7/30/2016

Július

Ebben a hónapban sem filmeztem túl sokat, a nyár nem ennek az időszaka számomra. A premierfilmek közül a Jégkorszak 5-öt néztem, melynek kritikája a szokott helyén van.

Footloose
Az alapfilm 1984-ben készült, adaptációja pedig 2014-ben. Sztori: a fiatal Ren egy álmos kisvárosba költözik, ahol betiltották a zenét és a táncot, de a lázadó fiúnak ez cseppet sem tetszik…
Először is hadd hasonlítsam össze a két mozit. Az alapsztori és a jelenetek szinte teljesen ugyanazok. De! Nagyon sok különbség is van benne: country-disco tánc, autós-vadulós tánc, traktoros-buszversenyes, stb. De van még két éles különbség, a 2011-esben megjelennek a mai kor elemei, mobil, break helyett krump, 80-as ruhák helyett szexi feszülős cuccok. És a másik különbség, hogy míg az elődben lazák voltak a táncok, nem is igényeltek nagy tudást, sőt táncdublőrök helyettesítették a színészeket. Addig itt profi táncosok voltak a főszereplők és a mellékszerepekben is nagyrészt azok táncoltak. Mindent összevetve, nekem tetszett az előd is annak idején, de a 2011-es fenomenális. A zenék, a táncok, a karakterek, nagyon profi az egész.
9/10


Visszatekintés
Most pedig következzen néhány film, amik igazából a 2015 előtti időszakban voltak megtekintve, de nem jutottak korábban eszembe. Az ahhoz kacsolódó tartalomjegyzékben is meg lesz tekinthető ez a link.

Adam Sandler:
Szeretem a filmjeit, mert ngyon humoros színész, illetve a szerepvállalásai is nagyon jók. Sandler filmjei egy estés filmek nagyrészt, a Csontdarálókat már többször is láttam, mert annyira tetszett.
Esti mesék: Skeeter egy vidám karbantartó, aki egyszer megkapja nővérei gyermekit felvigyázásra. Esti mesékkel szórakoztatja őket, amik rendre valóra válnak…
Ebben a legjobb a mesevilágszerűsége, ahogyan a kívánságok valóra válnak. 
Csontdaráló: Paul egy rosszútra tért sztárfocista, aki a börtönben focicsapatot szervez, amelyben az őrök ellen versenyeznek…
Imádom ezt a filmet, a történetét, a szereplőit, mindent. 
A Kismenő: Deeds egy szegény, kisvárosi figura, aki egyszerre milliókat örököl, elutazik a városba, de ott senki sem az akinek látszik…
Jók a karakterek és a szereposztás is, de nem egy műremek.
Apafej: Sonny egy gyermeteg figura, aki nem képes felnőni, majd, hogy bizonyítson a barátnőjének, magához veszi egy barátja gyerekét…
Némileg idétlen, de édes ahogyan apafigura válik egy link alakból. 
Távkapcs: Michael élete zűrös, de egyszer kap egy UniverzumKapcsolót, amivel előre hátra belepörgethet a saját életébe. Ennek eleinte hálás, később azonban az idő lesz az ellensége.
Nagyon tetszett a sztorija, mert újszerű és a kivitelezése is jó volt. 
Nagyfiúk: 30 évvel a középiskola után 5 barát újra közel kerül egymáshoz…
Ez nagyon jó film, csupa karakteres, vicces színésszel. 


Pauly Shore:
Régebben nagyon szerettem ezt a színészt, tetszett nekem, emlékeztetett valakire. Utóbbit nagyon szeretem tőle.
Kő kövön: Bud és Doyle, két elátkozott figura, akikkel csak a baj van. Véletlenül bekerülnek egy BioDome-ba, amit egy évre lezárnak, a cél a környezet megóvása, azonban hőseinkkel ez lehetetlen küldetés.
Kaszakő: Crawl egy hippi fősulis, akit Rebecca a farmerlány hazavisz a szünetben, az otthoniak legnagyobb rémületére. 
..
Előbbi filmet láttam ugyan, de nagyon nem tetszett, mert rémesen idegesítő volt az a két barom, ahogyan tönkretették mások munkáját. Utóbbi viszont nagy kedvencem volt azokban az időkben, humoros, romantikus, vagány.


Johnny Depp: 
Sokszor említettem már, hogy kedvelem őt, két film tőle.
Éj sötét árnyék: Barnabas Collins az 1700-as években élt, majd amikor összetöri egy boszorkány szívét, 200 évre élve eltemetődik. Kiásása után felkeresi egykori birtokát és zavaros utódait, felveszi a kesztyűt a boszival is.
Rémálom az Elm utcában
1984: ebben szerepelt Depp. Ebben a részben Nancy és barátai álmaiba mászik bele Freddy.
1985: öt év telt el, az egykori Thompson házban most Jesse és a családja lakik, így őt kezdi Freddy kínozni.
1987: Kristen egy idegszanatórium lakója, utolsó gyerek egyébként az Elm Street-ről. Freddy őt és barátait kínozza most, de felveszik a harcot. Nancy is felbukkan az első részből.
1988: Kristen és barátai megmenekülése után normális tiniként kezdtek el élni, amikor Freddy újra felbukkan és megöli mindüket, ekkor a lány legjobb barátja Alice veszi át a harcot.
1989: ebben a részben Alice terhes így új kaput nyit a már többszörösen halott Freddy-nek.
1991: a moziban 1999-et írunk és minden gyermek halott Springwoodban, a felnőttek pedig őrültek. Innen menekül egy fiú, az utolsó. Egy központba kerül, ahol más zaklatott fiatalok élnek, Freddy őket is célba veszi. De itt van Freddy lánya, Kathy is.
1994: ebben a részben van egy csavar, miszerint az eddigi Rémálmok filmek voltak, de Freddy valahogy kijutott belőlük, azonban egy utolsó filmmel megölhető. Az egykori szereplők nagy része önmagát játssza a filmben.
2003: ebben a részben Freddy Péntek 13 Jason-nel kerül harci helyzetbe.
2010: Remake, amely sztorija dettó első rész, csak profibb kivitelezés, még több látvány és rettegés.
..
Az ÉÁ nem volt rossz film, jó volt a szereposztása is, mégis egyszernézhető, nem egy nagy szám. A Rémálom filmek pedig jók voltak, de sajnos több bőrt húztak le erről is, mint amennyit kellett volna. 4-5 résznél meg kellett volna állni. Idegesító volt már, hogy Freddy folyton feltámad és megöl mindenkit, pedig 100 féleképpen is megölték már. 


Sly és Arnold
Régebben több akciófilmet néztem, és ezekben ők a legjobbak, bár Stallonét jobban kedvelem.
D-Tox: Jake FBI ügynökként dolgozik, míg egy kegyetlen gyilkos megöli a nejét. Terápiára szorul, a terápia hóval borított helyszíne azonban hamarosan rémálommá válik minden terapeutának és páciensnek, mert A gyilkos kezdi szedni áldozatait közülük.
Copland: Freddy Copland seriffje, ahol csak rendőrök élnek, a helyen a korrupció is nagy úr.
Bérgyilkosok: Rath hidegháborús bérgyilkos volt, mára azonban már megváltoztak a feltételek, ekkor tör az életére a fiatal, feltörekvő bérgyilkos, Bain.
A specialista: Ray egy visszavonult bombagyártó, azonban nem bír ellenállni egy gyönyörű nőnek és újra akcióba lép.
Oszkár: Angelo sikeres alvilági figura, aki igyekszik megjavulni, de ez nehezebben megy neki, mint gondolta.
Tango és Cash: A két főhős a legjobb zsaru a maga területén és folyton versengenek, most azonban össze kell fogniuk.
Túl a csúcson: Hawk egy kamionsofőr és sikeres szkanderes, most azonban új terepen kll helytállnia, mert megjelenik életében a fia.
Énekes izompacsirta: Jake az énekesnő fogad főnökével, hogy bárkiből énekest farag, a bárki az olasz taxisofőr Nick lesz.
Menekülés a győzelembe: a világháború idején egy focibolond katona meccset szervez a nácik és a hadifoglyok között, utóbbiak nem csak nyerni akarnak.
Kobra: Cobretti egy bűnüldözési specialista, amikor a nyomozók feladják, ő akkor lép a színre.
A pusztító: a távoli jövőben járunk, ahol a bűnözés a múlté, azonban felébred hibernációjából egy igazi régimódi gyilkos, ellene kiolvasztanak egy régimódi zsarut.  
Felpörgetve: autóversenyzők küzdelme mindenen át.
..
Sly filmjeit jobban bírom szerintem ő karakteresebb színész. Az Oszkár vígjáték, egyszer láttam, de nem tetszett. Az énekes is vígjáték, de az sokkal jobb, jó a története és Dolly is. A Felpörgetve, a Túl a csúcson és a Menekülés más típusú filmek, de mindegyikben tudott újat nyújtani és hozni az adott karaktert. A többi akciófilm, amiket többször is láttam és szerintem mindegyikben jó volt, talán a Kobra tetszett legkevésbé közülük. 


Az utolsó akcióhős: Slater egy nagyon vagány rendőr a filmvásznon, azonban egy nap egy kisfiú különleges jegyével kihozza őt a valóságba…
Ovizsaru: Kimble egy elszánt rendőr, aki évek óta igyekszik lefülelni egy dílert, a lehetőség adott, amikor rátalálnak a családjára, így a zsaru ovóbácsiként beépül a díler fiának csoportjába.
Ikrek: Julius és Vincent ikertestvérek, ám jobban nem is különbözhetnének. Amikor Julius tudomást szerez testvéréről elindul a nagyvárosba megkeresni.
Vörös zsaru: Danko egy orosz rendőr, aki az Államokba utazik egy kegyetlen bűnöző nyomában, ahol helyi zsarut kap társául.
Kaktusz Jack: Jack egy cowboy, aki kénytelen alkut kötni és így megmenteni önmagát, illetve egy szépséges hölgyet. 
..
Az Ovizsaru és az Ikrek vígjátékok, a Kaktusz pedig kosztümös és vígjáték. A másik kettő inkább akciófilm. A Kaktusz nekem nem tetszett, a többit láttam többször is, de egyik sem egy maradandó emlék. 

Rob Schneider: 
Az utóbbi időben kezdtem kedvelni, de még mindig elég idétlen a karaktere. A fegyences és a dzsigolós nagyon tetszett, mindegyiket láttam többször is. A csajos egyszer nézhető. 
Tök alsó: Deuce Bigalow egy sikertelen, egyedülálló, peches akváriumtisztító. Azonban egy napon megismerkedik a dzsigolók világával…
Tökös csaj: Jessica a középiskola sztárja, kivételes élete van, azonban egy napon  egy férfi testében ébred.
Kegyenc fegyenc: Stan egy gazdag szélhámos, akit utolér a végzete és lecsukják. A börtön előtt kiképzi magát „börtönállóra”, bent pedig igazi kedvenc lesz. 


Egyéb
Mindezen túl nézem A Családot, ami egy új sorozat. A TLC-n is egy rakat műsort nézek, mint az Egyedülálló apuka…, Esküvő jobb híján, stb. Aztán ott a Lucifer, a Sütimester és a Sliders, szóval nem unatkozom. 
U.I. Elkezdtem nézni a Viasat History-n a Száműzetés című sorozatot is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése