8/15/2017

Liberty


Mack, Collie, Dylan, Honey és Sid barátok, a columbusi meleg közösség oszlopos tagjai, mindannyian nehezen illeszkednek a város életébe, sokszor még a saját közösségük életébe is, de tökéletesen érzik magukat a saját világukban. Ebbe a szoros barátságba keveredik bele két szökött tinédzser, akik mindenáron meg akarják ismerni ezt a világot…

Sunshine és Moonshine

Előzmények


***

Kiegészítés
Ez egy tőlem igen szokatlan írás, mert nem novella és nem is olyasmi, amiket írni szoktam. A Liberty melegekről szól, akik közül egyet sem ismerek igazából, 'tapasztalataimat' filmekből és a youtube-ról merítettem. Így talán nem is a legjobb, de eredetileg nem is szántam publikálásra, csak azért tettem ki mégis, mert rohadt sokat dolgoztam vele és ha már elkészült, akkor meg is mutatom.
A sztori nem teljesen a saját agyamból pattant ki, mert mint mondtam a melegek világa nem az én terepem, pusztán a lelkesedés hajtott. Dylan történetének első része a Física o quimica című spanyol sorozat alapján íródott, leginkább annak két meleg szereplője, Fer és David nyomán. A sorozatot nem láttam, a szereplőket sem ismerem, pusztán Fer és David videóit néztem meg a youtube-on, ezekből hoztam össze a saját történetemet (videók alapján, mert a nyelvet sem értem, így fogalmam sincs mit mondtak egymásnak). Dylan történetének második része már saját kútfőből jött, de belekevertem a Queer as Folk című sorozat meleg szerelmes párját, Brian-t és Justint, mint ritka epizódszereplőket. Eszerint három évvel a sorozat után járunk, és a történetem egy részében 'utat mutatnak' főhősünknek. A Sunshine és Moonshine pedig teljes mértékben a Queer as Folk sztoriját követi, de annak egyetlen szereplője sem szerepel nálam. Minden karakterem saját, pusztán a sztoriban lépten-nyomon felismerhető a QAF. Ezeket a dolgokat azért írtam ide, mert aki elolvassa a történetet és látta egyik-másik filmet, ne érezze magát becsapva. A többi sztori, amit még a történethez írtam (Honey, Mack, a gyerekek sztorija), szintén saját kútfőből jött. Mint mondtam, a Liberty-t csak saját szórakoztatásomra írtam, ilyet nagyon gyakran teszek más filmekkel és sorozatokkal is, de ezen annyit dolgoztam, hogy szerettem is volna megmutatni.
Természetesen ezt az írásomat sem lehet sokszorosítani, már csak a plagizálás miatt sem, de azért olvassátok, mert érdekes, legalábbis annak, akit érdekel ez a világ és el tud rugaszkodni a valódi világtól.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése