11/23/2015

Titkos társaságok

Az idők kezdete óta léteznek olyan különleges társaságok, klubok, melyeket a homály fed. Vagy a tagjai, vagy a szabályai, vagy a rítusai, vagy minden ismeretlen a közönség előtt. Vannak politikai, vallási és bűnszervezetek, melyek ezeken az alapokon nyugszanak.

Szindikátus/Sötétzsaruk
1947-ben az Új-Mexikói Roswell-ben lezuhant egy azonosítatlan repülő tárgy. Teljesen mindegy mi is történt valójában, a lényeg, hogy azóta az UFO-fanatikusok számos összeesküvés-elméletet gyártottak az eset köré. Az eset óta több ember is beszámolt ezeknek a sötét ruhás lényeknek a felbukkanásáról, így hallgattatva el mindenkit, akinek köze van az űrlényekhez. De kik ők? Állítólag fekete öltönyben járnak, régi autókkal, modorosak, emberszerűek (sokak szerint űrlények álruhában). Mindenkit meglátogatnak, akinek tudomására jut valami az űrlényekről, persze ezt utána nem is mondja el az illető. Állítólag ezek a férfiak hívatottak eltitkolni az űrlények létezését, kapcsolatfelvételeit, stb.
Sajnos bizonyítani a létezésüket nem lehet.

Druidák
Ők a kelták papjai voltak még az ókorban. Sajnos maguk a kelták is igen titokzatos nép voltak, különleges hit és kultúrkörrel. A druidák egy kiválasztott csoport voltak, 20 évig tanulták a mesterségüket egy különleges helyen, ahova a tanítókon és tanulókon kívül más nem mehetett. Mit tanultak: mindent a világon, hiszen ők voltak a kelták papjai, gyógyítói, jövendőmondó-varázslói, tanítói, bírói, tudósai és politikai tanácsadói. Értettek a természethez, a gyógyfüvekhez, állatokhoz, olvastak a csillagokban, a kövekben, otthon voltak a politikában, a törvényekben, a gazdaságban, a történelemben, a földrajzban, stb.
Hatalmas tisztelet övezte őket, gyakorlatilag ők irányították a törzseket, évente pedig egy szintén titkos helyen összegyűltek és megbeszélést tartottak. Sajnos az utókorra nem maradtak fenn a varázslataik, tanaik, ami azért történhetett, mert csak a druidák ismertek minden tant, ők pedig szájhagyomány útján tanultak. Aztán, miután elterjedt a Római Birodalom, ami magába olvasztotta a népeket, majd a kereszténység is megjelent, a kelták eltűntek (valószínűleg beolvadtak), a nyelv kihalt. Aztán mindezekkel egy időben kihaltak a druidák is. Az 1800-as években feléledt a vágy az emberekben, hogy visszatérjenek a természethez, ezért egy csoport elkezdte újra megismerni ezeket a tanokat, ma is sok újkori druida van szerte a világban, de ezek nem igazi druidák, pusztán megpróbálták leutánozni a régi eszméket, de a világon semmi közük az igaziakhoz.

Ku-klux-klan
1865-ben alapították az USA-ban, egyedüli célja a feketék likvidálása az egész kontinensről. 1871-ben feloszlatták, mert a hat alapító túlzónak érezte az erőszakot. 1915-ban alapították újra, a lényege nem változott, pusztán bővült, erősen rasszista. Tagjai 1920 (4 millió) óta folyamatosan csökkennek, 2006-ban már csak 5000-ren voltak. Tagjai nem ismertek, fehér csuklyában mutatkoznak, szertartásaik egy része sem ismert. Mind a mai napig aktív szervezet, célja, hogy a világon csak fehérek éljenek, ezen túl politikai céljaik is vannak, és már női tagokat is felvesznek.

Rózsakeresztesek
Az 1400-as években alapították és gnosztikus tanokra épült. Nyíltan bírálta a papságot és a sarlatánokat, hitte, hogy az alkimisták, az asztrológusok, a modernizálódó orvosok lesznek a megoldás a világ gondjaira és így léphetnek ki az emberek a nyomorból, az elnyomásból. Szertartásaik, tagjai nem ismertek, de olyan nevek is felmerültek a tagok között, mint DaVinci, Dante, Pascal, Descartes. Maga a társaság soha nem halt ki, hiszen ma is vannak rendjei szerte a világban, hazánkban is. Azonban ez szerintem már nem ugyanaz a rend.

Sion-rend
Jelenleg nem bizonyított még a létezése sem. Dan Brown a DaVinci kódban beszél róla. Röviden: Jézusnak és Mária Magdolnának gyermeke született, a rend elrejtette. A rend egyedüli célja, hogy megőrizze a vérvonal titkát. Rendkívül izgalmas a történet, a könyv és a film is, de sajnos gyanítom, hogy nem igaz. Mert bár nagyon izgalmasak az érveik, az ellenérvekre maga a történelem ad választ.

Szabadkőművesek
Elődjeik voltak a templomosok, rózsakeresztesek. Konkrétan a XVI. században alapították, célja a felvilágosodás terjesztése volt a szellemi, politikai és vallási életben. Rendkívül titkosan működött, mert sokáig üldözték eretneksége miatt. Erősen köthető az alkímiához, okkultizmushoz és ezotériához is. Rendszerük és rítusaik egy része ismert, míg a legtöbb a mai napig ismeretlen a közönség előtt. Ma is működik a rend, számos országban, nálunk is. Tagjait ma már nem fedi oly erős homály.

Esszénusok
Zsidó vallási közösség, akik nagyon szigorúan vették a Tóra tanait, korukban szinte egy szent életét élték. Történetük pusztán 150 éves, I.u. 70-ben el is tűntek. Manapság is vannak követőik, de nem köthetőek az eredeti alapítókhoz, pusztán átvették azok tanításait.

Gnosztikusok
A XVII. században alapították. Tudni kell, hogy amikor a Bibliát írták, jóval a történtek után, a papok kiválogatták, hogy mi kerülhet bele, amiket nem odaillőnek tartottak (bár abban a korban keletkeztek) azokat kivették, apokrifnek nyilvánították. Aztán a gnosztikusok ezekre az iratokra építették tanaikat, céljuk az egyház hazugnak való beállítása. Miről is van szó az iratokban: Júdás evangéliuma, meg más apostoloké, Mária Magdolna (Jézus kedvese), Jézus, mint bölcs halandó (nem Isten fia), stb. Erről a témáról amúgy bővebben a könyvemben is olvashattok, ITT. Ma is sokan vallják ezeket a tanokat!

Opus dei
Az OD 1928 óta létező szervezet, működésük abszolút nyílt, céljuk a vallásos életvitel hirdetése. Kívülállók számára egy egyszerű, tisztességes és vallásos szervezet. De több kritika is érte már, miszerint tagjai agymosáson mennek át, illetve vitathatatlan a szekta-jellege is. A DaVinci kód sem tett jót a hírének. Több szervezete is működik szerte a világban, nálunk is.

Maffia/Terrorszervezetek
Ezek azok szervezetek, amelyek nem jót képviselik a rossz világban, hanem fordítva. A maffia a XIX. század óta létezik, szervezetéről ITT olvashatsz, nem megyek bele. Eredetileg Szicíliában alakult és egy feje volt, aztán terjedésével (szerte a világban) több vezetője is lett, amelyek nem feltétlenül álltak egymással kapcsolatban. Ma 7 országban kb.200 családról és több ezer tagról beszélünk. A maffia ma is virágkorát éli, vezetőit ismeri a rendőrség, tagjait már nem annyira. Sokuk még ma is elérhetetlen a törvény kezének. Nehéz őket elkapni, mert nehéz rájuk bizonyítani bármit is. Először, elkapni is nehéz őket, mert bujkálnak, aztán ha elkapták őket hirtelen senki sem akar tanúskodni, vagy aki igen, az eltűnik. Sokuk a törvényt is a kezében tartja, a maffiát felszámolni lehetetlen feladat.
A terrorszervezetek kicsit más tészta. Ők egy igaznak vélt ideológia miatt harcolnak, legtöbbször népük felszabadulásáért, területeik autonómiájáért. A legismertebbek: IRA, ETA, RAF, Vörös brigádok, Iszlám szervezetek, stb. Ezeknek a szervezeteknek az a céljuk, hogy erőszakosságukkal minél inkább felhívják magukra és az ügyükre a figyelmet. Miből tartják fenn magukat? Vannak, akiket maga az államuk, magánszemélyek szponzorálnak, vagy éppen bűnözésből tartják fenn magukat. Mióta van terrorizmus? Nagyon régóta, hivatalosan az IRA-val kezdődött. Miért nehéz megszüntetni egy terrorszervezetet? Mert a szervezet sejtekből épül fel, minden sejtnek van bázisa, vezetői, katonái, de nincs közvetlen kapcsolatban a nagyvezérrel. Így, ha elkapnak egy kisebb sejtet, akik nem beszélnek, akkor csak egy sejt a mínusz, a többi sejt működik. Ha elkapják az egész szervezet vezetőjét, akkor átveszi a helyét a következő. Nagyon jól felépített rendszerben dolgoznak, így tudnak több országban is észrevétlenül megbújni. Áldozataik számát nehéz meghatározni, milliókról beszélünk.

Templomosok

1118-1307 között működős szervezet volt, akik feladata a Szent föld visszafoglalása és a kereszténység terjesztése volt. Tagjai voltak, katonák, fegyverhordozók és papok. Bukásukat az okozta, hogy rengetegen voltak, sok pénzt gyűjtöttek össze, az egyház parancsolhatott csak nekik, lényegében már államot alapítottak maguknak (folyamatban volt), ezzel pedig több uralkodónak is szálka voltak a szemében. Eretnekség meg egyéb koholt vádak alapján, szinte pillanatok alatt, minden lovagot elfogtak és megégettek. Szervezetük teljesen nyíltan működött, miért vannak tehát itt? Mert több titokra is fény derült az elmúlt évek alatt, vagy legalábbis érdekességekre. A templomosok valószínűleg a szabadkőművesek elődjei, így eszméiket is továbbadták. Hatalmas vagyonuknak csupán töredéke van meg, valószínűleg valahova elrejtették azt. Valami olyanra bukkantak a Szentföldön, amit az egyház nem akart nyilvánosságra hozni, ezért végeztek oly gyorsan velük. Beszélik, hogy olyan misztikus tárgyakat találtak meg, mint a Frigyláda például, vagy hihetetlen tudás birtokába jutottak. Mások szerint nem is haltak ki, csupán titokban működnek. Ma is vannak templomosok, ám ezek csak XX. Század termékei, nem köthetőek az igazi Templomosokhoz. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése