11/01/2016

Sorozataim-2017

Január-Április

Könyvtárosok
Az előző évadról írtam a 2016-os összegzésemben. A 4. évad az ősszel érkezik.
Vikingek
Az előző évadról írtam a 2016-os összegzésemben. Az 5. évad az ősszel érkezik.

Walking dead
Az évad első feléről már írtam a 2016-os összegzésnél, most jöjjön a másik fele. Tetszett, Rick már nem töketlenkedett annyit, mint előzőleg, de őszintén szólva ezt az évadot a nők vitték a hátukon és Carl, no meg Daryl. Az évadfinálé pedig lehetett volna ütősebb is, remélem a következő évadban bosszút állnak végre Neganon és a Kukásokon, bár a Partvidéki vezetőnek sem ártana. Most kedvencet nem emelek ki, mert jók voltak. 

Május-Augusztus: Sorozat szünet

Szeptember-December

Amerikai horror story
Ez a sorozat 7. évada. Tetszett a Kultusz is, bár néha olyan zavarosnak éreztem, következetlennek. Tetszettek a bohócok, meg maga a kultusz is hozta az elemeit (ebben a témában is el-elmélyedtem már régebben), de amikor Kai totál megzakkant és már a sajátjait is írtotta, akkor már nem tetszett az egész. Ám ettől még ez is egy jó évad volt, csak nekem nem tetszett úgy, mint néhány előző évad. A végére meg kimondottan számítottam, csak azt nem tudtam, hogy a csaj a feministákat vagy a bohócokat fogja vezetni. 

Walking dead
Ez a sorozat 8. évada. Az évad első fele nem volt rossz, sajna a jótól is messze van már jó ideje, de nem volt rossz. De sok olyan elem volt benne, amivel totál őrületbe kergettek. Pl.: miért nem lehet Eugene-t már megölni, miért nem lehet már Negan-t levadászni, miért nem lehet megölni végre a kukások meg a tengerpartiak vezetőit-ellenállóit, miért kell érzelgősködni-vacilálni-lelkizni annyit, miért nem lehet Negan embereit válogatás nélkül megölni (soha a büdös életben nem lesz belőlük normális ember, mert fanatikusan hűek), a jók miért nem tanulnak a hibáikból, miért kellett a jófej szereplőknek átmenni seggfejbe vagy agyhalottba, miért kellett kinyírni egy ígéretes karaktert a végén?! Nem vagyok elégedett, remélem, hogy ez az évad megnyugtatóan zárul és hogy a következő évad lesz az utolsó.

Shameless
Ez a sorozat 8. évada. Ez az évad most nem igen jött be nekem, de nem lehet mindig minden tökéletes. Fioan jól nyomja a házinénit, bár hoz szar döntéseket, amik közül most az új pasija a legrosszabb? Miért kell ez a pasi Fionának, kódolva van, hogy balul fog elsülni, már az elején is reménykedtem, hogy össze ne jöjjön vele. Ez a pasi sótlan és enyhén pszichotikusnak tűnik. Lip elkezdett helyrejönni, hála égnek Sierra is lapátra került, de valahogy mégsem az igazi ez a fiú még, hiányzik belőle a tűz. Ian újra lejtőre került, ami igazából várható volt, nem tudom ebből hogyan mászik ki. Debbie karaktere is rendben volt idén, sokat nőtt a szememben, mert igazi harcos, igazi Gallagher. Frank most is szimpatikus volt, egész jól nyomta az apa-pénzkereső-útkereső szerepét, tetszett. Carl karaktere idén cseppet sem jött be, az a csaj hibbant volt, remélem eltűnik mire a fiú újra hazatér a suliból, irritáló volt nagyon. Liam viszont ahogyan nő, egyre jobb karakter lesz, idén is csinált ütős dolgokat. Veronica és Kevin karaktere viszont most már nagyon lapos és unalmas, alig van helye a sorozatban.  

Vikingek
Ez a sorozat 5. évada (bár sok helyen nem számolják a megosztott évadot egybe, így ott a 6.). Idén is voltak érdekes húzások a filmben. Lagertha halála és Rollo érkezése teljesen rendben volt, mert ezeket biztosra vettem. Floki karaktere egyre nyomorultabb, ideje lenne kiírni. A két nagy csatáról (angol, Kattegat) nem írnék, mert meg volt a helyük a filmben, történelmileg is. Ragnar fiait azonban megemlíteném, mert idén vettem észre valamit. Sigurd elég töketlen volt, azt eddig is láttam, de ebben az évadban rájöttem, hogy Hvitserk is az, egy báb, egy olyan valaki, aki igazából önmagában semmit sem ér. Aztán ott van Björn, ő egy igazi nagy harcos, stratégának sem éppen szar, de agya az neki se sok van. Nem tudott igazi döntéseket hozni, olyanokat, amik igazából a javát szolgálták volna, viszont a nőügyeket azt előtérbe helyezte, azt is rosszkor. Ubbe, nos ő is elég töketlen, mert őt is lehet irányítani, egyedül ő sem ér túl sokat, bár egy fokkal talán jobb, mint az öccsei. Az igazi meglepetés azonban Ivar. Nem kedvelem, mert őrült, zakkant és mindent elpusztít maga körül, de rettenetesen kitartó és okos. Ő valóban jó stratéga, uralkodó, még ha a közelharcban nem is olyan, mint a testvérei, bár még így is sokkal jobb másoknál. Hatalmas erő van benne!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése