11/11/2012

Lélekharang

Lélekharang

Ez a rész azért született, hogy a felmerülő gondolataimat ide írjam. Ide azok a dolgok kerülnek, amelyek nem kapcsolhatóak egyik témához sem, de szeretném, ha a blogon lennének.
Röviden így foglalhatnám össze ezt a dolgot, majd következzen, egy hosszabb esszé, mint egy magyarázatként!

 *******************

Tudathasadás

Ez most nem egy pszichiátria elemzés lesz, hanem egy belső elemzés. Úgy gondolom, hogy néhány gondolattal kiegészítem a rólam alkotható képet. Ezt úgy próbálom meg elérni, hogy a kiegészítem a Rien fülben olvashatóakat.

Rengeteg dolgot megtudhattatok már rólam a Rien fül alatt, de úgy érzem, hogy vannak dolgok, amik némileg magyarázatra szorulnak.

Rengeteg tulajdonságomat osztottam meg veletek, amik finoman szólva sem illenek egymáshoz. Kicsit amolyan tudathasadásos dolog ez. Hiszen a rock, a környezetvédelem és modellkedés nem igazán férnek meg egymás mellet reális esetben, nem beszélve a természetfelettiről.

Én azonban valóban mindezek összessége vagyok, mint Frankenstein szörnye, akit a tudós több emberből gyúrt össze. Nem is lett szegény egy remekmű.
Valami ilyesminek éreztem magam egész életemben, ezekkel a tudathasadásos dolgaimmal együtt.

Rock-zene

Mondd hol van a szó,
amit nem mondta el,
amit érzek belül,
egy egyszerű, tiszta, őszinte szó! (Pokolép)

Azt sem tudom, hogy merre tovább, 
hangom sincs, olyan súlyos az élet, 
álmatlanul a semmibe nézek.(Lord)
 
Van elég erőm,
Maradt kicsi időm.
Nem fog rajtam az átok.
Eltaposhatsz, átléphetsz nem érdekel,
Én újra felállok. (Phoenix)

Magyarság

A világtörténelemben páratlan eset, hogy egy nép - a férfiak és a nők lóháton, az aggok és gyermekek szekéren - messze Ázsia felől Európa felé felkerekedjenek és az itt megtelepedett nemzetek között nemcsak új hazát szerezzenek, hanem azt minden támadással szemben, immár ezeregyszáz esztendőn át meg is tartsák. (Kiszely István)
Uram, tudd meg, hogy nem akarok élni,
Csak magyar földön és csak magyarul;
Ha bűn, hogy lelket nem tudok cserélni,
Jobb is, ha szárnyam már most porba hull;
De ezt a lelket itt hagyom örökbe,
S ez ott vijjog majd Kárpát havasán
És belesírom minden ősi rögbe:
El innen, rablók - ez az én hazám! (Sajó Sándor)
Vadászhat énrám bárki,
Van erőm bosszút állni.
Én soha nem felejtem,
Magyarnak születtem! (Kárpátia)
 
Modellkedés

A szépség és a csúnyaság mibenléte kivonja magát az emberi ítélkezés alól, holott ezeken alapszik a tetszés, mely a lehető legvégletesebb és változtathatatlan ítélet. Viszonyunk éppoly aránytalan ezekhez, miként a sorsunk se a mi arányossági igényeink szerint adja vagy nem adja; illetve adja az egyiket, de nem adja a másikat, vagy valamicskét ad az egyikből, ám hozzátesz a másikból is. (Nádas Péter)

Környezetvédelem
A Föld nem magától haldoklik, hanem lassan megölik. A gyilkosainak pedig neve és címe van.
Az ember az egyetlen állat, amely milliószámra mészárolja a saját fajtáját, és gránáttölcsérektől kilyuggatott, szögesdróttal szétszabdalt pusztasággá változtatja a tájat. Egyszer talán majd kiirtja magát, és átengedi a világot a fáknak és a madaraknak... talán az is lenne a legjobb. (Ken Follett)

Természetfeletti

Milyen ironikus, hogy minél jobban fejlődik az emberiség, minél nagyobb lesz a tudományban vetett hite, minél nagyobb hatalmat szerez a világ felett, annál valószínűtlenebb, hogy felfedeznek bennünket. Azonban amint a természetfelettivel kapcsolatos hitetlenségük megszabadít bennünket gátlásainktól, technológiájuk elég erős lesz ahhoz, hogy ha akarják, akár fenyegetést is jelenthetnek ránk nézve, sőt, néhányunkat meg is semmisíthetik. (Stephenie Meyer)

Öngyilkosság

Öngyilkosság. Így hívják, pedig e tettnek semmi köze a gyilkossághoz: nincs vérszomj, nincs szenvedély, csak a halál van, a remény halála. (A mások élete c. film)

Az öngyilkosság az önkritika legőszintébb formája. (Graffiti-felirat)

Zene

A zene az kell, mert körülölel, és nem veszünk majd el.
Ha van elég szép, az sokat segít, mert úgysem adjuk fel.
Köztünk minden ember más, különös és sokfajta szokás.
De hogy éjjel mindenki álmodik, nagy bajt nem csinál hajnalig,
ebben egyformák! (Valahol Európában)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése