5/28/2017

Tavasz - 2017

MÁRCIUS

Pusztulás
A 2006-os horrorban egy rejtélyes betegségben minden gyermek kómába esett, aztán eltelt 10 év és igen vérszomjasan ébredtek, meg akarják tisztítani a világot…az emberek nagy többségétől.
Nem gondoltam volna, hogy tetszeni fog, de tetszett. A vége nem jött be és néhány szállal sme voltam kibékülve, de összességében tetszett. Jók voltak a színészek, a történet és hozta a horror-elemeket, amik miatt nézhető is volt. Régebbi film, ezt le sem tagadhatja, de nagyon jó volt. 8/10

Csapda
A 2013-as akciófilm főszereplője John, egy üzletember. Előző házasságából született fia bajba kerül, majd börtönbe. A férfi feltett szándéka kihozni a fiát, még, ha az életét is kell kockára tennie, a férfi beszivárog egy drogkartellbe.
Ritkán nézek ilyen filmeket és Dwayne Johnson sem a kedvenc színészem, de a film tetszett, mert volt története, nagyon jól játszottak a színészek (több ismert színész is) és mert nem volt tele értelmetlen akciójelenetekkel. Volt, ahol kellett, de ahol nem volt rá szükség, ott volt dráma, lélektan, családi összetartás. 8/10

Eloise
A 2017-es horrorban az Eloise nevű elmegyógyintézetben járunk, ahol összemosódik a múlt a jelennel és a képzelet a valósággal. Ide tör be régi papírok után kutatva Pia, Jacob, Dell és Scott.
Az elmegyógyintézet létezett, de a története semmiben sem hasonlít a filméhez, ezt le kell szögeznünk. Nos, tipikus elmegyógyintézetes horror, több ilyen típusú horror elemei is visszaköszönnek benne. A történet némileg egyedi kivitelezésű, ez nagy plusz pont. Igazából sejtettem a végkifejletet egy idő után, de attól még nézhető volt, jó színészi játék, jó jellemrajzok, érdekes történetfolyam. 8/10

Az alagút
A 2011-es spanyol horrorban Tricia férje már hét éve eltűnt, a nő új életet kezdett, de nehezen megy a felejtés, főleg, mert megindítja a halottá nyilvánítást. Húga, Callie eljön átsegíteni ezen a nehéz időszakon, a lányt vonzani kezdi a lakástól nem messze lévő alagút. Ekkor felbukkan a hét éve eltűnt férj, aki már nem önmaga…
Megnéztem, de nem tetszett. Annyira unalmas, régies, nem jó történet, nem jó vég. Nem tudok jó dolgokat írni rá, meg nem nézném mégegyszer. 5/10

A visszatérők
Egy tanár visszatér régi iskolájába, szülővárosába, ahol 25 éve elvesztette a testvérét. A testvérét egy banda gyilkolta meg, a tagokat pedig egy vonat gázolta el. A tanár diákjai egyszer csak gyanús körülmények között eltűnnek, helyettük új diákok érkeznek, a gyilkos banda halott tagjai…
A film 1991-es, de nagyon jó film. Jó volt a története, a kivitelezése, a színészek. Tetszettek az egész, persze látszott rajta, hogy tegnap készült, de igen időtállóra sikeredett. A vége is tetszett. 9/10

A hullám
A 2008-as német dráma főszereplője egy osztály, ahol a tanár Rainer egyedi feladatot ad a diákoknak, az autokrácia jegyében átalakul az osztály egy hétre. A kísérlet remekül sikerül…túl jó…
Érdekes film volt, valóban drámai. Megfigyelhettük, hogy egy átlagos osztály, benne kedvelt és nem kedvelt egyedekkel annyira összefog, hogy egységként működik tovább, maga alá temetve mindenkit, más embereket, osztályokat, diktatorikus elemek sorát felvonultatva. A színészek jól játszottak, a történet csillagos 5-ös, a kivitelezése is. Hihetetlenül nagy mondanivalója van, inden jelenetnek, embertípusnak külön története, lényege, szerepe van… Abszolút ajánlom megnézésre. 9/10

Bastard
A 2015-ös horrorban öt embert (egy sorozatgyilkos szerelmespárt, egy vérfertőző testvérpárt, egy öngyilkosjelölt rendőrt) hoz össze az élet, hogy egy megkeseredett asszony moteljában az életükért küzdjenek.
Valódi horror, de több olyan elem is visszaköszön, amiket már láttam más, sokkal nívósabb, sokkal ismertebb horrorokban. A története sem kimondottan egyedi, de, hogy összeválogattak benne minden „selejtes” embert egy helyre. A vége sem igazán tetszett, a kivitelezése sem, néha erőltetve éreztem a sztorit is. 7/10

Daylight’s end
A 2016-os horrorban zombi-vámpír apokalipszis sepert végig a világon. Egy magányos vadász találkozik egy csapat túlélővel, együtt igyekeznek túlélni.
Tetszett, talán a vége nem annyira. De hozta a szokásos zombis elemeket, vámpír sztorival kombinálva, minden ismert horrorkarakter szerepet kapott benne. Meg voltak a klisék, de a története egyedi volt, legalábbis klassz próbálkozás. Színészek nagyon tetszettek, néhány karaktert én másképpen írtam volna, meg, de az sem volt rossz. 9/10

Serenity
A 2005-ös sci-fiben Reynolds kapitány űrhajóján járunk, akinek legényége a tilosban jár, különösen egy nem régen felvett páros, egy orvos és az igen veszélyes húga. Hamarosan a Világszövetség katonái és vérszomjas hordák is a nyomukba erednek.
Nem mai film, de megállja a helyét. Jó szereplők, történet, kivitelezés. Jól volt felépítve a szereplők jellemrajza. Jók voltak az akciójelenetek. A lélektani szálak is ott vannak, az egyetlen gagyi elemének a romantikusnak szánt részeket mondanám, azok nagyon bénák. Jah, és sok erőltetett humor volt benne. 8/10


ÁPRILIS


A megölhetetlen
A 2016-os horrorban egy ősi démon megtámadja egy kisváros lakóit, ekkor jelenik meg a színen a cseppet sem bizalomgerjesztő démonvadász.
Tetszett, egyszer nézhető kategória. A főszereplő ismert, pont az ilyen karakterek a „kedvencei”. Jó volt a témaválasztás, bár nem egyedi, jók voltak a történetszálak, bár azok sem egyediek, kellően volt ijesztgetős is. Volt benne némi humor, ami talán erőltetett volt.
Egyszer meg lehet nézni.
7/10

Táncra születtek
A 2013-as zenés produkció főszereplője Donny, aki első látásra beleszeret a klubban fellépő Aya-ba. De a családjaik ellenségek, a klubjaik vetélytársak és még a nemzetiségük sem egyezik, az egyetlen közös bennük a tánc szeretete.
Nem is hallottam erről a filmről, véletlenül akadtam rá, de nagyon tetszett. Jó zene, táncok, szereplők. A sztorija lerágott csont, modern Rómeó és Júlia, de jól volt kivitelezve.
8/10

From a house on Willow Street
A 2016-os film főszereplői emberrablók, akik egy rossz ember pénzét akarják megszerezni annak lányának elrablásával. Azonban, amikor a lányt foglyul ejtik rájönnek, hogy vele valami nagyon gonoszt is behoztak az életükbe, ami végezni akar mindőjükkel.
A történet nem rossz, a kivitelezése sem, kellően parás is, de van benne valami, ami miatt nem egy átütő darab.
7/10

The Bye Bye Man
A 2016-os horrorban három fiatal beköltözik egy ódon házikóba, nem is sejtik, hogy egy démont szabadítanak magukra, akiről nem beszélhetnek, nem gondolhatnak rá és eközben még az eszüket és az életüket is elveszthetik.
Nagyon be volt harangozva ez a film, csak ezért néztem meg. Jó volt a sztori, meg a kivitelezés sem volt rossz, ijesztő is volt. De valamiért olyan lerágott téma érzete volt a filmnek, hogy nem tudtam vele azonosulni, mondjuk hatalmasak voltak az elvárásaim a beharangozók miatt. Jó, mondjuk a múlt történéseinek belevétele, meg, hogy mindenki meghalt, ahogy kimondta, vagy belegondolt érdekes szálak voltak.
8/10

The Void
A 2017-es horrorban egy rendőr vérben úszó férfit visz be a kórházba, aztán valami elszabadul. Kinn csuklyás alakok kezdenek gyülekezni, benn pedig minden halott átalakul.
Nos, most olvastam, hogy a ’80-as évek felidézése volt a cél, hát az bejött, csak éppen nekem nem tetszett. A téma választása, ami több témát is felölelt elcsépelt volt. A színészek, a kivitelezés vagy idegesítő vagy unalmas volt. Összességében olyan sótlannak éreztem az egészet. Nekem nem tetszett, nekem időpocsékolás volt.
6/10

Halottasház: a holtak feltámadnak
A 2005-ös film főszereplője a Doyle család, akik egy kisvárosban ravatalozót nyitnak. Ezzel felszabadítanak egy a házban lakó gonosz szellemet.
Határozottan egyszer nézhető fajta, már csak a vége miatt is, ami nem tetszett. A történet maga kissé sablonos, de a kivitelezése jó volt többnyire (belehányásos részek, meg egyéb idióta elemek, fura rémek gázak voltak), a szereplők játékával nem voltam elégedett, kivéve a fiúéval, akinek több filmjét is láttam már, na neki ezek a szerepek jól állnak.
7/10

Megint 17
A 2009-es vígjáték/dráma főszereplője Mike, aki a gimiben még a kosárcsapat sztárja volt, ragyogó jövő előtt állt, aztán a barátnője terhes lett, elvette, gyerekeik lettek. Azóta a házassága tönkrement, a gyerekei utálják, a munkáját ő utálja és megkeseredett. Míg egy napon egy „őrangyal” vissza nem változtatja 17 éves önmagává, így megadva neki a lehetőséget, hogy újrakezdje, így Mike beiratkozik a gyerekei sulijába.
Sose láttam ezt a filmet, de kár lenne kihagyni. A sztori cseppet elcsépelt, de nagyon jól van kivitelezve, a színészek pedig egytől-egyig zseniálisak, Efron is nagyon klasszul játszik. A film pörgős, humoros, kicsit lélektani fajta.
10/10

Rossz anyák
A 2016-os vígjáték főszereplője Amy, aki gyakorlatilag tökéletes anya, feleség, munkaerő, olyannyira, hogy mindenki kihasználja a végletekig. Aztán egy rémes nap után úgy dönt elege van, nem csinálja tovább. Két újdonsült barátnőjével lazítani kezdenek, isznak, esnek, buliznak és pasiznak.
Régebben nagyon ajánlották, megnéztem. Nos, sokan azon a részen vannak kiakadva ahogyan rossz anyák lettek, meg aranyközépút, meg stb., de! Ahogy Amy viselkedett az elején egy h…e pi….a volt, de komolyan. Megcsinált mindent, de mindent mindenkinek. Hogy lehet így élni? Az nem volt normális, meg a másik két lány sem. De az elit macák sem. Szerintem az egész szürreális volt. A bulizós részekkel lett értelme a filmnek, meg a végére átjött a mondaivalója is, mert igazából volt neki üzenete, csak a hülye kivitelezés miatt nem jött át.
7/10


MÁJUS


Ultra-kemény mag
Az 1990-es dráma egy radikális olasz szurkolócsapatról szól, akik az erőszakot sem vetik meg, aztán a vezető börtönbe kerül, helyére annak barátja kerül, ám korántsem elődje útját követi.
A filmen nagyon érezhető, hogy mikor készült, de ennek ellenére a színészek játéka, az akció, a történet és még a zene is megállják a helyüket ma is. Nekem nagyon tetszett a korhűség és maga a történet is, szeretem a futballhuliganizmus filmes megjelenítését.
7/10

Skins
A 2007-2011 között játszódód (dráma)sorozat főszereplői középiskolás fiatalok és az ő mindennapjaik, amikben szerepel a szex, drogok, mentális betegségek, családi drámák és olykor az erőszak is. Három generáció, 28 fiatal, 14 lány és 14 fiú életét követhetjük nyomon. Minden évad minden része egy adott szereplő nevét viseli, akinek abban a részben több hangsúlyt kap az élete, de ettől még a történet halad tovább a maga fonalán. Nekem tetszett ez a sorozat, az első és a harmadik generáció inkább, ezek közül is a harmadik. A másodikkal a főszereplő lánnyal volt bajom.
8/10

Youtube rövid filmek (leginkább melegekről)
Drámának nevezném ezt a kategóriát a témája miatt. A Skins részek (Youtube-on néztem őket) nyomán keveredtem a meleg rövidfilmek világába, azon belül is a homoszexualitás-t taglaló kisfilmekhez. Kb. 5-6 db-ot nézhettem meg, mindegyik rövid volt és ugyanarról szólt, többnyire tragikus véggel. Az egyik ilyen a Hidden Kisses, melyben egy meleg fiút több atrocitás is ér a suliban egy lefotózott csók miatt, amin nem látszik a másik fél, egy népszerűbb fiú. Az ő kálváriájukról szól a film. Aztán ott vannak a sorozatok és az azokban fellelhető melegek:
Física o Química: ezt egy spanyol sorozat volt, Fer és David.
Spartacus: Agron-Nasir
Shameless: Mickey-Ian
Fiúk a Klubból: Brian-Justin és Brian-Michael
FoQ-t leszámítva mindegyik sorozatot láttam, ezt is csak azért nem, mert nincs meg angolul, spanyolul ugyanis nem látom értelmét megnézni, de a két fiú összes jelenetét láttam.
Ezt a részt igazából nem szeretném pontozni, mert nem igazi filmkritika. Inkább egy érdekesség, amivel ebben a hónapban találkoztam.
Egyéb rövidfilmek: elmondhatom, hogy a tavaszt a youtube-on töltöttem szinte, tehetségkutatókat néztem, zeneiklipeket, musically-s videókat, iskolai terrorról szóló rövidfilmeket, stb. Érdekes kirándulás volt!
A témavilága, meg mert nem film, miatt nem pontozható!

A fiúk a klubból
2000-2005 vetítették ezt az erotikusnak is mondható sorozatot, ami 5 meleg jóbarát mindennapjairól szól.
Nevezhetném ezt a filmet tucatnak is, ha az volna, de a témaválasztása, a kivitelezés, a szereplők, a történet szálai és azok a zenék, meg maga a Babilon, zseniális. Ja, és nagyon szókimondó, kendőzetlen. Nekem 10 pontos a sorozat! 
10/10

A rejtőzködő borzalom
Az 1988-as horror főszereplője atombunker túlélői, egy atomcsapás után, akiknél elfogy az élelem, ezért a felszínre merészkednek.
Nos, kicsit olyan Alienes, és baromira látszik rajta a kora, igazából mindenen látszik, ami benne van. De ettől még egyszer meg lehet nézni, mert azért izgalmas és a szereplők se rosszak.
7/10


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése