3/04/2013

Egyről a kettőre

Röviden

Az 1991-98 között futó sorozat a pedáns Foster és a kissé antiszociális Lambert család egyesüléséről szól, amikor a 3-3 gyermekes, magányos szüleik a családok egyesítése mellett döntenek. Természetesen ez nem megy zökkenőmentesen. Még véletlenül sem…


Szereplők

Foster család
Carol
Rendkívül idegeskedő anya. Kozmetikusként dolgozik a házában, majd Frank segít neki önálló-különálló szalont nyitni. Ivy Baker az édesanyja, Penny Baker a húga, eleinte velük dolgozik a kozmetikában. A 6. évadban egy francia (Jean-Luc) üzleti partnere lesz, de őt is kiírják.
Dana
Okos, maximalista és az erkölcs nagyon érzékenyen érinti. A későbbiekben lesz barátja, méghozzá JT egyik bugyuta haverja, Rich.  
Karen
Nagyon hiú, eljövendő modell, azonban nem túl okos.
Mark
Nővéréhez hasonlóan ő is nagyon okos, már idegesítően stréber és gyámoltalan. Később „átnevelődik” egy kicsit a Lambertek által, majd barátokra és még egy barátnőre is szert tesz.  

Lambert család
Frank
Lelkes sportrajongó, laza apuka. Saját építőipari cége van.
JT (John Thomas)
Egy igazi naplopó vagány, diszlexiás, és nem is szeret tanulni. Későbbiekben lesz barátnője, a vagány autószerelő lány, Sam.
Al (Alicia)
Eleinte rendkívül fiús természetű lány, de a Foster lányok mellett megnőiesedik.  
Brendan
Gondatlan ifjú, testvéreihez méltón kissé vad, de gyámoltalanabb náluk.
Cody
Frank különc, aranyszívű, buta unokaöccse, aki a család udvarában lakik egy furgonban.
Lily Foster-Lambert
Carol és Frank közös kislánya.


Színészek

Suzanne Somers
1946-ban született Suzanne Mahoney néven, Kaliforniában, ír gyökerű, négygyermekes családba. Apja rakodómunkás, anyja titkárnő egy orvos mellett, katolikus nevelést kap. Iskolái után kétszer férjhez megy (B. Somers 1965-68 és Alan Hamel 1977-).
A ’80-as években megmutatta bájait a Playboy magazinban is.
30 televíziós filmben, sorozatban és 12 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket. Igazán aktívnak 2000-ig lehet tekinteni, bár vállal még el szerepeket.  
Nagy szóvivője a homeopátiás orvoslásnak (mellrákja volt 2001-ben), illetve sikeres színésznő, író, énekesnő és üzletasszony is egyben.
Staci Keanan
1975-ben született Anastasia Sagorsky néven, Pennsylvaniában, szláv gyökerű, két gyermekes családban, apja autókereskedő. Jelenleg férjnél van. Karrierjét modellkedéssel kezdte és a színházi szerepekben van igazán otthon.
11 televíziós filmben, sorozatban és 11 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket.
Angela Watson
1975-ben született Illinois-ban, családja gazdálkodásból élt, majd Angie-t gyermekszépségversenyekre kezdték hordani, ahol trófeákat is kapott, így beindították a modellkarrierjét. Mai napig vállal szerepeket, de lényegesen kevés a felkérése. 
3 televíziós filmben, sorozatban és 2 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket.
Christopher Castile
1980-ban született Kaliforniában. 10 televíziós filmben, sorozatban és 2 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket. A két mozifilmmel (Beethoven, Beethoven 2) aratott igazán nagy áttörést. 2000-ig tekintjük aktívnak.
Patrick Duffy
1949-ben született Montanában, ír gyökerű családba, szülei vendéglőtulajok. Szüleit egy rablótámadás során, 1986-ban megölik. Iskolái után (Drámából diplomázik) megnősül, neje 1974 óta Carlyn, jelenleg két fia és három unokája van, akik mindannyian a közelében élnek.
34 televíziós filmben, sorozatban és 5 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket. Igazán aktívnak 2000-ig lehet tekinteni, bár vállal még el szerepeket. 
Igazi nagy áttörése és egyben sikerének kulcsa a Dallas című sorozat volt, amelyben 1978-1991 között játszott és 2012 óta ismét.
Munkásságért több jelelölést és díjat is a magáénak tudhat.
Brandon Call
1976-ban született Kaliforniában. Pályafutását gyerekszínészként kezdte, majd a nagy áttörés Hobie (1989-90, 22 epizód) szerepe volt a Baywatch-ban, ezután jött az Egyről a kettőre.
17 televíziós filmben, sorozatban és 6 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket. 2001-ig volt aktív színészként jelezve. Munkásságáért több díjat is megkapott.
Egy közlekedési vita során, 1996-ban ellőtték mindkét karját, de felépült.
Christine Lakin
1979-ben született Dallas-ban. Kommunikációból diplomázott. Karrierjét reklámokkal kezdte. Közel 70 televíziós filmben, sorozatban játszott kisebb-nagyobb szerepeket. Színházakban szerepel igazán és munkája elismeréseként több díjat is magáénak tudhat.
Josh Byrne
1984-ben született. Az Egyről a kettőre az egyetlen munkája igazából, ezen kívül még 1-2 apróbb szerepben tűnt fel, nem is túl hosszú időre. Sőt még ebből az egy sorozatából s kiírták a sorozat vége felé, tisztázatlan okokból.
Sasha Mitchell
1967-ben született Kaliforniában egy ruhagyártó fiaként, ereiben zsidó és orosz vér is folyik. 1990-1997 között Jeanette Robbins férje volt, aki négy gyermeket szült a színésznek. Válásukkor Sasha kapta meg a felügyeleti jogot, mert neje kábítószer élvező volt. 2010 óta felesége Rachel. Pályafutását modellként, reklámokban kezdte, majd a nagy áttörés James (1989-91) szerepe volt a Dallas-ban. Később, másik nagy áttörése a Kickboxer 2-3-4-gyel történt, ekkor tudhattuk meg róla, hogy fekete öves karatés.
14 televíziós filmben, sorozatban és 11 mozifilmben játszott kisebb-nagyobb szerepeket.


Évadismertető

  1. évad
Az elvált Frank és az özvegy Carol egy nyaraláson hirtelen összeházasodnak, majd Carol házában próbálják egyesíteni a 3-3 gyermeküket. Ez azonban nem egyszerű tekintve, hogy Carol kozmetikai szalonja, anyja, húga és Frank újonnan betelepülő unokaöccse is állandóan a ház vendége. Carol és Frank bevezetik az üzenetrögzítőt, hogy a hívások ne tűnjenek el, bevezetik a szabályrendszert (ki-medddig-mit használ) és közös programokat szerveznek (kemping, sport, piknik), de úgy néz ki, ezek nem igazán válnak be. Al-nek randizni segítenek a lányok, Carol munkát ad JT-nek, Dana-Al egymásnak segítenek egy házi feladatban, Cody megvédi Dana-t, Al Mark-ot. Ezek az események azonban lépésről-lépésre közelebb hozzák a családot egymáshoz. Mindemellett családi körben Carol és Frank újraházasodnak.
 
  1. évad
Egy IQ-teszten kiderül, hogy Cody okosabb, mint Dana. JT rossz jegyet kap, pedig tanul, ezért Carol balhézik annak iskolájában. JT saját valóságshow-t forgat, ami miatt megtetszik egy lánynak. Al és Brendan egy kutyára vigyáz, amit Carol megszeret. Dana vezető állást kap egy étteremben, de gonosz, ezért JT és Karen is otthagyja. Karen kap egy „modell” munkát. Dana és JT az osztályelnökségért harcol…otthon is. Cody és JT majdnem elveszítik a szüzességüket, de meggondolják magukat, várnak az igazira. Carol szabályozza a családi költségvetést, Cody örökséghez jut, amit a család akar elkölteni. Dana 17 évesen egy bulit szervez egy szállodába, ahova pont akkor Carol és Frank érkezik romantikázni. A család Hawaii-ra utazik. Cody Frank-nél kap állást, de nem tetszik neki. JT-nek Karen (lányügyben), Mark JT-nek, Carol Alnek és Frank Marknak segít. Al és Dana randijain pedig Frank kémkedik.
     
  1. évad
Dana és Cody a Romeo-t adják elő. Dana új lakásba költözik, de ott nagyon magányos. Új lelkésze lesz a gyülekezetnek, ami összezavarja a dolgokat, főleg Frank-et. Mark egy videó játék rabja lesz, Dana és JT pedig „Kinek könnyebb” játék keretében szerepet cserélnek Carollal és Frank-kel. JT majdnem elveszi Bonnie-t (idősebb, kisgyermeke van, motoros, vagány lány). Karen egy 21 éves fiúval akar randizni, amit JT és Dana próbálnak megakadályozni. Frank és Carol egy baki miatt börtönben töltik a szentestét, a család megy oda. Al rosszlányok befolyása alá kerül, Frank pedig másodállást vállal, hogy Carol ne keressen nála többet. Mark betölti a 13-at és túlesik az első csókján is. Cody megmenti Dana-t, majd nyomozni kezd egy családi ügyben (nem először). JT állást vállal egy autókereskedésben, de Carol azt szeretné, ha fő sulira menne. Karen modellválogatóra megy, ahol helyette Al-t választják. JT és Dana 1-1 balsikerű randi miatt együtt táncolnak a szalagavatón.
        
  1. évad
Mark karate leckéket vesz, Cody is főiskolára kezd el járni, Dana pedig alázatból vizsgázik az egyetemen. Carol elhappol Frank elöl egy sportbemondói másodállást, Cody amnéziás lesz, Karen pedig minden áron bálkirálynő akar lenni. Carol megtudja, hogy terhes, emiatt az egész családnak pszichiáterhez kell mennie. Carol a terhessége minden fázisát nehezen viseli. JT a haverjaival akar karácsonyozni, de hiányzik neki Frank. JT vezetni tanítja Al-t, amikor balesetük lesz, JT magára vállalja. Dana a gyógyszerek miatt Cody-san kezd viselkedni. JT főiskolára akar menni, de kiderül, hogy diszlexiás. Cody és Brendan baseball-autogramra vadásznak. Al és JT bébi csőszködni kezdenek, hogy Al-nek több pénze legyen, de a sok gyerek felőrli őket. Karen a szalagavatójára készül. Mark egy lány miatt vagányabbnak akar látszani, Al egy fiú miatt a lányokat kéri fel randigurunak, JT gazdagnak akar látszani egy lány miatt, Karen és Al pedig főiskolás szerelmi szögbe bonyolódik. JT jobb jegyet kap Dana-nál, de azért mert a tanárnő beleesett a fiúba, ám JT úgy érzi, hogy Dana csak féltékeny a jobb jegyre. Megszületik Lily, a két család végleg egyesül…      

  1. évad
JT és Rich dupla randira készülnek, de JT rájön, hogy a fiú Al-t akarja elvinni, JT rosszul kezeli a helyzetet. Frank pedig pasis kempingre viszi Markot, akit már feszélyez az anyja és a nőcis dolgok. A szülők romantikus hétvégére mennek, a lányok vigyáznak a babára, nem nagy sikerrel. Dana elköltözik, de aztán agyára megy a szabadság. JT és Dana egy lelkisegély forródróton ez öngyilkos-jelölt fiúnak segítenek. JT házvezetőnőt keres Carolnak (apja nyomására) felvesz egy modellt, de az nem tud semmit. Carolnak és Frank-nek elege van gyerekek nyaggatásából, ezért bevezetik a „mindenki csináljon maga mindent” szabály, Brendan engedély nélkül távozik. Eközben Karent meglopja egy „zenei producer”. Al egy bevásárlóközpontban dolgozik, ahol a „társát” egy majmot haza kell vinnie, érdekes helyzeteket teremtve. Mark kedvenc énekesnője a városban van, ezért Cody elviszi hozzá. Marknak tetszik egy lány, akit megvéd egy erőszakos fiútól. JT és Al vigyáznak Lily-re, amikor elviszik reklám meghallgatásra ám rossz babát hoznak haza. Frank egy régi barátja eljön és hozza a fiát, akivel Al összemelegszik, erre Frank kidobja a családot. Dana modellt áll egy festőnek, aki perverz képet készít a lányról, Carol próbálja megszerezni. Frank anyja eljön, szerinte Carol semmit sem csinál jól. Al és Matt bizonyítják Franknak, hogy komolyan gondolják. Carol börtönbe kerül Frank egy hamis ajándéka miatt. Frank és Carol úgy érzik Lily osztályában ők öreg-szülők. JT barátja csalni akar egy teszten de JT inkább tanul és jó jegyet kap, azonban a puska véletlen nála marad, apja megtalálja, és mérgében ki akarja venni a suliból. JT és Rich jobbak lesznek egy karrier teszten, mint Dana, aki feldühödik, csalást kiált. Frank anyja Disney Worldbe küldi a családot, JT a lakásalapból fizeti Rich eljövetelét. A lányoknak énekesnői fellépése alakul. JT-ék és Danaék feminista, szexista vitába keverednek.

  1. évad
Dana tanítani kezdi Rich-et, vonzódni kezdenek egymáshoz. Carol új üzleti partnere, Jean-Luc mindenütt ott van, pedig Frank-ék szeretnének kettesben maradni. JT és Rich Mexikóba utaznak a potyautas Dana-val. JT el akar venni egy zöldkártyára váró idősebb, francia csajt. Marknak ébredezik a férfiassága, Frank beszél vele erről. Frank és Jean-Luc kempingezni mennek, ahol le kell vezetniük egy szülést Jean-Luc egyik buta ötlete miatt. Dana egy harvardi okos fiú és Rich között őrlődik. JT megismeri Sam-et, a vagány autószerelő lányt. JT albérletbe megy, a lányok csajos napot tartanak Carol-lal. JT és Rich elszórja a pénzét, ezért az albérletből menniük kell. Jean-Luc-öt meglátogatja a lánya, amit Carol szervez meg. Frank a gyerekek rendetlensége miatt visszaképzeli a családot 1880-ba, a vadnyugatra. Mark egy randit hamisan mesél el a haverjainak, amit a lány meghall és megharagszik. Al egy kövér fiúval randizik, Rich-Dana és Sam-JT egy szállodába mennek, Carol követi őket. Dana hirtelen felindulásból össze akar házasodni Rich-csel, de meggondolják magukat. Al randizik, de a fiú erőszakos lesz, Al ellenáll, majd a fiú másnap mindenkinek hazudik arról, hogy mi volt. A feldúlt lányt Karen menti meg. JT aggódik, hogy Sam túl vagány, majd féltékeny lesz annak új, fiú kollégájára. Rich bebizonyítja Dana-nak, hogy a kreativitás fontosabb, mint az agyasság. Mark kitiltja anyját a meccséről, ám ő álcázza magát és mégis elmegy. Rich buliba megy JT-vel, ám a lányok is odacipelik el a mit sem sejtő Dana-t. AL újra melléfog a randizással. JT-nek, Al-nek és Dana-nak gondjai vannak a magánélet betartásával, ezért erre a célra Carol szalonját nevezik ki. Megtudjuk, hogy Cody Oroszországban van egy munka miatt.
     
  1. évad
Carol unatkozik, ezért beiratkozik a főiskolára és követi Karent mindenhova, tönkretéve a lány első évét. Rich keményen tanul, mert linksége miatt Dana szakítani akar vele. Al-t kiválasztják egy filmszerepre, van is tehetsége hozzá, ezért úgy dönt otthagyja a sulit, ám Frank rábeszéli, hogy először legyen tagja a színjátszó körnek, Hollywood még várhat. Dana azt hiszi, hogy Rich megcsalja, ám a fiú csak táncleckéket vesz Dana lenyűgözése miatt. JT Sam-éknél dolgozik, de a pocsék munkája miatt kirúgják, Mark egy agresszív lánnyal randizik. Karen-t egy tanársegéd zsarolja (jobb jegyet kap, ha randizik vele), Dana segít megoldani a dolgot. Karen csatlakozni akar egy lányszövetségbe, akik inkább Dana-t szeretnék, de Dana meg abszolút nem szeretné. JT és Sam szakítanak, Rich-hez egy haverbarátnő érkezik, Dana JT segítségét kéri. A karácsony Lily-ről szól és arról, hogy higgyen!  Al egy modellmunkát csinál, amiről kiderül, hogy arcát egy szex hirdetéshez használják, a fiúk intézkednek. Frank a 25 éves osztálytalálkozójára készül izgatottan. JT és Rich el akarják vinni a lányokat valami szép helyre, de le vannak égve, ezért sztriptíz táncolni kezdenek pénzért egy klubban.  Frank és JT apa-fia versenyt rendeznek egy meccsen történtek miatt. Al csak egy beugró szerepet kap, ami nem tetszik neki, Dana pedig Lily-ből akarja kihozni a zsenit. Cody ajándékokkal tér vissza, illetve pénzt hoz Frank-éknek. A család el akarja adni a házat, hogy nagyobba költözzenek, de Lily meggyőzi őket, hogy maradjanak, mert itt a helyük…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése