10/23/2014

Így jártam anyátokkal és Jóbarátok/ Szereplők

Így jártam anyátokkal

Ted Mosby
Korai évek, személyiség
1978.04.25-én született egy ohio-i városkában. Anyja Virginia, apja Alfred, húga Heather. Szülei 2006-ban elváltak, anyja 2010-ben újra férjhez ment egy Clint nevű hippihez, testvére pedig elég felelőtlen életet él mielőtt megkomolyodik. A Cleveland Indians-nak szurkolt, 1995-ben vesztette el a szüzességét egy Molly nevű lánnyal, illetve a középiskolában és a főiskola éveiben is on-off kapcsolata volt Karennel, aki folyton csalta és átverte őt. A Wesleyan Egyetemen diplomázott építész szakon 2000-ben, itt ismerte meg Marshallt és Lilyt. Ted egy reménytelenül romantikus fiú, aki nagyon szeretné megtalálni a tökéletes nőt. Beszéli a jelnyelvet, de beszél olaszul, spanyolul és franciául. Imádja a reneszánszkort és szereti az irodalmat, a költészetet, a választékos beszédet, a régi épületeket, stb.
Kapcsolatok
Marshall a legjobb barátja, akivel még az egyetemen voltak szobatársak, utána is együtt bérelnek egy apartmant, ahol 2008-ig együtt is laknak, ő lesz a tanú Lilyék esküvőjén is. Barney-val is jó barátok, 2001-ben találkoztak, gyakran kíséri el a fiút a csajozásaira, ő lesz Barney tanúja az esküvőjén. Lilyvel is jó a viszonya, gyakorlatilag barátok az egyetem óta ők is, vele osztja meg a szívügyeit is, de Lily anélkül is beleszól mindenbe.
Karrier
Építészként dolgozik egy nagy válallalatnál a 3. évad végéig, majd a 4. évadban megalapítja saját építészeti vállalkozását, amivel bebukik, így az 5. évadban elfogadja az egyetem ajánlatát és építészeti professzorként kezd tanítani. Később nagyot robban a karrierje, amikor felépíti az új GNB székházat, ezzel, mint tervező a szakma központjába kerül.
Magánélet
Karen: Ted barátnője volt a középiskolában, majd az egyetemen is, de a lány folyton csalta és átverte. a 4. szezonban is felbukkan, szintén átveri a fiút, de az most már végleg búcsút int a lánynak.
Natalie: vele szakít Ted, majd 3 év múlva újra randizni hívja a lányt, akivel a szülinapján szakított, üzenetrögzítőn. De 3 hét után megint megunja a lányt és szintén szakít vele, aki jól megveri ezért.
Victoria: egy esküvőn találkozik a cukrászlánnyal, egymásba szeretnek, de néhány hét után a lánynak ösztöndíjat ajánlanak Európában, távkapcsolatban maradnak, ami zátonyra fut, részben mert Ted lefekszik Robinnal. Hat évvel később véletlenül újra találkoznak, ekkor újra lángra lobbannak, de a lány épp férjhez készül menni. Victoria megszökik az esküvőjéről Teddel, majd öt hónapig együtt élnek. De szakítanak, amikor Victoria arra kéri, hogy örökre szüntesse meg barátságát Robinnal.
Stella Zinman: a 3. évadban találkoznak, amikor a bőrgyógyásznő eltávolítja Ted tetoválását. A nő elvált férjétől Tony-tól, van egy lányuk Lucy. Kapcsolatukkal nagyon gyorsan haladnak, villámrandik, lánykérés, majd hirtelen esküvő. A 4. évadban azonban, az esküvőjükön a nő lelép a volt férjével. A volt férj később ír egy gúnyos filmet, megalázva Tedet, de végül állást ajánl neki, mint építészprofesszor. Tedet nagyon megviseli ez a kapcsolat, teljesen összetörik.
Zoey Pierson: az Arcadian lebontása miatt kerülnek összetűzésbe, mert a lány védi azt, Ted pedig oda építeni az új GNB-t. Ellenségekből barátok lesznek a férjezett lánnyal, majd szeretők. Végül Zoey még a férjétől is elválik. Később az Arcadian épülete miatt végleg szakítanak.
Jeanette Peterson: Ted egy vonaton találkozik vele, később az egyetemen, így jelnek véli a dolgot, csak azt nem tudja, hogy a lány őrült, már 1,5 éve követi. Ted hamar rájön, hogy a lány bolond, de nem tud neki ellenállni, többször is szakítanak, majd amikor a lány felgyújtja, és lerombolja, Ted lakását végleg szétmennek.
Robin: az első évadban találkoznak, Ted azonnal beleszeret, de elrontja, amikor az egy éjszakás kaland előtt szerelmet vall a lánynak. Egész évad alatt a lány után teper, míg meg nem ismeri Victoriát, ekkor pedig már Robin is járna vele. Ted megcsalja Victoriát Robinnal, de mivel nem szakított előtte a lánnyal, mindegyik lány kidobja. Végül az évad végén Ted és Robin járni kezdenek. A második évadban szakítanak az egy éves évfordulójukon, mert a jövőbeni terveik totál különbözőek. A 3. évadban kerülik egymást, mert megviselte őket a szakítás és kínos a másik jelenléte, de ezt hálaadáskor meg is beszélik, továbblépnek. Robin összejön Barney-val, ami miatt a két fiú összeveszik. A 4. évadban összeköltöznek, mint lakótársak, de a vitákat szexszel oldják meg. Megbeszélik a fura helyzetet, végül Ted áldását adja Barney és Robin kapcsolatára. Az 5. évadban nincsenek együtt, de a vonzalom megmarad a felszín alatt. A 6. évadban a Donnal való szakítás után Ted segíti át a nehezén, szintén parázslanak az érzelmeik a mélyben, de nem jönnek újra össze. A 7. évadban újra kerülgetik egymást, csókolóznak is, ám Robin azt mondja Tednek, hogy már nem szereti, ami valójában nem teljesen igaz. A 8. évadban Ted áldást adja, Barney és Robin házasságára, holott még szereti Robint, ezért az esküvő után el akar költözni, hogy ne lássa őket együtt. A 9. évadban Ted megkeresi Robin medálját, mindketten majdnem egymás mellett kötnek ki, még az esküvő előtt. Utóhatásként látjuk, hogy Robin és Barney elváltak 2016-ban, Ted felesége pedig meghal 2024-ben, 2030-ban pedig Ted megkapja a gyerekei engedélyét, hogy Robinnal lehessen, akivel még mindig nem szűntek meg egymást szeretni.
Tracy McConnell: Ted 2013-ban az esküvőn ismeri meg a lányt, miatta marad NY-ban, egy évre rá Ted eljegyzi a lányt, összeköltöznek, 2015-ben megszületik Penny lányuk, 2017-ben Luke fiúk. 2020-ban összeházasodnak, 2024-ben Tracy meghal egy betegségben. Ő volt Ted igazi lelkitársa, számos ponton egyezett az ízlésük és a lelkiviláguk is. Az évadok alatt többször is „majdnem” találkoztak. A lány amúgy közgazdász, Ted előtt egy nagy szerelme és egy kisebb volt, basszusgitározik a zenekarában és tiszta Ted csak nőben.

Marshall Eriksen
Korai évek, személyiség
1978-ban született egy minnesotai kis városkában, St. Cloud-ban. Apja Marvin Eriksen, anyja Judy, bátyái Marvin és Marcus. Apja 2011-ben szívrohamban meghal, ez kikészíti Marshall-t. Anyja később randizni kezd Lily apjával, nagyon valószínű, hogy együtt is maradtak. Marvinnak van egy felesége Ashley és két gyermeke (Martin, Ismeretlen gyerek), Marcus külön él a nejétől Sarah-től és két fiuktól. Gyerekkorában több sportot is űztek a tesóval, kosár, birkózás, stb. Nagyon jó nevelést kaptak, udvariasak, jól neveltek lettek. Marshall egy rakat haszontalan dolog csúcstartója, amire büszke. Kocsiját a bátyjáitól örökölte és végtelenül imádta. Kamaszkorában számos olyan változáson esett át, amik kínosak és zavarba ejtőek voltak. Wesleyan Egyetemen diplomázott jog szakon 2000-ben, itt ismerte meg Tedet és Lilyt. 2004-ben kezdte meg jogi tanulmányait a Columbián, amit 2007-ben fejezett be. Marshall udvarias, gondoskodó, lojális a barátaihoz, hűséges, érzelmes, babonás, naiv, és szereti a játékokat, illetve a kajákat.
Kapcsolatok
Teddel a legjobb barátja, akivel még az egyetemen voltak szobatársak, utána is együtt bérelnek egy apartmant, ahol 2008-ig együtt is laknak, ő lesz a tanú az esküvőjén is. Barney-t Ted révén ismeri meg 2001-ben, barátok lesznek, mindkettőjüknek jó a humora, de Ted az igazi közös pontjuk. Robin-t is Ted hozza a bandába, vele is jóban lesz, van is néhány közös tulajdonságuk, de Lily az igazi közös pontjuk.
Karrier
A 3. évadban végez ügyvédként, minden álma, hogy környezetvédelmi jogász legyen, de nagyon kell a pénz, ezért Barney bankjához megy ügyvédnek a GNB-hez a 4. évadba, ahonnan a 6. évadban jön el. A 7. évadban a Honeywell és Cootes, környezetvédelmi cégnél dolgozik, kevesebb pénzért, de boldogan. Elmegy nejével egy évre Olaszországba, amikor visszajön megint csak egy rossz állása lesz, amit nem szeret, de hajt a bírói állásra nagyon. 2018-ban kinevezik bíróvá, 2020-ban pedig ő lesz NY Legfelsőbb Bíráság bírája.
Magánélet
Lily Aldrin: 1996-ban találkoznak az egyetemen, a fiú jogásznak, a lány képzőművésznek tanul, még az egyetemen egymással veszítik el a szüzességüket. Gyakorlatilag együtt is élnek azóta, bár a lány saját albérletet tartott fenn 2005–ig, amiről megfeledkezett. 2005-ben eljegyzik egymást, majd 2006-ban az esküvő előtt Lily lelép San Franciscóba, mert festő akar lenni, szakítanak. A lány visszajön a 2. évadban és néhány hűvösebb epizód után újra összejönnek. 2007-ben összeházasodnak, majd megszületnek a gyerekek: Marvin W. (2012), Daisy (2014), Ismeretlen baba (valószínűleg lány, 2016).

Barney Stinson
Korai évek, személyiség
1976-ban született New York kertvárosi részén. Anyja Loretta egyedül nevelte fel két különböző (színű) apától született fiát Barney-t és James-t. James meleg, párja Tom, gyermekeik Eli és Sadie.  Apja Jerome Whittaker, de ezt 2011-ben tudja csak meg. Apja révén van két testvére, Jerome és Carly. Apjának a neje Cheryl, anyja pedig Barney esküvőjén mondja meg a fiainak, hogy James apukájával, Sammel úja összejött.  Ahhoz képest, hogy anyja szerette a férfiakat, Barney anyás, naiv fiúcskaként nőtt fel, akit nem nagyon kedvelt senki. 1998-ban, a Főiskola után, csatlakozni akart a Békehadtesthez barátnőjével, akit egy öltönyös szeretett el tőle, ezután radikális változáson esett át, öltönyös lett, vagány, irodában kezdett dolgozni és 23 évesen a szüzességét is elvesztette anyja barátnőjével. Fiatalon igazi hippi volt, az átváltozása után pedig gátlástalan. Mindene az öltöny! Nem készül róla rossz kép, tehetséges bűvész, szemrebbenés nélkül hazudik bármikor bárkinek, imádja a nőket és azok is őt, gyűlöli a kötöttségeket. De van szíve, szereti a barátait és a főbb csajait is.
Kapcsolatok
Tedet tekinti a legjobb barátjának és szerinte Ted ezt ugyanígy gondolja. Gyakran mennek el csajozni együtt, 2001-ben is így ismerkedtek meg. Marshall-al is jól kijönnek, együtt is dolgoznak egy ideig. Lily-vel is jól kijön, vele osztja meg szívügyeit, meg egyfajta vonzalom is van benne a lány felé. Robinnal jóbarátok, sok közös ponttal, ha épen nem járnak.
Karrier
Átváltozása óta, ami 1998-ban volt, a GNB-nél dolgozik, de sose mondja meg, hogy mit. Azt tudjuk, hogy nagyon sok piszkos ügyről tud, feladata az eltussolás, amiért rengeteg pénzt kap. Az esküvő után feldobja a főnökét, aki annak idején elvette tőle a barátnőjét, így ő lesz a GNB feje. Kiderül, hogy évek óta ezért dolgozott, mintegy beépítettként.
Magánélet
Nők: Barney imádja a nőket és azok is őt. Rengeteg nőt csábít el hazugságokkal, stb. Több 100 nője volt már.
Shannon: 1998-ban együtt jártak, de a lány kidobta őt egy öltönyösért, miattuk lett Barney önző szívtipró. Sokkal később Barney meglátogatja és látja, hogy kettejük közül neki lett „jobb” (B.), majd lefekszik vele és faképnél hagyja. 
Nora: Barney harmadik nagy szerelme (Shannon, Robin), Robin munkatársa, 6-7 szezon. 9 hónapig vannak együtt, ezalatt sok minden történik. Barney nehezen emészti meg, hogy valóban érdekli a lány, aki csinos, de nagyon okos is. Később megijed a komoly kapcsolattól, aztán átmegy hősszerelmesbe, a legvégén pedig megcsalja a lányt Robinnal és rájön, hogy Robinba szerelmes.
Quinn: negyedik nagy szerelem, 7-8 évad. A lány sztriptíztáncos és azzal veszi le Barney-t a lábáról, hogy nem esik hasra tőle, kikosarazza, majd átveri, ekkor kiderül, hogy okos is. Sok pontban egyeznek is a fiúval. 8 hónapig járnak, ezalatt össze is költöznek és Barney el is jegyzi a lányt, de amikor a fiú házassági szerződést akar aláíratni vele, szakítanak.
Robin: az első két évadban barátok, majd a 3-ban szexelnek egymással, végül Ted miatt szakítanak a 4-ben, de Barney beleszeret a lányba. Az 5. évadban járnak pár hónapig, de mivel a legrosszabbat hozták ki egymásból szakítanak. A 8. évadban jönnek csak össze újra, de valójában egymásért epekednek, amikor a másik valakivel jár, évadokon át. 2012-ben Barney eljegyzi, majd 2013-ban elveszi feleségül a lányt. 2016-ban azonban elválnak, mert teljesen más életük van. Soha többé nem jönnek össze, barátok maradnak.
Ellie: 2019-ben Barney kitalálja, hogy ő csinál egy tökéletes hónapot és minden nap mással fekszik le, a 31. egy barna lány lesz, aki teherbe esik. Megszüli Ellie-t 2020-ban. Barney élete szerelme végül a lánya lesz!!!

Robin Scherbatsky
Korai évek, személyiség
1980.07.23-án született Kanadában. Édesapja Robin, édesanyja Genevieve, húga Katie. Apja fiút szeretett volna, ezért annak is nevelte a lányát, vasszigorral. Nehéz gyerekkora volt, emiatt lett hideg, fiús, karrierista személyiség, apjával a viszonya az esküvője előtt lett kicsit enyhébb. Szülei elváltak, apja újranősült, neje Carol. Gyerekkorában jégkorongozott, szivarozott, míg apja „rá nem ébredt”, hogy lánya van. Ezután anyjához költözött, aki mellett Robin Sparkles néven ismert tinipopsztár lett. Ezután újságíró végzettséget szerzett, végül emiatt költözött New York-ba is, ahol tévésriporter lett. Imádja a fegyvereket, tart is magánál, szeret szivarozni, imádja a kutyákat. A beceneveket és a tipikus lányos dolgokat viszont utálja.
Kapcsolatok
A bandával Ted révén ismerkedik meg, mindenkivel jóban lesz. A legjobb barátnője Lily lesz, vele beszél meg mindent, tőle kap tanácsokat is. Marshall-t is kedveli, de az ő kapcsolódási pontjuk igazából Lily. Tinikorában is volt egy barátnője, Jessica Glitter, aki miután teherbe esett elhanyagolta, majd többé nem is kereste Robint.
Karrier
New Yorkba költözése után a Metro News 1 tévésbemondója lesz, itt dolgozik, amikor a bandát is megismeri. A 4. évadig ott is dolgozik, de akkor kilép, mert megunja, hogy jellegtelen semmitmondó hírekről tudósítson. Japánba megy tudósítónak, de ott szintén semmitmondó állást kap, ezért kb. egy hét után hazatér. Ekkor állás nélkül marad, ami miatt majdnem kitoloncolják, de Barney önéletrajz-leckéjének hála felveszik a Channel12 reggeli hírműsorába. A 6. évadban innen is eljön, mert unja már, hogy korán kel és ezt az adást már a kutya sem nézi. Kis hezitálás után a WWN csatornához igazol gyakornoknak, ahol a 9. évadra felküzdi magát országos hírű bemondónak, aminek örül, hiszen ez volt élete álma.
Magánélet
Simon Tremblay: ő volt Robin első szerelme még tini korában. Elhagyja a lányt, hogy zenebandájával és új nőjével Louise-zal legyen. A 3. évadban visszatér, és újra randiznak, de megint dobja őt a banda és Louise miatt. A 9. évadban ismét felbukkan, de az élete már rendben van és éppen elveszi Louise-t.
Ted: az első évadban találkoznak, Ted azonnal beleszeret, de elrontja, amikor az egy éjszakás kaland előtt szerelmet vall a lánynak. Egész évad alatt a lány után teper, míg meg nem ismeri Victoriát, ekkor pedig már Robin is járna vele. Ted megcsalja Victoriát Robinnal, de mivel nem szakított előtte a lánnyal, mindegyik lány kidobja. Végül az évad végén Ted és Robin járni kezdenek. A második évadban szakítanak az egy éves évfordulójukon, mert a jövőbeni terveik totál különbözőek. A 3. évadban kerülik egymást, mert megviselte őket a szakítás és kínos a másik jelenléte, de ezt hálaadáskor meg is beszélik, továbblépnek. Robin összejön Barney-val, ami miatt a két fiú összeveszik. A 4. évadban összeköltöznek, mint lakótársak, de a vitákat szexszel oldják meg. Megbeszélik a fura helyzetet, végül Ted áldását adja Barney és Robin kapcsolatára. Az 5. évadban nincsenek együtt, de a vonzalom megmarad a felszín alatt. A 6. évadban a Donnal való szakítás után Ted segíti át a nehezén, szintén parázslanak az érzelmeik a mélyben, de nem jönnek újra össze. A 7. évadban újra kerülgetik egymást, csókolóznak is, ám Robin azt mondja Tednek, hogy már nem szereti, ami valójában nem teljesen igaz. A 8. évadban Ted áldást adja, Barney és Robin házasságára, holott még szereti Robint, ezért az esküvő után el akar költözni, hogy ne lássa őket együtt. A 9. évadban Ted megkeresi Robin medálját, mindketten majdnem egymás mellett kötnek ki, még az esküvő előtt. Utóhatásként látjuk, hogy Robin és Barney elváltak 2016-ban, Ted felesége pedig meghal 2024-ben, 2030-ban pedig Ted megkapja a gyerekei engedélyét, hogy Robinnal lehessen, akivel még mindig nem szűntek meg egymást szeretni.
Barney: az első két évadban barátok, majd a 3-ban szexelnek egymással, végül Ted miatt szakítanak a 4-ben, de Barney beleszeret a lányba. Az 5. évadban járnak pár hónapig, de mivel a legrosszabbat hozták ki egymásból, szakítanak. A 8. évadban jönnek csak össze újra, de valójában egymásért epekednek, amikor a másik valakivel jár, évadokon át. 2012-ben Barney eljegyzi, majd 2013-ban elveszi feleségül a lányt. 2016-ban azonban elválnak, mert teljesen más életük van. Soha többé nem jönnek össze, barátok maradnak.
Don Frank: az 5. évadban járnak, együtt dolgoznak a Channel12-nél. Eleinte Robin nem kedveli a férfit, mert az komolytalan, aztán fokozatosan megkedveli, majd beleszeret. Pár hónapig járnak, össze is költöznek, aztán Robinnak állást ajánlanak Chicagoban egy nagy csatornánál, de Don miatt visszautasítja, aztán Donnak is felajánlják az állást, aki igent mond. Robint megviseli a szakítás.
Kevin: A 7. évadban járnak, ő Robin terapeutája, a kezelések után randizni kezdenek. A fiú nagyon szereti a lányt, Robin azonban megcsalja Barney-val, ám nem tudja Kevint elhagyni mégsem. Kevin megkéri a kezét, igent mond, de miután elmondja a fiúnak, hogy nem lehet gyereke, de semmiképpen nem is akarna, szakítanak.
Nick Podarutti: találkoznak a 6. évadban, Robinnak bejön a pasi, de igazából a 8. évadban járnak pár hónapig. A fiú azonban túl érzelmes és butácska Robinnak, ezért ki akarja dobni, de mivel a szex jó vele, nehezen megy neki. Barney segít neki, ami olyan jól sikerül, hogy a lány rájön, szereti Barney-t.

Lily Aldrin
Korai évek, személyiség
1978.03.22-én született Brooklynban. Apja Mickey, Anyja Janice. Anyja megrögzött feminista volt, két helyen dolgozott, hogy eltartsa, nem volt híve a nőiességnek, a talpraesettség híve volt. Apja ókor sem volt jelen a lánya életében, folyton csalódnia kellett benne, az ő álma, hogy társasjátékot találjon fel. Szülei még 1985-ben elváltak. A középiskolában goth stílusa volt, ivott, káromkodott és rettegésben tartotta a környékbeli gyerekeket. Scooter-rel járt, aki egy kedves fickó volt, de a szalagavatójukon szakított vele, mert különböztek a terveik (a srác a mai napig szereti). 2000-ben diplomázott képzőművészet szakon a Wesleyan Egyetemen. Fél évre Párizsba utazhatott csereprogram keretében. Itt ismerte meg Marshall-t és Tedet. Az egyetem után bérelt egy lakást, amiről megfeledkezett, mert gyakorlatilag Marshall-al élt. Nagy művész akart lenni, imád hitelbe vásárolni, szexmániás, mindenbe beleszól, manipulatív, pletykás, kicsit önző, kicsit idealista, nagy az igazságérzete.
Kapcsolatok
Teddel jó a viszonya, gyakorlatilag barátok az egyetem óta ők is, a fiú vele osztja meg a szívügyeit is, de Lily anélkül is beleszól mindenbe. Barney-val is jól kijön, a fiú vele osztja meg szívügyeit, meg egyfajta vonzalom is van benne a lány felé. A legjobb barátnője Robin lesz, vele beszél meg mindent, ő ad neki tanácsokat is. Mindenkinek segít, főleg szívügyekbe, tanácsokat ad, sokszor kéretlenül.
Karrier
Óvónőként dolgozik, majd Marshall-t hátrahagyva egy nyárra San Francisco-ba költözik, hogy festhessen. Miután visszajön próbál önmagára lelni, kipróbál egy csomó állást, de rájön, hogy ő egy vérbeli óvónő. 2013-ban kap egy állásajánlatot a Kapitánytól, hogy legyen a művészeti tanácsadója. Pár hónapja már csinálja, amikor a Kaptány egy éves Római szerződést ajánl neki, elfogadja. Igazán sikeres művészeti tanácsadó lesz, amivel teljesül az álma. Ezen kívül állatkórházaknak is fest, mert mint kiderül, az állatok szeretik a képeit és megnyugodnak tőle.
Magánélet
Marshall: 1996-ban találkoznak az egyetemen, a fiú jogásznak, a lány képzőművésznek tanul, még az egyetemen egymással veszítik el a szüzességüket. Gyakorlatilag együtt is élnek azóta, bár a lány saját albérletet tartott fenn 2005–ig, amiről megfeledkezett. 2005-ben eljegyzik egymást, majd 2006-ban az esküvő előtt Lily lelép San Franciscóba, mert festő akar lenni, szakítanak. A lány visszajön a 2. évadban és néhány hűvösebb epizód után újra összejönnek. 2007-ben összeházasodnak, majd megszületnek a gyerekek: Marvin W. (2012), Daisy (2014), Ismeretlen baba (valószínűleg lány, 2016).




Jóbarátok

Ross Geller
Korai évek, személyiség
1967.10.18-án született Long Islandon Jack és Judy fiaként, Monica bátyjaként. Egy gimibe jártak Rachel-lel, már akkor is szerelmes volt a lányba. Egy egyetemre jártak Chandlerrel, ahol Ross paleontológusként doktorált. Később megismerte Carolt, elvette, majd elváltak. Ross kedves, unalmas, arrogáns, kapcsolati analfabéta, néha féltékeny, de nagyon nagy szíve van, túlzottan is érzelmes sokszor. 
Kapcsolatok
Chandlerrel az egyetemen ismerkedtek meg és legjobb barátokká váltak. Joey-val akkor ismerkedtek meg, mikor az Chandler szobatársa lett, vele is jóbarátok. Phoebe-vel szeretik egymást, de gyakran idegesítik egymást, mert míg Ross két lábbal áll a földön, Phoebe a fellegekben jár.
Karrier
Ross a NY Múzeum őslényosztályán dolgozik az 5. évadig, amikor magánéleti válság miatt kilép. A 6. évadban állást kap a NY Egyetemen, mint professzor.
Magánélet
Carol Willick: Az egyetem után vette feleségül, egymással vesztették el a szüzességüket. A lány azonban elválik a fiútól, mert leszbikus lett, barátnőjéhez Susanhez hozzá is megy később. Rosstól születik egy kisfia, Ben 1995-ben.
Julie: Ross barátnője a 2. évadban, amikor az Kínába utazik egy munka miatt. Ross és Rachel csókolóznak, a fiú rájön, hogy nem Julie-t szereti, ezért szakít vele.
Bonnie: A 3. évadban jártak. Ő Phoebe barátnője, akit meghív a tengerparti házba, Rossnak bejön, de aztán Rachel javaslatára kopaszra nyírja a haját, emiatt Ross szakít vele.
Emily: A 4. évadban lesz egy viharos kapcsolatuk, Rachel főnökének az unokahuga. Ross eljegyzi, majd Angliában elveszi a lányt, mindezt viharos gyorsasággal. Szakítanak, mert Ross az oltár előtt a belé szerelmes Rachel nevét mondja. A fiút ez nagyon bántja és az 5. évadban szeretné újrakezdeni a lánnyal, de az azt kéri, hogy soha többé ne találkozzon Rachellel, amire viszont nem hajlandó, így elválnak.
Elizabeth: Ross egyik diákja az egyetemen a 6. évadban, nagyon fiatal. Egy ideig randiznak, de Ross ráébred, hogy a lány nagyon éretlen egy komoly kapcsolatra, ezért szakít vele.
Mona: a 8. évad nagy részében a barátnője. De a helyzetet nagyon megbonyolítja a terhes Rachel, emiatt a lány végül kidobja Ross-t, nem akar a részese lenni a kialakuló családnak.
Charlie Wheeler: a 9. évadban lesz a barátnője. Charlie nagyon komoly és okos lány, jól kijönnek. Először Joey jár vele, de szakítanak a különbözőségük miatt, ekkor kezd Ross-szal járni, akivel meg azért szakítanak, mert a lány egy régebbi exéhez megy vissza.  
Rachel: Ross élete szerelme. Az első évadban Ross nagyon szeretne randizni a lánnyal, de nem meri megmondani. Mire szólna az Paoloval kezd randizni, az évad végén Chandler elszólja magát, hogy Ross szereti a lányt, aki ezen megdöbben. A 2. évadban Ross hazatér Kínából, Rachel várja, de a fiú most Julie-val jár, később részegen szerelmet vall a fiú üzenetrögzítőjére. Ross nem tud dönteni ezért pro-kontra elemzi a két lányt papíron, ami miatt Rachel szakít, pedig nem is járnak. Majd amikor Rachel meglátja a videón, hogy annak idején Ross elvitte volna őt a szalagavatójára, megcsókolja és összejönnek. A 3. évadban már egy éve járnak, amikor Ross féltékeny lesz Markra, a lány főnökére, emiatt Rachel szünetet kér, a fiú lefekszik a fénymásolós lánnyal, szakítanak. A 4. évadban Rachel Bonnie-ra lesz féltékeny. A 4. évad elején megpróbálják megint, de Ross nem tudja elolvasni a lány bitang hosszú levelét, ezért egy este után szakítanak. Ebben az évadban jön Emily, akit Ross megszeret, Rachel viszont arra jön rá, hogy még nincs túl a fiún. Az 5-6. évadban részegen összeházasodnak, majd elválnak. Bár éreznek valamit még egymás iránt. A 7. évadban együtt töltenek egy bónuszéjszakát. A 8. évadban lefekszenek, amiből megszületik Emma Geller-Green 2002-ben. Rachel magányosnak érzi magát, de Ross nem akarja vele újrakezdeni. A 9. évadban Ross akarja újrakezdeni, de a lány Joey-val van, aztán szétmennek, ekkor Ross van Charlie-val. A 10. évadban a lány Párizsban kap állást, de Ross nem akarja, hogy menjen, de elengedi, végül egyszerre döbbennek rá, hogy nem akarnak egymás nélkül élni. Valószínűleg összeházasodtak, ezt a Joey-sorozatból tudjuk.

Joey Tribbiani
Korai évek, személyiség
1968.01.09-én született amerikai-olasz családba Queens-be. Apja id. Joseph szintén nagy nőcsábász, anyja Gloria házias olasz nő, 7 nővére van (Gina, Tina, Dina, Mary-Angela, Mary-Therese, Veronica, Cookie). Ő egy túlfűtött személyiség, laza, nőfaló, buta, színésznek sem az igazi, ám nagyon lelkes.
Kapcsolatok
Chandler szobatársa lesz, így ismeri meg a bandát, a fiú a legjobb barátja, rengeteg kalandon mennek át, sok közös tulajdonságuk van, az ellentéteik pedig kifejezetten kiegészítik egymást. Monicával is barátok, néha érezni szexuális feszültséget köztük, de leginkább barátok. Ross-szal is barátok, de néhány közös kalandtól eltekintve nem egyeznek. Rachel-lel is jóbarátok, eltekintve a kalandjuktól. Phoebe-vel nagyon közeli barátok, sok közös tulajdonsággal, sokszor volt érezhető köztük egyfajta vibrálás, de nem lett belőle semmi.
Karrier
Mindvégig színész. Eleinte színházakban lép fel, nem nagy sikerrel, majd lesz egy ügynöke Estelle, ekkor kezd filmekben szerepelni, majd legnagyobb szerepe az Életünk napjaiban vár ár, amiben orvost, majd annak ikertestvérét alakítja, ezzel lesz híres. Ezen túl szerepel reklámokban is, de vannak civil munkái is, amikor anyagilag már csődben van.
Magánélet
Nők: Joey rengeteg nővel feküdt lett, valószínűleg több százzal.
Kathy: a 4. évadban jár vele, de miután Chandler beleszeret, és a lány viszonozza, szétmennek.
Erin: a 7. évadban jártak, a lány elé vagány volt, de nem volt meg a szikra közöttük.
Janine Lecroix: a 6. évadban lesz Joey szobatársa, amikor Chandler elmegy. A fiú teljesen beleszeret a táncoslányba, össze is jönnek, ám ekkor kiderül, hogy nem bírja Chandlert és Monicát, sőt megkéri, hogy szakítson velük, erre Joey azonban nem hajlandó.
Rachel: Vele 7 évadon át barátok, néha érezhető egy kis szexuális feszültség, de semmi több. A 8. évadban már jó ideje lakótársak, Joey beleszeret a lányba, amit mindenki tud, szerelmet vall a lánynak, aki visszautasítja. A 9. évadban Rachel megszül és egy félreértés miatt azt hiszi, hogy Joey feleségül kérte. Ross megharagszik a fiúra, a lány pedig kezd érzelmeket táplálni. Amikor képbe kerül Charlie, Rachel féltékeny lesz, végül megcsókolják egymást Joey-val. A 10. évadban járnak egymással, de nem tudnak túllépni a barátságzónán, így szakítanak. Mindazonáltal szemmel látható, hogy Ross is ki van bukva tőlük.
Charlie Wheeler: a 9. évadban szeret bele, de a lány szakít vele, hiszen semmi közös nincs bennük. nem mellékesen Joey pedig megcsókolja Rachelt eközben.
Ursula Buffay: Phoebe ikertesója, akivel az első évadban keveredik össze. A lány csak kihasználja őt, ezután Phoebe vigasztalja.

Chandler Bing
Korai évek, személyiség
1969.04.08-án született apja Charles transzvesztita előadóművész, anyja Nora erotikus regényíró. Még Chandler gyerekkorában elváltak, teljesen tönkretéve a gyerekkorát. Chandler kissé esetlen a nőkkel, még melegnek is nézik sokan. Nagyon humoros viszont, szarkasztikus, helyzetkomikus. Kedves férfi, aki nagyon fél a magánytól, illetve viszolyog a kötöttségektől, ünnepektől, minden családot jelentő dologtól.
Kapcsolatok
Ross-szal az egyetemen ismerkedtek meg és legjobb barátokká váltak. Joey a szobatársa lesz, a fiú a legjobb barátja, rengeteg kalandon mennek át, sok közös tulajdonságuk van, az ellentéteik pedig kifejezetten kiegészítik egymást. Monicával barátok, míg össze nem jönnek. Phoebe-vel és Rachellel ugyanolyan baráti a kapcsolata, de nem sok közös találkozási pontja van velük.
Karrier
Adatfeldolgozóként dolgozik egy nagy irodában, egyre magasabb pozícióban, de nagyon utálja. A 9. évadban felmond és reklámszövegírónak megy, eleinte csak gyakornok, majd teljes állásban is dolgozik, nagyon szereti.
Magánélet
Aurora: az első évadban jártak egy rövid ideig, de a lánynak volt férje meg viszonya is másokkal, amit Chandler nehezen viselt, főleg miután beleszeretett.
Janice: az első évadban már régóta járnak Chandlerrel, de a fiú szakít, mert a lánynak rémesen idegesítő természete és hangja van. De még ebben az évadban kétszer összejön vele, mert fél, hogy egyedül marad, de szakít is. A 2. évadban Chandler megint össze akar jönni a lánnyal, de az már férjnél van és terhes. Az évad végén azonban a fiú vakrandiján Janice jelenik meg, kiderül a férje megcsalta, szakítottak. A 3. évadban együtt járnak, szeretik egymást, a barátok legnagyobb bánatára, hisz nem kedvelik a lányt. Janice újra összejön a volt férjével a válás intézése közben, de nem tudja, kit válasszon. Chandler hazaküldi a férjéhez a család egysége miatt, bár szeretné nagyon, ha a lány vele maradna. A 4. évadban Janice elválik és visszatér a fiúhoz, aki már semmit sem akar tőle, de nem akarja megmondani neki. Az 5. évadban Janice Ross barátnője lesz egy rövid ideig, de őt a lány dobja ki, mert túl sokat nyavalyog. A 7. évadban Janice összefut Monicával, akitől megtudja, hogy összeházasodik Chandlerrel, meg akarja hívatni magát az esküvőre, de Monica lerázza azzal, hogy kínos lenne, mert Chandler még odavan Janice-ért. A 8. évadban Janice és Rachel egyszerre szülnek. A 9. évadban Monica és Chandler a termékenységi klinikán fut össze Janice-szel, aki új férjétől próbál teherbe esni. A 10. évadban Chandlerék házat néznek, de Janice is ott nézi ki új házát. Ekkor Monicáék kitalálják, hogy azt mondják Janice-nek, Chendler még szereti, így a nő inkább lemond a házról, hogy ne „kísértse” Chandlert.
Kathy: a 4. évadban Joey barátnőjeként érkezik, de Chandlerrel egymásba szeretnek, majd amikor Joey szakít, elkezdenek együtt járni. Nem könnyen csiszolódnak össze, de jól megvannak, amíg ki nem derül, hogy Cathy-t gyengéd szálak fűzik egyik munkatársához. Chandler szakít, de nagyon megviseli a szakítás.
Julie Graff: 15 évesen jártak, de felbukkan a 7. évadban és elmondja Monicának, hogy Chandler azért dobta őt, mert meghízott.
Monica: Az első négy évadban csak barátok, aztán Ross angliai esküvőjén lefekszenek egymással, amiben szerepe van az italnak, Monica félelmének, hogy egyedül marad. Az éjszaka után megegyeznek, hogy többet soha, aztán mégis lefekszenek, ekkor azt mondják, hogy Anglia után soha, de ez sem jön össze. Az 5. évadban titokban kezdenek el járni, majd szép lassan mindenki rájön, ők pedig teljesen egymásba habarodnak. Az évad fináléban Monica Richarddal ebédel, amitől Chandler megijed, mert attól tart a lány elhagyja elkötelezettség-félelme miatt, de megegyeznek, hogy egymást szeretik. A 6. évadban majdnem összeházasodnak, de inkább csak összeköltöznek. Szeretik egymást és összecsiszolódnak, az évad végén a fiú feleségül akarja venni a lányt, de az egész összezavarodik, amikor Richard felbukkan és ő is feleségül kéri a lányt. Chandler előtt teszi mindezt, aki megijed, ezután lényegében Monica kéri meg Chandler kezét. A 7. évadban az esküvőre készülnek, ami elöl Chandler az utolsó pillanatban majdnem meglép, de végül összeházasodnak. A 8. évadban ifjú házasokként élnek. A 9. évadban Chandler Tulsában kap állást, ezért távkapcsolatban élnek, később Chandler kilép a munkahelyéről, mert állandóan Monicával akar lenni, ezután munkát keres, majd talál. Egy éve házasok, amikor eldöntik, jöhet a gyerek, de nem jön. Kiderül, nem lehet gyerekük, ezért örökbefogadáson gondolkoznak. A 10. évadban egy Erica nevű nő vállalja, hogy nekik adja gyermekét. Így lesznek Monicáék Jack és Erica Geller-Bing szülei 2004-ben.

Rachel Green
Korai évek, személyiség
1970.05.05-én született Leonard és Sandra első gyerekeként, két húga van, Jill és Amy. Szülei a 2. évadban elválnak, nehezen viseli a lány, főleg anyja túlfűtött új életét. Elkényeztetett önző lány volt mindig, az orrát megműtette, mert nagy volt. Középiskolai pasija Chip volt, aki folyton átverte. Az esküvője napján megszökött, mert nem akart Barry felesége lenni. Monicával gyerekkoruk óta barátok. Ő megy át a legnagyobb személyiségváltozáson a sorozat alatt. Az elején elkényeztetett, önállótlan, butácska naiva. Később érett gondolkodású, erős személyiséggé fejlődik, aki megáll a saját lában.
Kapcsolatok
Monicával együtt nő fel, legjobb barátnők, mindent megbeszélnek egymással. Phoebe-t akkor ismeri meg, amikor elhagyja vőlegényét és Monicáékhoz menekül, jóban vannak. Joey-t és Chandlert is ekkor ismeri igazából, mindkét fiúval jóban van.
Karrier
Az első három évadban pincérnő a fiatalok kedvenc kávézójában, amit rémesen csinál, majd a fiúk javaslatára munkát vált. A 3. évadban, a Fortuna Divatházban asszisztens, de igazából kávét tölt csak, nem szereti. Aztán a 3-5 évadban a Bloomingdale-ben eladási asszisztens, majd lefokozzák vásárlási asszisztenssé. Az 5-10 évadban pedig Ralph Lauren-nél Nőiruházati Koordinátor lesz saját asszisztenssel.
Magánélet
Barry Farber: ő volt Rachel vőlegénye, aki elöl megszökött az oltárnál. Később bocsánatot kér tőle, de szemmel látható, hogy a férfi egy csapodár alak, hiszen csalta a lányt a legjobb barátnőjével, Mindyvel, majd őt is csalta.
Paolo: az első évadban jár a szenvedélyes olasz sráccal, akivel egy ideig távkapcsoltba is vannak. Akkor szakít vele a lány, amikor kiderül, hogy kikezdett Phoebevel.
Russ: a 2. évadban randizik vele. A fiú szinte Ross ikertestvére külsőleg, belsőleg egyaránt. Amikor erre a lány rájön, szakít.
Joshua: a 4. évadban járnak, nehezen jönnek össze, mert a fiú óvatos a válása miatt. Járnak egy rövid ideig, de Rachel gyorsabban akar haladni, amitől a fiú megrémül.
Paul Stevens: a 6. évadban randizgatnak, ő az apja Ross egyetemista barátnőjének. Rachel megunja, hogy a férfi elég hideg, ezért megkéri, hogy mutassa ki az érzelmeit jobban, ezután viszont pityogó kisfiú lesz, emiatt viszont a lány kidobja.
Tag Jones: a 7-8 évadban járnak, a fiú 5 évvel fiatalabb és az alkalmazottja is. A lány azért dobja ki a fiút, mert rájön még túl fiatal. Később a barátok azt hiszik, hogy Tag a lány babájának apja, ezért elhívják magukhoz, de nem ő az, ellenben újra járni akar a lánnyal, de amikor meghallja, hogy terhes végleg lelép.
Gavin Mitchell: a 9. évadban jönnek össze, miután a lány féltette az állását is a fiúval, eközben tetszeni kezdtek egymásnak, de Rachel nem mélyed bele a kapcsolatba, mert nem tudja hogyan is állnak Ross-szal éppen.
Joey: Vele 7 évadon át barátok, néha érezhető egy kis szexuális feszültség, de semmi több. A 8. évadban már jó ideje lakótársak, Joey beleszeret a lányba, amit mindenki tud, szerelmet vall a lánynak, aki visszautasítja. A 9. évadban Rachel megszül és egy félreértés miatt azt hiszi, hogy Joey feleségül kérte. Ross megharagszik a fiúra, a lány pedig kezd érzelmeket táplálni. Amikor képbe kerül Charlie, Rachel féltékeny lesz, végül megcsókolják egymást Joey-val. A 10. évadban járnak egymással, de nem tudnak túllépni a barátságzónán, így szakítanak. Mindazonáltal szemmel látható, hogy Ross is ki van bukva tőlük.
Ross: Rachel élete szerelme. Az első évadban Ross nagyon szeretne randizni a lánnyal, de nem meri megmondani. Mire szólna az Paoloval kezd randizni, az évad végén Chandler elszólja magát, hogy Ross szereti a lányt, aki ezen megdöbben. A 2. évadban Ross hazatér Kínából, Rachel várja, de a fiú most Julie-val jár, később részegen szerelmet vall a fiú üzenetrögzítőjére. Ross nem tud dönteni ezért pro-kontra elemzi a két lányt papíron, ami miatt Rachel szakít, pedig nem is járnak. Majd amikor Rachel meglátja a videón, hogy annak idején Ross elvitte volna őt a szalagavatójára, megcsókolja és összejönnek. A 3. évadban már egy éve járnak, amikor Ross féltékeny lesz Markra, a lány főnökére, emiatt Rachel szünetet kér, a fiú lefekszik a fénymásolós lánnyal, szakítanak. A 4. évadban Rachel Bonnie-ra lesz féltékeny. A 4. évad elején megpróbálják megint, de Ross nem tudja elolvasni a lány bitang hosszú levelét, ezért egy este után szakítanak. Ebben az évadban jön Emily, akit Ross megszeret, Rachel viszont arra jön rá, hogy még nincs túl a fiún. Az 5-6. évadban részegen összeházasodnak, majd elválnak. Bár éreznek valamit még egymás iránt. A 7. évadban együtt töltenek egy bónuszéjszakát. A 8. évadban lefekszenek, amiből megszületik Emma Geller-Green 2002-ben. Rachel magányosnak érzi magát, de Ross nem akarja vele újrakezdeni. A 9. évadban Ross akarja újrakezdeni, de a lány Joey-val van, aztán szétmennek, ekkor Ross van Charlie-val. A 10. évadban a lány Párizsban kap állást, de Ross nem akarja, hogy menjen, de elengedi, végül egyszerre döbbennek rá, hogy nem akarnak egymás nélkül élni. Valószínűleg összeházasodtak, ezt a Joey-sorozatból tudjuk.

Monica Geller
Korai évek, személyiség
1971.04.22-én született Long Islandon Jack és Judy fiaként, Ross húgaként. nehéz gyerekkora volt, gyakran civakodtak a bátyjával, illetve szüleit is nehezen viselte, akik a testvéréért voltak megszállottan oda. Monica nagyon-nagyon kövér lány volt, amitől csak még gátlásosabb lett. Rachel volt a középiskolai legjobb barátnője. Monica megszállott rend és tisztaságmániás, amivel az őrületbe kergeti a barátait. Mindennek megvan nála a helye, mindent felcímkéz, élére állít, hajtogat. Sehova semmit nem lehet letenni csak úgy. Meglát egy foltot, fertőtlenít. Rettenetesen versenymániás, mindig nyerni akar, ezen túl pedig parancsolgató, főnökösködő.
Kapcsolatok
Phoebe-t akkor ismerte meg, amikor az a lakótársa lett. Nem egyeznek túl sok dologban egyeznek, de jól kijönnek, ő szervezi Phoebe esküvőjét is. Rachellel a gimiben legjobb barátnők voltak, később eltávolodtak, de most megint azok, mindent megbeszélnek egymással. Chandlert Ross révén ismerte meg, jóbarátok voltak, míg össze nem jöttek. Joey-t Chandler lakótársaként ismerte meg, tetszett neki a fiú, teljesen bele is zúgott, de aztán csak barátok lettek.
Karrier
Az első évadban ő egy rosszul fizetett séf az Iridium étteremben, amit végül otthagy. Egy ideig munkanélküli, dolgozik pincérnőkét a Moondance étteremben, illetve vállalkozóként ételeket tesztel, majd kiszállít, stb., sok mindenbe belefog. Majd a 4-9 évadban a menő Alessandro étterem főszakácsa lesz, ahonnan kilép, amikor követni akarja Chandlert Tulsaba. De aztán állást kap a 9. évadban a nagyon felkapott Javu étterembe, ez volt álmai állása, így boldog volt.
Magánélet
Paul, a piás: az első évadban összejönnek, de Monica rájön, hogy a fiú több vasat is tart a tűzben. Ezzel véget is ér az egy estét megélt kapcsolat.
Alan: az első évadban randizik vele, őt nagyon kedvelik a barátok, míg Monica eddigi pasijait kigúnyolták. De mégis szakít a lány, mert ő nem érezte a fiút nekivalónak, a srác ennek örül is kicsit, mert nagyon furcsának tartotta a haverokat.
Bobby, a vicces: 1-2 évadban on-off kapcsolata van a lánnyal. Ő egy vicces fiú, majd miután meghal a papája depressziós lesz, ha iszik, akkor vicces. Később nagyon iszik, amiről Monica leszoktatja, de ekkor meg unalmassá válik és a lány kezd inni, ekkor Bobby szakít vele, mondván a lány a piás.
Ethan, aki nagyon fiatal: az első évadban jön össze a fiúval, akiről tudja, hogy fiatal, de azt hiszi egyetemista, aztán kiderül, hogy középiskolás és még szűz is volt Monica előtt. Szakítanak, mert Monica ezt már nem vállalja be, a szinte liliomtiprást.
Jean-Cloude Van Damme: randizik vele a 2. évadban, de neki Rachel jobban bejön.
Richard Burke: ő a Geller szülők barátja, aki a 2. évadban lép bele Monica életébe egy parti alkalmával. Egymásba szeretnek, titokban randizni kezdenek, mert nem akarják, hogy megszólják őket a 21 éves korkülönbség miatt. Majd nyíltan is vállalják szerelmüket. Több hónapig boldogok, amikor Monica rájön, hogy a férfi már nem akar több gyereket, de a lány igen, ezért szakítanak, bár mindketten nagyon szeretik a másikat. A 3. évadban összefutnak és Monica újra szeretné kezdeni, igazából Richard is ezt szeretné, de tudják, hogy annak nem lenne értelme. Az 5. évadban együttebédelnek, ettől megrémül Chandler, hogy elveszíti a lányt, de az szereti őt. A 6. évadban ismét felbukkan, még Chandler lánykérése előtt, és megkéri a lány kezét meg, hogy már akar tőle gyereket, de Monica már Chandlert szereti.
Julio: a 3. évadban randizik vele, a fiú amatőr költő, de verseiben sértegeti a lányt.
Pete Becker: a 3. évadban jár a fiúval. Eleinte nem kedveli, de a fiú szerelmes lesz belé és mivel gazdag folyton mindent meg akar venni a lánynak, vesz éttermet is neki, stb. A lány a nyomulás miatt belemegy, hogy járjanak és reméli, hogy kialakul valami, de nem így történik. Aztán amikor már kidobná, a fiú megcsókolja, ekkor rájön, hogy beleszeretett. Pete azonban szakít vele, amikor profi bokszoló akar lenni, de elverik állandóan. Lényegében Monica dobja ki, mert nem akarja tovább Pete önpusztítását végezni.
Chip Matthews: a 4. évadban randizik vele, a férfi Rachel egykori csapodár középiskolai szerelme. Monica örül, hogy észrevette a férfi, de a randin rájön, hogy Chip még mindig az az éretlen kisfiú, mint korábban.
Timothy Burke: a 4. évadban randiznak, de egy csóknál nem jutnak messzebb, mert mindegyikőjüknek Richard, Tim apja és Monica nagy szerelme jár a fejében.
Chandler Bing: Az első négy évadban csak barátok, aztán Ross angliai esküvőjén lefekszenek egymással, amiben szerepe van az italnak, Monica félelmének, hogy egyedül marad. Az éjszaka után megegyeznek, hogy többet soha, aztán mégis lefekszenek, ekkor azt mondják, hogy Anglia után soha, de ez sem jön össze. Az 5. évadban titokban kezdenek el járni, majd szép lassan mindenki rájön, ők pedig teljesen egymásba habarodnak. Az évad fináléban Monica Richarddal ebédel, amitől Chandler megijed, mert attól tart a lány elhagyja elkötelezettség-félelme miatt, de megegyeznek, hogy egymást szeretik. A 6. évadban majdnem összeházasodnak, de inkább csak összeköltöznek. Szeretik egymást és összecsiszolódnak, az évad végén a fiú feleségül akarja venni a lányt, de az egész összezavarodik, amikor Richard felbukkan és ő is feleségül kéri a lányt. Chandler előtt teszi mindezt, aki megijed, ezután lényegében Monica kéri meg Chandler kezét. A 7. évadban az esküvőre készülnek, ami elöl Chandler az utolsó pillanatban majdnem meglép, de végül összeházasodnak. A 8. évadban ifjú házasokként élnek. A 9. évadban Chandler Tulsában kap állást, ezért távkapcsolatban élnek, később Chandler kilép a munkahelyéről, mert állandóan Monicával akar lenni, ezután munkát keres, majd talál. Egy éve házasok, amikor eldöntik, jöhet a gyerek, de nem jön. Kiderül, nem lehet gyerekük, ezért örökbefogadáson gondolkoznak. A 10. évadban egy Erica nevű nő vállalja, hogy nekik adja gyermekét. Így lesznek Monicáék Jack és Erica Geller-Bing szülei 2004-ben.

Phoebe Buffay
Korai évek, személyiség
1967.11.04-én született egy szvingeréjszaka nyomán. Phoebe Abbott volt a biológia anyja, de nem volt kész az anyaságra, ezért Lily és Frank Buffay vállalták, hogy felnevelik ikertestvérével Ursulával. Idősebb Phoebe-vel a 3. évadban találkozik és tudja meg az igazat. Lassan közelednek egymás felé. Lily drogdíler volt és még egyszer férjhez ment halála előtt, férjét lecsukták. Lily öngyilkos lett, mikor a lányok 14 évesek voltak. Frank elhagyta a lányokat, míg kicsik voltak. Phoebe-t egy ideig a mamája nevelte, Lily anyja, őaz 5. évadban meghal. Frank-et az 5. évadban a temetésen látjuk, de elfut mielőtt Phoebe beszélhetne vele. A 2. évadban megismeri a 11 évvel fiatalabb öccsét, Franket, akit apja szintén elhagyott. Frank Jr. elveszi a tanárát, Alice-t, Phoebe pedig béranyaként kihordja a 3-as ikreiket (Frank Jr.Jr., Chandler és Leslie, egy fiú, két lány) az 5. évadban. Ikertesójával Ursulával nem jön ki, ellentétek, a lány egy gonosz ribanc. Phoebe 14 évesen került az utcára, hajléktalan volt, iskolába nem járt, lopott, hazudott, stb., bűnöző életet élt. Több nyelven beszél, vegetáriánus, kicsit naiv, kicsit buta, hisz a reinkarnációban, megveti a nagyvállalatokat, nem hisz az evolúcióban, stb., számos furcsaság tulajdonosa.
Kapcsolatok
Monicát akkor ismeri meg, amikor lakótársak lesznek, jól kijönnek, de ellentétek, így szép lassan elköltözik a mániákus lánytól. Ross-szal szeretik egymást, de gyakran idegesítik egymást, mert míg Ross két lábbal áll a földön, Phoebe a fellegekben jár. Joey-val nagyon közeli barátok, sok közös tulajdonsággal, sokszor volt érezhető köztük egyfajta vibrálás, de nem lett belőle semmi. Chandlerrel és Rachel-lel is nagyon jóban vannak, de nincs túl sok közös pontjuk.
Karrier
Végig masszőrként dolgozik, néha megvonják az engedélyét. Énekes-dalszerző, aki a csapat kávézójában énekel. Egyszer felkérik egy reklám megírására, de ellopják tőle a dalt.
Magánélet
David: az 1. évadban együtt járnak a kedves, kocka fiúval, de a fiúnak Minszkbe kell mennie, így szakítanak, bár szeretik egymást. A fiú visszatér a 7. évadban, egy estére együttlehetnek. A 9. évadban is visszajön, megkéri a lány kezét, aki azonban már Mike-ot szereti.
Roger: az első évadban randizik a pszichiáter fiúval, de szakít vele, amikor az elkezdi elemezgetni a barátait és őt magát is.
Duncan: a lány férje, akivel a zöldkártya miatt házasodtak össze. De a 2. évadban visszatér, hogy elváljanak, mert újranősül. Phoebe csalódott, mert annak idején szerelmes volt a fiúba, de az akkor még azt hitte magáról, hogy meleg.
Vince és Jason: a 3. évadban randizik egyszerre a tűzoltó Vince-szel és az óvóbácsi Jason-nel, előbbivel a macsósága, utóbbival az érzékenysége miatt. Nem tud dönteni főleg, amikor megismeri Vince érzékeny és Jason macsó oldalát. De lebukik, és mindkét fiú szakít vele.
Gary: a rendőrfiúval az 5. évadban találkozik. A férfi azonnal beleszeret, Phoebe csak lassan enged fel, de lényegében jól megvannak, míg össze nem költöznek, amikor az első reggelükön a férfi lelő egy hangosan csiripelő madarat, az érzékeny nő azonnal szakít vele.
Parker: a 8. évadban randizik vele 1-2 alkalommal, de lelkesedésével halálra idegesíti a lány barátait, majd Phoebe-t is, így szakít vele.
Mike Hannigan: a 9. évad elején találkozik vele egy duplarandin, amit Joey szervezett. Egymásba szeretnek, összeköltöznek, tökéletesen kiegészítik egymást. Phoebe szeretne hozzámenni, de mivel Mike egy katasztrofális házasságon van túl, így nem akarja elvenni és bár szeretik egymást, a lány szakít. Az évad vége felé felbukkan David és megkéri a lányt, így Mike is rászánja magát, mert nem akarja elveszíteni a lányt. Újra összejönnek és a 10. évadban összeházasodnak egy téli szertartás keretében. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése