12/31/2012

Bűbájos boszorkák: Évad összefoglaló

  1. évad
A Halliwell nővérek rájönnek, hogy ősi mágikus erővel rendelkeznek, egyúttal felfedezik az Árnyak Könyvét is. A lányoknak azonban nem csak a varázsvilággal, hanem magánéleti gondjaikkal is szembe kell nézniük. Igazán veszélyessé akkor válik a boszorkányság, amikor elveszítenek valakit, akit nagyon szerettek…
Ellenségeik: Jeremy a warlock, fiatalságot elszívó démon, alakváltó szomszédok, ősi kínai szellem, álomgyilkos, démon-menyasszony, boszorkány-papnő, egyiptomi urna, vérfarkas, ijesztgető démon, woogyman, illetve még számos warlock és démon.


  1. évad
Ebben az évadban a lányok ereje megsokszorozódik, az aktív erejük továbbfejlődik, megtanulnak saját varázsigéket gyártani és bájitalokat főzni. Andy halála után annak társa, Darryl lesz a fő támaszuk. Új szomszédjaik lesznek, Dan és a kis Jenny. Dan, Leo és Piper szerelmi háromszöget alkotnak. Piper megnyitja a P3 klubot, Phoebe visszamegy az iskolába.
Ellenségeik: félelemdémon, jövő-látogatás, festmény-csapda, szexuális ragadozó, tudás-lopó démon, vízdémon, szellem, vírus, horrorfilm-démon, dzsinn, apokalipszis lovasok, illetve még számos warlock és démon.  


  1. évad
Ebben az évadban Leo és Piper szerelme kiteljesedni látszik, amelyet a Vének nem néznek jó szemmel. Prue igyekszik egyensúlyt tartani a fotózás, a szerelmi élete és a varázslat között. Phoebe aktív erőt kap és megismerkedik Cole-lal. A lányok megismerkednek első nagy ellenségükkel, a Triáddal és Belthazor-ral.
A lányok hatalmas árat fizetnek a démonokkal való küzdelemben…
Ellenségeik: lélekrablók, elátkozott szerelmesek, troll, múltba utazás, haragdémon, indián csapda, Halál angyala, a hét főbűn, banshee, illetve még démonok, warlock-ok és Belthazor az embereivel.


  1. évad
Prue halála a lányokat nagyon kiborítja, de nem eshetnek kétségbe, mert a húgukat, Paige-t (anyjuk, és az ő fényőrének a lánya) meg kell tanítaniuk mindenre, amit ők tudnak. Ezen kívül a testvériségben betöltött szerepeik is átalakulnak, mert most Phoebe közvetít a két testvére között, mint egykor Piper tette közte és Prue között. Piper a legidősebb testvér címmel küszködik, védelmezni és tanítani is akar egyszerre, Paige pedig igyekszik betölteni a helyét a maga hebrencs módján. Phoebe-nek és Cole-nak pedig a szerelmükért újabb akadályokat kell leküzdeni. Illetve a lányok le karnak számolni a Forrással egyszer és mindenkorra. 
Ellenségeik: idő ura, fúriák, időutazás a múltba többször, zsugorító démon, boszorkánymesterek, ősi gőz, vámpírkirálynő, illetve a Forrás és a csatlósai.  


  1. évad
Piper a terhességével küszködik, illetve, hogy összeegyeztethesse a démonvadászattal, Leo-val, a klubbal. Phoebe képes már elengedni Cole-t, ezért a munkájába temetkezik. Paige pedig elfogadja, hogy ő bizony boszorkány és fényőr is.
Ellenségeik: hableány, gonosz mese, szirén, képregény-démon, félelem démon, idő alagút, testfoglaló démon, alakváltó, voodoo-babák, álommanó, szerencsekobold, szatír, banya, nekromanta, titánok.
  1. évad
Piper új kihívással szembesül, az anyasággal. Leo úgy dönt, hogy a földön marad, nehezen barátkozik meg a lányok új fényőrével, Chris-szel. Phoebe elnyeri az empátia erejét. Paige pedig a munkahelyek és a varázslat között lavírozik. Ebben a szezonban megismerhetjük a Varázsiskolát, illetve annak igazgatóját, Gideont.
Ellenségeik: valkűrök, tisztogatók, gonosz nővérek, mágikus családi viszály, alternatív valóság, Excalibur, jövőből jött ellenség, múltba utazás, dzsinn, árnyékőrök, pók démon, párhuzamos univerzum, illetve Gideon.  


  1. évad
Gideon árulása nagyon megviseli a lányokat, ezért nem bíznak már magukban. Piper paranoiássá válik, védeni akarja a családját. Leo egy új csoporthoz, az Avatárokhoz csatlakozik, akik egy utópiát akarnak létrehozni. Paige a Varázs suli nyitva tartásán fáradozik, illetve románcba keveredik a különc Brody ügynökkel. Phoebe pedig egy időre abbahagyja a munkáját.
A lányok az éved végén döbbenetes döntést hoznak…
Ellenségeik: ügynök, Lod Dyson, Shakti, halál angyal, kalóz, őrangyal rabló, Kabaré-csapda, szépségrabló és egyéb démonok, illetve Zankou a fődémon.


  1. évad
A lányok az évad elején megkezdik démonmentes életüket. Mindannyian igyekeznek rendbe tenni a szerelmi életüket, karrierjüket, jövőjüket, stb. A Triád újra feltámad. A lányokhoz csatlakozik Billie, az új boszorkány, akit igyekeznek megtanítani mindenre. A lány a nővérét keresi, akit démonok raboltak el.
Ellenségeik: félelem démon, halál angyal, zodiákus és még sok más démon, illetve a Triád és Christy (Billie nővére).



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése