4/12/2015

Történések

A Könyv

Évekig írtam ezt a könyvet, vannak benne versek, novellák, esszék, irodalmi pályázatokra szánt művek, imádott nagyapám írásai (emlékének szánva), stb. 135 A/5-ös oldal, ami életem első 25 évét öleli fel. A könyv teljesen nyomtathatóra van szerkesztve.
2013 év márciusában felkerestem egy magánkiadót a könyvemmel, hogy árajánlatot kapjak. Arra ugyanis semmi esélyt sem láttam, és nem látok ma sem, hogy a könyvemet „felfedezze” egy könyvkiadó, ugyanis számukra nem éri meg kiadni egy „senki” könyvét és kockáztatni, jobban szeretnek celeb-könyveket vagy botránykönyveket nyomtatni. Szóval azt a választ kaptam 100 példányra, hogy ha nyomdakész, akkor 78.000 FT, ha szerkeszteniük kell 116.000 FT. Ennek hatására nyomdakészre csináltam, mert nem volt az, azonban ez időt vett igénybe. Később 50 db könyvre kértem meg tőlük, majd egy másik kiadótól is ajánlatot, ami 64.000 Ft lett volna. A drágasága, a bizonytalan kiadás, stb. miatt úgy döntöttem e-könyvben adom ki, ehhez két kiadótól kértem ajánlatot. Majd 3 hónappal később (magánéleti dolgok jöttek közbe) írtam is mindegyiknek, egyik nem válaszolt, a másik azt írta, hogy stilisztikailag javítsak ki pár dolgot meg megtervezhetem a borítómat és, ha kész ők felrakják, az eladások 70%-a az enyém. Ezután eltelt 8 hónap, írtam többször is mindegyik kiadónak, de nem válaszoltak többé. Még ekkor beregeltem az elsőhöz, mert hátha akkor fogékonyabbak lesznek rám. Újabb néhány hónap következett, amikor is az egyik e-könyv oldal azt írta, hogy magánéleti dolgok miatt szünetel, a másik pedig (ahova regisztráltam) rendkívüli módon félrevezetett, amit a mai napig nem emésztettem meg, de többé szóra sem érdemesek nálam. Így mindegyik oldalról lemondtam. Kb. 2 hónappal ezelőtt találtam egy harmadik oldalt, ahova írtam, szinte azonnal írtak, hogy küldjem a könyvem és szakmai csoport elbírálja, majd visszaír a lehetőségekről, azóta sem kerestek.

Novellák

2013 áprilisában vázlatosan megszerkesztettem az összes novellámat, kiegészítettem, hogy hogyan folytatnám, majd lefordított angolra is. Konkrétan 18 novelláról beszélünk, plusz egyről, amit több álomfoszlányból gyúrtam össze. Ezen túl pedig egy saját tervezésű novella/regény sorozat vázlatával is ugyanígy jártam el. Magyarország összes kiadójához elküldtem ezt a kidolgozott tervezetet, de vagy nem írtak vissza, vagy elutasítottak. Volt, aki azt javasolta, hogy irodalmi pályázatokra küldözgessem be őket, így próbáljam eladni őket. Szóval ez zsákutcának bizonyult. De nem akartam feladni, mert szerettem volna igazi kiadóval kiadatni és pénzt keresni vele, eszemben sem volt e-könyvként vagy saját költségemen kiadni, hiszen láttam benne a lehetőségeket. Hónapokkal később rátaláltam egy pályázatra és úgy határoztam egyesével beküldöm a novelláim, ha nyerek, kiadják őket egyesével, amiket meg nem azt a majdani honlapomra rakom.


Mindezek megoldását egy saját honlap létrehozásában láttam, de miután konzultáltam egy szakértővel elvetettem, mert nem tudok weblapot szerkeszteni…azóta egy alternatív megoldással éltem…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése