11/15/2016

Állásvadászat

Népszámlálás Újra/Mikrocenzus

Tavaly tudtam meg, hogy két mikrocenzus is lesz 2016-ban, én a másodikra jelentkeztem, miután felkértek rá a KSH-tól. Utólag azt gondoltam, hogy az első, a Gazdasági összeírás egyszerűbb lett volna nekem, mert a másodikban rengeteg adattal kellett dolgozni, ami nálam a gyerek miatt időhiányt idézett elő. Ez a számolás más volt, mint öt éve, jóval több volt a problémám az emberekkel, a körzettel. Nem ugyanazt a körzetet kaptam, mint akkor, hanem másikat, amit az előző számoló nem akart csinálni, mert rémesen kikészült az előző után. Álmomban nem gondoltam volna, hogy ennyi retardált ember él a környezetemben, de nézzük a pozitívumokat is, mert minden éremnek két oldala van.

Negatív:
-          A kislányomtól vettem el az időt, ez zavart a legjobban.
-          Rengeteg idióta emberrel találkoztam, csak néhány: kiabálok, nem jönnek ki, papírt hagyok, nem hívnak, visszamegyek, nem jönnek ki. Mások félremagyarázzák a számlálást, tiszta paranoiásak. Megint mások lekezelőek, pedig senkik igazából. Aztán a menekülők: kinn van az udvaron, majd befut a házba, másnál odébbállok, kijön, majd visszafut, amikor meglát. Volt, aki közölte, hogy nem is lakik ott, ahol kijött a házból. Megint más állítja, hogy otthon volt, amikor mentem, de nem hallotta, hogy kiabáltam, ellenben felháborodottan felkeresett, hogy elmentem onnan egy szó nélkül, mert ő kacsát tömött és jól hall, frászkarikát, hogy hazudott. Megint más, jó a csengő, kiabálok és felhív, hogy otthonvoltak, nem értik mi történt, ba.tatok kijönni, mi történt volna. Megint más, csengetek, kiabálok, már harmadszor vagyok a címen, ekkor a lehúzott redőny mögül egy férfihang „Te valaki áll a kapuban.”, erre a női hang: Had álljon. Ezeket szorozzuk meg sokkal, ugyanis 116 címem volt. Pff. Rendesen megutáltam az embereket, na.
-          Emberekhez bejárni, velük szót érteni, nagyon nehéz.
-          Nagyon sokat akadékoskodtam, ezzel kiidegeltem a családom, a főnököm, mindenkit.

Pozitív:
-          Legtöbbször vittem a kislányomat is ezekre a túrákra, amiket nagyon élvezett, de jó hatással volt azokra is, akikhez mentem, mert amikor velem volt, az emberek nagyon kedvesek voltak és mindenkit felvidított az angyalkám. Olyan volt, mint a napsugár, amerre járt bearanyozta az embereke napját.
-          A papírmunka, az online munka, az oktatás, a tanulás, stb. Ezek tetszettek, szeretem az ilyeneket.
-          A feljebbvalóm elégedett volt velem, mert nagyon gyorsan haladtam.
-          A testvérem sokat segített nekem ebben az egy hónapban, amiért hálás vagyok. Sokat támogatott, nélküle nem is tudtam volna megcsinálni.
-          A béremet még nem kaptam meg, majd decemberben, de olyan 150.000 körül lesz, egy hónapnyi munkáért.




Őszi keresgélésem

Ugyanebben a részben kell megemlítenem a többi állással kapcsolatos intézkedésemet is, mert azokból is volt bőven. 
Szórólapozás
Jelentkeztem egy szórólapozós munkára, ami 2 órában jelentett volna be, de nagyon sok munkáról lett volna szó. Ezt egyedül, ekkora területen nem tudtam volna megcsinálni, így a kezdeti lelkesedésem után visszamondtam.
Conforce Zrt.
Regisztráltam, de azóta nem történt semmi, ellenben az oldallal nem vagyok teljesen elégedett, mert ahányszor meg próbáltam belépni, sose engedett be, mindig új jelszót kell kérnem, ami rém bosszantó.
Otthonról.hu
Regeltem és kaptam szerződést, meg tájékoztatást, de…nekem az az érzésem ezzel kapcsolatban, hogy az a lényege minél több hibapontot tudjanak tőled levenni, ami azt jelenti, hogy a pénzed is csökken, ami meg azt, hogy nem lesz meg a kifizetéshez elég összeged. Tudom így nem túl világos, de aki kapott szerződést, tudja, miről írok.
Vegyesen
Továbbra is sok-sok oldalról gyűjtöttem be az adatokat. Ezek már igazi álláskeresések, hiszen, alig fél év múlva újra dolgoznom kell. Így ezeket már számozom is, mint ahogyan az első két felvonás alatt.


1. Fizetett online kérdőívek és az Adsense + Népszámlálási Mikrocenzus + Comforce: 
Mindezekről már volt szó a blogomon munkakeresés címszóval. Mindegyikről írtam is a maga helyén, sikerekről és bukásokról egyaránt. Azért vettem mégis ide, mert ezzel foglalkoztam, amíg itthon voltam a gyerekkel. 

2. Szaktanácsadó egy műszaki cikkeket értékesítő vállalatnál: Vissza sem hívtak.

3. Telemarketinges egy étrend kiegészítőket értékesítő vállalatnál: 
Felhívtak, volt velük egy telefonos interjúm, azt mondták, ha megfelelek visszahívnak, nem hívtak.

4. Greenpeace aktivista, Médiaönkéntes és Greenspeakers: 
Írtak, hogy szívesen veszik a jelentkezésem, regelnem kellett hozzájuk, majd valamikor egy tájékoztatón is részt veszek. Ha pedig van valami, akkor jelentkezhetek az adott akcióra. Illetve a blogomon írhatok róluk, a cikkeiket is átvehetem (átírva vagy átdolgozva). Ennek azért látom értelmét, mert segíthetek, mindig is a Bakancslistám része volt, hogy valahogyan segíthessek, valami nagy ügyben. Írtak, hogy lesz egy BP-i tájékoztató, írtam, hogy a gyerek miatt arra nem tudok menni, ezért jelentkeztem HomeOffice jelleggel, nem válaszoltak. 

5. Összeíró a KSH-nál: 
A Népszámlálások miatt gondoltam, hogy jelentkezek hozzájuk Összeírónak. Jelentkeztem, kitöltöttem az adatlapokat, a teszteket, stb. Most pedig várni kell. Az állás miatt nem hívtak ugyan, de megint számoltam. megcsináltam az őszi Gazdasági Összeírást is. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése