3/03/2015

Sorozataim/újabb kritikák

Mostanában nagyon elhanyagoltam ezt a részét a blogomnak, mert nem igazán van időm sem filmet nézni, sem írni, de most igyekszem ezt a hiányosságomat pótolni.

Sorozatok

Abbahagyott sorozataim: Befejeződött azóta: Rejtély (5 évad, 2008-13), Grace klinika (a tengeren túlon a 11. évad fut), Borgiák (3 évad, 2011-13), Grimm (a tengeren túlon a 4. évad fut), Odaát (a tengeren túlon a 10. évad fut), Misfits (5 évad, 2009-13), Continuum (idén indul a  4. évada, ami az utolsó), Dallas (3 évad, 2012-14). Ide vehetem már a Trónok harcát is, mert az utóbbi, 4. évadból is csak trailereket néztem és összefoglalókat olvastam, vagyis követem a sztorit, de nem nézem.

Walking dead: Jelenleg az 5. évada fut, de a gyártóknak a 10. évadra is van már ötletük, hála a rengeteg képregénynek. Annyiban vagyok elégedettebb ebben az évadban, hogy a csapat már nem naív, hanem végre bizalmatlan. Daryl is él, ez plusz pont, de nekem nem tetszik, hogy megint „letelepdnek”. Vannak, akik meghaltak ebben az évadban, de különösebben nem rázott meg, sőt még várok néhány halált. Rick egyre szimpatikusabb, hogy már nem idióta, hanem keményebben viselkedik.

Falling skies: Idén kezdődik az utolsó, 5. évad, már várom. Örülök, hogy nem nyúzzák sokáig, mert ez a sorozat élvezhető és nézhető, de kicsit már sok, hogy az univerzum összes nyomorult űrlénye pont a földet nézte ki magának. Igazából kimondottan csak az Esphenit és Lexit utálom belőle.

Kemény motorosok: Idén ment le az utolsó, a 7. évad. Végignéztem, mert imádom ezt a sorozatot. Ebben az évadban sok rossz történt, amit nehéz volt nézni, de végső soron így kellett véget érnie. Remélem filmre viszik az előzményeket is, vagy folytatják Abel felnövésével, nekem mindegy, csak folytassák.

Shameless: Most fut az 5. évad, nézem. Nagyon kedvelem ezt a sorozatot is, bár most a kedvenc párjaim vagy együtt sincsenek, vagy mélyponton vannak. Mindegy, nem tudok ellenállni ennek a sorozatnak.

American horror story: Lement a 4. évad is, de lesz 5. is még idén. Az idei évad egy ’50-es évekbeli vándor Szörnycirkusz életébe enged bepillantást. Hát nem voltam oda érte, úgy néz ki az egyik évad bejön a másik meg nem.

Újítottam is be néhány sorozatot, Z nation, Vikingek, The 100, Könyvtárosok, Spartacus. A Spartacus (4 évad, 2010-13) egy igen izgalmas, korhű sorozat volt. A történelmet ismerve tudtam, hogy kivel mi fog történni mégis szörnyen tetszett. Vad, véres, durva, stb. volt, ahogyan az akkoriban is lehetett, nem kozmetikázta túl. Volt benne romantika, erotika, szenvedély, rengeteg vér, harc és fordulat.
Vikingek (most fut a 3. évada): Mondhatnám, hogy szinte spartacus-i, mert ez sem kozmetikázik túl sokat. A legendás viking vezér, Ragnar Lothbrok kalandjai elevenednek meg a filmben, a maguk kegyetlen valóságában. Abszolút kedvencen Lagertha, az első feleség, akit pedig nem kedvelek az Aslaug, a második feleség.
Z nation: erről röviden már írtam ITT. Ebben nincsenek úgy kedvenceim, nem is biztos, hogy tovább nézem. Nekem a Walking dead után annyira nem jön be.
The 100 (most fut a 2. évada): a távoli jövőben járunk, amikor a maradék emberiség egy bomladozó űrállomáson él, ezért leküldenek (talán a halálba) 100 fiatalkorú bűnözőt, hogy megnézzék, van e még sugárzás. Sugárzás az ugyan nincs, de számtalan veszélyes nép és elem igen. Történetileg jó film, vannak benne jó színészek, játékok is, sőt a kosztümök és a környezete ábrázolása csillagos 5-ös. De nekem annyira mégsem jön be azért, már most túl sok a negatív benne.
Könyvtárososok: a sorozat alapjául szolgáló Titkok könyvtára trilógiáról már írtam ITT. Ez még az első évada, de nagyon tetszik, talán mert magát a filmet is kedveltem. Jó a történet, a szereplők, a látvány, minden. Most ez a kedvenc sorozatom.



Újabb kritikák

Mint említettem nem sok időm van filmezni, elég a sorozataim követni a kislányom mellett, szóval nem sok filmről számolhatok be tavaly október óta (remélem a lista teljes).

Az éhezők viadala 3
Hobbit 3
Halálos kitérő 6
Három sorozatról írtam már régebben itt: ÉV1-H1  ÉV2-H2 HK1-5
A Halálos kitérő, mint horror tetszik, ám ez az utolsó rész, ez már borzasztóra sikeredett. Ebben Danny a barátaival indul egy elszigetelt helyre, hogy többet tudjon meg a családjáról, bár ne tenné… Az első 3 tetszett, a 4. elment, az 5. már bőrlehúzás-szagú volt, de ez a 6. egy hatalmas baromság, maximum 2 pontot adnék rá, ha pontoznám.
Az éhezők viadala 7-8 pont eddig, a harmadikra megint 8-at adok, ez a rész jóval monumentálisabb, mint az előzőek. Ebben a részben Katniss a 13-as körzetbe kerül, ahol az ellenállás élére áll.
A hobbit első részei 5-7, az utolsó talán 6. Nekem nem igazán tetszett ez a trilógia, talán mert a Gyűrűk ura nagyon tetszett, talán mert ez nagyon unalmas és a sztorija is lapos, nem tudom.

Az éjszaka a múzeumban
2006: Larry egy elvált apa, aki nem tudja az állását sose megtartani, de most egy éjjeliőri állást kap a Múzeumban, ahol azzal szembesül, hogy éjszaka a múzeum életre kel, mert a kiállítási tárgyak felébrednek.
2009: Larry ma már vállalkozó és a Múzeum tárgyait átszállítják, amikor is eltűnik az aranytábla, így nem alszanak a kiállítási tárgyak. Larry dolga a tábla megkeresése, ami nem egyszerű, mert a gonoszabb kiállítási tárgyak nem is akarnak aludni.
2014: veszélybe kerül a Fáraó aranytáblája, amely a tárlatot életre kelti, ezért Larry és a kiállítási tárgyak a rabló nyomába erednek.

Északiak – a viking saga
A 2014-es kalandfilm főszereplője Asbjörn, száműzött viking vezér, aki maroknyi csapatával Britannia földjén készül fosztogatni, hogy visszavásárolják magukat a vikingek közé. Ám viharba kerülnek és az ellenség földjére keverednek, ahol ráadásul a király lányát is foglyul ejtik, így egy sereg van a nyomukban, míg egy harcos szerzetes igyekszik őket a biztonságos területre vezetni.
Kezdeném azzal, hogy nézem a Vikingek sorozatot, így akaratlanul is összehasonlítottam őket, de rendben volt a film, nagyon izgalmas volt és reális, jó színészek, jó kosztümök, jó sztori. 
8/10

Alábbi filmek mind horror kategóriában indulnak, ezért a tartalmak után egyszerre elemzem őket, mint afféle horror-rajongó.
Wyrmwood
A 2014-es film főszereplője Barry, az autószerelő, aki egy zombivírus miatt egy reggel elveszíti a nejét és a lányát. Ezután egyetlen célja, hogy megmentse húgát, Brooke-ot, akit azonban egy zombikon kísérletező orvos tart fogva. Barry pedig egy kis csapattal, védőruhában, zombi-gázzal hajtott autóval a lány után megy.
A földi pokol
A 2014-es filmben néhány fiatalt barátjuk esküvőjén ér utol a bibliai végítélet, szó szerint. A jókat elragadja Isten, a többiek pedig egy összeomló, földi pokollá váló Földön próbálnak túlélni, de talán jobb lenne nem túlélni…
Slasher
A 2007-es filmben a történet sablonos, néhány fiatal az erdőbe megy kirándulni, ahol a maszkos gyilkos megtámadja őket, de valami mégsem stimmel…
Grave Halloween
A 2013-as film a létező Holtak erdejében (Fuji szk.) játszódik, ahol Maiko igyekszik megtalálni öngyilkossá vált anyját. A barátai is elkísérik az útra, dokufilmet forgatva a történetéből. Az erdőben azonban semmi sem az, aminek látszik…
Kingdome come
A 2014-es filmben egy csapat idegen egy elhagyott kórházban tér magához, nem emlékeznek hogyan kerülhettek oda és egymást sem ismerik… elsőre… aztán felszínre tör valami gonosz…
Zombeavers
A 2014-es filmben egy csapat tini egyikük tóparti házába megy kipihenni stresszt, azonban valami nem hagyja őket békén… megismerik a területüket védő zombihódokat.
Dead within
A 2014-es filmben a világot elpusztította egy vírus, ami áldozatait megvadítja. Egy házaspár egy kis házban egyedül próbál túlélni.

A földi pokol és a Kingdom come elég jól sikerültek, mindkettőben fontos szerephez jut a vallás, a jó és a gonosz harca. Előbbi nagyszerű megközelítése a végítéletnek és egyedi is a története, jól kivitelezett, ezért 9-es. A másodikat „alagút a halálba” névvel illetném, hasonló filmet már láttam, de jól kivitelezett a sztori, ezért 8. Mindkettőben jók a színészek, a látvány, de a sztorik, amik miatt jól sikerült filmek ezek.
A Grave Halloween és a Slasher szokványos horrorok, mindkettő jó a maga nevében. Előbbi igazi kísértetsztori, a másodikban pedig van egy icipici csavar, de mindegyikhez hasonlót láttam már. 7,5 pontos mindegyik.
A Wyrmwood még az utolsó három közül a legnézhetőbb, mert a sztorija nagyon jó, a horror elemek sem rosszak, de a vígjátékjellege az rémes, pl. zombigázos autó. A Dead within nagyon unalmas és zavaros, minemellett a főszereplőt inkább látnám holtan, mint élve. A Zombeavers szó szerint egy vicc, nagyon rossz film. Pontokban és sorrendben: 6, 3, 2.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése