2/03/2013

Itt az újabb 5-ös!

A Sárkány-Bruce Lee élete (1993)

A film a mára legendává vált harcművész, Bruce Lee életét dolgozza fel. A film maga zseniálisan van megcsinálva, azonban számtalan ponton eltér a valóságtól. Ezzel hitelességét el is vesztve.
A film alapjául Linda Lee, Bruce özvegye, könyve szolgált, amit a férfiról írt. Természetesen ez is eltér számos ponton a filmtől.
A színészek, a korhűség, az akció, a romantika, stb. ezek mind megkapták a JÓ minősítést. A sztori a valóságra van alapozva (nekem ezek a filmek a gyengéim), így ez is a helyén van. Egyedül az nem tetszik benne, hogy sok dolgot nem úgy ad elő, ahogyan az valóban megtörtént.

10/9

Mrs Doubtfire (1993)

Daniel egyszerre veszíti el az állását, a feleségét és a gyerekeit, akiket ezentúl csak egyszer láthat egy héten. Vagyis csak láthatna… amikor ugyanis megtudja, hogy a volt neje házvezetőnőt keres, megalkotja Mrs. Doubtfire-t, a középkorú asszonyt, akiben a neje nem ismeri meg a férjét (lévén szó zseniális színészről).
A sztori jó, meg a többivel sincs túl nagy gondom, azonban a nevetésen kívül (bár ez is egy vígjáték célja) mást nem nagyon produkál számomra. Bár egy könnyed esti nevetésre abszolút alkalmas.

10/7

Schindler listája (1993)

A film a II. világháború idején játszódik a németek által megszállt Lengyelországban.  A történet középpontjában Oskar Schindler, (az elszegényedett üzletember. (Aki mellesleg a náci párt tagja.) A háború előnyeit és kitűnő kapcsolatait kihasználva gyárat tud üzemeltetni. Kiváló könyvelője Itzhak Stern rábeszéli, hogy a gyárban csak zsidó munkásokat dolgoztasson, hogy minél többet mentsen meg a gázkamrától…
A filmre nem tudnék rosszat mondani. Kiválóan visszaadta annak a szörnyű korszaknak minden momentumát, valósághű Schindler figurája is. Az pedig, hgy fekete-fehérben jászódik, csupán néha vált át mozzanatokra színesbe, az pedig zseniális. Nem is ragozom tovább. Ez egy alapmű…

10/10

Ace Ventura (1994)

A vígjáték főhőse Ace Ventura az eltűnt állatokra szakosodott állatbarát magánnyomozó. Ezért, amikor nyoma vész egy sport csapat kabalaállatának, egy delfinnek, a férfit kérik meg, hogy nyomozzon az ügyben…

Könnyed esti szórakozás semmi egyéb. Mindemellett Jim Carrey-nek zseniális a játéka ebben a filmben is, kiváló vígjáték színész.

10/7

Bunyó karácsonyig (1994)

Bud Spencer és Terence Hill egyik legendás filmje, ami a családról, a szeretetről, az odaadásról és természetesen a bunyókról szól.

A legendás páros ebben a filmjében sem hazudtolja meg önmagát, rengeteg pofont osztanak ki a filmben, miközben egy bűnözőt üldöznek. A helyszín most a vadnyugat, amit a jelmezek, a színterek kiválóan vissza is adnak. A sztrorit én imádom, mint ahogyan a két színészt is.

10/9


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése