1/06/2013

Dawson és a Haverok: Dawson Leery

Dawson 1983.03.14-én született, Mitch és Gail egyetlen fiaként. Amikor a fiú 18 lesz, akkor születik meg húga, Lily. Capeside (Massachusetts) az otthona. Dawson egy mindig vidám és optimista fiú, aki hisz a becsületben, a tisztaságban, a romantikában, stb. Spielberg rendező a példaképe, olyan akar lenni, mint ő. Dawson minden kérdésére a Spielberg-filmek adják meg a választ, legalábbis a fiú szerint. Amatőr rendező, ám tehetséges.

  1. évad
Dawson életének nagy részét a filmek világa teszi ki. Készít néhány olcsó és amatőr filmet, amikkel országos filmfesztiválokon szerepel, néhánnyal díjat is sikerül szereznie. Joey a legjobb barátja, gyakran alszanak együtt, de semmi nincs közöttük. Pacey pedig Dawson legjobb fiúbarátja. Ekkor érkezik meg a városba Jen, akivel (Joey nagy csalódásra) járni kezd a fiú.
Egy sor esemény után Dawson elkezd nőként tekinteni Joey-ra, azonban ekkor a lány és Pacey flörtölnek, ami miatt a hármas barátság kicsit alábbszáll. Dawson elkíséri Joey-t a börtönbe az apjához, előtte meg egy szépségversenyen fedezi fel Joey szépségét…ezek után már nem tartja vissza romantikus elképzeléseit Joey felé, az évadfináléban megcsókolja.  

  1. évad
Joey és Dason járnak, majd Joey útkeresése miatt szakítanak. Ekkor megjelenik a új fiú Jack, akibe a lány beleszeret. Dawson Jen karjaiba menekül vissza, illetve filmet forgat a Joey-val való szakításáról, hogy feldolgozhassa. Rövid depressziós időszaka van a fiúnak, amiben igyekszik mindenkit megbántani. Amikor Joey megtudja, hogy Jack meleg, újra Dawson-nál köt ki. Újra járnak, de aztán Dawson rjön, hogy Joey apja, aki most jött ki, újra a drogokkal foglalkozik, ekkor belevonja a rendőrséget, amit Joey nem bocsát meg a fiúnak.  

  1. évad
Dawson hazafelé tart Philadelphiából busszal, amin megismerkedik Eve-vel. A lány miatt a fiú rengeteg balhét csinál, bűntényeket is, amikkel bajba kerül. Arra is rájön, hogy a lány anyja Jen anyja is egyben. A csapat egy részeg bulit követően még a börtönt is megjárja, ami miatt Dawson szülei kiborulnak, a fiú az anyja új éttermében kell, hogy segítsen. Miután találkozik egy filmessel, rájön, hogy egy ideje már nem foglalkozott a filmekkel, ezért le akarja zárni szet a szakaszt és minden poszterét leszedi a falról, hogy most újba fogjon. Rájön, hogy az egyetlen jó az életében Joey, ezért vissza akarja kapni, azonban Joey már Pacey-vel van, erre dühvel reagál, csak az utolsó epizódban bocsát meg.   

  1. évad
Dawson megmenti a tengeren hánykolódó Joey-t és Pacey-t,a mikor egy hajóban kárt tesz, Mr. Brooks (régen nagy filmes volt) kerítését kell lefestenie. Eközben összebarátkozik a marcona idős úrral, akiről kiderül, hogy rákban szenved. Dawson dokumentumfilmet kezd forgatni a férfi életéről.
Joey és Pacey egy pár, amitől Dawson iszonyatosan érzi magát, de Brooks tanására hagyja a lányt elmenni, ám azt már nem tudná elviselni, ha ők szexelnének (ami megtörténik, de D.-nak hazudnak róla). 
Dawson Gretchennel, Pacey nővérével kezd el járni, aki a fősuliról jött haza pihenni. Később kiderül, hogy egy vetélés miatt van itthon, lábadozik. Szerelem szövődik közöttük.
Miután szakítanak Gretchennel, a fiú újra a filmezésre fordítja minden energiáját. 

  1. évad
Dawson a suli után a Dél-Karolinai egyetemen tanul film szakon, ahonnan hamar kibukik, így Bostonba megy feltöltődni a barátaihoz. Ekkor meghal az apja, mindenkit okol érte, önmagát is.
Jen-nel elmennek a Hookset filmfesztiválra, ahol Mr. Brooks filmjével megnyeri az első díjat (apja küldte be a jelentkezését még), ekkor nyugszik meg, Jennel össze is jönnek. Itt találkozik a fiú Oliverrel, a feltörekvő, kissé bunkó filmrendezővel. Dawson és Oliver filmet kezdenek forgatni a csapat segítségével, ami nagyon nehezen megy.
Dawson újra szeretné visszakapni Joey-t, aki azonban már mással van. Ekkor a fiú futó kalandba keveredik, Amy-vel, a filmkritikussal, akinek az Oliverrel közös filmmel kéne foglalkoznia. Ez kicsit zavaros helyzetet eredményez.  
Az évad végén Dawson és Joey lezárják a „kapcsolatuk”, Dawson pedig Los Angelesbe repül.

  1. évad
Joey és Dawson együtt töltenek egy éjszakát, ám Joey megtudja, hogy a fiúnak barátnője van, összekapnak, a fiú hazamegy LA-be. Itt újra összejön Nartasha-val, a nála idősebb és nagyon dívás színésznővel. Amikor Joey meglátogatja a fiút, Natasha jelenetet rendez és kirúgatja a fiút, amit megbán és visszaveteti. Eközben a fiúnak meg-meggyűlik a baja, Todd-dal, a film rendezőjével is, akivel végül barátok lesznek. Dawson kifizeti Audrey rehabját, ahol összefut egy filmrendezővel. A filmforgatáson több gond is felmerül, például anyagi, de Dawson nagy sikere, hogy a filmet (részben) rendezheti. Néhány hónappal az után, hogy Natashát és Dawsont leatrtóztatják egy koncert miatt, a fiatalok hazamennek karácsonyozni Capeside-ra. Annak ellenére együtt, hogy Dawson tudja, Natasha megcsalta őt az egyik színészükkel. Otthon szakítanak.
Eközben Pacey és Dawson közösen fektetnek be anyagilag, amiből teljes bukással szállnak ki, Dawson a fiút okolja és a barátságukat végleg fel szeretné bontani. Akkor enyhül meg, amikor Pacey elkezdi törleszteni az adósságát.
Finálé 5 évvel később
Dawson vezető producere, írója és rendezője a Creek (haverok) nevű sorozatnak, ami egy nagy csatornán fut. A történet Dawson és a barátai életét dolgozza fel. Dawson hazamegy, amikor megtudja, hogy Jen haldoklik, illetve anyja esküvőjére jön, és megbeszéli Joey-val, hogy ők csak barátok és semmi több, talán sosem voltak igazán mások.    

Szerelmei
·         Jen: Az új lány a városban. Kétszer lesz Dawson barátnője. 1. Az első évadban, 3-8. epizódban, ekkor jen szakít, mert megjelenik az exbarátja. 2. Az ötödik évadban, 8-17. epizódban, ekkor kölcsönösen szakítanak, mert rájönnek, hogy már semmit sem éreznek egymás iránt. Ekkor veszíti el a fiú a szüzességét. Alkalmi kapcsolatuk egyszer volt a második évadban, amikor majdnem le is fekszenek egymással.
·         Joey: A legjobb barát, se veled-se nélküled kapcsolat. 1. járás: 1/13-2/6, Joey szakít, mert Dawson nélkül szeretne boldogulni. 2. járás: 2/18-2/22, Joey szakított, mert Dawson erőszakosan rávette, hogy az apját újra börtönbe juttassa. 3. járás: Ez csak majdnem járás volt, e végül nem lett igazi kapcsolat, 4/23-5/6, igazából Dawson nem akarta, mert akkoriban halt meg az apja, sebezhető volt és nem ez volt a megfelelő időpont, hogy összejöjjenek. 4. járás: a 6. évadban egy epizód erejéig, miután lefeküdtek Joey megtudta, hogy Dawson-nak barátnője van.
·         Eve: Ez igazán manipulatív kis csaj, akit a fiú egy buszon szed össze. A 3. évad 1-3. epizódjában volt egy alkalmi kapcsolatuk. Abszolút nem szerelmi, barátnős járás volt.
·         Gretchen: Pacey nővére, aki jóval idősebb volt a fiúnál. 4. évad 11-20. epizód jártak. Gretche szakít, több okból. Nem látja a közös jövőt, nem egy felé tartanak, korkülönbség, és G. érzi, hogy Joey-nak és Dawsonnak még nincs vége. 
·         Natasha: Dawson kaliforniai barátnője, aki egy díva, eleinte kifejezetten ellenszenves. 1. járás: 5/23-6/1, Dawson szakít vele telefonon, miután lefeküdt Joey-val. 2 járás: 6/8-6/10, Natasha szakít, mert nem látja kettejük hosszú távú jövőjét, és számára ez már több mint egy fellángolás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése