogy én láttam a Spartacus sorozatot is, nem tudom…
8/10

Én, Frankenstein
A 2014-es film főszereplője Adam, Frankenstein halhatatlan szörnye, aki a jelemben belecsöppen a démonok és angyalok csatájába…
Jó film, amiben a legjobb a történet volt és az effektek. Abszolút ajánlom megnézésre, én nagyon szeretem az ilyen fantáziafilmeket.
9/10

Zombie hunter
A 2013-as horrorfilm főszereplője Hunter (Vadász), aki családja halála után nem ismeri a veszélyt, majd egy baleset után egy kis csapathoz keveredik és együtt veszi fel velük a harcot a zombik ellen.
Horror, akció, de én a vígjátékot is idetenném, mert tele van humoros (vagy annak szánt) elemekkel. A zombik kidolgozása és az akciójelenetek jók, de ennyi.
7/10

Thor: sötét világ
A 2013-as film főszereplője Thor, a kelta főisten rebellis fia, akinek most a Sötét urat, Malekithet kell legyőznie, hogy a világ ne semmisüljön meg.
Ennél a résznél is megemlíteném, amit már az első részénél is mondtam: akciódús, jó színészek, jó karakterek, jó zene. A humor itt is jelen van, de most ki is emelném, mert több a humoros elem benne, ami nagyon jót tesz a filmnek. Illetve van benne nem várt fordulat is, amiket meg külön szeretek.
9/10


Animáció

Csingiling és a kalóztündér
A 2014-es mese főhőse Csingiling és barátai, illetve Zarina a tündérport őrző tündér, akit száműznek, mert nagy galibát okoz. Ezután lepaktál a kalózokkal és visszatér…
Szeretem ezt a kis mesét és univerzumot, amit a készítők kiépítettek köréje. Aranyos történet a szeretetről, barátokról. Ebben a részben Zarina lehetett volna a negatív karakter, de mégsem így alakult, sőt még a kalózok is olyan kurtánfurcsán nevezhetőek negatív szereplőnek. Aranyos, akcióval dúsított kis mese.
8/10

Monster High
2014-ben a MH őrület már 146 pár perces spinoffból, 5 különleges epizódból, 7 tévéfilmből és 4 teljes hosszúságú filmből áll.
Még mindig ugyanaz a véleményem, butácska kislányos, de van mondanivalója minden résznek, meg alapjában szeretem az ilyen különc meséket, így nálam mind…
10-9/10


Romantikus

Demóna
A 2014-es film főszereplője Demóna, az erdei királyság jószívű lakója, aki a közeli Királyság elszánt védője, ám egy nap elárulják őt, ezért szíve megfagy és bosszút esküszik az új királynak és egész népének. Ennek egyik elemeként megátkozza a király lányát, Csipkerózsikát.
Ez a Csipkerózsika egy másik megközelítése, ami igazából az eredeti mesét meséli el, de egy vadonatúj szemszögből. Tetszett a történet, a képi világ, a mondanivalója. Nem volt rossz mese és a végkifejlet is tetszett.
8/10

Kavarás
A 2014-es film főszereplője Jim és Lauren, akik mindketten egyedül nevelik gyermekeiket és egy balsikerű közös randi után kénytelenek együtt nyaralni. Ám a kezdeti ellenségeskedést felváltja valami egészen más érzelem…
Nagyon jó film, imádom Adam Sandlert, zseniális komikus. Maga a film könnyed szórakozás az egész családnak vagy jó egy csajos estéhez, de vígjátékként nekem nagyon tetszett.
9/10

A csajok bosszúja
A 2014-es film főszerelője Carly a sikeres ügyvédnő, aki boldog párkapcsolatban él, míg rá nem jön, hogy a vőlegényének felesége van. Ezután Carly és Kate összefognak, hogy bosszút álljanak a csalfa férfin, ehhez segítségükre siet a hűtlen alak harmadik barátnője, aki igazi bombázó. A három lány aljas bosszút áll…
Nagyon jó film, igazi vígjáték rengeteg humoros elemmel, működik benne a romantika rész is, könnyed esti szórakozást ígérve. Tetszett a film, bár én Kate részéről kicsit érdekesnek éreztem a történéseket, hiszen megcsalták, nem hiszem, hogy ezt így kellett volna neki csinálnia, éreznie…
9/10

A felhők felett 3 méterrel
A 2010-2012-es film főszereplője az előkelő Babi és a vagány Hache, akik olthatatlan szerelemre gyúlnak. A történetet színesíti Hache új barátnője, Gin és a közös barát Katina…
Nagyon-nagyon tetszett. Spoiler! Az első részben szurkoltam Hache és Babi szerelmének, illetve Csirke és Katina szerelmének is. Nagyon jól sikerült rész volt, ám a vége nem tetszett, sajnáltam Csirkét, de ez még belefért a filmek kliséjébe, de az, hogy nem lett happyend az nem. Haragudtam Babira, amiért elhagyta Hachet, amikor a legjobb barátja halt meg és elhagyta Katinát, a legjobb barátját. A második részben is vártam a happyendet, de nem…Gint utáltam, mert erőszakosan meg akarta ismeri Hachet és rátukmálni magát, de aztán amikor láttam, hogy máűr mióta fotózza, követi és szereti a fiút megenyhültem (bár ez azért kimeríti a zaklatás fogalmát és némileg ijesztő is)… Katina fájdalma is reális volt, majd láthattuk, hogy alakul valami Gin tesójával…Mindegy! Én annak örülnék a két rész fényében, ha Hache és Katina jönnének össze, mert ők a két pozitív karakter.
10/10

Szerencsecsillag
A 2012-es film főhőse Logan a veterán, akinek meggyőződése, hogy azért élte túl Irakot, mert egy ott talált kép megvédte. Amikor hazatér megkeresi a képen szereplő nőt, Beth-t, aki egy kutyafarmon él kisfiával.

Nagyon romantikus film, tetszett ahogyan a fiú rátalál a képre, majd ahogyan szinte sérthetetlenné válik. Megismerjük a lányt, majd a kapcsolatuk is kibontakozik. Egyetlen dolog nem tetszett, a végén a volt férjes jelente. Spoiler! Miért kellett egy erőszakos alakot gyakorlatilag szentté avatni, ez olyan mesterkélt és béna elem lett, igazi szirupos butaság. 
9/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése