1/06/2013

Újabb öt!

Doc Hollywood (1991)
A friss diplomás orvos úton van álmai állása felé, amikor egy álmos kisvárosban balesetet okoz. A balesetért 32 órányi közmunkára ítélik, a városka rendelőintézetében.
Eleinte nem tetszik neki a dolog, de később megkedveli a városkát, az embereket és természetesen egy lányt is.
Kellemes szórakozás unalmas délutánokra. Vicces, könnyed, romantikus. Ennél se több, se kevesebb.
10/7

A hercegnő és a kobold (1991)
Ez számomra egy nagyon kedves mese. Angelika hercegnő eltéved az erdőben, ahonnan Kófic a bányászfiú menti ki. Hamarosan a koboldok megtámadják a kastélyt…
A történet szokványos, a dalok határozottan jók, aranyosak a szereplők és rajztechnika is megfelelő (sok újabb mesében, sokkal rosszabb figurák vannak).
10/9

Huncutka (1991)
Huncutka az árva kislány és Bill az utcákon élnek, munka és élelem nélkül. Csapdába csalják Grey-t, a gazdag ügyvédnőt, aki elszállásolja őket. A nő összemelegszik a kislánnyal és a férfivel is. A nő barátja azonban féltékeny az új jövevényekre, ezért Huncutkát árvaházba, Bill-t börtönbe juttatja. Azonban Grey nem hagyja ezt annyiban…
Kedves karácsonyra való történet humorral, romantikával és kedvességgel fűszerezve. Könnyed délutáni program.
10/7

My Girl (1991)
Vada egy kislány, akinek a halál kiteszi az életét. Anyja korán elhuny, apja pedig egy temetkezést vezet, ettől pedig a halál megszállottja lesz. Rajong a költészetért és rajong az irodalom tanárjáért. Egyetlen biztos pontja a zűrzavaros kamaszvilágban Thomas J., a mindenre allergiás kisfiú.
A lány világa darabjaira hullik, amikor apja beleszeret Shelly-be, az új dolgozóba, majd ráébred, hogy a tanárja nem lesz az övé. Végül pedig meghal a legjobb barátja…
Ez a történet két részes, a második rész sokkal jobb, de maradjunk most ennél. Nekem sem a történet, sem a szereplők, sem úgy az egész nem tetszett annyira. Vada pedig határozottan idegesített.
10/7

1492-A paradicsom meghódítása (1992)
A film azt az időszakot hozza elénk, amikor Kolumbusz meghódította az Újvilágot. Történelmi filmnek jó, a kosztümök jók, a történet valóságos (így melankolikus). Ezzel együtt a film maga nem egy nagy durranás, de a zenéje, amit Vangelis komponált, az egy igazi csoda. Ez vitte a produkciót egyébként.
10/7

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése