12/01/2012

Két különleges ember

Mindennap olvashatunk sztárokról és celebekről, de igazán különleges vagy érdekes emberekről szinte sosem. Miért? Mert nincs rájuk igény. Tehát két különleges emberről szeretnék most írni, Kim Petras-ról és Harcsa Veronikáról. Hogy miért pont róluk? Mert valahogyan mindketten különlegesek a maguk módján.

Kim Petras egy 20 éves német lány, aki énekel és modellkedik. Különlegessége annyi, hogy fiúnak született, ám végül ő lett a legfiatalabb, akin nemátalakító műtétet hajtottak végre. Ő mindezt felvállalja és büszkén beszél is róla. Rengeteg támadást kaphat, ám ez mégsem tartotta vissza attól, hogy a közszereplést vállalja. Ám ezt sem igazán celebként teszi, hanem a tehetségét és a szépségét használja hozzá.
Eleinte modellkedett, amiben igazán sikeres volt, hiszen igazán gyönyörű ifjú hölgyről beszélünk.
Miután meghódította a kifutókat, zenei babérokra tört. Rendszeresen osztott meg zenei feldolgozásokat az oldalain, majd piacra dobott négy kis és egy közepes lemezt. Amit abszolút megérthetünk, hiszen a kishölgy nem csupán szép, hanem a hangja is csodálatos, akár egy világhírű sztárnak.
Belekóstolt a ruhatervezésbe is, amiben szintén tehetségesnek bizonyult, hiszen webshopjáról elkapkodták hamar a tervezéseit, ám eddig ismeretlen okból az oldalt nem sokára megszüntette.  
Érdemes utána olvasni és belenézni, hallgatni a munkásságába. Valóban tehetséges hölgyről van szó.

Harcsa Veronikáról először egy rádióinterjúban hallottam, ahol elbűvölt az gazán különleges hangszíne. Ezután pedig a munkássága is megbűvölt. Egy igazán tehetséges énekesnőről van szó, akiről többet kellene hallanunk a médiában.
Jazz szakon diplomázott, majd 2005-ben megalapította saját jazz zenekarát. Igazi sikerét Speak Low című dalával érte el, ami után befutott énekesnő lett a világ elég sok pontján, elsődlegesen Japánban, ahol kiadták a lemezét.  Következő albumán már saját szerzeményei is szerepeltek, ami szintén listavezető lett Japánban, illetve itthon is díjat kapott érte. Harmadik lemeze is nagy siker lett, amit turnék is követtek. Negyedik lemeze a Lámpafény, magyarul íródott, illetve XX. Századi költők verseit dolgozta fel.
Ezidáig húsz ország fesztiváljain és klubjaiban lépett fel. Öt darabban is szerepelt, énekesnőként, illetve öt díjat is magáénak tudhat. Az énekesnő a Quartet mellett a 2010. óta működő, Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus zenekar tagja. Enter című bemutatkozó lemezük az év hazai alternatív albumának járó díjat nyerte a 2011-es Fonogram gálán. Érdekeség vele kapcsolatban, hogy a Lámpafényen kívül, csak angolul énekel.
Érdemes az ő munkáságát is figyelemmel kísérni, igazán különleges hanggal van megáldva a hölgy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése