12/31/2012

Bűbájos boszorkák: Bűbájos lányok

Pruedence Halliwell

Karaktere
1971.10.28-án született, 2001.05.17-én halt meg. Victor Bennett és Patricia Halliwell elsőszülöttje, aki a legjobban emlékszik arra, hogy az apja elhagyta, ezért nem is igazán bocsátott meg neki soha. Igazi népszerű lány volt a suliban, jó tanuló, stb. Történelem szakon diplomázott az egyetemen, ahol ismételten jó tanuló és nagyon népszerű volt.

Képességei
  1. Telekinézis: eleinte a szemével tudja mozgatni a dolgokat, majd a kezével is.
  2. Asztrálkivetítés: A teste álomba merül, majd egy másik helyen megjelenik, de nem testileg csupán a „szellemteste”, így megtévesztheti az ellenségeiket.
Szerelmei
  1. Eric: 1998-ban, Londonban volt a kedvese.
  2. Alan: Vele a főiskolán volt egy kis románca.
  3. Tom: 1990-1992 között a főiskolán jártak együtt, a fiú csapatkapitány, Prue ponponlány volt.
  4. Roger: A férfi a vőlegénye volt, amikor a múzeumnál dolgoztak. Csúnyán szakítottak, amikor Prue észrevette, hogy a férfi Phoebe után koslat.
  5. Jack Sheridan: Az aukciós háznál találkoztak, de Prue számára sem a munkája sem a kapcsolat nem volt kielégítő.
  6. Bane: Egy fiú volt, aki egy démonnak akart ellenállni, aki a nővérek életére tört. Kapcsolatuk nem fejlődött ki.
  7. Brendan: démonok testvére, de papnak készül, ezért ellenáll. Prue beleesett, de a fiú nem lehetett vele, mert papnak készült.
  8. Dick: Egy nagyon unalmas alak, akit megszállt egy dzsinn, ettől izgalmasabb lett. Prue a dzsinn megölése után a férfitól is megszabadult.
  9. Mitch/Micah: boszorkányvadász volt a múltban (Melinda idejében), ezért Cole meg is ölte. A jelenben pedig a P3-ban udvarolni kezd Prue-nak.
  10. Sean: 2000 végén kezdett járni vele, ám a démonvadászok miatt nem jutott rá elég ideje.
  11. Justin: Prue és Piper középiskolai barátja, odavan Prue-ért. Ám a lány egy idő után szakít vele, mert nem elég izgalmas.
Prue és Andy
Andy Trudeau nyomozó, Prue kamaszkori szerelme. Szerelmük újra felizzik, amikor újralátják egymást. Randizgatni kezdenek egymással, de nehezen működik a kapcsolatuk, mert Andy érzi, hogy Prue titkolózik, a lány meg fél, hogy mit szólna Andy a démonvadászathoz. Később egy varázslattal meg akarja tudni, hogy Andy mit szólna, de mivel negatív reakciót kap, szakít a férfival. Andy nyomozni kezd a lányok körüli furcsaságok után, majd a lányok elárulják a titkukat, de a reakció így sem túl kedvező. Bár Andy nem tudja megemészteni még a mágiát, de segíteni akar a lányoknak, amikor egy démon támad rájuk. Ekkor azonban meghal.
Ők voltak egymásnak az igaza szerelmei, de a földi életben nem érhettek révbe, azonban a másvilágon bizonyára újra egymásra találtak.

Munkahelyei
  1. Nemzeti Múzeum: Értékfelbecsülő volt, de Roger-rel való csúnya szakítása után otthagyta a munkát is.
  2. Buckland Aukciós ház: Értékfelbecsülőként dolgozott, majd egyre nagyobb kihívásokat vett, főleg miután megölték a démon főnököket. Amikor megjött az új vezető, nem értett egyet annak vezetési stílusával, ezért felmondott.
  3. 415 Magazin: Prue gyerekkori álma volt, hogy egy újságnál dolgozzon, illetve egy előző életében fotós volt, így miután kilépett az aukciós háztól egy magazinnál helyezkedett el, mint fotós. Igazán sikeres fotós lett belőle, mielőtt meghalt.

Piper Halliwell

Karaktere
1973.08.07-én született, Victor Bennett és Patricia Halliwell második lányaként. Piper senkinek érezte magát, túl egyszerűnek a testvéreihez képest gyerekkorában, de a mamája megnyugtatta, hogy neki nagy a szíve, és a családot összefogó ereje, ő ebben különleges. 1992-ben szakács iskolát végzett, majd egy bankos diplomát is beszerzett. Nem volt elég bátorsága, hogy séf legyen, ezért kezdett egy bankban dolgozni. 

Képességei
  1. Fagyasztás: Egy kézmozdulattal „megfagyasztja” áldozatát, aki moccanni sem bír. Képes arra, hogy egyes testrészeket fagyasszon csak meg.
  2. Robbantás: Kézmozdulattal felrobbantja az áldozatát, aki szilánkokra robban szét.

Szerelmei
  1. Billy, Joe, Barry, Tim: Piper ezekkel a fiúkkal randizott az iskolai évek alatt, de nem voltak komolyak.
  2. Jeremy: a fiú volt Piper első igazi komoly kapcsolata, össze is akartak házasodni. Ám miután a lányról kiderült, hogy boszorkány, a fiú meg akarta ölni, mert ő meg warlock volt.
  3. Mark: A kínai fiú a 23. születésnapján halt meg, megölte egy banda, és üldözi egy szellem is. A lányok segítenek neki, Piper és a szellemfiú pedig egymásba szeretnek.
  4. Jack: a lányok megbűvölték, hogy Piperbe szeressen.
  5. Josh: amikor Leo eltűnik, Piper a fiúval kezd randizgatni, aki végül egy állás miatt megy el, de Piper sem marasztalta.
  6. Rob: a bankár, akitől a lány a P3 miatt akar kölcsönt felvenni, de miután megtámadja egy warlock, nem ad kölcsönt, és Piper-ről is lemond.
  7. Dan: Leo-val való szakítása után egy halandóval akar normális kapcsolatot, ez pedig Dan a szomszéd. Nagyon komoly a kapcsolatuk, a fiú a titkát is megtudja (bár kezelni nem tudja), de Piper nem tudja Leo-t elfelejteni.
  8. Brett és Ryan: Amikor Leo a Véneknél volt a lány ezzel a két fiúval randizgatott, nem túl sokáig és nem túl nagy sikerrel.
  9. Greg: Leo után Piper leghosszabb kapcsolata a tűzoltóval volt. Leo iránt érzett szerelem vetett véget a több hónapig tartó kapcsolatnak.
  10. David: Mr Tökéletes, egy bájital következtében jön létre, személyesen Piper szolgálatára.
Piper és Leo
A fiú ezermesterként jelenik meg az első évadban, ám titokban a lányok fényőre. Amikor felfedi titkát Piper dühösen reagál, hiszen ő egy „halandóval” kezdett járni, szakítanak.
A második évadban Piper Leo és Dan között őrlődik, ám Leo iránti szerelme erősebbnek bizonyul. A harmadik évadban a fiatalok kapcsolatát az égiek akadályozzák, ám mégis sikerül összeházasodniuk (kétszer is). A negyedik évadban Prue halálával próbálnak megbirkózni és kiderül, hogy Piper várandós. Az ötödik évadban megszületik Wyatt, ám a pár közötti ellentétek fokozódnak, majd a Vének elveszik Leo-t Pipertől, aki enyhíti neje fájdalmát, majd elmegy. A hatodik évadban alig vannak együtt, eltávolodnak, bár szeretik egymást. Megszületik második gyermekük Chris. A hetedik évadban vannak köztük gondok, de együtt vannak, amíg a Vének újra elveszik Pipertől és memória nélkül a sivatagba küldik halandóként. A nyolcadik évadban igazán szeretik egymást, bár a különválás szele megérinti őket. Örökkön-örökké boldogan fognak élni.

Gyermekei
  1. Wyatt Matthew Halliwell: 2003-ban születik meg. Első nevét apja (Leo Wyatt), másodikat Paige (Matthews), harmadikat a nővérek miatt kapja.
  2. Christopher Perry Halliwell: 2004-ben születik. Első nevét Leo édesapja, második nevét a P-s hagyomány miatt kapta.
  3. Melinda Halliwell: 2007-ben születik meg. 
Munkahelyei
  1. Bank: egy bankban dolgozik, mert nem meri álmát megvalósítani, hogy séf legyen. De miután a nagyija meghal, felmond.
  2. Quake: Egy étteremben kezd dolgozni, mint a séf egyik embere, később duplaműszakban dolgozik, miután kilép az eredeti séf és átveszi a helyét. Később rájön, hogy ő ennél még többre képes, ezért kilép.
  3. P3: Megnyitja saját szórakozóhelyét a P3-at, amit a Hármak ereje tiszteletére nevez el. Ügyesen vezeti és felfuttatja a helyet.

Phoebe Halliwell

Karaktere
1975.11.02-án született, Victor Bennett és Patricia Halliwell harmadik lányaként. Jó képességű lány volt, ám lázadóként folyton bajba került, illetve képtelen volt egy helyen megmaradni. Természete miatt nehezen tudott kijönni a testvéreivel, illetve bárkivel.

Képességei
  1. Jövőbe látás: miután megérint tárgyakat, embereket látomásai támadnak a jövőt illetően.
  2. Levitáció: a levegőbe tudott emelkedni, harcolni, de ezt az erejét elvették a 6. évadban.
  3. Érző: megérzi a körülötte levők érzéseit, amelyekkel akár a harcok kimenetelét is tudja befolyásolni. Ezt az erejét elvették a 6. évadban.

Szerelmei
  1. Cole: Coop után Phoebe legnagyobb szerelme. 2000-2002 voltak együtt. A harmadik szezonban Phoebe megismeri a kerületi ügyészt, Cole-t, akivel flörtölni kezdenek. A férfi démon, ezért direkt el akarja csábítani a lányt. Eközben egymásba szeretnek, majd miután kiderül, hogy Cole démon, összezavarodnak mindketten. Cole beleszeret Phoebe-be, ezért az emberi fele elkezdi kiölni a démont, a lány pedig hajlamos elfelejteni, hogy Cole azért csak démon. Ármányok, gyilkosság, Cole álmegölése, stb. nehezítik az életüket. A negyedik évadban a lány hozzámegy Cole-hoz és teherbe is esik tőle. Azonban Cole beslő harca a jó és a gonosz fele között folyamatosan harcban áll, hol ilyen, hol olyan. Phoebe pedig nem lát a szerelemtől. A végén megölik a férfit, vagyis azt hiszik. Az ötödik évadban Cole emberként tér vissza, hogy visszaszerezze Phoebe-t, aki bár mindig szereti a férfit, de nemet mond. Többször is segít a lányoknak, majd a végén megöleti magát velük, hogy véget érjen a szenvedése, Phoebe nélkül úgy sem tudna élni. A hetedik évadban szellemként jelenik meg, de Phoebe nem látja. Ő küldte Drake-et Phoebe-hez, hogy higgyen a szerelemben. Mindkét szellemmé lett férfi szereti Phoebe-t.    
  2. Hans: 1998-ban volt a lány barátja, leginkább egy varázslat miatt.
  3. Clay: ő a lány exbarátja még a zűrös időkből. A fiú egy lopott árut próbál Prue-val eladatni, miközben felmelegíti kapcsolatát Phoebe-vel.
  4. Owen: ő egy orvos, akit a lányok démonoktól igyekeznek megmenteni.
  5. Billy: Phoebe filmes szerelme, akivel akkor jönnek össze, amikor az „kijön” a filmjéből, ahova tartozik.
  6. Miles: 2002-ben járt vele. A fiúnak meg volt írva, hogy meg kell halnia, de a lány folyton megmentette, késleltetve a végzetét. A végén azonban hagynia kellett meghalni.
  7. Jason: Ő lesz a lány munkahelyén az új főnök (2003), a lányt eleinte bosszantja, majd randira hívja. A fiúnak Hong Kong-ba kell költözni és Phoebe-t is hívja, aki elsőre nemet mond, majd követi őt. Ám kapcsolatuk, főként a hármak ereje miatt, nem működik, ezért szakítanak.
  8. Leslie: Amikor Phoee úgy dönt, hogy a lapnál kell neki egy kis szünet,a férfit veszik fel. Eleinte nem kedveli a férfit, majd randizni kezdenek. A kapcsolatnak az vet véget, hogy Phoebe sorra lemondja a randikat magyarázat nélkül (mágia).
  9. Drake: ő volt a mágia suli irodalom tanára, exdémon. Sajnos neki 2 hete maradt az életéből (egy alku miatt), amikor találkoznak. Nagyon intenzíven élik meg a 2 hetet, majd
  10. Drex: Vele 2005 vége felé járt. A lány egy látomásban házasnak látta magukat, ezért randizni kezd vele, később egymásba szeretnek. Egy varázslat miatt összeházasodnak, majd amikor ennek vége, Phoebe elmondja az igazat férjének, de az nem kezeli jól a dolgot, ezért elválnak.
Phoebe és Coop
A lány és a férfi 2006-ban kezdtek járni, majd össze is házasodtak. Cupidot azért küldték az Égiek, hogy Phoebe-nek visszaadják a szerelembe vetett hitét. A lánynak ez nem tetszik és keményen ellen is áll. Végül Coopo meggyőzi, ám amikor a fiú magára hagyhatná, rájön, hogy beleszeretett a lányba. Igazából Phoebe a romantikus lány, a szerelembe szeretett bele, ahogyan az meg volt írva.   

Gyermekei
  1. Pruedence Johnna Halliwell: 2007-be született. Első nevét Prue után, a másodikat Penny Johnson nagyi után kapta.
  2. Parker Halliwell: 2009-ben született Phoebe második lánya.
  3. P. Halliwell: 2013-ban születik meg Phoebe 3. lánya, így valószínűleg ők lesznek az új bűbájosok. Nevét nem tudjuk.
Munkahelyei
  1. 1998 előtt: összevissza élt, csak azt tudjuk, hogy volt csapos is.
  2. Hotel Neptune: képességét kihasználva rövid ideig jövendőmondóként dolgozott a hotelban.
  3. Buckland: Prue asszisztense volt, de ezt is feladta, mert a képességei miatt zavarták az antik tárgyak.
  4. SWA Ingatlanügynökség: eleinte tetszett neki, de amikor a főnöke arra kérte, hogy hazudjon a férjének (közben a szeretőjével hetyegett), a lány felmondott az önérzete miatt. 
  5. Egyetemista: Pszichológiát tanul, majd le is diplomázik. Később visszamegy még tanulni, hogy a tanácsadói ismereteit bővítse, de erről többet nem hallunk.
  6. The Bay Mirror: az újság tanácsadó rovatát írja, vezeti, arca megjelenik számos plakáton, amitől egyfajta helyi híresség válik belőle.
  7. Szerző: Kiadott egy könyvet a szerelemről, ami bestseller lett, igazán nagy siker. 


Paige Matthews

Karaktere
1977.08.02-án született Patricia Halliwell és fényőre, Sam Wilder eltitkolt lányaként. A kislányt így Helen és Mark Matthews nevelte fel. Teljesen normális nevelést kapott, ám dohányzó, piáló, lázadó kamasz lett belőle. 17 éves volt, amikor a szülei meghaltak egy autóbalesetben, amit ő teleportálással (bár ezt akkor nem tudta) úszott meg. Ezután fordított a sorsán, elkezdett tanulni, majd felvették az egyetemre is, ahol szociális munkásként diplomázott. Albérletbe költözött, egy szociális központban elkezdett dolgozni, majd elkezdett kutatni az igazi családja után…

Képességei
  1. Teleportálás: Képes magát, illetve másokat is átvinni egyik helyről a másikra.
  2. Telekinetikus teleportálás: Prue-hoz hasonlóan tárgyakat mozgat egy legyintéssel, vagy azok nevének kimondásával. De mivel ő fényőr is, ezért a teleportálással teszi ezt.
  3. Alakváltás: fényőrként képes alakot váltani, lebegni, köddé válni, stb.
  4. Gyógyítás: emberek életét mentheti meg a gyógyítás erejével.

Szerelmei
  1. Philip, Vincent, Dave: Paige első nagy szerelmei.
  2. Shane: 2001-ben járta együtt, de a démonok megszállták a fiút, majd Paige úgy döntött, hogy ha együtt maradnának, valami rossz történne, ezért szakított vele.
  3. Mason: a főnöke fiával randizott, ám akkor testet cseréltek Phoebevel véletlenül. A fiú bár kedvelte a lányt, a furcsaságok miatt nem akart többet randizni vele.
  4. Glen: a lány középiskolai szerelem, akivel se veled-se nélküled kapcsolatot tartottak fenn. 2002-ben, amikor Glen erre jár, felmelegítik kapcsolatuk. Majd amikor a fiú visszatér, épp nősül, amitől Paige kiborul. Amúgy ez a fiú tudta Paige titkát, de sosem adta ki.
  5. Trevor: kétszer is randizott a fiúval, mert az első benyomás nem volt jó, de később sem lettek egy pár.
  6. Nate: egy zongorabár tulajdonosa volt, akinél Paige legyőzte a fóbiáját (2003), hogy nem akar énekelni. Amikor komolyra fordultak a dolgok egy bűbájjal elmondta neki az igazat, bár a férfi jól fogadta, de az igazságszérum miatt azt is elmondta, hogy nős és gyerekei vannak, így Paige kidobta.
  7. Richard: egy családi-mágia háború egyik tagja volt, akik gondját a lányok megoldották. Randizni kezdtek, de a férfi mágia-kétbalkezessége, majd mágiamentessége felőrölte a kapcsolatukat.
  8. Vincent-ek: Varázslattal hozta létre a férfit, aki tökéletesen kielégített a lány igényeit,ám véletlenül a férfi rossz és gonosz mását is életre hívta. Végül mindkettő visszatért a „varázsüvegbe”.
  9. Kyle: 2004-ben jött össze a megszállott ügynökkel, aki az Avatárokat üldözte. Szerelmüknek a fiú halála vetett véget. Később, halála után fényőr lett.
Paige és Henry
Henry Mitchell a rendőrségnek dolgozik felügyelő tisztként, amikor megismerkednek Paige-vel 2005-ben. Egy évvel később összeházasodnak. Nehezen bontakozik ki a kapcsolatuk (kocsi baki, gyerekfelügyelet, ebéd, ami nem randi), aztán randizgatni kezdenek, majd a mágia többször közbeszól, meg is próbálja ölni Henry-t, de átvészelik. Paige elmondja a titkát a fiúnak, aki eleinte megijed, majd azt szeretné, ha lány mindenkin segítene, végül elfogadja.

Gyermekei
  1. Tamora Mitchell: IKREK, 2007.
  2. Kat Mitchell: IKREK, 2007.
  3. Ifj. Henry Mitchell: 2008.

Munkahelyei
  1. South Bay Szociális Központ: eleinte asszisztensként dolgozott, de nagyon szeretett volna előre lépni, kétszer jelölték előléptetésre, másodszor meg is kapta. Azonban a munkája nem fért meg a boszorkánysággal, ezért kilépett.
  2. Időszakos munkák: miután kilépett nem tudta, hogy mihez kezdjen, ezért volt kutyasétáltató, titkár, gyümölcsszállító, időslátogató, bűvész asszisztens.  
  3. Igazgató: Gideon után a Mágia Iskola igazgatónője lett. Munkáját a fényőrség miatt kellett otthagynia.
  4. Fényőr: Végig hevesen tiltakozott, hogy fényőr legyen, de végül beletörődött, hogy neki ez a sorsa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése