12/31/2012

Bűbájos boszorkák: Színésznők

Shannen Doherty

Életrajza
A színésznő 1971.04.12-én született a Tennessee állambeli Memphisben, egy banktisztviselő apa és egy szépségszalon üzemeltető anya gyermekeként. Hét évesen döntötte el, hogy színésznő lesz, ezért a család Los Angelesbe költözött. 1974-ben kapta meg első szerepét a Farm, ahol élünk-ben. Ezután folyamatosan szerepeket kapott, a televízióban 65 műsorban kapott kisebb-nagyobb szerepeket.
Két nagysikerű sorozatban is jelentős szerepet játszott: Beverly Hills 90210-Brenda és Bűbájos boszorkák-Prue. Állítólag, mindegyikből lehetetlen viselkedése miatt lett kiírva, illetve, mert nem jött ki sem a kollégákkal, sem a rendezőkkel.
Majd kipróbálta magát színházban, rendezőként, producerként, koreográfusként, illetve íróként is.
Shannen igazán sokoldalú személyiség, aki majd 40 éve van folyamatosan jelen a filmvilágban. 
Magánélete
Jelenleg egy farmon él, ám Malibuban is van egy háza.
Négyszer volt menyasszony, ám a Happy End elkerülte őt. Kétszer volt házas: Ashley Hamilton (1993-1994) és Rick Salomon (2002-2003). 2011 óta Kurt Iswarienko neje, akivel egy valóságshow kereteiben házasodott össze.
Hobbija a lovaglás, a videojátékozás és a gitározás.
Kétszer gyűlt meg a baja a törvénnyel, ittas vezetés és banki tartozás miatt.
Többször is állt már modellt a Playboy-nak.
Elviselhetetlen természete miatt fél Hollywood-dal haragban van.  
Tetoválásai
Egy kereszt a jobb bokáján, ami alá egyik volt vőlegénye, Rob Weiss neve volt írva. A kapcsolat vége után a név helyére egy babérkoszorú került.




Holly Marie Combs

Életrajza
A színésznő 1973.12.03-án született kaliforniai San Diego-ban. Holly édesanyja mindössze 14 volt, amikor megszülte őt, az apával pedig két évvel a születés után el is váltak, így a kis Holly az anyjával maradt kettesben, majd mostohaapát kapott. A család Holly 10 éves korában New York-ba költözött, innen indult be a kislány karrierje is. Eleinte reklámokban szerepelt, majd epizódszerepeket kapott, de karrierje 1998-ban indult be igazán, amikor megkapta Piper szerepét a Bűbájos boszorkák-ban. Összesen 21 filmben, 10 sorozatban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, illetve két filmben producerként és egyben íróként is megcsillogtatta tehetségét. Szerepléseiért három díjat kapott a szakmától.
Magánélete
Holly jelenleg Los Angelesben él a családjával.
Hobbija a lovaglás és a kertészkedés. Gyűjti az antik holmikat, illetve nagy állatbarát, házát 14 kis kedvenccel ossza meg.
Kétszer volt férjnél: Bryan Travis Smith (1993-1997) és David W. Donoho (2004-2011). Jelenlegi barátja Josh Cocktail. Három fia született Donoho-tól: Finley Arthur (2004), Riley Edward (2006) és Kelley James (2009). 
Tetoválásai
Első tetoválását 16 évesen szerezte, kiskorúként, ami tilos volt, így elég bátor volt, hogy megcsináltatta. Ez a  kelta mintákon alapuló tetoválás a bal csuklóját díszíti.
Második tetoválását az elsővel egy időben csináltatta, afféle lázadásként. Ez az absztrakt, hosszú szárú feketerózsa a jobb lapockájára került.
Harmadik tetoválása az első férjétől való válásakor került a jobb csuklójára. Ez egy kusza vonalakból álló alkotás, közepén egy kereszttel.
Negyedik tetoválása a harmadik kiegészítése. A kiegészítés egy repülő kék-fekete pillangó.  
 



Alyssa Milano

Életrajza
A színésznő 1972.12.19-én született New York-ban egy divattervező anya és egy filmes zeneszerző apa gyermekeként. Öccse Cory (1982) színészként tevékenykedik, de van egy zenekara is. Karrierjét 8 éves kezdte egy darabbal, majd 11 évesen főszerepet kapott a Ki a főnök?-ben. 40 filmben, 10 sorozatban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, illetve 12 műsorban szerepelt visszatérő karakterként. A Ki a főnök-beli szereplését, 6 díjjal is jutalmazták.
1988-ban egy tini bandát alapított, akikkel négy stúdióalbumot, két válogatást és 11 kislemezt adtak ki, amelyeket leginkább Japánban lehetett kapni kereskedelmi forgalomban.
Magánélete
Alyssa híres a jótékonykodásáról, támogatja az UNICEF-et, a PETA-t és a Global Network-öt, pénzzel, adománygyűjtéssel, vagy mint jótékonysági nagykövet.
A színésznő vállaltan diszlexiás.
Hobbija a fotózás, a humanitárius munka és az állatai (3 kutya és 8 ló). 
Hatalmas rajongója a baseball-nak, még az LA Dodgers honlapján  blogot is vezet.
A színésznő járt Corey Haim-mal (1987-1990) és Scott Wolf jegyese is volt. Majd 10 hónapra férjhez ment Cinjun Tate-hez (1999). 2009 óta David Bugliari felesége, fiuk Milo Thomas, 2011-ben született.
Tetoválásai
1. Jobb lapockáján egy rózsafüzér: kereszténységére utal, a lány vallásos nevelést kapott.
2. Jobb csuklóján egy farkába harapó kígyó: az újjászületést, folytonosságot jelenti.
3. Hasa jobb felén, ágyékánál egy tündérke vagy angyal: vallásosság
4. Bal csuklóján egy AUM-jel: a teljesség hindu jelképe
5. Jobb bokáján egy rózsa: liánokon fut a rózsa körbe a bokán.
6. Bal bokáján egy angyalka: vallásosság
7. Nyakán egy hindu szimbólum: bölcsesség szimbóluma.
8. Fenekén egy szív
9. Állítólag van egy nonfiguratív tetoválás a csípőjén, de azt nagyon kevesen kapták lencsevégre eddig.  




Rose McGowan

Életrajza
A színésznő 1973.09.05-én született Olaszországban, Firenzében egy francia divattervező anya és egy ír szobrász apa gyermekeként. Hat testvére van, szülei válása után Amerikába került nagyanyjához, majd Kanadába az apjához. Meglehetősen zűrös gyerekkora volt, amelyben még kábítószerrel való visszaéléssel is megvádolták, apja egy szektát vezetett, élt az utcán és meleg bárban is táncolt. 15 évesen nagykorúsíttatta magát, így megszabadult a családjától. Karrierjét gyermekmodellként kezdte, 1992-ben megkapta első szerepét Pauly Shore mellett. 30 filmben, 9 sorozatban kapott kisebb-nagyobb szerepeket, illetve 2 videojátékban is szerepelt.
Amíg Manson-nal járt belekóstolt a zeneiparba is néhány dal erejéig, amiben tehetségesnek is bizonyult.
Magánélete
Jelenleg Los Angeles-ben él.
Aktivistaként küzd a melegek jogaiért és a Boston-terrierekért.
Két vőlegénye volt: Marylin Manson (1998-2001) és Robert Rodriguez (2007-2009). Ezután Josh Latin (2009-2011), majd Davey Detail (2012-…) barátnője lett.
Tetoválásai
Rose-on egy Alberto Vargas által rajzolt pin-up-girl rajz látható. A lány erősen kötődik a 40-es évekhez, amihez a tetoválás is tartozik. A tetoválás mostani halványságából ítélve, Rose elkezdte eltüntetni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése