12/01/2017

Sorozataim – 2018

Biztosan feltűnt azoknak, akik olvasnak, hogy hárommal több sorozat van itt. Előzményként megemlíteném az Agymenőkhöz, hogy nézem ezt a sorozatot az elejétől fogva, de mivel a televízió folyton ismételget, lassan halad a valós részekkel, így online nézem. Az Agymenők miatt kezdtem el nézni az Ifjú Sheldont, adok neki egy esélyt. A Stranger Things-re véletlenül akadtam rá, de abszolút ajánlom megnézésre mindenkinek, aki szereti a misztikumot, a szörnyeket, a különleges képességű gyerekeket vagy a ’80-as évek világát. Utóbbi momentum a Sheldon-nál is játszik, oda pedig a főszereplő bátyját játszó redneck gyereket emelném ki pozitívumként.

Walking dead
8. évad II. fele (2018. február)
Sokáig tartott, míg rászántam magam az összegzésre. Szóval lement az évad második fele is. Eugene pálfordulása meglepett, de őszintén szólva nagyon mesterkéltre sikerült, érződött rajta az alkotók akarása. Ráadásul csak annyit értek el vele, hogy megerősítettek, ez a pasi sunyi és köpönyegforgató, ergó nincs helye közöttük. A kukások és a tengerpartiak megbűnhődtek, ez plusz nálam. A kukásnagyasszony nekem egy nagy kérdőjel azzal a repülős dologgal, mert KIK AZOK? Negan-t elfogták, de nem ölték meg, eszem megáll. Meg kellett volna halnia, rémesen logikátlan és hülye lépés volt. Az meg egyenesen nevetséges volt, hogy mutatták, Negan fanatikusai szó nélkül átálltak és gyilkosból kertészekké váltak. Dwight ilyenfajta száműzetésével sem értek egyet. Ráadásul az a hülye Rick, azzal, hogy nem ölte meg azt az egész bandát Negan-nal együtt, ellenséget szerzett, méghozzá a saját csapatát, Maggie-t, Daryl-t, stb. Morgan kiiktatása időszerű volt. Örülök, hogy vége ennek az évadnak, mert rémesen logikátlan volt és idegesítő. Várom a következő évadot, ahol remélhetőleg már egy jól összekovácsolódott és felfuttatott kolóniát támad meg a következő ellenség. 
9. évad I. fele (2018. október)
Kezdeném azzal, hogy Negan emberei nem igen működnek együtt, várják a vezért, ergó azt nem kellett volna élve hagyni. Egyrészt, mert megtörte Rick és Maggie kapcsolatát, ami így megtörte a szövetségeket is, másrészt, mert annak exemberei még mindig várják őt. Jadis és Gabriel kapcsolata meg undi, mintsem szép. De jó volt, hogy kormányzatot akartak kialakítani, hogy fejlődtek, gazdálkodtak, erősödtek. Gregory is kipurcant végre. Imádtam, hogy Maggie ilyen kemény nő lett, ellensúlyozta Rick balfaszságát. Nagyon tetszett, hogy az oceanside elkezdte irtani Neagn embereit, itt volt az ideje. Ezekiel meg Carol édesek. Meglepett, de örültem Michonne terhességének. Külön kiemelném, hogy egyedül az volt jó Negan életben maradásában, hogy szenvedett a börtönben, kegyetlenül szenvedett. Rick-et egy nagyon szép búcsúepizóddal írták ki, és végre kiderült kik ülnek a helikopterben. A 6 éves időugrás jó ötlet volt. Kár, hogy se Rick, se Maggie nincsenek már, meg Daryl is el van tűnve, ergó rettenetesen megtört a szövetség. Gabriel és Rosita szintén fúj. Nagyon jó hír, hogy minden savior halott. Az új csapat nagyon szimpatikus. Jesus meghalt, na ez egy újabb hülye lépés volt az alkotóktól. Viszont a Suttogók nagyon ütősen lettek bevezetve, izgalmas volt, kreatív, ez egy nagyon jó szál lesz, ami még megmentheti a sorozatot. Negan kijutott, mit mondjak? Egyetlen dolog miatt nézem tovább, Suttogók! 

Agymenők
Ez a sorozat 12. évada. 2007-2019 között futott, 12 évadot és 279 epizódot élt meg. A sorozat főszereplője négy tudós, akik összebarátkoznak egy csini szőkével. Innen indul minden, aztán az évadok alatt újabb barátságok, szerelmek, tudományos elméletek születnek. Végül mindenki párra lel és családot alapít, illetve a munkájukkal komoly elismerésre is szert tesznek. Ez egy olyan sorozat, ami tele van humorral, és a 12 év alatt egyszer sem laposodott el vagy vált klisévé, illetve minden szereplője ki is tartott. Számomra ez egy 9 pontos sorozat volt.  

American Horror Story
Ez a sorozat 8. évada. Ebben az évadban eljött a világvége, ehhez pedig többi régi évad is becsatlakozott. Elsőként a boszorkányok, majd a gyilkos ház is, illetve még a Motel is megjelent. Nem mondanám, hogy ez volt a kedvenc évadom, mert egyáltalán nem, de nagyon tetszett benne, hogy több régi karaktert és elemet is visszahoztak. Imádom ebben a sorozatban, hogy tök sok átfedés van az évadok között, és, hogy egyetlen szereplő hogyan hoz le 2-3 karaktert is egyetlen évadban. Szerintem zseniálisan ki van dolgozva az AHS, mert mindig meg tud újulni, mind a történet, mind a szereplők, mind a karakterek tekintetében. És mindig hozza az adott színvonalat is, nem laposodik el, nem silányul, nem lesz egyre hiábavalóbb. Mindig meg van a helye, és még mindig méltó a nevéhez, mert misztikus, és, mert horror-elemekkel vastagon teletűzdelt. 

Shameless
Ez a sorozat 9. évada.
Mivel ez a film a Gallagher család története, mostantól karakterekre lebontva fogok írni róla.
Frank: Sok mindent csinál idén is: gazdag nők kifosztása, nemibetegség, választási kampány, Őrült Ingrid és a terhessége, hobo verseny. Persze semmit sem csinál jól, de rosszul nem jön ki semmiből, kivéve, hogy hat hónapra járásképtelenné teszi magát és a többiek gondoskodnak róla. Igazából az egyetlen dolog, ami megfogott vele kapcsolatban idén. közelebb került Fionához és a végén megköszöni neki, hogy jó anyja volt a gyerekeinek.
Fiona: idén az ő karaktere volt a legérdekesebb, mert az elején volt egy menő társasháza, piteboltja, kocsija, saját lakása, egy pasija. Aztán egy rossz befektetés és minden elúszott, a pasiról kiderült, hogy csaló. Ezután alkoholista lett, mint Frank, mélységes mély lejtőre került, amiről alig bírt feltápászkodni. Aztán, mint egy angyali üdvözlet, lett pénze és végre gondolt magára. Elutazott, kilépett a családja árnyékából. Kilépett a sorozatból is, sajnálom őt. De a társai meghatottsága is valódi volt.
Lip: próbál jó apja lenni Xan-nek, de elveszti. Próbál jó pasija lenni Tammy-nek, de teherbe ejti és nem is igen szereti. De jó szerelő, józan marad és jó mentornak is. Igazából szerintem amióta nem iszik felnőtt lett, igazi apatípus. De elég sótlan is már a karaktere szerintem.
Ian: Belebolondult a Meleg-Jézusba, de aztán kijön és elbizonytalanodik, aztán meg menekülni akar, végül szembenéz a tetteivel, és 2 évre börtönbe megy. Ő is kilépett a sorozatból és nagyon szépen elbúcsúztatták. Mindenkivel beszél, mielőtt bemegy, mind elkísérik, és ott az érzelmek valódiak, tényleg megsiratják őt a többiek. És a legszebb: egy cellába kerül a szerelmével, Mickey-vel. Ütős volt!
Debbie: Jó anya, dolgozik, mindemellett rájön, hogy leszbi, de legalábbis biszex. Igazi harcos eben az évadban és, ami a legfontosabb. Teljesen átveszi Fiona helyét, tökéletesen megállja a helyét, valóban felnő a szerephez. Ez tetszett benne a legjobban idén.
Carl: Nincs Cassidi! De van helyette Kelly, vagány, erős és független csaj, igazi harcos, sőt katona, aki motiválja Carl-t. A fiú megcélozza a WP-ot, bár nem sikerül. Emiatt abba akarja hagyni a katonai sulit, ahol nyári szünet van amúgy, de Kelly nem hagyja. Egyébként a nyáron sokat dolgozik, mindenfélét, hogy fedezze a tanulmányait.
Liam: Az elején még suliban van, de államiba kell mennie, ahol szintén feltalálja magát. Okos gyerek, meg van benne a hajlam, hogy kitörjön. A sori vége felé elköltözik, de visszajön. 

Vikingek
Ez a sorozat 5. évadának második fele. Ebben az évadfélben sok minden történt. Például megtudhattuk, hogy Björn jó eséllyel Rollo fia, mintsem Ragnaré. Ubbe alakul, egyre jobb harcos válik belőle, talán egyszer még a vezetésre is képes lesz. Björn ugyanakkor nagyon jó vezető, igazi királyfi, hogy úgy mondjam, de a makacssága, meg a nők iránti elkötelezettsége meggyengítik őt. Hvitserk egy balfasz, hogy Ivar mellé állt, aztán meg el mellőle, meg azt a nőt is otthagyta. Most épp Ubbe-ékhez csapódott, talán most már marad is. Ivar őrült, erre más szó nincs. Valakinek meg kéne őt ölnie! Lagertha halála pedig elkerülhetetlen lenne most már. Egyrészt a történelem szerint itt már halott, másrészt olyan mintha halhatatlan lenne. Épphogy csak ősz a haja, meg még szexuálisan is aktív, de mégis hány éves már? 60? Ki kéne írni őt is. Floki részei pedig teljesen feleslegesek, nem is tudom minek tették bele az alkotók. Megölhetnék az alkotók őt is, nem sok vizet zavarna, legalábbis én mindig átpörgetem a „sziget” jeleneteit. 

###
Az ifjú Sheldon
Ez a sorozat 2. évada, de én nem nézem. Nem fogott meg. 
###
A Stranger things és a The End of the F…ing world című sorozatokat viszont nézem, de ezek csak 2019-ben kezdődnek valamikor. 



13 Reasons Why

Ez a sorozat 2. évada.
Első évad: A sorozat főszereplője Hannah Baker, aki az iskolai megaláztatások miatt öngyilkos lesz. De a történet csak ezzel kezdődik, mert hagy maga után 13 kazettát, amin megnevezi a bűnösöket, és elsorolja a bűneiket is. Ezt mind a 13-nak meg kell hallgatnia, mi akkor kapcsolódunk be a történetbe, amikor a lány egykori munkatársa, plátói szerelme, Clay is megkapja a kazettákat.
Elképesztően tetszett az első évad. Nagyon jó a története, a szereplők kiválasztása, a karakterek, a zenék, stb. Jól játszottak a színekkel (színes múlt, fakó jelen) és Clay hegével is (múlt-hegtelen, jelen-homlokheg). Imádtam ahogyan Hannah, majd Clay is elvarrja a szálakat, illetve érdekes volt nézni ahogyan mindenki összeomlik a kazetták súlya miatt. Sajnáltam, hogy annyi elvarratlan szál maradt a végére, mert szerintem ebből egy évad lett volna a tökéletes, de kíváncsian várom, hogy mi lesz még. Kedvencem Alex volt, de a végére kicsit Justint is sajnáltam, a többiekben volt valami idegesítő, Clay-ben is, meg Hannah-ban is.  

Második évad: Ebben az évadban láthatjuk a kazetták következményeit, hogy Hannah családja pereli az iskolát, Bryce és Justin perét, ügyét, hogy a srácokat, hogy próbálják elhallgattatni, miközben többször is darabokra törnek, majd építik fel önmagukat…
Továbbra is szerettem a sorozat színészeit, karaktereit, meg a történetnek is megvolt még az első évadás varázsa, de… Továbbra is tartom, hogy ebből egy évad is elég lett volna, elvarrt szálakkal, de ha már erőltették ezt az évadot, akkor itt kellett volna elvarrni mindent, de nem… Lesz harmadik évad és még egyet csavarnak a sztorin, ami szerintem már végtelenül felesleges. Ez Hannah sztorija, és most éppen elveszíti ezt a vonalat. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése