12/01/2012

Helene és Justine Girard történetei

A sorozatokról röviden
 
A sorozatokrólAB International gyártotta francia sorozatok. A filmek célközönsége a fiatal generáció. Minden filmjében igyekszik valami újat mutatni, illetve erősen foglalkozik a fiatalok problémáival (drog, abortusz, dohányzás, szerelem, szex, stb.) is. Ezeket a sitcomokat rengeteg támadás érte több oldalról is (nem valóságos, butaság, erőltetett, egyszerű, stb), de mindegyik beváltotta a hozzájuk fűzött reményeket. A sorozat különböző nemzetiségeket is felvonultat: Ausztrália (Lynda, Debbie, Suzy és Suzan), Ausztria (Babsi), USA (Johanna, Daniel), Németország (Annette, Jimmy), Svédország (a Jimmy-t játszó színész), Brazília (Laly).

Első csókAz Első csók egy 319 részes francia ifjúsági sorozat, melyet Jean-François Porry és Bénédicte Laplace készítettek. Elsőként a francia TF1 csatornán került adásba 1991 decemberében. A sorozatot két folytatás követte: A második csók (Les Années fac ) ( 1995 ) és a Les Années bleues ( 1998 ).

Második csókA Második csók egy 199 részből álló részenként 26 perc hosszúságú francia televíziós sorozat, melynek írója Jean-François Porry. Először a francia TF1 csatornán sugározták 1995 októberétől 1998 januárjáig. A történet egy kisebb baráti társaság szerelmi kalandjait mutatja be középpontban Justine-nel a Girard család kisebbik lányával.

Héléne és a fiúkA Hélene és a fiúk egy 280 részes francia ifjúsági sorozat, melyet Jean-François Porry írt. Először 1992 májusa és 1994 novembere közt volt látható a francia TF1 csatornán. A sorozta az Első csók széria spin-offja , Hélene Girarddal a középpontban, akit két évadon keresztül Hélen Rollès alakított.

Kalandos nyárA Kalandos nyár (Les Vacances de l'amour) egy 160 epizódból álló francia sorozat mely Jean-François Porry alapötletéből készült, Pat Leguen-Ténot, Olivier Altman, Philippe Layani, és Emmanuel Fonlladosa rendezésében. Először a francia TF1 kábelcsatorna mutatta be 1996 augusztusa és 2007 márciusa közt.
A Kalandos nyár a már jól ismert Helene és a fiúk sztoriját folytatja.


Kapcsolódó filmek

1989-1995 Hello Izmok.A Hello Izmok 263 epizódból áll és az Első csók elődjének tekintendő. Málna, Minet, Eric, Remy és Rene öt agglegény, akiknek van egy zenekaruk, a Muszklik (Izmok). Itt ismerjük meg Málna unokahúgát, Justine-t.

1993-1994 Méz és Méhek. Ez egy 200 részes sitcom, amelyben egy lányról van szó. Lola édesapja Antoine, és Justine édesapja Roger, testvérek. Illetve az ő testvérük még Málna is a Muszklikból. Tehát a mézes sitcom Lola mindennapjait mutatja be.

1994-1997 Cruise foll'amourEz egy 150 részes sitcom, melyben a Muszklik fiúk hajóra szállnak.

1995 A szerelem csodája (1996-ig) Le Miracle de l'amour (1995-1996), melyben a főszereplők egy közös lakásba költöznek össze. Ök a Hélene és a fiúkból megismert szereplők. Az ő mindennapjaikat láthatjuk, hogy hogyan boldogulnak a főiskola után.

1997 Kék évekAz első, illetve második csókból megismert Virginia (Virginia Desarnauts), Luke (Christophe Rippert) és Anthony (Anthony Dupray) karaktere is feltűnik a Les Années bleues (1998) című sorozatban, amely az egyetemi évek utáni időszakot taglalja. A fiúk és a lányok is külön apartmanban laknak. Új szereplők: Sarah (pincérnő és énekesnő), Berthe, Rodrigue, Juliette.

Les Mystères de l'amour Ezt 2011-ben kezdték el sugározni a franciáknál. A Kalandos nyár szereplőinek életét mutatja be miután visszaköltöztek Párizsba.

Egyes szereplők, akiket nem írtam ki név szerint, még további sorozatokban is játszották a karaktereiket, de mindet leírni, megkeresni, lehetetlen küldetés.



Részek letöltése

A másik oldalamon, ahonnan áttöltöm az adatokat megjelent egy Anonymus nevű kommentelő, akinek megvannak a részek magyarul. Akit érdekelnek a részek, azok az alábbi linken elérhetik őt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése