6/02/2017

Első félév

Az idei év nem indult simán, tekintve, hogy a családot ledöntötte a betegség, de azért történtek említésre méltó dolgok is velünk!

Egészség/Szépség
Eljutottam vérvételre, voltam a szemészeten, orvosi teszteket megrendeltem és megcsináltam, voltam nődokinál. Egyedül a fogászatra nem jutottam el. 
Szépségkészletem változatlan, mert ami még kell, azt nyáron szerzem be, minden más megvan. Már nekiláttam a nyári testformálásnak és a külső renoválásnak is, hiszen itt a nyár, alig ruhában leszek hónapokig. Hát, van mit csinálnom. Annyival kiegészíteném, hogy vettem Playboy parfümöt: Super Playboy a neve és vettem megint egy újabb fogfehérítő készítményt (de már nem hiszek bennük).
Illetve vettem még néhány ruhát, csizmát, cipőt. Ide még néhány leggings kéne, ennyi.  

Munka
Ezen a fronton szinte semmi sem történik, ami elég kiábrándító. Az eddigieket kiegészítettem, hogy gyakorlatilagsehonnansemhívtak, de ennyi. 
14-15. Kamu és Angol
Le sem írom őket, mert az egyik teljes egészében átverés, többször is írtam már róla, távmunka...
A másik írással kapcsolatos, de full angolul van. Jól írok, és alapszinten beszélek is angolul, de ez oda azért rohadt kevés. 
16. Gépíró
Ezt több műszakban és variációban is lehetne. Rádió és tv-anyagok gépelése a feladat. 
17. Helyi üzletek
Gyakorlatilag három helyi üzletnél van benn az érdeklődésem, egy dohánybolt, egy sima bolt, egy gyár (de nem műszakban, teljesen más jelleggel). 

Bakancslista
Apróságok vannak, amikkel haladtam. Pl. laptopom szervízben volt, kitakarítottam a gépemet, képeket szortíroztam, vettem pendrive-ot a képeknek, stb. A listán már csak csupa nagy dolgok vannak, amik megvalósítása pénz kérdése sajnos. 

Fősuli
A Coursera és az Alison ingyenes online kurzusokat gyűjtő oldalakon végeztem tanfolyamokat, számszerint 5-öt, volt, amit a Barcelonai Egyetemen, volt amit a Pennsylvaniai Egyetemen és ugye bár az ír Alison-on végeztem. Nagyon kemény volt, mert minden angolul volt, az esszék, a tesztek, a vizsgák is…De nagyon jó élmény volt, később is szívesen tanulnék majd náluk, ha lenne rá még időm. Az egyes vizsgáim eredménye alább: 
Coursera: Magic in the Middle Ages. Universitat de Barcelona 73,8%
Greek and Roman Mythology, University of Pennsylvania 76%
Alison: Writing Skills 82%
Advertising Your Business Online 88%
Tourism Studies 84,6%


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése