2/10/2013

Az utolsó előtti kritika


A Hegylakó
 
A történet középpontjában egy halhatatlan áll, Connor MacLeod, aki még XVI. Században született a skót felföldön. A férfinak évszázadokon át kell megküzdenie az életére törő halhatatlanokkal, mert CSAK EGY MARADHAT…
 
A Hegylakóból egy franchise készült el, így több bőrt is lenyúzva a sztoriról.
1986: megismerjük Connor életének történetét, aki jelenleg a ’80-as évek lakója.
1991: a Földet egy mesterséges pajzs védi a káros és halálos sugaraktól, Connor ma már halandó, mert egyedül maradt, felesége is rég halott már. Ekkor a múltból két vendége is érkezik, Ramirez a barátja és egy halhatatlan, aki az életére tör.
1993: egy régészeti ásatás miatt kerül egy régésznő és egy másik halhatatlan szeme elé Connor és annak fogadott gyermeke.
2000: ebben a részben megismerhetjük Duncan MacLeod-ot, Connor „rokonát”. Connor tanítványának fogadja a fiút, majd az számtalan kaland után „muszájból” megöli mesterét és ezen rész fő gonoszát Kell-t.  
2007: Duncan és csapata a halhatatlanság forrását keresik.
1992-1998: ez egy sorozat volt Duncan-nel a főszerepben.
Ezeken kívül volt egy igen rövid életű sorozat is Amandával, a női halhatatlannal, illetve egy animációs film is.
 
A történet igazán egyedi, nálam csillagos 5-ös, a szereplőkkel sincs különösebb gondom egyetlen film alatt sem, a jelmezek jók, az akciók jók, a látványvilág jó.
A leginkább azonban az tetszik, hogy egy egész kis univerzumot építettek ki a rajongók-készítők, stb. a hegylakó mögé, amelyben a mellékkarakterek élettörténetét is nyomon követhetjük egy szabályos idővonalon.
Nagyon jól kidolgozott műről beszélünk.
 
10/8
 
A Holló (1994)
 
 
A történet középpontjában Eric Draven áll, akit halottak éjszakáján megölnek a szerelmével együtt. Egy évvel később azonban visszatér egy holló társaságában, hogy bosszút álljon…
 
1996: Az első rész Sarah-ja már felnőtt. Hozzá tér vissza Ashe, akinek fiát és őt magát mindenszentek éjszakáján megölte egy drogkartell.
2000: Ebben Alex Corvis és barátnője, Lauren lesznek az áldozatok. Alexet vádolják barátnője megölésével, majd ki is végzik. A fiú visszatér, hogy megkeresse az igazi gyilkosokat, amiben egykori szerelmének a húga segít neki.
2005: Ebben a történetben Jimmy és Lily egy sátánista csoport áldozatai lesznek, ám Jimmy visszatér, hogy bosszút álljon…
1998: Ez egy sorozatnak indult, ám röpke egy év után levették a műsorról. Eric és Shelly történetét elevenítették fel a rendezők a sorozatban.
 
A történet, a mindenkori szereplők és a „holló-fiúk” jelmezei zseniálisak voltak. Nekem nay kedvencem ez a film. Sőt dob rajta, hogy az eredeti holló forgatásán halt meg a legendás Bruce Lee fia, Brandon is.
Valamikor régen az emberek azt hitték, hogy ha valaki meghal, egy holló viszi át a lelkét a holtak birodalmába. De ha az emberrel még életében valami borzalmas dolog történt, megeshet, hogy a kínzó bánat miatt a lelke a túlvilágon sem talál nyugalmat. És néha, nagyon ritkán, a holló visszatérhet a lélekkel, hogy az jóra fordíthasson mindent, ami rossz.
 
 
10/10
 
 
Időzsaru (1994)
 
 
Max egy időzsaru, aki néhány éve elvesztette a feleségét, így a munkájának él. Feladat az, hogy az időbűnözőket, akik ugrálnak térben és időben, elfogja.
A történet nekem nagyon tetszik, imádom a különböző idősíkokban játszódó történeteket. A filmből sorozat is készült, nekem az is tetszett. A látványról és a szereplőkről sem tudnék negatívat mondani.
 
 
10/8
 
 
Interjú a vámpírral (1994)
A történet három vámpír életútját mutatja be egyikük visszaemlékezései útján. Ők pedig Lestat (az önző), Louis (a szenvedő) és Claudia (az örök gyermek).
Szeretem a vámpíros történeteket, jók voltak a kosztümök is, sőt a szereplők is (bár én nem rajongok a celebekért). Ezen kívül maga a sztori is elég jó, mint ahogyan a könyv is, amiből készült. Persze az Anne Rice-vámpíruniverzum is igazán kidolgozott.
Voltak pontok, amiket én nem úgy csináltam volna, de ettől eltekintve nagyon tetszett.
 
 
10/9
 
 
Leon a profi (1994)
 
 
A történet középpontjában Leon, a bérgyilkos áll, akihez csapódik egy kislány, Mathilda. A lány családját lemészárolták, Leon segít neki bosszút állni, eközben különleges kapcsolat alakul ki kettejük között.
Nekem nagyon tetszett ez a film, amikor láttam, a képzeletemben még tovább is szőttem a történetüket.
 
10/8
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése