1/06/2013

Dawson és a Haverok: Joey Potter

1983.05.13-án született Mike és Lily Potter második lányaként. Capeside (Massachusetts) az otthona. Az anyja meghalt tüdőrákban, amikor Joey 13 volt, apja pedig börtönben van kábítószerrel való visszaélésért. Nővére Bessie korán otthagyta a sulit, párjával vezetik a Potter fogadót, egy gyermekük van. Joey egy érzékeny, naiv és nagyon szegény lány. Nagy álma, hogy egyetemre menjen, ezért nagyon jól tanul, hogy ösztöndíjas lehessen. Dawsonnal a legjobb barátok, Pacey-vel inkább idegesítik csak egymást. Joey fiús lány, aki a nem igazán tud mit kezdeni a nővé válással, a szerelemmel, meg a többivel.

  1. évad
Joey a serdülőkorral küszködik és az érzéseivel, amik legjobb barátja Dawson iránt ébredeznek. Nagyon féltékeny az új lányra, Jen-re, akivel a fiú járni kezd. Eközben terhes nővérének segít a családi panziójukban, így nem csak a tini gondokkal kell megküzdenie, hanem nagyobb gondjai is támadnak. Emellett sikeresen levezeti testvére szülését, és sikerül megállnia a helyét a munkában is, a kritikus Evelyn Ryan mellett. Még egy szépségversenyen is indul, amivel elnyeri Dawson szívét. Lehetősége adódik, hogy Párizsba menjen a nyárra, ám ő marad, mert Dawsonnal akar lenni.

  1. évad
Dawson és Joey járnak, majd szakítanak, mert Joey úgy érzi, nem lehet önmaga a fiú mellet, meg aztán megtetszik neki a most jött új fiú, Jack is. Elkezd járni Jack-kel, ám hamar véget ér a románc, mert kiderül, hogy a fiú meleg.
Joey apja kiszabadul és hazatér, a kapcsolat eleinte nehézkes, majd a szakadék kezd bezárulni. Sőt Dawsonnal újra egy párt alkotnak. Ekkor azonban kiderül, hogy a lány apja újra a kokainnal foglalkozik, ráadásul Dawson belerántja a rendőrséget is, Joey-nak duplán összetörik a szíve. Főleg miután apja miatt tűz üt ki az étteremben. 

  1. évad
Joey megpróbál lefeküdni Dawsonnal, aki visszautasítja, így a lány menekülőre fogja. Ezután Pacey és Joey barátsága egyre jobban mélyül, amjd amikor Joey futó románcba keveredik AJ-vel, a fiú színt vall, amiért eleinte Joey dühös, később azonban rájön, hogy ő is hasonlóan érez. Mindeközben Joey munkát kap, ahol Rob Logan szexuálisan zaklatja.
Pacey és Joey titkos kapcsolatba kezdenek Dawson érdekében, ám a fiú rájön. Kényszeríti Joey-t, hogy válasszon. A lány őrlődik, szakít is Pacey-vel, de aztán újra összejönnek. Az évad végén Pacey mellett dönt, szóljon bármit Dawson, és elhajózik a fiúval a naplementében.

  1. évad
Miután a pár visszatér, szembe kell nézniük azzal, hogy Dawson még haragszik rájuk, főleg a fiúra. Drue Valentine a gazdag és nagyképű fiú hozza a formáját. Egy sí kiránduláson Joey és Pacey lefekszenek, ám a lány erről Dawsonnak hazudik, amit meg Pacey tud meg, és ez összezavarja a dolgokat. Hát még, amikor Joey elfogadja Dawson pénzét, hogy egyetemre tudjon menni. Joey amiatt is aggódik, hogy majdnem terhes maradt, így majdnem tönkretéve mindent, Bessie-től kap is ezért.
Pacey érzi, hogy a kulturális szakadék egyre nagyobb közöttük, ezért a szalagavatón szakítanak. A lány a Worthingtonra megy, a fiú tengerre száll.  

  1. évad
A lány egyetemre jár, szobatársa Audrey, irodalom szakra jár. Dawson apja halála után a fiúval marad és majdnem össze is jönnek, de ennek akkor nem lett volna értelme. Joey csatlakozik Charlie Todd zenekarához és futó románcba is keveredik vele. Később a fiú elmegy a zenekarával. A lánynak lesz egy felejthetetlen kalandja egy rablóval, aki fegyverrel kirabolja, majd elüti egy autó. Kiderül, hogy a férfi drogos, de van egy felesége és egy kislánya. Joey-t emlékezteti ez a saját életére, ezért miután a rabló meghal, pénzt ad a lányoknak. Az évad végén Dawson megint Joey-val akar lenni, aki bár megcsókolja, de nemet mond, bár a lehetőséget nyitva hagyja…   

  1. évad
Joey és Dawson együtt töltenek egy éjszakát, ám Joey megtudja, hogy a fiúnak barátnője van, összekapnak, a fiú hazamegy LA-be. Dolgozni kezd, mint pincérnő, így megismeri Emma-t a dobost és Eddie-t, az irodalomkedvelő, szegény csapost. A fiú azonban lelép szó nélkül, a lány meg karja találni. Eközben az évadban Joey és Hetson professzor összecsapnak, ám annak 15 éves lányával egész jól kijönnek.
Joey és Pacey újra egymásra találnak, főleg miután a K-Mart-ban ragadnak egy éjszakára. Ekkor azonban Eddie újra felbukkan. Eközben Pacey és Dawson közösen fektetnek be anyagilag, amiből teljes bukással szállnak ki, Dawson a fiút okolja és a barátságukat végleg fel szeretné bontani. Akkor enyhül meg, amikor Pacey elkezdi törleszteni az adósságát.
Joey Párizsba megy az évad végén.
Finálé 5 évvel később
Joey szerkesztő gyakornok egy neves lapnál New York-ban. Van egy barátja, akitől elmenekül, miután rájön, hogy a fiú el akarja jegyezni. Hazatér Gail esküvőjére, ahol megtudja, hogy Jen haldoklik, így megígéri neki, hogy végre választ a fiúk között. Meg is teszi, Pacey-t választja…örökre! 

Szerelmei
    • Anderson Crawford: Az első évad 3. epizódjában volt egy futó kapcsolatuk, vagyis csókjuk. Nem folytatódhatott a dolog, mert Joey hazudott arról, hogy ki is ő. 
    • Dawson Leery: A legjobb barát, se veled-se nélküled kapcsolat. 1. járás: (a 7. részben már volt egy csók) 1/13-2/6, Joey szakít, mert Dawson nélkül szeretne boldogulni, no meg Jack csókja is összezavarta. 2. járás: 2/18-2/22, Joey szakított, mert Dawson erőszakosan rávette, hogy az apját újra börtönbe juttassa. 3. járás: Ez csak majdnem járás volt, de végül nem lett igazi kapcsolat, 4/23-5/6, igazából Dawson nem akarta, mert akkoriban halt meg az apja, sebezhető volt és nem ez volt a megfelelő időpont, hogy összejöjjenek. 4. járás: a 6. évadban egy epizód erejéig, miután lefeküdtek Joey megtudta, hogy Dawson-nak barátnője van.
    • Jack McPhee: a jóképű, érzékeny új fiú. A második évad 5. részében a fiú megcsókolja, pedig ő akkor még Dawsonnal jár, Joey szakít is. Járnak a második évad 8-15. epizód. Szakítanak, mert egy versből Joey (Jack is) rájön, hogy a fiú meleg. 
    • AJ Moller: egy főiskolai fiú, járnak a harmadik évadban, 13-17. epizód. Joey szakít, mert rájön, hogy a fiú legjobb barátnője szereti a fiút, sőt a fiú is, csak még nem tudja.
    • Pacey Witter: A másik jó barát. Csupán csók: 1/10, Joey Dawson-t szerette még, aki meg Jen-nel járt…3/17-18: Pacey kihasználta, hogy a lány még érez iránta. 1. járás: 3/19-20, Joey szakít, mert bűntudata van Dawson miatt. 2. járás: 3/23-4/20, rájönnek, hogy nagyon különböznek, és míg Joey-ra fényes jövő vár, addig Pacey le van csúszva teljesen. 3. járás: 6/15-18, szakítanak, mert Eddie visszajön. 4. járás: 6/24, Jen megkéri a lányt, hogy válasszon végre végleg, és Joey Pacey-t válassza, végleg…   
    • Charlie Todd: Egy csók 5/11, de a fiú Jen-t csalja, így ennyiben is marad. Alkalmi kapcsolat: 5/19-20, Joey elküldi a fiút, hogy valósítsa meg az álmát, legyen zenész.
    • Elliot: Akkor találkozott a fiúval, amikor ég Dawsonnal volt, aztán meg azt hitte, hogy a fiú Audrey-val van, de adott még egy esélyt. De akkor meg Wilder professzorral csókolóztak, így a lány befejezte a sosem volt kapcsolatot (se csók, se semmi). 5/12-14.
    • David Wilder professzor: Joey irodalomprofesszora, nem járnak, csókolóznak és majdnem szexelnek is. 5/13-16, Joey szakít, mert nem lehet tanár-diák viszonyuk, az nem helyes.
    • Eddie Doling: Csapos az egyetemen. 1. járás: 6/7-13, Eddie egyszerűen lelépett, szó nélkül. 2. járás: 6/18-20, nem látják egymásban a jövőt.
    • Christopher: egy fiú, akivel Joey az utolsó epizódok előtt-közben járt. Vele azért szakít, mert megtalálta a gyűrűt, amit neki szánt, Joey pedig ezt a kapcsolatot így már nem akarta.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése